Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Marcowe Pogaduszki :)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
83 odpowiedzi w tym temacie

#21 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 marca 2016 - 19:47

@Aspirynkaaa jak pisałam ten post , to tez pomyslalam o tobie i twoim samopoczuciu :P

licze na to ze w klubie jak to na dzień kobiet będzie mnóstwo kobietek , a nie facetów i może się faktycznie pobawię.

ide  brac prysznic, potem zmienie pościel. czuje się już lepiej tylko ten kregoslup boli niemiłosiernie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#22 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 05 marca 2016 - 21:14

Hej,

Zaliczyłam dziś spacerek z Antosiem, nie pamiętam kiedy ostatnio była ku temu okazja :)

Zrobiłam też znów ładnych kilkadziesiąt kilometrów, w poszukiwaniu tej idealnej kiecki.

Wpadli za to wieczorkiem znajomi, to się odstresujemy.

@magdaaaaa miłej zabawy

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#23 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 07 marca 2016 - 10:58

Cześć dziewczyny! Mnie też niebawem czeka suzkanie sobie kiecki - na komunię córki... Ah, nie mam wcale naa to weny i jeszcze by nie zbankrutować. ;) 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#24 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 07 marca 2016 - 12:08

Hej,

Wyszło słońce w domu wydaje się, że jest naprawdę ciepło.
Powoli czas na porządkowanie ogrodu. Tylko mam dziś takiego lenia...
Rano zawiozłam Juniora do żłobka, a po powrocie zaległam w łóżku.

Odesłali projekt zaproszeń... coś się dzieje, i to mi daje kopa.

Cały tydzień mam zawalony, więc dziś należy mi się odpoczynek :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#25 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 07 marca 2016 - 12:38

<hellooo1>

Ale cudowny dzień. :) Wstałam razem z Brzydkim, więc już posprzątane, pranie w pralce, obiad przyszykowany, a ja nadal mam energię i się zastanawiam, jak ją spożytkować. Wyjęłam z szafy wielkanocne obrusy, serwetki, pisanki, zająca do powieszenia i kombinuję co gdzie umieścić. Jeszcze tylko żywych kwiatków mi brakuje i zrobię sobie wiosnę w domu. Od razu humor lepszy.  <jezorowaty>

Teraz usiadłam na chwilę z herbatą, żeby odpocząć. Bardziej z rozsądku niż z potrzeby, no ale..

Wywaliło mi już też brzuszek, maleńki oczywiście, ale widać że coś tam się dzieje. Chociaż chyba nie aż taki maleńki, bo wczoraj mama przywitała mnie uroczym "Ale już jesteś gruba!". <hepi1>  I tak sobie oglądam, głaskam, gadam. I sama mi się micha cieszy.  <hoho2>  

Może wybiorę się na zakupy? W sumie to coś nowego by mi się przydało.. I buty koniecznie.  :->   Tym bardziej, że nie wiadomo, kiedy mi się ta energia wyczerpie.  :-P

MIłego dnia! :)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#26 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 07 marca 2016 - 20:39

No i niestety szpital :-/ Dostałam dziś skierowanie, ale na razie nie skorzystam z niego, bo mam straszny młyn na uczelni. Nie wiem ile tam spędzę, może 2 dni, może 1 a może 3 a może wcale nie będę tam nocować tylko po zabiegu od razu wyjdę. Na razie muszę się oswoić z tą myślą i poszukać dobrego ortopedy a poza tym w obecnej chwili nawet 2 dni bez uczelni sprawią, że będę mieć wielkie zaległości :roll: Poczekam na luźniejszy czas. Na razie artroskopia - całkiem fajnie, bo zabieg mało inwazyjny, krótki, z małymi bliznami ;-) I mam nadzieję, że na tym się skończy.

Jutro jadę też do szpitala, ale w zupełnie innej sprawie. Otóż zapisałam się do programu badawczego, badającego wpływ cholesterolu na predyspozycje do wystąpienia nadciśnienia tętniczego. Program jest dedykowany studentom i w zamian za to, że poddam się temu 2-letniemu projektowi, szpital w zamian funduje mi komplet badań w tym np. echo serca, ekg, poziom cholesterolu, triacylogliceroli, hormonów tarczycy itp. Wszystko oczywiście bez kolejek i za darmo ;-) Także uważam, że naprawdę warto, tym bardziej, że zazwyczaj nie ma się czasu na tak obszerną diagnostykę. Jutro akurat zakładają mi holter ciśnieniowy na całą dobę, który za dnia będzie mierzył ciśnienie co 15 minut a w nocy co 30 minut. I w środę pójdę na jego zdjęcie, lekarz od razu na miejscu przeanalizuje wynik i powie czy wszystko jest ok ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#27 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 marca 2016 - 12:24

@inqaa swietnypomys z tymi  badaniami @Aspirynkaaa @halynka impreza byl super , wybawilam sie , choc zmeczona po pracy bylam.kolezank ktora mnie wyciagla mniej zadowolona bo nie lubi discipolo , ale ja przy takiej sie potrafie bawic.

teraz smigam na poczte wyslac list do pup.

#28 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 marca 2016 - 23:40

dziś znowu zrobiłam sobie drzemke 3h i teraz nie jestem spiaca.

#29 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 11 marca 2016 - 10:32

Znowu jakiś zastój widzę w pogaduchach...  :roll:

Na 13 do pracy, standardowo.. 

Na 19 impreza z pracy 160 m pod ziemią.  :mrgreen: Średnio mi się chce, no, ale... trzeba ;) 

Jutro do szkoły, wieczorem na kręgle ze znajomymi się wybieramy.

To znowu weekend zleci nie wiadomo kiedy.  :evil:

Czekam na wiosnę, bo to co za oknem...  :roll: Tragedia. 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#30 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 11 marca 2016 - 14:45

Hej,

U mnie w mieście ostatnio afera goni aferę, a co najgorsze w dwie jestem pośrednio zamieszana. Ciekawe co z tego wyniknie, kolejne nerwy, jakbym mało ich miała ostatnio...
Junior znów zasmarkany chodzi, M. też się rozkłada. Zapowiada się ciekawy weekend. Ja za to narzekam na kręgosłup, boli od 2 dni. Myślę, że się przedźwigałam, bo mały ma ponad 13 kg, a chce być ze schodów znoszony :(

Wam życzę miłego weekendu chociaż :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#31 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 11 marca 2016 - 16:21

U mnie średnio na jeża... Buc wziął 2tygodnie urlopu, ok. 9 dni mieliśmy spędzić w Polsce a auto podupadło na zdrowiu i trza mu było lekarza, bo była opcja, że nie dojedziemy. I tak jedna tygodniówka w plecy i aż 3 dni w Polszy :roll: Ale załatwiliśmy, dowody odebrane, jesteśmy po wymeldowani i data też zaklepana.
Jutro znowu 12h w samochodzie, na samą myśl dupa mnie boli :D
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#32 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 marca 2016 - 17:17

<hellooo1>

Naprawdę nie wiem, co można jeszcze w domu posprzątać. Mam wylizane, obiad z wczoraj jeszcze w lodówce, a nowy już też gotowy. Zrobiłam pierwszy raz w życiu kluski śląskie. Chyba się udały. <mniami2> Ciastka upieczone. Jajka dla mamy pomalowane. Pranie zrobione, wyprasowane i ułożone. I nawet z koleżanką się spotkałam. Rany, ile życia zabierała mi praca.  :lol:

To teraz kawa i ciastka.  :-)  I może się męża doczekam. 

Tak poza tym to bardzo spoko.  :-)

Miłego wieczoru!

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#33 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 marca 2016 - 18:56

@palomka tez czekam  na wiosne , mam dosyć tego czegos, a dziś w prognozie nic optymistycznego nie powiedzieli.

\

madz w Polsce termin zaklepany  ???\

aspi zostaniesz perfekcyjna pania domu

dostałam już karte dawcy szpiku

bylam u Oliwki

... i w lumpeksie , jestem bogatsza o 3 sukienki :mrgreen:

#34 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 11 marca 2016 - 20:29

@magdaaaaa tak, w trakcie urlopu w PL ;) 2w1 + zaliczę 50tkę matki :mrgreen:
No i babcia Buca nie dałaby rady dojechać do DE, a chcemy, żeby była na ślubie.

@Aspirynkaaa, czyżby energia zaczęła Cię roznosić? Lepiej się czujesz? Czy się po prostu przyzwycziłaś? :P
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#35 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 11 marca 2016 - 20:41

. i w lumpeksie , jestem bogatsza o 3 sukienki
Koniecznie pokaż :)

Ja jutro do pracy a po pracy na wieczór panieński.

Czas pędzi, wiosny nie widać jeszcze...

nixqp2.png

#36 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 12 marca 2016 - 11:37

zostaniesz perfekcyjna pania domu

Już mi mąż powtarza, że chciałby, żebym zawsze już tak była w domu. Ja wiem - śniadanka są, obiadki są, ciasta są, majtki wyprasowane, a on nic robić nie musi. I nawet mi łaskawie mówi, że rozumie, że mi ciężko i że jak chcę, to mogę (MOGĘ? dziękuję za pozwolenie, nie wiedziałam  <umieraam> ) sobie wyjść do ludzi, czy zrobić coś dla siebie.  :lol:

dostałam już karte dawcy szpiku

Gratulacje, ważna decyzja.  <ookk>

czyżby energia zaczęła Cię roznosić? Lepiej się czujesz? Czy się po prostu przyzwycziłaś?

Dużo lepiej.  <ookk>  Zemdli mnie czasami jeszcze, czasami brzuch boli, ale i tak już inne zycie. Energii mam teraz tyle, jakbym chciała nadrobić ostatnie tygodnie. 

#37 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 13 marca 2016 - 14:42

Leniwa niedziela,

Zrobiłam obiadek, odwiedziła nas babcia, zaliczyliśmy spacerek, a teraz Panowie śpią :)

@Madź jeszcze raz gratulacje. Dopiero doczytałam pogaduchy, więc zignoruj pytanie o miejsce ślubu :)

@Aspirynkaaa zapraszam do mnie, bo jak sobie pomyślę, o wiosennych porządkach. Wolę zdecydowanie wziąć się za ogród!

@palomka też czekam na wiosnę, żeby już było ciepło, bo dziś przemarzłam.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#38 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 15 marca 2016 - 16:42

Miałam dzisiaj mega pechowy dzień.  :->

Obudziłam się w rewelacyjnym humorze, zrobiłam śniadanko i wyruszyłam do centrum handlowego na wiosenne zakupy. Zimno jak cholera, ale co tam. 

Już miałam wszystko, weszłam jeszcze tylko do CCC po buty, które już też miałam upatrzone i.. zauważyłam, że brakuje mi jednej reklamówki. Zgubiłam reklamówkę, w której były 2 bluzki, sukienka, leginsy i sweterk. Biegałam, szukałam. NIkt nic nie widział. Czy ja naprawdę nie mogłam zgubić reklamówki z kawą, albo majtkami??? Musiałam tą najdroższą?  :evil:

No to ktoś się obłowił w ciążowe ciuszki, a ja z tego żalu nawet już tych butów nie kupiłam. I tyle z miłego dnia.  :->

Także ten.. nie mam wiosennej garderoby, nie mam też kilku stówek i zła jestem na siebie niesamowicie. Mąż powtarza, że mam olać i się uśmiechnać, bo taki problem, to nie problem. Nabija się, że przynajmniej będę mogła jeszcze raz iść na zakupy. Jakby mnie to cieszyło.  :roll:

No i to tyle u mnie. Już nigdzie dzisiaj nie wychodzę, żeby nie kusić losu. 

Spokojnego wieczoru!

#39 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 15 marca 2016 - 18:07

Aspi kurcze niby czlowiek wie że gorsze rzeczy mogą sie wydarzyć, ale też bym była mega zła ;) jutro będzie lepszy dzień :)

Buuu kobietki
Nadaję z wyrka. Planów nie mam to drzemkę sobie zrobię. Odeśpię weekend ;)
Poza tym sprzatać mi się nie chce.
Zimno odbiera chęci...
Jutro za to idę na pazurki po pracy i chyba obrączki pojedziemy odebrać, wiec dziś jest szansa na leniwy samotny wieczór :)

Buziaki ;)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#40 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 16 marca 2016 - 11:27

@Aspirynkaaa, współczuję, na Twoim miejscu też byłabym wściekła.

<hellooo1>

Wreszcie, pierwszy raz w tym roku udało mi się pojechać z Z. do moich rodziców :) Niby tylko 2 dni, ale minęły mi tak powoli, tak miło i dobrze, że baterie naładowałam sobie na długo :) No i podjęliśmy decyzję, która też cieszy mnie niesamowicie i dzięki której od razu moje nastawienie jest pozytywniejsze - po remoncie Z. wynajmuje swoje mieszkanie, a my szukamy czegoś małego, dwupokojowego, też do wynajęcia. Na początek. Od razu lepiej i teraz to już naprawdę nie mogę się doczekać :)

Dziś do pracy, jutro też, ale po takim odpoczynku nawet nie narzekam :mrgreen: Jeszcze tylko raz dwa zmontuję jakiś obiad, ogarnę się, wypiję kolejną kawę i pędzę ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych