Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Marcowe Pogaduszki :)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
83 odpowiedzi w tym temacie

#41 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 16 marca 2016 - 14:07

Hejka,

słoneczko wpada oknem do domu to inaczej się od razu robi cokolwiek.

Wczoraj załatwiliśmy sprawy urzędowe związane ze ślubem i w końcu udało się naprawić kluczyć do auta, żebym mogła go otwierać pilotem. Dla mnie z dzieckiem to duże ułatwienie, więc się bardzo cieszę. Udało mi się też sprzedać kilka rzeczy po Antku, więc będę miała pieniądze na kolejne, bo ze wszystkich butów wyrósł. Dziś zrobiłam na obiadek zupę krem z pora i się zajadam. Szkoda, że nikt inny się do jedzenia nie kwapi, mają pecha Panowie.

A jutro odbiór obrączek :)

@karatetyka świetna wiadomość :) Niech się wam razem dobrze mieszka.

@Aspirynkaaa strata pieniędzy boli, to fakt. Następnym razem może ci się poszczęści. A pytałaś np. ochrony?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#42 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 marca 2016 - 20:15

@Aspirynkaaa wspolczuje ;-)

sa plusy nie zarabiania duzo  bo tyle na ciuchy nie wydaje , bo gdybym tyle stracila to tez pewnie bym sie zaplakala.

u mnie nic nowego , coraz bardziej nie moge sie zmotywowac by skonczyc kolezance prace :roll:

halynka ja uwielbiam  zupe porowa , ostatnio robilam z pieczarkami i klopsikami miesnymi .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#43 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 17 marca 2016 - 10:23

@karatetyka powodzenia w znalezieniu czegoś fajnego! :-)

Pochwalę się, że zguba odnaleziona! :-)

Wczoraj poszłam jeszcze raz do tego sklepu, chciałam coś sobie jednak odkupić, ale tak na wszelki wypadek jeszcze raz zapytałam.. I okazało się, że jakaś pani znalazła i oddała ekspedientkom. Miło uwierzyć, że ludzie są uczciwi.  <ookk>  Przecież w reklamówce był paragon, mógł to ktoś oddać i mieć kasę dla siebie. Bardzo, bardzo miła niespodzianka.  <tanczy7>

Pogoda dzisiaj piękna, byłam w sklepie po świeże bułeczki, zjedliśmy z dzidzią twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką. I rzeżuchę. Mąż się dowiedział, że rzeżucha jest zalecana w ciązy jako naturalne źródło wielu ważnych składników odżywczych i tak mnie karmi. Sieje, karmi, sieje, karmi. Jak nie ryby, to rzeżucha. :-D Powinni mu zablokować strony o żywieniu ciężarnych.  :->

Dzisiaj obiadu nie robię, bo po pracy jedziemy na Brzydalowe zakupy, więc zjemy coś na mieście. Ale za to chyba wyszoruję łazienkę. Fugi i te sprawy. :-)

Wyciągnęłam wczoraj wiosenne kurtki. W płaszczyku się nie dopinam, a moja ulubiona kurtałka jest na styk. Bardzo na styk.  :shock:  Ale myślę, że jakoś wczesną wiosnę przetrzymam, a szybciorem zrobi się na tyle ładnie, że wystarczą sweterki i narzutki.  :-D

I teraz już spadam, bo się rozgadałam.  :lol:

Miego, ciepłego, wiosennego dnia!

Użytkownik Aspirynkaaa edytował ten post 17 marca 2016 - 10:26

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#44 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 17 marca 2016 - 11:35

Witam,

Wczoraj wpadła kumpela, M. zrobił pizze i spędziliśmy fajny wieczór. Tylko wypytywanie a macie już wszystko jak zwykle spowodowało u mnie lekkie nerwy. Dziś zabraliśmy się trochę za porządkowanie ogrodu. Tak to ja mogę pracować, jak nie jestem do tego sama. Teraz w nagrodę wysłałam M. do sklepu po ciastka i będzie przerwa kawowa :D

@Aspirynkaaa świetna wiadomość!

Nie narzekaj, że mąż tyle czyta tylko ciesz się, że się tak ładnie troczy o ciebie. :mrgreen: Chociaż pamiętam jak mój namówił mnie raz na zjedzenie ryby a cierpiałam potem pół dnia wymiotując.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#45 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 17 marca 2016 - 13:08

Niech się wam razem dobrze mieszka.

powodzenia w znalezieniu czegoś fajnego!

Dzięki ;-) Zdecydowanie bardziej podoba mi się opcja na początek wynajęcia czegoś zamiast od razu wprowadzania się do niego. Wiem, że to głupie, ale na szczęście on mnie rozumie :P

Aspi, całe szczęście, że torba się znalazła - dobre zakończenie historii :) :)

Tak piszecie o jedzeniu, o tych zupach porowych i pizzy, że robię się coraz bardziej głodna :P Dziś obiadu już nie robię, bo niedługo pędzę do pracy i tam coś zjem, ale jutro wyżywam się w kuchni :mrgreen: Mam straszną ochotę na zupę rybną, ale nie robiłam jej jeszcze nigdy w życiu. Trudno, spróbuję, najwyżej gdyby nie wyszła na szybko wymyślę coś innego.

I na zakupy w końcu muszę iść (uwieeeelbiam...yhy...). Wiosna idzie, czuć coraz bardziej, przydałoby się pobiegać, a o ile i spodnie i bluza są jeszcze ok, o tyle buty długo już chyba nie wytrzymają. I tak długo mi posłużyły ;-)

Ale to wszystko jutro. Teraz uciekam suszyć włosy i do pracy. Za 2 tygodnie mam aż 4 dni wolnego - nie mogę się doczekać :P

#46 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 18 marca 2016 - 14:39

<hellooo1>

Ja dzisiaj od rana pędzę jak mały samochodzik i teraz w końcu chwila dla Okruszka, bo już się upomina o odpoczynek.  :-> Byłam rano w laboratorium na pobraniu krwi i myślałam, że nie dojdę spowrotem do domu.  :shock:  Słabo, duszno, mdło. A przecież to tylko trochę krwi. Zmienia się organizm, oj zmienia.  :-> Ale w domu śniadanie i wszystko przeszło. Bratowa wyciągnęła mnie do kawiarni na kawę i ciacho, potem pobiegałyśmy po sklepach i teraz zbierm tyłek, żeby zrobić obiad. Dzisiaj schabowe z ziemniakami i mizerią. Śniły mi się od kilku dni. Serio. :shock:  <umieraam>

Kupiłam śliczny koszyk do święconki. Zawsze dołączaliśmy się do rodziców, ale w tym roku postanowiłam, że najwyższy czas na własny, w końcu jesteśmy już we trójkę, to niech się młody uczy tradycji.  :-)

Wiem, że to głupie

Wcale nie głupie. Rozsądne. :-)

Za 2 tygodnie mam aż 4 dni wolnego - nie mogę się doczekać

Trochę mi brakuje tego czekania, wtedy to wolne przynajmniej cieszyło.  ;-)

Użytkownik Aspirynkaaa edytował ten post 18 marca 2016 - 14:40

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#47 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 19 marca 2016 - 10:16

@Aspirynkaaa jak widać są jeszcze ludzie uczciwi ;-) Fajnie, że torba z zakupami się znalazła.

Ja już w domu posprzątałam, śniadanie zjadłam i zaraz zabieram się za naukę. Muszę się dziś wyrobić przed 16, bo potem lecę na wybory miss mojego uniwersytetu ;-) W tamtym roku też byłam, muszę przyznać, że pod względem organizacyjnym ta impreza jest naprawdę na wysokim poziomie i fajnie się to ogląda.
Potem się jakieś after party, ale już się nie wybieram, genetyka na wtorkowe zaliczenie sama się nie nauczy  <umieraam> '

Wczoraj w Pepco kupiłam sobie tacę do pieczenia muffinek, zamierzam poszaleć w święta i zrobić coś dobrego.

Miłego, słonecznego dnia życzę ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#48 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 19 marca 2016 - 15:55

Dobry!

Piekna pogoda za oknem..
Ja wczoraj na pogotowiiwy ladowalam z ostrym zapaleniem zatok. Ale po konkretnej dawce lekarstw czuje, ze zyje...

Do 18 w szkole siedze. Bo musze... A marzy mi sie lozko. Ksiazka i odpoczynek. Tydzien w pracy mnie wymeczyl a jeszcze te zatoki to juz w ogole mieszanka... :(

Milego weekendu!

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#49 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 19 marca 2016 - 22:13

@palomka zdrowia :*

Ja też chora jestem, chodziłam i do pracy i na uczelnię, zaraziłam 2 koleżanki i dopiero uciekłam na zwolnienie - nie lubię chodzić na zwolnienie, czuję się wtedy źle wobec szefa <bezradny> wzięłam tylko 3 dni, nie wychodzę z domu, leżę i faktycznie się kuruję - oby pomogło :)

Jako, że leżę, to oglądam buty - po marcowej wypłacie nie ma już śladu a z kwietniowej przez to moje leżenie już 500 zł mogę odjąć :P wypatrzyłam 3 pary boskich szpilek i kilka ciuszków za grosze, więc nie mam wyboru ;)

Oprócz tego czekamy z mężem 3 tygodnie na wieści po rozmowie kwalifikacyjnej - stara się o awans, 2 etapy przeszedł i zostało już czekać na decyzję. Trzymam za niego mocno kciuki, bo bardzo mu zależy i na pewno lepsza kwota na umowie pomoże nam za kilka miesięcy przy kredycie na mieszkanie.

ylko wypytywanie a macie już wszystko jak zwykle spowodowało u mnie lekkie nerwy.

To ma być dla Was super dzień, dla innych nie musi ;)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#50 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 marca 2016 - 12:00

miss mojego uniwersytetu
a dlaczego nie kandydujesz  ???

ypatrzyłam 3 pary boskich szpilek i kilka ciuszków za grosze, więc nie mam wyboru

jak kupilas to pokazuj buty :-)

dzis pani psycholog  mnie pochwaliła , ze nie angazuje sie w cos tylko dlatego ze sie trafilo. I powiedziala ze sie otwieram na kontakty damsko - meskie, a ja na to ze to nie ja to sie poprostu trafia. 

teraz dalej pisanie o stresie. 

Czujecie ze ida swieta , jakies przygotowania robicie ??? ja umylam w sobote okno o tyle. nawet nic mi sie nie chce piec , to chyba pierwszy raz w zyciu, nie mam motywacji i tyle .

GDZIE TA WIOSNA  było troszke sloneczka i nie ma , przyznac sie która zabrała ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#51 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 21 marca 2016 - 15:02

Zdrówka chorowitkom😉
Ja sama nie czuję się dzisiaj najlepiej- drugi dzień @...

Hej ☺
Chyba tylko ja okien nie umyłam. W sobotę teoretycznie miałabym kiedy, gdyby nie fakt że stalam przy garach i przygotowywałam mieszkanie na urodziny. Ufff wnoszenie ławy na 4 piętro wysysa energię😄
Może po pracy ogarnę po jednym dziennie zanim zrobi się ciemno.
Albo wcale😀

Jak kupię czekoladowe jajeczka i szynkę to może poczuję, że święta się zbliżają😄
I koniecznie kwiatka w doniczce!

Dziś wieczorkiem kawa u babuni.

Buziaki😉
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#52 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 21 marca 2016 - 15:12

Chyba tylko ja okien nie umyłam.

Nie martw się, ja też. :) 

Ale reszta wysprzątana. 

@palomka jak zatoki? lepiej?

@elizabeth zdrowia! i trzymam kciuki za męża :)

nawet nic mi sie nie chce piec

A mi się bardzo chce, ale ponieważ w domu nie spędzamy ani dnia w tym okresie to zrobię tylko to, o co prosiła mnie mama - cytrynowe babeczki. Chciałam jeszcze gratisowo wyczarować jakiś tort i ozdobić masą lukrową, ale to dość drogo wychodzi, a u mamy zawsze tyle ciast, że pewnie pół i tak co najmniej poszłoby do kosza. ;/ Szukam innej okazji. :D

czekoladowe jajeczka

No ba. Bez czekoladowych jajek to nie ma świąt. :D :D 

#53 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 22 marca 2016 - 14:51

Witam,

W tym roku święta będą po najniższej linii oporu, bo wszyscy się rozchorowaliśmy. M. względnie jeszcze nadaje się do życia natomiast ja i junior niekoniecznie. Szkoda tylko, że znów sprzątanie kuchni zostawiłam na ostatnią chwilę, ale doszłam do wniosku, że jak nie dam rady to też się nie zawali świat, jak gruntowne porządki zrobię po świętach. A póki co odpoczywam kiedy tylko mogę.

To ma być dla Was super dzień, dla innych nie musi :-)

I tak właśnie do tego podchodzę. Nie zwracam już uwagi na komentarze typu: A powinniście... To trzeba tak i tak

@elizabeth trzymam również kciuki za awans męża! i zdrówka życzę

@magdaaaaa mi też się wyjątkowo nie chce tych świąt, ale jak zacznę piec to mam nadzieję, że aromaty zrobią klimat. Może też spróbuj się przemóc.

Użytkownik halynka edytował ten post 22 marca 2016 - 14:52

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#54 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 24 marca 2016 - 12:29

Dzień dobry!

Fajnie jest się obudzić bez budzika w ramionach męża, a za oknem zobaczyć piękne słoneczko. :) :)

Fajnie jest zjeść śnaidanie w łózku. :)

I w ogóle jest fajnie.  <ookk>

Zabieram się za zrobieniu obiadu, a potem muszę iśc kupić jakies upominki od zajączka dla chrześniaków i ich braciszków. I zrobić listę zakupów, bo jutro zaczynamy gotowanie. :)

Miłego dnia!

#55 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 24 marca 2016 - 20:02

Ale się dziś nalatałam z przyjaciółką po sklepach ! Przeleciałyśmy całą Piotrkowską a na koniec trafiłyśmy jeszcze do galerii handlowej, ale było warto ! ;-) Obkupiłam się na całą wiosnę i kupiłam sobie płaszczyk na wiosnę, bo mój stary już się do niczego nie nadawał. I buty też kupiłam na wiosnę <ookk> Lżejsza o miliony monet, ale szczęśliwa :mrgreen: :mrgreen:

Dodatkowo fakt, że niedługo Święta i dowiedziałam się, że dostałam dobrą ocenę z zaliczenia - cudowny dzień.

Zmęczona jestem, także teraz relaks przed komputerem, z muzyczką w uszach. Dzisiaj jeszcze chciałabym posprawdzać biura podróży, żeby zorientować się mniej więcej w jakich cenach są wycieczki ;-)

@elizabeth zdrówka !

#56 amy22

amy22
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 25 marca 2016 - 08:35

dziewczyny, a ja od wczoraj nie mogę wytrzymać z bólu zatok :( nawet to słońce które mnie rano obudziło nie pooprawilo mi nastroju:/ chłopak pobiegł wieczorem do apteki i kupił mi sinufast i jest lepiej ale cos czuje ze ten dzien tez jeszcze nie bede miala dobrego humoru :(inqaa tez musze sie wybrac do sklepu po jakis plaszczyk na wiosne gdzie sa najfajniejsze/

#57 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 25 marca 2016 - 10:55

Witam!

Słońce za oknem i od razu człowiek inaczej się czuje :D 

I w ogóle jest fajnie. 
Tak trzymaj :)

W tym roku święta będą po najniższej linii oporu, bo wszyscy się rozchorowaliśmy.
Szybkiego powrotu do zdrowia!

Obkupiłam się na całą wiosnę i kupiłam sobie płaszczyk na wiosnę, bo mój stary już się do niczego nie nadawał. I buty też kupiłam na wiosnę
Czekam na zdjęcia Twoich zakupów! :)

Jeszcze dzisiaj pracuję i jutro do 13:00!

Wesołego Alleluja!

nixqp2.png

#58 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 25 marca 2016 - 13:43

tez musze sie wybrac do sklepu po jakis plaszczyk na wiosne gdzie sa najfajniejsze

ja kupiłam w Housie ;)

Jeszcze dzisiaj pracuję i jutro do 13:00!

Ja jutro już nie, dzisiaj miałam być normalnie do 16, ale prezes napisał maila, że możemy wyjść o 13, więc już jestem w domu. Muszę jeszcze wyjść na szybkie zakupy, ale teraz chwila relaksu i zapomnienia o pracy :) czyli godzinka na serial i herbatę :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#59 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 25 marca 2016 - 15:44

@Blondynka88 to tak jak ja 😉
Ale nie ubolewam. Nie szaleje na święta z ilością jedzenia wiec luuuz. Wszystko ogarnę😁

Buuu
Dlaczego codziennie rano budzi mnie piękne słońce, a później gdzieś znika? Czemu ta pozytywna aura nie trwa caly dzień...😉

Tak piszecie o tych zakupach. Też mi sie marzy coś nowego wiosennego. Tylko jakieś wolne by sie przydalo ☺
Lokalne sklepy mają często ciekawe ciuszki.

Kurczę już święta. Kiedy to zlecialo?
Odpoczynku, wyjątkowych chwil z najbliższymi i smacznego jajka babeczki😉😘

Buźka
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#60 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 25 marca 2016 - 16:00

gdzie sa najfajniejsze

Jeżeli gustujesz w brązach, beżach i szarościach to w sumie w co drugim sklepie znajdziesz po 1, 2 fajne modele. Ja całą galerię obeszłam i takich było rzeczywiście dużo. Jednak to nie dla mnie, koleżanka stwierdziła, że szarość bardzo mnie postarza, więc odpuściłam ;-)

Kurczę już święta. Kiedy to zlecialo?

Też się zastanawiam <hmm> Dopiero co były Święta Bożego Narodzenia a już Wielkanoc.

Jutro od rana robię muffinki a'la kopce kreta, posprzątam jeszcze trochę. Dzisiaj byłam posprzątać grób babci, co by ładnie na święta wyglądał.

A w planach dzisiaj spotkanie z kumplem - mam dużo czasu dziś, nie muszę w sumie nic robić jeśli chodzi o gotowanie, bo Święta zawsze spędzam u rodziny. U mnie wszystko by się zmarnowało ;-) Poza tym K dzisiaj do 22 w pracy.

a dlaczego nie kandydujesz ???

@magdaaaaa wstydzę się, to nie dla mnie :-P Poza tym nie mam aż tak odpowiedniej figury na paradowanie w bikini :mrgreen:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych