Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zajęcia dodatkowe dla dzieci.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 najka

najka
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 06 sierpnia 2014 - 13:22

Witam.

Chciabym zapytać co sądzicie o zajęciach dodatkowcy dla dzieci. Czy szkoła nie nakłada na nie zbyt wielu obowiązkóów? W jakim wieku zacząć? Jaką placówkę wybrać. Czy ma to być edukacja połączona z zabawą? Mój syn ma wiele zaineresowań a eergia gowręcz rozpiera. Nie wiem czy wiek 4,5 roku jest właściwym do rozpoczęcia takich zajęć?

#2 Jag

Jag
  • Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 13 sierpnia 2014 - 19:25

Głównie wszystko zależy od dziecka, ale jestem jak najbardziej ZA! Twój sym ma jeszcze trochę czasu do ropoczęcia nauki w szkole, więc jeśli ma takie chęci nie widzę przeszkód żeby go zapisać na jakieś zajęcia. Powinnaś  przedstawić mu kilka propozycji  a potem przedyskutować dlaczego wybiera tą a nie inną. Niech nie będzie dla Ciebie zaskoczeniem jeśli po kilku tygodniach zrezygnuje. Nie zrażaj się tym i podsuń jemu inne pomysły. Jeśli jest tak jak mówisz pełen energii to warto żeby taki potencjał wykorzystał. :)

#3 najka

najka
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 17 sierpnia 2014 - 09:15

Myślę, że znalazłam coś co może go zainteresować. W zabawie dzieci zdobywają nowe umiejętności, kompetencje i wiedzę. W dodatku nie daleko na Ursynowie, 15 minut spacerkiem. :)

#4 Izabelax

Izabelax
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 08 października 2014 - 08:54

Witam, zachęcamy 7-letniego syna do gry na instrumencie i zgodził się spróbować nauki gry na gitarze. Co myślicie o tym pomyśle? Polecacie jakieś szkoły albo prywatnych nauczycieli dla dzieci w takim wieku w Warszawie lub okolicy? Z góry dziękuję za pomoc i liczę na wyrozumiałość, jeśli chodzi o miejsce podjęcia tematu :)

#5 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 21 lutego 2026 - 17:29

Córka dobrze radzi sobie z językiem polskim, ale matematyka to zupełnie inna historia – szukam sposobu, żeby zmotywować ją do regularnych powtórek bez codziennych konfliktów. Trafiłam na egzamin ósmoklasisty z matematyki w Nowej Erze i materiały wyglądają przystępnie – zadania są podzielone tematycznie, co ułatwia skupienie się na konkretnych słabszych obszarach. Planuję zaproponować jej pracę z tymi materiałami po kilkadziesiąt minut dziennie. Czy ktoś z Was wie, czy kalkulator jest dozwolony na egzaminie z matematyki i jakie przybory można zabrać na salę?