Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Szampony i odżywki do włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1071 odpowiedzi w tym temacie

#721 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 12:58

A ja mam szampon z Biedronki do przetłuszczających się i jest taki delikatny... Wczesniej miałam Pantene i chcę dać odpocząć włosom. ;-)

#722 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 11:02

Babydream z Rossmana.

Jak dla mnie to jedne z najlepszych kosmetyków i to wcale nie tylko dla dzieci ;-) Parę razy podebrałam Miśce trochę szamponu i włosy po nim były naprawdę fajne :-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#723 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 17:57

Jasminka napisał/a:
Babydream z Rossmana.

Tez go czasem kupuje :lol: Wiadomo, ze kosmetyki dla dzieci sa dobre :lol:

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#724 bacha20

bacha20
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 09:27

Ja używam obecnie Pantene Pro-V Aqua Light i szczerze jestem zadowolona z niego używam cała serię odżywkę i szampon ;) Jak dla moich włosów świetny ; )
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w Twoim uśmiechu"

#725 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 10:16

Pantene Pro-V Aqua Light

Też używałam i był fajny, tylko że do czasu. Włosy mi się szybko przyzwyczaiły i potem nie dość, że się przetłuszczały szybciej, to jeszcze takie klapnięte były. Lubię jego zapach. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#726 bacha20

bacha20
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 10:35

jak mówiłam wcześniej jestem z niego zadowolona używam do już 3 miesiąc i jest wszystko ok ;)
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w Twoim uśmiechu"

#727 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 13:13

Ja ostatnio używam ,,Szampon Upiększający Elsève Nutri-Gloss Cristal " i jestem bardzo zadowolona. Włosy świetnie współpracują, nie elektryzują się i są bardzo fajne w dotyku ;-)

Załączone miniatury

• HCa10_4.jpg

#728 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 19:26

Włosy mi się szybko przyzwyczaiły i potem nie dość, że się przetłuszczały szybciej, to jeszcze takie klapnięte były

no wlasnie <bezradny></span> ostatnio kupilam dove bo dobrze mi sluzył i jest do <dupki></span> kupilam elseve i to samo. teraz kupilam nivea , co prawda nigdy mi nie sluzył , ale skoro ostatnio wszystkie dzialaja tak samo beznadziejnie to kupilam ten, bo akurat byla promocja.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#729 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 19:58

Wiadomo, ze kosmetyki dla dzieci sa dobre

Niestety nie wszystkie <bezradny></span> Na szczęście akurat te z BabyDream są godne polecenia ;-)
Dużo dziewczyn zamiast myć włosy szamponem z tej firmy robi to płynem do kąpieli (tak,tak PŁYNEM :P), bo ma w składzie drogocenne olejki, lepiej się pieni niż szampon i pozostawia włosy niezwykle mięciutkie, sypiące i delikatne :D Osobiście jeszcze go nie używałam ale mam w planach jak wykończę moje szampony zalegające na półce, bo ostatnio doliczyłam się ich 6 <lol></span>

Dołączona grafika

Obecnie używam na zmianę szamponu z Biedronki, o takiego Dołączona grafika
oraz takiego z Biovax'u Dołączona grafika

Z obu jestem równie zadowolona, oba nie zawierają silikonów w swoim składzie a Biovax dodatkowo nie ma parabenów i SLS <ookk></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#730 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:02

bo ostatnio doliczyłam się ich 6 <lol></span>

wow
co do dzieciecych to mnie np jonson &jonson nie pasowal.
a ten z barwy jeszcze uzywasz ???

#731 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:15

a ten z barwy jeszcze uzywasz

Używam, używam ;-) ale najczęściej do zmywania olejków z włosów jako pierwszy szampon a później po nim, któryś z wyżej wymienionych :D Bo jednak Barwa pozostawia włosy szorstkie (tzn bardzo dobrze je oczyszcza) i czasem sama odżywka nie dawała do końca rady ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#732 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 23:02

amoramor, dlaczego wkleiłaś zdjęcie kremu na rozstępy? <lol></span> <umieraam></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#733 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 07:36

amoramor ten z biedronki Diplona dla mnie był masakryczny- włosy się przetłuszczały, skóra głowy swędziała, za to mój Ł go sobie chwali.
Ja na chwilę obecną odrzuciłam wszystkie markowe szampony, na rzecz najzwyklejszego szamponu pokrzywowego. :-) I jest ok, włosy się nie przetłuszczają, skóra głowy nie swędzi.

pozostawia włosy szorstkie (tzn bardzo dobrze je oczyszcza)

pokrzywowy też, ale po stosuje maskę od połowy długości i jest ok :-)

#734 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 07:52

amoramor, dlaczego wkleiłaś zdjęcie kremu na rozstępy? <lol></span> <umieraam></span>

No właśnie ja też o tym słyszałam, ale był to balsam do mycia a nie smarowania ;-)

Balsam kupujemy w dużej, dość miękkiej, 500 ml butli z klapką. Otwór wylotowy mógłby być nieco mniejszy, ponieważ konsystencja balsamu jest dość rzadka (jak mleczko do demakijażu).
Zapach kosmetyku przypomina zapach produktów dziecięcych, jednak w porównaniu z nimi jest bardziej pudrowy, słodszy.
Brak zawartości SLS i SLES powoduje, że płyn spienia się powoli i nie w każdym przypadku. Ponieważ uwielbiam dużą pianę, zaczęłam szukać na niego sposobu. Próbowałam go rozwadniać w kubeczku, tak jak zazwyczaj robiłam to z szamponami sls-owymi, jednak efekt był całkowicie odwrotny (jakbym rozpuściła mleko w wodzie ;))). Innym sposobem, tym razem skutecznym było tradycyjne, bezpośrednie nakładanie go na włosy i spienianie mechaniczne za pomocą dłoni. Pianka pojawia się po chwili, jest kremowa i mocno przylega do kosmyków.

Balsam Babydream, mimo że przeznaczony jest do kąpieli, fantastycznie służy moim włosom i skórze głowy. Jest bardzo (!) delikatny, łatwo go rozprowadzić po długości, doskonale myje (zarówno codzienne zanieczyszczenia, jak i oleje), nie podrażnia i nie przesusza skalpu, nie okleja włosów. Większość olei domywa już za pierwszym razem.

Rzeczami, do których mogę się przyczepić są konsystencja, a co za tym idzie wydajność. Tak, jak wspomniałam, płyn jest dość rzadki, dlatego muszę wylewać go więcej. Po drugie po umyciu włosy są odrobinę sztywne i szorstkie. Ale coś za coś - chcąc mieć kosmetyk delikatny, stworzony do codziennego mycia, bez zbędnych ulepszaczy, muszę liczyć się z pewnymi niedogodnościami. Płyn na szczęście jest bardzo tani (tylko 8.99 zł za 500 ml!) i nie posiada silikonów ani innych ślizgaczy. Szorstkość i sztywność załatwiam w minutę odżywką Alterry (czy to pszeniczną czy granatową).

Analiza składu: woda, olej sojowy, sorbitol (skł. nadający poślizg, zagęstnik), cocaidopropyl betaine (łagodny detergent), sodium cocoamphoacetate (łagodny, roślinny detergent), cocamidopropyl hydroxysultaine (skł. antystatyczny, oczyszczający, powodujący spienianie), zapach, chlorek sodu (skł. antystatyczny, zagęstnik), olej ze słodkich migdałów, gliceryna, proteiny serwatkowe, laktoza, olej słonecznikowy, polyglyceryl - 10 laurate (subst. emulgująca pochodzenia naturalnego), polyglyceryl - 2 laurate (subs. emulgująca), glyceryl caprate (subst. nawilżająca, kondycjonująca), guma ksantanowa (zagęstnik, stabilizator), witamina E (subs. konserwująca pochodzenia natur.), kwas cytrynowy.

Podsumowując: balsam jest moim muszmieciem włosowym i póki będzie mi doskonale służył, to nie zamienię go na nic innego. Zalety w postaci skutecznego działania zarówno oczyszczającego, jak i pielęgnacyjnego rekompensują mi wyżej wymienione niedogodności. Jestem w połowie drugiej butli (jedna starcza mi na miesiąc) i jestem pewna, ze kolejna lada dzień wyląduje w łazience. Serdecznie polecam! :)

zrodlo: idaliablog

Ale może to co wrzuciła Amorek też może służyć do mycia włosów. Twarz się tym myje genialnie więc kto wie ;-)

[ Dodano: 2012-04-18, 09:08 ]
Dołączona grafika

#735 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 09:09

Ja na chwilę obecną odrzuciłam wszystkie markowe szampony, na rzecz najzwyklejszego szamponu pokrzywowego

tez tak chciałam. Ale pojawił sie łupiez :-/ a szkoda bo nie liczac tej niemiłej niespodzianki włosy po nim sliczne, miekkie i do tego szampon ładnie pachnie

na dniach bede w rosmanie to kupie ten co Jasminka poleca ;-)

[ Dodano: 2012-04-18, 10:10 ]

amoramor, dlaczego wkleiłaś zdjęcie kremu na rozstępy

pewnie z mysla o mnie <umieraam></span>
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#736 marchewa123

marchewa123
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 11:16

Kiedyś zrobiłam sobie trwala ondulacje i przez jakies 2 miesiace włosy wyladały okej, po 2óch zauważylam ,ze strasznie mam je przesuszone i zniszczone :( Wybralam sie wtedy do fryzjera, zeby cos zrobil z moja glową, bo juz nie dawalam rady. OCzywiscie musialam podcinac te przesuszone i przepalone jak siep otem okazalo koncowki. Wtedy polecila mi babka odzywke kalos - pachnie kokosami. I w desperacji kupilam, zaczelam uzywac i faktycznie wlosy zaczely wygladac lepiej. Znalazlam je na allegro za bodaj 5 zloty i chociaz wlosy mi juz odrosly i pozbylam sie trwalej to dalej stosuje.
Inne l'oreala, garniera itd przetłuszczaja mi strasznie wlosy, jeden dzien i od razu musze myc.

#737 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 14:08

Madź, chodziło mi o taki balsam do kąpieli :D a co ja wkleiłam? bo już się teraz zamotałam :mrgreen:
Chodzi o to, że myje się włosy balsamem do kąpieli bo ma ekstra skład i nie ma w nim świństw :P

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#738 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 19:07

Ja na chwilę obecną odrzuciłam wszystkie markowe szampony, na rzecz najzwyklejszego szamponu pokrzywowego

ja jakis czas uzywałam takiego z czarna rzepą , bardzo sobie chwaliłam, ale po kilku butelkach przestał byc fajny <bezradny></span>

#739 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 20:34

ja jakis czas uzywałam takiego z czarna rzepą , bardzo sobie chwaliłam, ale po kilku butelkach przestał byc fajny

Mhm, mnie też podpasował na trochę. Potem zamieniłam go na ogórkowo-aloesowy z tej samej firmy i znowu był na trochę dobry. Moje włosy najbardziej lubią co 2-3 mycia zmianę szamponu, więc tak im dogadzam- raz myję jednym, raz drugim. Nie przyzwyczajają się tak szybko wtedy. :->
Teraz dziewczyny mnie skusiły na ten Babydream, wiec mam zamiar kupić. :-D

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#740 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 19:46

Dzisiaj byłam w Rossmannie po jakiś szampon i w oczy wpadł mi zielony z L'oreala. Nie widziałam go wcześniej więc podejrzewam,że to jakaś nowość na rynku :-) z szamponów tej marki byłam zadowolona więc mam nadzieję,że ten też mnie nie zawiedzie :-)
Pachnie obłędnie i nawet nie przeczytałam do jakich jest włosów,bo ten zapach mnie zachwycił :mrgreen: taki świeży cytrus ;-) dopiero w domu doczytałam,że to do włosów normalnych i z tendencją do przetłuszczania więc jak dla mnie ok :-)

Recenzje zdam po kilku myciach :mrgreen:

Cena ok.12zł / 400ml
Dołączona grafika
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png