Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pralka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

#81 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 01 grudnia 2012 - 21:11

Ja polecam pralki Samsunga. My mamy model 5kg z tzw. diamentowym bębnem od ponad 1,5 roku i jesteśmy bardzo zadowoleni. Moja siostra i para znajomych również zaopatrzyli się w pralki tej firmy i odczucia mają podobne do naszych.
Pralka pierze dokładnie, dobrze wiruje, jest cicha i ma odpowiednie programy. Co do ceny to też nie są jakieś kosmicznie wygórowane.

#82 szendul

szendul
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 07:04

Mysle ze bez problemy można znalezc taką pralkę, my mamy amikę za 700zl

#83 Sophie88

Sophie88
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 10:44

Odkopuję temat. Chcemy właśnie kupić jakąś pralkę. Jesteśmy małżeństwem z dwojgiem dzieci, zatem pralka dla rodziny - ciut większa, z wsadem przynajmniej 7-8 kg. Szukamy czegoś solidnego, ale za przystępną cenę. Za wszelkie sugestie z góry dziękuję! ;-)

Ja mam pralkę panasonica NA-168VG4. Pojemność 8kg. Klasa energooszczędności A+++. Chodzi cicho, nie mam z nią żadnych problemów. Pralka już jakiś czas jest u mnie w domu i jeszcze ani razu nie było żadnej awarii, mimo, że włączana jest dość często.

#84 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 12:55

Ja mam najzwyklejszego Elektroluxa ładowanego od góry, model EWT9125W.
Miałam ten model w poprzednim mieszkaniu, dlatego go wybrałam, no i cena była zachęcająca. Nie przywiązywałam uwagi do ilości i rodzajów programów i innych bajerów, bo z nich nie korzystam ;-)

#85 monique24

monique24
  • Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 12:39

A ja w tej chwili się rozglądam za pralką ;)
Mam na oku Beko, w dobrej cenie bo 799,- :)

#86 Malwinka40

Malwinka40
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 19:55

Jestem matką trojga małych dzieci, do tego dochodze ja z małżonkiem - stara pralka po 7 latach padła i dlatego szukam pralki najlepiej o większej pojemności i funkcjonalności. czy możecie mi jakąś polecić?

#87 Utopiya

Utopiya
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 01 marca 2013 - 11:28

Ja mam małe zmartwienie. Chciałabym (muszę!) kupić nową pralkę, ale na większy wydatek nie mogę sobie pozwolić. Tzn. mogłabym to ostatecznie zrobić, ale nie jestem przekonana, czy to na pewno potrzebne. Czy do 1000 zł da się kupić jakiś porządny sprzęt?

#88 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 01 marca 2013 - 21:15

Utopiya, pewnie, że się da. Teraz pralki nie są już wcale drogie- Beko, Amica, LG, Siemens, Electrolux i pewnie jeszcze kilka firm się znajdzie z których coś sensownego do 1000 zł znajdziesz ;-)

Mi ostatnio pada coś w pralce. Mam pralko suszarkę Aristona 4 rok i nikomu nie polecam.

#89 lillianna

lillianna
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 15 marca 2013 - 09:49

ja zastanawiam się nad zakupem używanej pralki. marcys pisała, że poleca samsunga, ale może ktoś ma akurat taki model Samsung WF0500NUW i może coś w tej sprawie się wypowiedzieć? nie chcę w sumie przepłacić, ale z drugiej strony lepiej kupić używana, ale dobrą niż nową, która zaraz się zepsuje

[ Komentarz dodany przez: tigraa84: 2013-03-15, 10:52 ]
Na forum nie linkujemy!

#90 Utopiya

Utopiya
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28 marca 2013 - 12:27

Utopiya, pewnie, że się da. Teraz pralki nie są już wcale drogie- Beko, Amica, LG, Siemens, Electrolux i pewnie jeszcze kilka firm się znajdzie z których coś sensownego do 1000 zł znajdziesz ;-)

I przydałoby się jeszcze, żeby dało się w niej prać co wrażliwsze tkaniny :) W starej, której wciąż jeszcze używam, różnie z tym bywało. Raczej unikałam tego. Ale takie programy do prania wrażliwszych tkanin (np. wełny) chyba nie windują ceny w górę?

#91 kobietka1234

kobietka1234
  • Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 28 marca 2013 - 18:56

ja polecam samsunga pralke, mam juz pare lat i sprawuje sie znakomicie

#92 szendul

szendul
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 07 kwietnia 2013 - 22:11

Mała poprawka - gdyby ktoś szukał pralki amiki dla wiekszej ilości osób to koniecznie seria AWO

#93 Madalena

Madalena
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 08 kwietnia 2013 - 09:43

Ja mam Boscha i jestem bardzo zadowolona. A Amiki nie kupię już nigdy w życiu nic mam nauczkę po kuchni.

#94 Aniuka

Aniuka
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 09:31

Mała poprawka - gdyby ktoś szukał pralki amiki dla wiekszej ilości osób to koniecznie seria AWO

A można wiedzieć, dlaczego? Szukam właśnie czegoś, co wystarczy pięcioosobowej rodzinie i fajnie byłoby znaleźć coś nietrudnego w obsłudze, a przy tym solidnego.

#95 martyka

martyka
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 04 maja 2013 - 21:14

Bo to jest seria robiona właśnie pod większe pranie, z większym wsadem i w miarę ekonomiczna

#96 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 29 maja 2013 - 15:40

A czy ktoś wie, czy jest możliwość wyjęcia drutu od stanika który dostał się gdzieś pod bęben? Słyszałam, że w nowych pralkach nie da się go wyjąć i zamontować z powrotem <bezradny></span>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#97 Malwinka40

Malwinka40
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 31 maja 2013 - 19:12

Wyjąć i zamontować ponownie drutu od stanika?
Ja bym się raczej martwiła o pralkę, czy przypadkiem gdzieś się nie dostanie i nie zniszczy bębna, albo jakiegoś innego mechanizmu.

#98 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 31 maja 2013 - 19:36

Wyjąć i zamontować ponownie drutu od stanika?
Ja bym się raczej martwiła o pralkę, czy przypadkiem gdzieś się nie dostanie i nie zniszczy bębna, albo jakiegoś innego mechanizmu.

No a o czym halynka pisze?? :-P
Może wystarczy zdemontować ten gumowy kołnierz, który jest wokół bębna i da się wsadzić tam rękę?

#99 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 19:49

No a o czym halynka pisze?? :-P
Może wystarczy zdemontować ten gumowy kołnierz, który jest wokół bębna i da się wsadzić tam rękę?

Chodziło o ponowne zamontowanie bębna, przecież nie drutu :lol:

Nie da się właśnie zdjąć kołnierza, jest przytwierdzony na stałe <bezradny></span>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#100 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 18:23

Chcemy kupić pralkę, ale mam dylemat. Albo Electrolux EWT9125W, którego polecała tu Madzik, albo Mastercook PTDE-1046. Kosztują tyle samo. Czytałam, że Electrolux bardzo głośno chodzi - gwiżdże, świszcze itd. Madzik, prawda? I napisz o niej bardzo proszę coś więcej ;-) Wiem, ze pojemnik na proszek nie jest w klapie i jest wyjmowany, a to duży plus <ookk></span>
W drugiej podoba mi się, ze jest wyświetlacz, bo wiadomo za ile skończy prać itd. I zapamiętuje najczęściej wybierane programy ;-) ale też znalazłam jakąś negatywną opinię, więc w sumie nie wiem którą brać :P

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png