Na cito szukam opinii na temat pralki Bosch Classixx 6 WAB20263PL. Posiada któraś, albo chociaż znajomy znajomego?
Pralka
Napisano 04 sierpnia 2013 - 17:55
Na cito szukam opinii na temat pralki Bosch Classixx 6 WAB20263PL. Posiada któraś, albo chociaż znajomy znajomego?
Napisano 24 sierpnia 2013 - 08:22
Napisano 24 sierpnia 2013 - 10:00
Pierzecie w tych nowszych pralkach wrażliwsze tkaniny, np. wełnę? Czy dalej ręcznie? Nie wiem, czy na takie programy, jak pranie wełny, w ogóle patrzeć. W starszej pralce nie prałam, tylko ręcznie.
Ja piorę w pralce. Nastawiam na program "pranie ręczne" lub "delikatne" i wyłączam mocne wirowanie. Już nie pamiętam kiedy cokolwiek ostatnio prałam w ręku. I póki co nic mi się nie poniszczyło.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 24 sierpnia 2013 - 14:49
Pierzecie w tych nowszych pralkach wrażliwsze tkaniny, np. wełnę? Czy dalej ręcznie? Nie wiem, czy na takie programy, jak pranie wełny, w ogóle patrzeć. W starszej pralce nie prałam, tylko ręcznie.
Ja piorę wszystko w pralce. Oczywiście korzystam ze specjalnych programów. Nic absolutnie się nie zniszczyło.
Napisano 25 sierpnia 2013 - 20:21
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 30 sierpnia 2013 - 23:46
W końcu kupiłam pralkę whirlpoola. Jest świetna. I ma bardzo dobry program do tkanin delikatnych, nic się nie niszczy a ja nie muszę tracić czasu na pranie ręczne.
Napisano 07 września 2013 - 13:38
W końcu kupiłam pralkę whirlpoola. Jest świetna. I ma bardzo dobry program do tkanin delikatnych, nic się nie niszczy a ja nie muszę tracić czasu na pranie ręczne.
Też mam pralkę Whirlpoola i bardzo ja sobie chwalę. Ma dużo przydatnych programów.
Napisano 12 września 2013 - 13:36
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 13 września 2013 - 08:50
z podgrzewaczem - szkoda mi jej było,mimo,że mam automat. Podarowałam ją biednej rodzinie - pralka działa bardzo dobrze,ale kiedyś starano się dobrze wykonywać swoje "zadanie", a dzisiaj patrzy się na ilość,a nie jakość Niestety.
Napisano 15 września 2013 - 08:09
Napisano 15 września 2013 - 09:21
Ewentualnie myślałam nad ładowaną z góry, ale one duże są
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 15 września 2013 - 09:42
Głębokość 33 cm, wsad na 5kg, szerokość 60cm, wysokość 85cm...
Szukaliśmy najmniejszej z możliwych.
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 15 września 2013 - 09:43
I takim oto sposobem mam Whirlpool. Jest malutka, 40 cm szerokości, wsad 5 kg
Tylko, że pakowana od góry, ale to akurat chyba bardziej zaleta niż wada.
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 15 września 2013 - 10:31
Bębny w płytkich pralkach są tak samo pojemne jak w normalnych, tylko średnicę mają większą, więc pakowność jest taka sama. Ja nie zauważyłam różnicy w częstotliwości prań, ani jakości prania pomiędzy płytszą a głębszą pralką.
Napisano 16 września 2013 - 07:11
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 16 września 2013 - 18:33
zalazey dla kogo, bo ja wole od dolu, i teraz nie bede napewno kupowac takiejTylko, że pakowana od góry, ale to akurat chyba bardziej zaleta niż wada.
wogole czesto sie nam psuje...
Jesli tylko kogos stac dobrze kupic lepsza pralke , a te ponoc siegaja do 2 tysiakow, tak nam mowil gosc z serwisu
Napisano 16 września 2013 - 18:58
ja sie z kolei opieram na opinii, że im pralka ma w sobie mniej elektorniki i dziwlne bajerów, tym trwalsza i tym taniej ewentualne naprawy będą wychodzićJesli tylko kogos stac dobrze kupic lepsza pralke , a te ponoc siegaja do 2 tysiakow, tak nam mowil gosc z serwisu
I w sumie właśnie takiej szukam.
Zresztą, na potwierdzenie mam amikę u rodziców, która jest prosta do granic możliwości i działa bez zarzutów już laaaata
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 16 września 2013 - 19:38
wiesz co ale ja nie wiem czy onmowiac ze drozsza mial na mysli ze ma duzo bajerowa sie z kolei opieram na opinii, że im pralka ma w sobie mniej elektorniki i dziwlne bajerów, tym trwalsza i tym taniej ewentualne naprawy będą wychodzić
moze bardziej o jakos wykonania mu chodziło.
zauwazylam ze teraz rzeczy sie szybciej psuja, moi rodzice mieli pralke i mieli i mieli
moja niedawno co byla naprawiana a znowu a to zle mi wyplukała, a to nie odwirowała
A co do tego ze im mniej bajerow tym lepiej to sie zgodze. Ja nie potrzebuje cudow. Byle prała
Napisano 16 września 2013 - 20:00
Jak będziesz w którymś sklepie elektroniczny przypatrz siędroższym pralkom. 99% to ustrojstwa oparte na komputerkach, które wszystko kontrolują. Wystarczy, że coś nie zagra i bardziej się opłaca kupić nową niż naprawiać starąwiesz co ale ja nie wiem czy onmowiac ze drozsza mial na mysli ze ma duzo bajerow
moze bardziej o jakos wykonania mu chodziło.
A na to jest wytłumaczenie, ale to nie tu, i dopiero jak znajde jakiśfajny artykuł. A może już gdzieś na forum sie taki temat szwenda. Popatrzę, bo to dość ciekawy wątek jestzauwazylam ze teraz rzeczy sie szybciej psuja, moi rodzice mieli pralke i mieli i mieli taka zwyczajna
Napisano 17 września 2013 - 17:39
To niestety prawda, że sprzedawcy nie zawsze działają uczciwie. Myślę jednak, że producent działający na rynku od lat ma na uwadze, aby nie stracić klientów i stara się o nich dbać. Dlatego warto kupować sprzęt firm znanych i polecanych przez innych. Ja tak zrobiłam i nie żałuję.
Dokładnie. Jeśli chodzi o sprzęt AGD to warto wybierać sprawdzonych, będących długo na rynku producentów, a nie jakieś firmy krzak...