Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pralka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

#41 milanogirl

milanogirl
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 22 listopada 2008 - 11:22

Electrolux EWF 12470W jest całkiem ok - moja przyjaciółka kupiła sobie niedawno taka pralkę i jest zadowolona. Co do pralko-suszarek, to mnie chyba tez czeka ten zakup. Nie mam gdzie wieszać prania :(

Usuniety link

#42 sjp

sjp
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 20 lipca 2009 - 17:20

Cześć kobietki. Mam pewien problem z zakupem nowej pralki. Problem jak zwykle polega na tym, że się nie moge zdecydować :-P Zredukowałam ilość interesujących mnie egzemplarzydo dwóch i proszę o opinie o nich. Ewentualnie własne sugestie.
1.BEKO WML 25100 M - tańsza
2.ELECTROLUX EWF 8040W Time Manager - ładniejsza
Mam nadzieję, że udało mi się załączyć opisy i zdjęcia pralek

#43 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 20 lipca 2009 - 17:55

Chyba się jednak nie udało ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#44 sjp

sjp
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 08:35

no się nie udało :-( postaram się jeszcze nad tym popracować :-)

#45 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 17:44

sjp mi tam wizualnie bardziej podoba się BEKO :-P i na nią bym się zdecydowała choc z zupełnie innych powodów. Po prostu ma więcej programów oraz funkcji i większą prędkośc wirowania.
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#46 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 19:19

A słyszał ktoś albo używa pralki firmy Amica? chce kupić już sobie upatrzyłam że ma pożądane przeze mnie funkcje a przy tym jest niedroga ale zależy mi na opinii żeby za 2 lata się nie zepsuła

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#47 Ekspertka

Ekspertka
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 13:41

Za 2 lata może nie, jeżeli już to popsuje się za 5-6, jak już gwarancji nie będzie ;) I nie mówię tutaj o tej firmie tylko tak generalnie o sprzętach, jakie teraz są produkowane... To taki czarny żarcik ;)

#48 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 14:37

to już gdzieś słyszałam że teraz wszystko góra 5 lat działa żeby nakręcało gospodarkę

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#49 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 12:38

Mnie ciekawi pralka,którą reklamują do prania rzeczy gdy ma się w domu psa. Zastanawiam się jak ona działa....sierść mojego psa wbija się strasznie i nie wyobrażam sobie,że ta pralka ją usunie :-P
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#50 Marta2012

Marta2012
  • Użytkownik
  • 177 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 13:28

Hello kobitki:)

Własnie przeprowdziliśmy się do nowego mieszkanka i jest tam pralka firmy BRANDT..otwierana od góry, kompletnie nie wiem jak jej używać bo nie kumam znaczków.. wolę sama nie kombinować bo jeszcze narobię jakiejś kichy :mrgreen: instrukcji nigdzie do niej nie ma - przetrzepałam wszystko co tylko możliwe na sieci.. Po samych zdjęciach myślę że to model wtm1022kd/dp..
Może ma któraś z Was taką? Albo może wiecie gdzie mogę znależć instrukcję?

#51 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 14:52

a czy ktoś z Was posiada pralkę parową z LG? jestem ciekawa jak się sprawdza, bo z filmu o niej wnioskuję ze to porządna rzecz chyba jest.
Dołączona grafika

#52 Ekstrawagandzka

Ekstrawagandzka
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 18:31

Moja przyjaciółka kupiła pralkę parową. Dla mnie to czarna magia - ona bardzo chwali.

#53 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 02 grudnia 2009 - 22:49

Jak zaczęłam o niej czytać to też mi się wydaje czarna magia, ale programy ma naprawdę fajne np. odświeżanie parowe. wogóle to chyba dość oszczędna pralka jeśli chodzi i klasę energetyczną.
Dołączona grafika

#54 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 06 grudnia 2009 - 22:34

możecie napisać coś wiecej o tej pralce parowej? o co w tym chodzi i czym to się je?

#55 Asieńka

Asieńka
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 12:47

JAkos nie bardzo w to moge uwierzyc ale właśnie dopiero dzisiaj po 12 latach pracy padła mi pralka która tak dzielnie pracowała u mnie w kuchni.
czas na zmiany,
ale nie wiem czy te zmiany muszą być takie drastyczne,
zastanawiam się nad marka jaka mam wybrac .
ale po 12 latach pracy chyba nie zrobie tego i raczej zostanę przy marce Candy.

A wasze sprzęty jak długo wytrzymują????

#56 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 13:47

A wasze sprzęty jak długo wytrzymują????

Dalsze dyskusje niech odnoszą się do tego pytania.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#57 Caya Design

Caya Design
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 14:57

co do marki pralki to zdecydowanie Bosh

najlepsze urzadzenia nie tylko jesli chodzi o pralki, ale tez lodowki czy zmywarki

#58 karid

karid
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 23 września 2010 - 18:59

Na razie mam pralkę Candy. Cicha, klasa energetyczna A+, pojemność chyba 7kg i wąska, czyli nie zajmuje tyle miejsca, co zwyczajna pralka. Ładowana oczywiście od przodu ;-)

I kupowana na allegro u jednego ze sprzedawców - naprawdę wyszła taniej, niż w sklepie i na tych samych warunkach (czyli z gwarancją), do tego dowóz do domu akurat mieliśmy gratis ;)

#59 Agateczkaa

Agateczkaa
  • Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 04 marca 2011 - 16:36

My mamy taką beko :-)

Dołączona grafika

#60 kurczaczek

kurczaczek
  • Użytkownik
  • 281 postów

Napisano 06 marca 2011 - 12:53

Asieńka, niestety musisz liczyć się z tym że dzisiejsze pralki nie wytrzymuja aż tyle, a jeśli wytrzymają to będziesz miała szczęście!
Z racji doświadczenia zawodowego polecam najmniej awaryjne: Bosch, Siemens, Whirpool, a z wysokiej półki jeśli chodzi o ceny to Liebherr (dają dożywotnią gwarancję, ale nestety cena dobrej praki z tej firmy to wydatek niemały :( )

Co do pytania to ja mam Whirpoola i ma już ponad 5 lat i jeszcze smiga :D
Dołączona grafika