Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Prezenty dla rodziców na podziękowanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
153 odpowiedzi w tym temacie

#81 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 20:57

kashira, no powiem Ci, że to najładniejszy prezent dla rodziców, jaki widziałam. nasze książki z podziękowaniami chowają się przy tym :-D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#82 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 21:07

monia66, cenowo to na allegro widzialam za 60 zł, a takie statuetki jak chceiliśmy wcześniej niewiele mniej dlatego wolimy wazony ;-) Widziałam tez u nas w centrum handlowym takie wazony z tekstami na różne okazje juz pięknie ustrojone, więc jeszcze zobacze ile tam kosztują :-)

kashira, no powiem Ci, że to najładniejszy prezent dla rodziców, jaki widziałam. nasze książki z podziękowaniami chowają się przy tym

dziękuję, że tak uważasz, ale tak naprawdę każdy prezent sprawi rodzicom radość, w sumie ważniejsza ta chwila i słowa podziekowań, ale pamiątka cieszy :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#83 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 21 sierpnia 2010 - 21:18

Hmm podobają mi się bardzo takie wygrawerowane dedykacje,ale nie na wazonie. Ja jednak bardziej skłaniam się ku tym statuetkom.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#84 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 07:25

podobają mi się bardzo takie wygrawerowane dedykacje,ale nie na wazonie. Ja jednak bardziej skłaniam się ku tym statuetkom.

jestem tego samego zdania <jezorek11></span> takie grawerowane dedykacje kojarzą mi się z jakimiś pomnikami i tego typu rzeczami, więc małe statuetki bardziej mi do tego pasują ... <bezradny></span>
a jeśli już wazon to ja osobiście wsadziłabym do niego kwiatu pięknie to wszystko razem przybrała i w takiej formie podarowała - a nie same puste wazony - bo dla mnie to trochę prezen jak na jakieś imieniny <trele></span>
przepraszam ale takie moje zdanie <bezradny></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#85 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 08:07

amoramor, ale przecież napisalam, że bedą ustrojone ;-)
Nam początkowo statuetki też się podobały, ale to raczej one się z pomnikiem kojarzą bo stoją tylko na półce i się kurzą a taki wazon może się czasem do czegoś rodzicom przydać. I z pewnością przystrojone wazony bedą barwniejsze, a statuetki takie przezroczyste mogą się zgubić wśród innych ozdób na półkach ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#86 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 09:55

Widziałam kiedyś te wazony u mnie w sklepie z dodatkami ślubnymi. Fajna sprawa, bardzo ładnie to wygląda, cenowo też nie jest źle <ookk></span>
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#87 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 17:55

kashirka, te wazony są naprawdę dobrym pomysłem :)
Wazon zawsze się przyda (przynajmniej u mnie w domu!)
Tekst podziękowania też jest ładny :) no i cena chyba nie jest jakaś kolosalna :)
Moim zdaniem wybór bardzo dobry :)

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#88 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 11:58

kashira, a nie lepiej kupić wazon i dać go do grawerki? niektóre szkła mają skazy ... szkoda by było, żeby taki wam się dostał. A możesz pomacać i sprawdzić jakość ... no i odpada problem z transportem ... szkło może się uszkodzić ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#89 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 19:50

fajny pomysł z tym wazonem , fajna pamiatka i przydatna, a ja sie tak zastanawima czy moze amsita kwiattów , ajkies lodycze nie bylyby fajne, wiem zewazon ma inna funkcje niz trzymanie tam cukierków, ale sobie tak pomysłam zeby napakowac tam cukierów i zapakowac w przezroczysta folie z duza kokarda. :-)
moja kolezanka na podziekowanie rodzicom dali z mezem obrazki z karykatura ich samych , fajna rzecz, pierwszy raz sie z tym spotkałam.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#90 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 19:57

ale sobie tak pomysłam zeby napakowac tam cukierów i zapakowac w przezroczysta folie z duza kokarda. :-)

Mi ten pomysł się podoba :mrgreen: wtedy kwiaty nie przysłonią tak wazonu i będzie bardziej widoczny ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#91 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 26 sierpnia 2010 - 21:56

Trochę mi się zaczęło udzielać, to i podczytuję tematy ślubne coraz częściej :-D

U nas zwykle daje się kwiaty, nie spotkałam się z niczym innym, a szkoda. <bezradny></span> Na ostatnim weselu nie było w ogóle podziękowań dla rodziców. Też jakoś niefajnie.
Ja od dawna postanowiłam, że swoim kwiatów nie dam, tylko wymyślę coś innego. Podczytam was to pewnie fajny pomysł wpadnie. Podobają mi się wstępnie pomysły Loolki. :-D Właśnie ja wolałabym, żeby to był trwalszy prezent, a nie kwiatki co tydzień postoją... No i to takie oklepane u nas.

#92 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 21 września 2010 - 19:28

Po wielkich namysłach stanęło u nas na statuetkach. Też są ładne. Wybraliśmy takie z naszym zdjęciem :-D Jak będe miala to Wam pokaże :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#93 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 21 września 2010 - 23:52

Po wielkich namysłach stanęło u nas na statuetkach. Też są ładne. Wybraliśmy takie z naszym zdjęciem :-D Jak będe miala to Wam pokaże :-)

nie spotkalam sie jeszcze ze statuetkami. Na pewno beda udanym prezentem ;-)

201407101662.png

#94 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 26 marca 2013 - 15:32

Ostatnio mama mnie zastrzeliła pytaniem, czy muszą być te podziękowania. :->
Ja wiem, że chcę podziękować i co dokładnie chcę powiedzieć, więc na pewno będą.
Z racji, że i ja, i Brzydki jesteśmy z tych praktycznych, a nie romantycznych, to rodzice nie otrzymają kwiatów/dyplomów/statuetek, ani nic podobnego. Kupimy ładne prezenty, ale coś, co faktycznie by chcieli, zapakujemy i poprosimy, żeby otworzyli po weselu. ;-)
A w ramach pamiątki dostaną ramkę z naszym zdjęciem najwyżej. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#95 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 26 marca 2013 - 21:44

Z racji, że i ja, i Brzydki jesteśmy z tych praktycznych, a nie romantycznych, to rodzice nie otrzymają kwiatów/dyplomów/statuetek, ani nic podobnego. Kupimy ładne prezenty, ale coś, co faktycznie by chcieli, zapakujemy i poprosimy, żeby otworzyli po weselu. ;-)

bardzo fajnie :)
po co kasę wydawać na tandetę która tylko zbiera kurz na półkach czyt. statuetki, figurki itd.

#96 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 26 marca 2013 - 22:19

po co kasę wydawać na tandetę która tylko zbiera kurz na półkach czyt. statuetki, figurki itd.

dokładnie. Mnie ten zwyczaj wydaje się bezsensowny, kupowanie takiego badziewstwa.

Swoją droga - niech mi któraś wytłumaczy - za co to podziękowanie jest? bo aj tego nie rozumiem. Ty bierzesz ślub, a prezent dla rodziców co - za to że Cie urodzili ? <co></span> bo nie czaję. Może jestem ograniczona :->
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#97 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 26 marca 2013 - 22:37

LadyNefretete, za to że wydali na świat, wychowali, zrobili wesele... chyba ;P
jeszcze podziękowania dla rodziców rozumiem.
ale potem dla chrzestnych, dla babć itd... i godzina nudy na weselu :-P

#98 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 marca 2013 - 22:39

Ty bierzesz ślub, a prezent dla rodziców co - za to że Cie urodzili ? bo nie czaję. Może jestem ograniczona

za wszystko , za cale zycie :-) moja kolezanka miala taka pani fotograf, ze panistwo mlodzi przyjechali na sale a ona za chwile podrzucila im juz fotki ze slubu w ramce i taki prezent dali rodzicom.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#99 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 26 marca 2013 - 22:57

Może jestem ograniczona :->

ja trochę też na to wychodzi :lol:

Ogólnie w podziękowaniach nie widzę nic dziwnego, ok, moga być, to taki stały element większości wesel. Ale nic mnie tak nie powala jak puszczenie 'Cudownych rodziców' 'bo tak jest u wszystkich' płacz, często pokazówa z prezentami <bezradny></span> Czyli trochę taka szopka nieraz wychodzi....A już w ogóle mnie powala śpiewanie 'gorzko' rodzicom :shock: :roll:

Ostatnio oglądałam płytę z wesela znajomych, którzy podziękowali w domu po błogosławieństwie i wręczyli rodzicom upominki, a na sali podczas oczepin odśpiewano wspólnie sto lat :-)

Ja to bym właśnie uznała jakieś krótki wstęp, odśpiewanie 100 lat, coś symbolicznego wręczyć i tyle. Po co smęcić, jak dziękować to się cieszyć a nie ryczeć :->
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#100 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 26 marca 2013 - 23:12

'Cudownych rodziców'

Ja też bym to chętnie odpuściła, ale muszę mamę podpytać, bo wiem, że ona uwielbia tę piosenkę. I nie wiem, że by nie chciała usłyszeć. :->

A już w ogóle mnie powala śpiewanie 'gorzko' rodzicom

i potem tańczenie z rodzicami w kółeczku, też nie w moim stylu :->

A podziękowania są za całokształt. Ja uważam, że moi rodzice niesamowicie dużo poświęcili dla mnie. Ja jestem trochę ześwirowana na punkcie tego, że są najwspanialsi, wiec dlaczego im tego nie powiedzieć przy wszystkich? To takie dziękuję, że doprowadziliście mnie do tego miejsca, w którym obecnie jestem, dzięki Wam jestem taka, jaka jestem.
Ale jeśli ktoś tego nie czuje, to mi obojętne, czy na weselu są te podziękowania. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif