Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pralka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

#141 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 19 września 2013 - 05:15

Jak będziesz w którymś sklepie elektroniczny przypatrz siędroższym pralkom. 99% to ustrojstwa oparte na komputerkach, które wszystko kontrolują. Wystarczy, że coś nie zagra i bardziej się opłaca kupić nową niż naprawiać starą . takie zwyklejsze można spokojnie w okolicach tysiąca już kupić

Tutaj przyznam Ci rację, lepiej polegać na tych prostszych urządzeniach, tyle, że wiarygonych firm ( istniejących na rynku od lat). Wcześniejsza pralka ( nie pamiętam już firmy) u mnie to była taka wypasiona, do czasu zepsucia, przyjechał fachowiec i stwierdził, że naprawić się da, ale jak powiedział ile za części, to podziękowaliśmy, nową opłacało się kupić :-P
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#142 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 września 2013 - 09:44

Ostatnio widziałam super pralke...prawie 2 tysiaki i faktycznie - miala duzo bajerow.
Ale ladna byla, taka pakowana od dolu
Swoja strona Niedoceniona...byl gosc nam kuchenke podłoczyc i mowil o jakosci piecykow i pralek i ich gwarancji jak dlugo chodza
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#143 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 22 września 2013 - 11:23

byl gosc nam kuchenke podłoczyc i mowil o jakosci piecykow i pralek i ich gwarancji jak dlugo chodza

teraz to nie ma opcji żeby takie sprzęty pracowały jak te sprzed 20 lat
mają pochodzić tyle i tyle i na złom- w końcu rynek jakoś musi się nakręcać :roll:
także inwestycja w pralkę za 2 tysia- dla mnie przesada

#144 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 września 2013 - 11:55

także inwestycja w pralkę za 2 tysia- dla mnie przesada

nie wiem jak w pralke ale w kuchenke napewno. Tak mowil ten gosc.
Wydaje mi sie ze za tysiaka kupi sie fajna pralke :)

#145 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 22 września 2013 - 12:15

Wydaje mi sie ze za tysiaka kupi sie fajna pralke

Kupi się. Średnio na pralkę trzeba liczyć jakieś 1 200-1 600 zł. Z wsadem 6 kg i w miarę zbajerzoną też można w takich cenach znaleźć. Ja teraz w miare na bieżąco, bo sama szukam. Wczoraj wyczaiłam fajnego Aristona za 1 050 zł. 6 kg wsadu, troszkę mniejszą wymiarowo niż standardowa. Muszę tylko doczytać jakie toto ma funkcje dokładnie, ale to jutro pewnie, bo modelu sobie nie spisałam :P .

Natomiast z tych mniejszych też Aristona znalazłam za 850 zł. 4 kg wsadu. I w sumie chyba te dwie tylko bede brała pod uwagę. Na razie musze i tak dokładnie łazienkę wymierzyć, a później bede gdybać. Jeśli mi sie ta większa zmieści, to myślę, że wielkiego dylematu mieć nie bede :P . A jeśli nie, to jeszcze bede patrzeć za mniejszymi ;-) .

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#146 Malwinka40

Malwinka40
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 23 września 2013 - 17:51

Mi się wydaje, że wydatek kilku tysięcy za pralkę jest trochę nie przemyślany. Uważam, że za dobre rzeczy wcale nie trzeba płacić tak dużo.

#147 patiren24

patiren24
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 24 września 2013 - 21:03

Można coś taniej kupić. Zwykła pralka bez żadnych bajerów, ale dobrej jakości jest warta uwagi. Oczywiście fajnie mieć coś z nowymi technologiami, typu pranie parowe i różne programy, ale nie jest to obowiązkowe.

#148 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 września 2013 - 20:44

Aaaaaaa!!!! W końcu mam pralkę!!!!! Zostałam szczęśliwą posiadaczką Whirpoola. Małe gówienko, ale i tak mi pół łazienki zajmuje i miejsca na obrót jest tyle, co kot napłakał. ALE!!! nie musze prać już ręcznie, to znaczy od jutro nie bede musiała, bo pralka czeka na moją złotą rączkę żeby mi blokady pozdejmował i podpiął wszystko ładnie jak trzeba :mrgreen:

Załączone miniatury

• whirlpool-awsp-51011-p.jpg

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#149 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 października 2013 - 06:05

nie(d)oceniona, male ? czyli? fajna :mrgreen: takie lubie pakowane od dołu
niech Ci sie fajnie pierze :lol:

#150 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 01 października 2013 - 08:47

Ooo super... Niech się sprawuje dobrze!
My mamy z Candy ale jak tak patrzę na zdjęcie to chyba wielkościowo taka sama będzie ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#151 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 01 października 2013 - 09:55

nie(d)oceniona, Fajnie, oby jak najdłużej sprawowała się bezawaryjnie i wyręczała w tej średnio przyjemnej czynności

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#152 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 01 października 2013 - 10:03

niedoceniona Fajnie ,że posiada wyświetlacz. Wiadomo ile się bedzie kręcić jeszcze :D
Z tego co widać duzo funkcji ma.
Niech się kreci i wiruje :)

Love Love Love

#153 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 01 października 2013 - 12:26

nie(d)oceniona po doświadczeniach moich rodziców z pralkami whirpool życzę bezawaryjności ;-)

#154 margo.pp

margo.pp
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 03 października 2013 - 21:25

Aaaaaaa!!!! W końcu mam pralkę!!!!! Zostałam szczęśliwą posiadaczką Whirpoola. Małe gówienko, ale i tak mi pół łazienki zajmuje i miejsca na obrót jest tyle, co kot napłakał. ALE!!! nie musze prać już ręcznie, to znaczy od jutro nie bede musiała, bo pralka czeka na moją złotą rączkę żeby mi blokady pozdejmował i podpiął wszystko ładnie jak trzeba :mrgreen:

Gratuluje wyboru :) na pewno będzie Ci dobrze służyć. Ma 6-ty zmysł z tego co widzę?

#155 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 19:52

ja teraz stoję przed wyborem pralki, zastanawiam się nad parową LG, bo mam lodówkę tej marki i jest świetna. Na co zwracać uwagę przy zakupie, jakie bajery warto mieć a jakie niekoniecznie? Nie jestem za bardzo w temacie pralek, bo ostatnią kupowałam dawnooo temu

#156 misia123

misia123
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 06 marca 2014 - 23:43

Witam :)

przymierzam się do kupna pralki. Została mi polecona pralka F10A8ND. Ma ona 10 lat gwarancji, panel dotykowy, pojemność 6 kg ( dla mnie i mojego mężczyzny nawet idealna), klasa energetyczna a+++. Co o niej sądzicie? Dodatkowo, pan w media expert poinformował mnie,że kupując pralkę to dostaje się voucher na lodówkę kombi 200 zł - promocja "Rodzina w komplecie".  Moja znajoma ma także pralkę w LG, chwali sobie, ja mam lodówkę z tej marki i póki co mnie nie zawodzi.Czy słyszałyście coś o tym?

#157 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 15 marca 2014 - 22:19

ja kupiłam niedawno ich pralkę, jestem zachwycona! Cichutka, ładnie wygląda, ma sporo ciekawych programów (np. płukanie antyalergiczne, pranie pościeli), można sobie opóźnić start. Pralka sama też dostosowuje długość cyklu i ilość wody do ilości prania, nie wiem czy jest jeszcze ta promocja, w mediamarkt wiem, że chyba teraz zapas proszku na pół roku dają do zakupu pralki

#158 Figlarz

Figlarz
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 16 czerwca 2014 - 11:03

Hej kobietki, zostałem postawiony przed wyzwaniem kupna pralki, czyli czegoś na czym się nie znam. To znaczy, nie że nie wiem co to jest, ale nie wiem co jest na topie ;D 

No i moje pytanie brzmi, w co warto zainwestować? ;>

#159 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 13:11

może pralka parowa? siostra ma i bardzo sobie chwali, nawet garnitury w niej odświeża, no i większość ciuchów nie wymaga prasowania po takim praniu, to coś dla mnie, bo nie cierpię prasować, ale na wymianę pralki muszę trochę poczekać ;)

#160 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 26 września 2014 - 14:23

Podbijam temat, pralka nam pada musi się zacząć rozglądać

Co macie ? Co możecie polecić ? Na co zwrócić uwagę przy wyborze ?