Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Prezenty dla rodziców na podziękowanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
153 odpowiedzi w tym temacie

#101 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 26 marca 2013 - 23:20

Ale ja dalej nie czaję - dlaczego ślub ma być odpowiednią okazją - bo zakładasz własną rodzinę i się w jakiś tak sposób uniezależniasz ? Czy jak [debil jestem dziś, sorry :P ]
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#102 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 26 marca 2013 - 23:23

LadyNefretete, :lol:
No w pewien sposób tak - zaczynasz nowy etap w życiu i teraz to nie oni będą najważniejsi, ale mimo to zapewniasz, że doceniasz ich starania. To tak jak zmieniasz pracę w dobrych stosunkach z poprzednim pracodawcą, wtedy jemu też dziękujesz za współpracę. :mrgreen:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#103 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 26 marca 2013 - 23:30

Aspirynkaaa jeżeli mama lubi to możecie jej zrobić przyjemność tą piosenką ;-)
mi ona nie przeszkadzała do momentu jak zauważyłam, że działa na większość płacząco, ludzie po % wrażliwsi czy jak zaraz zaczynają smędzić i się robi stypa <bezradny></span>

A po drugie wychodzę z założenia, że faktycznie trzeba mieć cudownych rodziców bo jak każdy ją dedykuje swoim rodzicom, nawet jak w głębi tak nie uważa i na co dzień ma nie najlepsze stosunki z rodzicami,a w zasadzie od zawsze nie mieli zbyt dobrej relacji, a na weselu musi być szopka to piosenka troci na wartości wtedy <bezradny></span>
A bywa tak, że młodzi nie chcą się 'wychylać' i po prostu machinalnie akceptują, żeby taką melodię zagrać na podziękowaniu.
Nie mówię tu na swoim przykładnie tylko ogólnie.
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#104 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 27 marca 2013 - 00:27

ale potem dla chrzestnych, dla babć itd... i godzina nudy na weselu :-P

Dla mnie też to już przesada. Chyba, że dziadkowie naprawdę dużo włożyli w opiekę to ok, ale z drugiej strony jak młoda dziękuje dziadkom to zaraz wypadałoby podziękować dziadkom młodego itd. :lol:

Ale jeśli ktoś tego nie czuje, to mi obojętne, czy na weselu są te podziękowania. ;-)

Nie znam pary która nie miałaby podziękowań nawet jeśli z rodzicami ma kiepskie stosunki <bezradny></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#105 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 27 marca 2013 - 01:21

Nie znam pary która nie miałaby podziękowań nawet jeśli z rodzicami ma kiepskie stosunki

no własnie - to taka bezmyślna moim zdaniem tradycja.

Ślub ma być "moim dniem", świętej mojego związku i mojej miłości.
A dziękowanie rodzicom, że jestem .... to na inną okazję raczej, kurde.
Można zawsze powiedzieć, ja się na świat sama nie pchałam, więc za co mam dziękować :lol:

A tak serio, wydaje mi się, że tak to jak i parę innych "tradycji" ślubnych jest skostniałych, w konwenans, i nikt się nawet nie zastanawia czy chce, tylko robi ot tak. Własnie bezmyślnie.
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#106 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 27 marca 2013 - 06:14

Majorka^^, mi nie przeszkadza jak ludzie w tym momencie uronią łezkę ;-)
tym bardziej jeśli są podziękowania dla rodziców a któreś już nie żyje.

sama byłam na weselu gdzie rodzice pana młodego już nie żyli i byli tylko rodzice młodej.
i większość mojej rodziny się wzruszyła bo chodziło o moich dziadków.

ale z drugiej strony byłam też na weselu gdzie młoda z teściami się nie znosiła,
teście z teściami też nie.. a na weselu płacz, całowanie, ściskanie na pokaz :-P
to wręcz komiczne było :-P

LadyNefretete, nikt do podziękowań nie zmusza :) według mnie jak ktoś nie ma na to ochoty to po co to robić na siłę. można podziękować w domu po weselu albo wcale. bo nie umieramy po weselu przecież :lol:

#107 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 27 marca 2013 - 07:56

A dziękowanie rodzicom, że jestem .... to na inną okazję raczej, kurde.
Można zawsze powiedzieć, ja się na świat sama nie pchałam, więc za co mam dziękować

Masz prawo tak uważać i to jest jak najbardziej ok. :-)
Ja chcę rodzicom podziękować, chyba bardziej niż oni tych podziękowań chcą. :mrgreen:
No kurcze według mnie zasłużyli. :->

a na weselu płacz, całowanie, ściskanie na pokaz
to wręcz komiczne było

Nie wyobrażam sobie tego w wersji tańczymy w kółeczku, potem teść z mamą, itp. , nie wyobrażam sobie żadnych "gorzko, gorzko", ani siadania na kolana rodzicom. A fuuu.
Powiemy co mamy powiedzieć, damy prezenciki i wszyscy dalej do zabawy. ;-)

Z tym, że to będzie rocznica ślubu moich rodziców, więc może jednak jakoś to zaakcentujemy. No nie wiem, jest jeszcze czas. :->

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#108 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 27 marca 2013 - 07:59

LadyNefretete, ja tez uważam, że to taka na pokaz tradycja i niezbyt mi się podoba. My pewnie Miśka mamie podziękujemy i wręczymy prezent, ale przed uroczystością - w domu, na spokojnie - za to, że naprawdę dużo dla nas zrobiła.
Po drugie chyba niezręcznie byłoby mi wręczać na sali prezent Miska mamie, skoro moich rodziców na uroczystości nie będzie.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#109 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 27 marca 2013 - 08:01

Ja co do takich tradycyjnych podziękowań jestem przeciwna, bo dla mnie to trochę bezsensowne te tańczenie itd. I piosenka standardowa, masakra :P I te prezenty jakieś typu statuetki, które stoją potem i się kurzą... Na dzień dzisiejszy jestem negatywnie do tego nastawiona, może jak będę się hajtać, to zmienię zdanie :P

A Aspirynka co do rocznicy, to fajnie byłoby to jakoś podkreślić, nawet odśpiewać 100 lat rodzicom.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#110 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 27 marca 2013 - 08:01

U nas niby było wszystko zaplanowane a i tak było inaczej. Jakoś spontanicznie goście zrobili koło, ktoś rodziców wprowadził do środka ale kto hmmm....muszę sprawdzić na płytce.... Ja miałam gotową "mowę" czytaj krótkie podziękowanie ale ni z gruchy ni z pietruchy łzy mi poleciały i było krótko, że dziękujemy za pomoc w przygotowaniu tego wesela i że są z nami w takim dniu itp. i od nas dostali kwiaty. Aaaa i zespół zagrał w tle jakiś utwór ale też nie pamiętam co to było (też do sprawdzenia)

#111 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 27 marca 2013 - 17:03

Majorka^^, mi nie przeszkadza jak ludzie w tym momencie uronią łezkę ;-)
tym bardziej jeśli są podziękowania dla rodziców a któreś już nie żyje.

a ja jakoś nie znoszę takiego grupowego wzruszenia <bezradny></span>
Tym bardziej, że nie mam ojca, a zawsze mam przed oczami wizję, że mama zaczyna ryczeć i za nią połowa rodziny <bezradny></span>

Już wolałabym taką też praktykowaną tradycję- po kościele młodzi jadą na cmentarz z kwiatami albo zapalić znicz- sami, mogą chwilę w skupieniu i prywatności wspomnieć o rodzicu, ale nie jakieś płacze na sali <bezradny></span>
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#112 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 marca 2013 - 17:22

U mnie podziekowania byly. Bo i rodzice na to zasłuzyli - bardzo ale to bardzo duzo im zawdzieczam i ja nie widze w tym nic zlego. Byly wiec kwiaty i podziekowania. Bez sztucznosci. Choc z perspektywy czasu moze faktycznie lepszym pomyslem bylby prezencik.
Ale jesli z rodzicami mam np. fatalne relacje, moje dziecinstwo bylo kiepskie itp - to juz nie wiedze sensu by taka tradycja byla na sile. ( zreszta, podobnie mysle z samym slubem jak ktos nie wierzy nie praktykuje a bierze koscielny bo inni biora ale to innt temat)
Dziekowania dziadka ciocia nie rozumiem chyba ze jak zaznaczyła Tilia - mieli duzyyyyyyy wkład w wychowanie .
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#113 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 09:14

Ostatecznie zdecydowaliśmy się zrezygnować z typowych podziękowań i z tej tandetnej piosenki "Cudownych rodzicow mam" :P ale... w dzień naszego ślubu Miśka mama obchodzi 50 urodziny, więc będie sto lat, życzenia, kwiaty i prezent. no właśnie - co??? Chcemy, żeby było to coś wyjątkowego, ale ona już sporo dostała od nas i od Miśka siostry, wie pomysły się kończą. Chemy przeznaczyć na to ok. 300 zł. Mysleliśmy o zafundowaniu jej i jej facetowi weekendu gdzies, ale nie wiem czy to dobry pomysł i czy wystarczy nam na to funduszy.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#114 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 09:21

@elizabeth nie wiem czy kiedykolwiek korzystalas z grouponu ale tam sa naprawde swietne oferty na wyjazdy weekendowe ;)

My jeszcze w tej kwestii nie mamy pomyslu. Na pewno po slubie albumy ze zdjeciami. Ale tak to nie mam pojecia ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#115 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 19:51

@elizabeth wyjazd to fajna opcja, ale do 300 zł dla dwóch osób to musiałabyś nieźle szukać ;-) tak jak palomka napisała - na pewno groupon, tyle, że tam dojazd prawie zawsze jest własny, więc musiałabyś pomyśleć czy byłoby ich stać na własny dojazd.

Może warto pomyśleć o jakiejś odnowie biologicznej tylko dla niej? Jakieś SPA? Różne masaże, żeby się zrelaksowała itp

Sama nie wiem, bo skoro piszesz, że już większość rzeczy jej kupiliście....

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#116 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 19:58

Bon do spa dostala juz 2 razy :P

Tapatalk :)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#117 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 20:50

Bon do spa dostala juz 2 razy :-P

No to rzeczywiście kiepsko :mrgreen:

A może wpłaćcie jej te pieniądze na jakąś kartę podarunkową? Np do H&M'u czy gdzie tam się ubiera i wtedy mogłaby sobie pójść na zakupy i kupić sobie coś na co miałaby ochotę ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#118 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 21:14

Ona pracuje w sklepie odziezowym i raczej tam sie ubiera, bo ma swoja znizke :P

Tapatalk :)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#119 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 21:20

Ona pracuje w sklepie odziezowym i raczej tam sie ubiera, bo ma swoja znizke
To też odpada. To zostaje jakaś karta do Douglasa? Bo już pomysły się kończą xD

#120 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 21:23

Bilety do teatru? Wystawa sztuki? Ma jakieś zainteresowania? Bo takie zgadywanie to <bezradny>

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”