Prezenty dla rodziców na podziękowanie
Napisano 21 sierpnia 2010 - 21:07
kashira, no powiem Ci, że to najładniejszy prezent dla rodziców, jaki widziałam. nasze książki z podziękowaniami chowają się przy tym
dziękuję, że tak uważasz, ale tak naprawdę każdy prezent sprawi rodzicom radość, w sumie ważniejsza ta chwila i słowa podziekowań, ale pamiątka cieszy
Napisano 22 sierpnia 2010 - 07:25
jestem tego samego zdaniapodobają mi się bardzo takie wygrawerowane dedykacje,ale nie na wazonie. Ja jednak bardziej skłaniam się ku tym statuetkom.
a jeśli już wazon to ja osobiście wsadziłabym do niego kwiatu pięknie to wszystko razem przybrała i w takiej formie podarowała - a nie same puste wazony - bo dla mnie to trochę prezen jak na jakieś imieniny
przepraszam ale takie moje zdanie
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 22 sierpnia 2010 - 08:07
Nam początkowo statuetki też się podobały, ale to raczej one się z pomnikiem kojarzą bo stoją tylko na półce i się kurzą a taki wazon może się czasem do czegoś rodzicom przydać. I z pewnością przystrojone wazony bedą barwniejsze, a statuetki takie przezroczyste mogą się zgubić wśród innych ozdób na półkach
Napisano 22 sierpnia 2010 - 09:55
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 22 sierpnia 2010 - 17:55
Wazon zawsze się przyda (przynajmniej u mnie w domu!)
Tekst podziękowania też jest ładny
Moim zdaniem wybór bardzo dobry
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 23 sierpnia 2010 - 11:58
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 23 sierpnia 2010 - 19:50
moja kolezanka na podziekowanie rodzicom dali z mezem obrazki z karykatura ich samych , fajna rzecz, pierwszy raz sie z tym spotkałam.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 23 sierpnia 2010 - 19:57
Mi ten pomysł się podobaale sobie tak pomysłam zeby napakowac tam cukierów i zapakowac w przezroczysta folie z duza kokarda.
Napisano 26 sierpnia 2010 - 21:56
U nas zwykle daje się kwiaty, nie spotkałam się z niczym innym, a szkoda.
Ja od dawna postanowiłam, że swoim kwiatów nie dam, tylko wymyślę coś innego. Podczytam was to pewnie fajny pomysł wpadnie. Podobają mi się wstępnie pomysły Loolki.
Napisano 26 marca 2013 - 15:32
Ja wiem, że chcę podziękować i co dokładnie chcę powiedzieć, więc na pewno będą.
Z racji, że i ja, i Brzydki jesteśmy z tych praktycznych, a nie romantycznych, to rodzice nie otrzymają kwiatów/dyplomów/statuetek, ani nic podobnego. Kupimy ładne prezenty, ale coś, co faktycznie by chcieli, zapakujemy i poprosimy, żeby otworzyli po weselu.
A w ramach pamiątki dostaną ramkę z naszym zdjęciem najwyżej.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 26 marca 2013 - 21:44
bardzo fajnieZ racji, że i ja, i Brzydki jesteśmy z tych praktycznych, a nie romantycznych, to rodzice nie otrzymają kwiatów/dyplomów/statuetek, ani nic podobnego. Kupimy ładne prezenty, ale coś, co faktycznie by chcieli, zapakujemy i poprosimy, żeby otworzyli po weselu.
po co kasę wydawać na tandetę która tylko zbiera kurz na półkach czyt. statuetki, figurki itd.
Napisano 26 marca 2013 - 22:19
dokładnie. Mnie ten zwyczaj wydaje się bezsensowny, kupowanie takiego badziewstwa.po co kasę wydawać na tandetę która tylko zbiera kurz na półkach czyt. statuetki, figurki itd.
Swoją droga - niech mi któraś wytłumaczy - za co to podziękowanie jest? bo aj tego nie rozumiem. Ty bierzesz ślub, a prezent dla rodziców co - za to że Cie urodzili ?
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 26 marca 2013 - 22:37
jeszcze podziękowania dla rodziców rozumiem.
ale potem dla chrzestnych, dla babć itd... i godzina nudy na weselu
Napisano 26 marca 2013 - 22:39
za wszystko , za cale zycieTy bierzesz ślub, a prezent dla rodziców co - za to że Cie urodzili ? bo nie czaję. Może jestem ograniczona
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 26 marca 2013 - 22:57
ja trochę też na to wychodziMoże jestem ograniczona :->
Ogólnie w podziękowaniach nie widzę nic dziwnego, ok, moga być, to taki stały element większości wesel. Ale nic mnie tak nie powala jak puszczenie 'Cudownych rodziców' 'bo tak jest u wszystkich' płacz, często pokazówa z prezentami
Ostatnio oglądałam płytę z wesela znajomych, którzy podziękowali w domu po błogosławieństwie i wręczyli rodzicom upominki, a na sali podczas oczepin odśpiewano wspólnie sto lat
Ja to bym właśnie uznała jakieś krótki wstęp, odśpiewanie 100 lat, coś symbolicznego wręczyć i tyle. Po co smęcić, jak dziękować to się cieszyć a nie ryczeć :->
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 26 marca 2013 - 23:12
Ja też bym to chętnie odpuściła, ale muszę mamę podpytać, bo wiem, że ona uwielbia tę piosenkę. I nie wiem, że by nie chciała usłyszeć. :->'Cudownych rodziców'
i potem tańczenie z rodzicami w kółeczku, też nie w moim stylu :->A już w ogóle mnie powala śpiewanie 'gorzko' rodzicom
A podziękowania są za całokształt. Ja uważam, że moi rodzice niesamowicie dużo poświęcili dla mnie. Ja jestem trochę ześwirowana na punkcie tego, że są najwspanialsi, wiec dlaczego im tego nie powiedzieć przy wszystkich? To takie dziękuję, że doprowadziliście mnie do tego miejsca, w którym obecnie jestem, dzięki Wam jestem taka, jaka jestem.
Ale jeśli ktoś tego nie czuje, to mi obojętne, czy na weselu są te podziękowania.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę!