Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Wasz "typ idealny"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
167 odpowiedzi w tym temacie

#101 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 08 października 2008 - 16:22

Prawie wszystkie piszecie że Wasz facet to ten idealny.

A mój to całkowite przeciwieństwo tego, który zawsze mi się marzył, przynajmniej z wyglądu. Ani wysoki, ani brunet itd mogłabym wymieniać. Charakterek do tego też ma niełatwy ;-)
Mimo to jesteśmy razem już dość długo.
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#102 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 08 października 2008 - 17:24

kochąjacy
romantyczny
czuły
opiekuńczy
dający mi bezpieczeństwo i poczucie psychicznego wsparcia
inteligentny
zaradny!!!! bym nie musiała niczego za niego załatwaić bo on nie umie np. załatwić sprawy w banku!
bogaty :oops: (ale to nie jest najważniejsze ale wolała bym jakby miał kasę tylko tak marzę)
pracowity i pomagający mi w obowiązkach
brunet
lekko przepakowany
wzrost 175 cm
elegancki i w garniaku chodzący
Mój tomek ma wiele tych cech są takie które nie są idealne (np. kolor włosów) ale jak reszta gra to nie zwraca sie uwagi na szczegóły

#103 sweet camilla

sweet camilla
  • Użytkownik
  • 308 postów

Napisano 08 października 2008 - 18:25

a mi się akurat trafił taki choc mogłabym pomarudzic w drobnych cechach charakteru ,ale jestem zadowolon bo praktycznie to jego opis
..Doskonała argumentacja nigdy nie przekona zaślepiającej emocji....

#104 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 08 października 2008 - 20:26

:arrow: wysoki
:arrow: szczuply
:arrow: o niebieskich oczach

:arrow: odpowiedzialny, uczciwy, wierny, opiekunczy, czuly
:arrow: kochajacy mnie 8-)
:arrow: z poczuciem humoru :mrgreen:
:arrow: umiejacy poradzic sobie w kazdej sytuacji :-P

i takie moje male zboczenia

:arrow: dobry kierowca
:arrow: scisly umysl koniecznie.... matematyka, elektronika i te sprawy <hmm></span>
:arrow: uzdolnienia techniczne

#105 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 08 października 2008 - 20:32

:arrow: czuly
:arrow: opiekunczy
:arrow: odpowiedzialny
:arrow: uczciwy
:arrow: wierny
:arrow: znajacy sie na zartach
:arrow: zaradny
:arrow: inteligentny
:arrow: niebieskie oczy :mrgreen:
:arrow: wysoki

To chyba wszystko, a przynajmniej to co w tej chwili przyszlo mi do glowy myslac o i patrzac na M. ;-)
Dołączona grafika

#106 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 09 października 2008 - 11:52

hmmm.nie ma ideałów... :-?

#107 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 09 października 2008 - 12:57

Co z tego, że moim ideałem z wyglądu jest szatyn o czarnych oczach, ciemnej karnacji jak bylam z facetami którzy byli calkowitym przeciwienstwem tegoż ideału?:)

Jesli chodzi o charakter to cenię inteligencję, poczucie humoru, odpowiedzialność, zaradność, czułość, szczerość i poglądy podobne do moich (jesli chodzi o zwiazek,seks itp).
Lubie facetów którzy wiedza czego chcą i dążą do tego.

#108 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 listopada 2008 - 22:26

brunet brązowe oczy zniewalajacy uśmiech romantyk ale kiedy potzrba mezczyzna zbudowany po mesku.... dobry w łóżku... hehe

#109 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 listopada 2008 - 23:38

możecie sie ze mnie śmiać ...

raz mi sięprzyśnił facet, nie widziałam go wcześniej na oczy ...w ogóle nie wiem skąd sięw moim śnie wziął <hmm></span> ALE ... wiedziałam, czułam czy jak tam to nazwać że to jest TEN od którego lepszego nie ma - ideał. nie pytajcie po czym to poznałam bo nie wiem, w chwili obecnej pamietam tylko że miał króciutko ostrzyzone czarne włoski i w sumie na pierwszy rzut oka nie powalał na ziemię ... sen był niesamowicie wyrazisty ... no i dość długo go pamietałam

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#110 kristow1986

kristow1986
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 14 listopada 2008 - 23:46

dlaczego w 95 % pojawaiją sie bruneci, czy to nie presja społeczeństwa i model socjalny idalnego mężczyzny?

#111 Mikula

Mikula
  • Użytkownik
  • 220 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 00:07

kristow1986 kiedyś czytałam artykuł na ten temat. Podobno mężczyźni, którzy maja ciemne włosy są uważani za pełnych temperamentu, a to właśnie cecha, której (w większości) szukają kobiety.

Od zawsze moim ideałem był wysoki brunet o zielonych oczach, ale zazwyczaj wychodziło na to, że lądowałam z szatynem lub blondynem hehe :-)

Dość o wyglądzie, nie jest najważniejszy. Charakter za to ma kolosarne znaczenie:
:arrow: opiekuńczy, chcę czuć się przy nim bezpiecznie
:arrow: pełen temperamentu ;-)
:arrow: wierny, uczciwy
:arrow: z poczuciem humoru
:arrow: inteligentny (ach, umysł ścisły :-P )
:arrow: gotowy wesprzeć w trudnych chwilach
:arrow: od czasu do czasu romantyczny
:arrow: czuły
:arrow: szczery
:arrow: tolerancyjny
:arrow: wyrozumiały
:arrow: chwilami zwariowany

No ładnie, tylko gdzie tu takiego znaleźć<???>
"Świat należy do ludzi, którzy maja odwagę marzyć i ryzykować, aby spełnić swe marzenia. I starają się robić to najlepiej."

#112 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 10:07

ja blondynów mam dość kikla razy sie na nich przejeczhałam zreszta... nie podobaja mi sie... ale kristow1986 faceci wola blondynki, kobiety brunetow i o co chodzi?

#113 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 10:21

mloda, haha mój facet mówił mi że jemu się blondynki podobają bo śię bardzie w oczy rzucają czy jakoś tak, dla ścisłości - jestem brunetką!! :-D

<ookk>

#114 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 17:49

dlaczego w 95 % pojawaiją sie bruneci, czy to nie presja społeczeństwa i model socjalny idalnego mężczyzny?

Tak jak przedwmowczyni napisala . Najczesciej ludziom podobaja sie ludzie o innym kolorze włosów i oczu.
Ja od małego gustowalam w ciemnookich i ciemnowłosych.
Latynosi są dla mnie odzwierciedleniem mojego ideału, jesli o urode chodzi , chyba sie przeniose do nich :lol: Żadna tam presja , po prostu mam taki gust.
Nie mniej w 99% moi faceci byli blondynami .

#115 kristow1986

kristow1986
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 18:13

no wąłnsie faceci nie patrza na kolor włosów, naprawdę jest nam to obojętne.
Tylko!
To jest włąsnie model socjalny , że tak ma wyglądać idealne kobieta - przez to większość mężczyzn wybiera blondynki, żeby być akceprowanym przez inncyh mężczyzn,tak samo robią kobiety wybierając brunetów, ale tak naprawde każdy,każda ma inwidualny ideał ( daltego podśwaidomie wybieraja to czego naprawde pragana a nie wybiera wyuczony model społeczeństwa ) Można to zauważyć na podstawie serialu Czterej Pancerni i Pies , kiedyś kobiety szalały za blodynami bo tak to wykreowały media. Coż jesteśmy bombardowani przez media i przeważnie to one za nas wybeirają to co nam się podoba.

#116 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 18:20

faceci nie patrza na kolor włosów, naprawdę jest nam to obojętne.

a coś właśnie mi sie przypomniało jak kiedyś mówili w radiu, że mężczyźni to wybierają blondynki na koleżanki a brunetki na żony :-D
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#117 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 18:22

blondynki na koleżanki a brunetki na żony :-D

oj to w moim przypadku niedobrze ;-)
Dołączona grafika

#118 Mała

Mała
  • Użytkownik
  • 759 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 18:35

:arrow: brunet (bo z blondynów nie lubie :roll: złe wspomnienia :-? )
:arrow: oczka obojętnie jakie byle nie czerwone :mrgreen:
:arrow: wyższy odemnie (czyli 160cm wzwyż)
:arrow: zadbane dłonie i paznokcie
:arrow: ładne ząbki :mrgreen:
:arrow: krótkie zadbane włoski
:arrow: nie za chudy nie za gruby lecz w sam raz
:arrow: bez brody i wąsów
:arrow: troche umięśniony
:arrow: inteligentny!!!!!
:arrow: ambitny
:arrow: odważny
:arrow: miły
:arrow: romantyczny
:arrow: zabawny <swistak1></span>
:arrow: szalony
:arrow: i troche wredny tak jak ja 8-)

#119 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 19:32

Mała, długa ta lista :mrgreen: ......................a u mnie:
:arrow: najlepiej brunet byle nie rudy :-D
:arrow: ciemne albo zielone oczka
:arrow: ładnie zarysowana sylwetka
:arrow: ładny uśmiech,białe ząbki
:arrow: zadbany i higieniczny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:arrow: uczciwy,zabawny,odważny,romantyczny,WIERNY!!!!!!!!!!!!!
:arrow: zaradny
:arrow: zakochany we mnie <zakochany></span>
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#120 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 06:50

Wizualnie to ja chciałabym faceta o wzroście i sylwetce zbliżonej do M. Phelpsa, twarz Seana Kanana a jeśli nie jego to może Karla Ljungberga(bardzo byłoby fajnie :mrgreen: ) No i mógłby nie zapominać o tym, że podoba mi się zarost.
Jeśli chodzi o charakter to chciałabym takiego wrednego facecika, ale z tak naprawdę dobrym serduchem, takiego przy którym czułabym się bezpiecznie, swobodnie, szczęśliwie. Fajnie by było też gdyby miał poczucie humoru(nigdy nie byłoby monotonii), takiego, który rozumie moje zmiany humoru, powinien być zaczepny no i przy tym stanowczy i .. nie chciałabym żeby był romantykiem, liczy się też wyczucie ruchu(taniec), inteligencja, ale to się łączy z poczuciem humoru, gentleman, żeby lubił moje koty-psoty, rozumiał moje pasje, obsesje, mój zapał do pracy i chęć odkrywania przeze mnie nowych rzeczy, musi być czysty pod każdym względem nieważne czy jego osobista higiena czy samochód, czysty pod KAŻDYM względem, powinien być aktywny, chciałabym też żeby potrafił mi wszystko jasno wytłumaczyć, wtedy kiedy ja sie denerwuje nawet tym, ze w sklepie już nie mogę spotkać swojej ulubionej pomadki .. Chciałabym żeby we mnie widział kobietę, żeby kochał mnie taką jaka jestem, nieważne jak wyglądam, co jem, co lubię a czego nie, chcę żeby mnie tolerował akceptował, moich znajomych i rodzinę również, żeby mówił co uważa o pewnych nawet moich sprawach, jego sugestie i rady byłyby dla mnie bardzo ważne. Ja po prostu chciałabym spotkać w swoim życiu MEŻCZYZNĘ z krwi i kości, zaradnego też.
Dużo aspektów pewnie pominęłam, ale to nieważne bo

Jak dla mnie wybieramy sobie zawsze partnerów odwortność naszych ideałów i widzę to

To prawda, wyżej opisany mężczyzna wizualnie spodobałby mi się na pewno, cechy charakteru doceniłabym z pewnością, jednak jeśli chodzi o wygląd moją uwagę zazwyczaj przykuwają nie do końca piękni mężczyźni, ale którzy w swoim samym wyrazie twarzy są szalenie męscy, co nie oznacza, że piękni ;-)