Pralka
Napisano 25 czerwca 2013 - 07:47
Napisano 25 czerwca 2013 - 15:32
My mamy taki program 30 minut i czasami używam. Czasami wyjdę w koszulce raz na 2 godziny wykładów i wracam. To ani włożyć do szafy( bo noszona), ani do brudnika ( bo właściwie można by jeszcze założyć ). Do takich rzeczy taki program się przydaje.tylko co to za pranie w 15 minut. Jak prać to normalnie.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 25 czerwca 2013 - 18:10
A pojemniki,że są wyciągane to macie na myśli kieszeń na proszek? to one nie są wyjmowane w każdej pralce?
Napisano 25 czerwca 2013 - 18:14
A pojemniki,że są wyciągane to macie na myśli kieszeń na proszek? to one nie są wyjmowane w każdej pralce?
ja chyba jeszcze nie spotkałam takiej
W tych nowych to chyba z każdej, u mnie jest taki bolec z boku który się wysuwa i wszystko można umyć, bo się rozkłada na części.
Ja polecam Whirlpool ładowaną od góry. Jest cicha, pojemna, ma łatwe programy. Jest ten krótki program i ręczny co jest ważne do delikatnych tkanin, jest kilka opcji wirowania od mocnego bo brak.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 25 czerwca 2013 - 22:19
ja sporo piore na 40 minutowym to jest u mnie najkrótszy.Oj tak. Moim zdaniem program 30 minut to jedna z najważniejszych cech jakie bym brała pod uwagę kupując pralkę. Często odświeżałam w ten sposób np. chustki.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 25 czerwca 2013 - 22:25
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 26 czerwca 2013 - 16:21
Ladowanie od gory ( wedlug mnie ) wcale nie jest super. Jak znowu bede kupowac pralke - to ladowanie od dolu
Noi jednak jak mowil nam gosc z serwisu.... lepiej poczekac, i kupic drozsza pralke. Niech pochodzi dluzej niz 5 lat...
a jaka masz pralke ? chyba powinno sie dac wyjac.kieszeń na proszek? to one nie są wyjmowane w każdej pralce?
U mnie wyjmiesz, zdejmiejsz wew. platik , ale nie idzie sie dostac do ich srodka .... wiec robi sie tam osad...
ale mozna takie komory ponoc wymienic , w serwisie
a funkcja 30 minut jest super.
Mam tez pranie( opcje) Kazdego dnia,
Delikatne ( wazne do np. firanek....)
Napisano 26 czerwca 2013 - 16:28
są time managery, którymi podobno można sterować długość cyklu, daily/light/super, ale nie zauważyłam róznicy - może złego programu użyłam, doczytam dokładniej i sprawdzę przy następnym praniu :->któryś program według producenta można skrócić do 30 minut
kiedyś kiedyś miałam jakiegoś Polara i potwierdzę - głośna strasznienie polecam Polar ptl 1000
a ja lubię bardzoLadowanie od gory ( wedlug mnie ) wcale nie jest super
Napisano 26 czerwca 2013 - 19:21
Ladowanie od gory ( wedlug mnie ) wcale nie jest super. Jak znowu bede kupowac pralke - to ladowanie od dolu
A czemu nie polecasz?
U mnie wyjmiesz, zdejmiejsz wew. platik , ale nie idzie sie dostac do ich srodka .... wiec robi sie tam osad...
Miałam kiedyś taką że nie dało się w środku. To wsadzałam na noc do wiadra z wodą i płynem no naczyń. I się domywało.
Napisano 26 czerwca 2013 - 19:27
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 26 czerwca 2013 - 19:37
Ale to ja pytam czy istnieją pralki gdzie nie da się wyjąć kieszenia jaka masz pralke ? chyba powinno sie dac wyjac.kieszeń na proszek? to one nie są wyjmowane w każdej pralce?
Pralka ładowana od góry ma dla mnie ten minus, że nie widać co się w środku dzieje
Napisano 26 czerwca 2013 - 19:47
Ale to ja pytam czy istnieją pralki gdzie nie da się wyjąć kieszeni
Moim zdaniem nie ma- przynajmniej w nowszych modelach
Sajuri, co do pralek ładowanych od góry- mają one jedna zasadniczą zaletę przy dzieciach starszych- możesz być pewna, że nie upierzesz nic czego nie powinnaś
Dla mnie ładowana od frontu czy od góry- bez różnicy, korzystałam i z takiej i z takiej przez parę lat. No może poza szczegółem o którym napisałam wyżej
Napisano 26 czerwca 2013 - 19:52
co do pralek ładowanych od góry- mają one jedna zasadniczą zaletę przy dzieciach starszych- możesz być pewna, że nie upierzesz nic czego nie powinnaś
![]()
Ja mam małą łazienkę i plus jest taki, że po praniu na noc zawsze zostawiam ją otwartą. I takiej od góry w nocy się nie zaczepi, a co zdarzało mi się po ciemku przy tej otwieranej zwyczajnie.
Napisano 27 czerwca 2013 - 10:24
Napisano 07 lipca 2013 - 13:06
Napisano 26 lipca 2013 - 17:50
Jak pralka ma program do prania wełny czy tkanin delikatnych (jak Kolory 15) to nie ma ryzyka, że coś się zniszczy. Także bez obaw będziesz mgła prać co tylko zapragniesz (tylko nie kota:D)).
Ja właśnie bardzo sobie chwalę ten program do kolory 15, bo wszystkie ubrania dużo dłużej zachowują swój odcień i tak szybko się nie niszczą.