Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pralka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 17 lipca 2007 - 18:09

Dziewczyny jakie polecacie pralki ?? Bo właśnie jestem na etapie szukania.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#2 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 18 lipca 2007 - 13:06

Ja tu u cioci korzystam z pralki Whirlpool, takiej otwieranej od góry. Jestem b. zadowolona. Ładnie pierze, nie psuje się. Jest jak najbardziej okej <ookk></span>

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#3 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 18 lipca 2007 - 13:09

my mamy Hoover, w sklepie ją polecali, bo podobno angielska królowa też w takiej pierze :lol: mamy ją już 2 lata i póki co jest ok, nie mogę narzekać ;-)

#4 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 18 lipca 2007 - 15:39

Firma ARISTONW miare tania otwierana do góry uzywana przez dwa lata bardzo często :!: oszczędna nie zauwazyliśmy bardzo wielkich rachunków za wodę.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 18 lipca 2007 - 22:25

Hmmm muszę połazić troszkę i się zoreientować. Chyab muszę sobie kupić ładowaną od góry bo za małą łazienkę mamy. Dziękuje dziewczynki za pomoc.

#6 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 08:05

Chyab muszę sobie kupić ładowaną od góry bo za małą łazienkę mamy

ja też mam malutką łazienke, a pralke mam otwieraną normalnie, teraz robią takie wąskie na 30 cm zdaje się ;-)

#7 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 08:27

Aaaa no to nawet lepiej, bo taka mi się bardziej podoba.

#8 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 09:59

takie otwierane z przodu chyba są wygodniejsze i zawsze można coś na pralce położyć i nie trzeba później tego przestawiać jak się chce pranie załączyć ;-)

#9 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 21:15

takie otwierane z przodu chyba są wygodniejsze i zawsze można coś na pralce położyć i nie trzeba później tego przestawiać jak się chce pranie załączyć ;-)

No też prawda. Magdaru oj nie ułatwiasz mi wyboru ;-) :-P :mrgreen:

#10 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 21:25

Myśle , że troche tez zalezy kto jaką ma łazienkę i ile w niej miejsca.....
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#11 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 21:27

A wiesz jaka jest w bloku w m3- klitka. Z 2 metry na 6 m. Teraz to bez pralki jest mało miejsca. A może by tak w kuchni ja umieścić ??

#12 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 21:31

A może by tak w kuchni ja umieścić ??

jest to na pewno jakies rozwiązanie
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#13 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 21:33

Tak tylko, że kuchnie też mam małą <bezradny></span>

#14 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 21:35

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

no może wez pod uwage jednak otwieraną do góry chyba są troche węższe
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#15 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 19 lipca 2007 - 21:36

A może by tak w kuchni ja umieścić ??

ja jakoś sobie nie wyobrażam pralki w kuchni... nie wiem w sumie czemu, ale jakoś tego nie widzę, a teraz są na rynku naprawdę takie zgrabne, malutkie pralki, że na pewno znajdziesz coś nawet do swojej malutkiej łazienki ;)

#16 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 19 lipca 2007 - 21:46

No masz rację ale ja nie umiem i nie lubię szukać. ja wpadnę do sklepu i biorę bo jak sobie pomyślę o chodzeniu po sklepach to mnie skręca. A kupić muszę, wiecie co znaczy prać białe skarpetki ręcznie :evil:

#17 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 20 lipca 2007 - 07:58

no to jedna wizyt w euro, albo media markt albo electroworld i wybierzesz coś. nie musisz zejść wszystkich tego typu sklepów. mi też się wydaje, że mniej miejsca zajmie taka otwierana od góry (choć może rzeczywiście są takie normalne, a malutkie <bezradny></span> )nie wiem, bo nie szukałam pralki i szukać nie będę , bo mam po dziadkach też taką otwieraną od góry, nówkę.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#18 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 20 lipca 2007 - 09:04

te normalne są też wąziutkie, jkaieś 30-32 cm i na 5kg prania ;-) ja jestem z mojej zadowolona, bo też mam małą łazienke i zawsze coś można na pralce postawić jak nie miejsca gdzie indziej <bezradny></span>

#19 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 13 sierpnia 2007 - 11:15

Jewelkupiłaś już tę pralkę :?: :?:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#20 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 14 sierpnia 2007 - 08:15

A coś TY, chcemy pralkę w kuchni a nie wiemy co robić: czy przechodzić z powrotem na gaz w mieszkaniu :-/ I teraz tak i kuchnia w miejscu stoi a ja dalej piorę w ręku <bezradny></span>

[ Dodano: 2007-10-09, 17:10 ]
Porady przy kupnie pralki

A oto udogodnienia programowe, które poprawiają skuteczność prania albo zmniejszają koszty eksploatacji:

* automatyczny dobór wody- zależnie od wielkości wsadu;
* wyważenie wsadu- zapewnia optymalne rozłożenie bielizny podczas wirowania;
* rozpoznanie załadunku- po wybraniu programu wyświetla wskazany załadunek;
* pranie deszczowe lub aqua spray- tkaniny są zraszane z góry, co sprzyja równomiernemu rozprowadzeniu środka piorącego i poprawia efekty prania;
* system przeciwzagnieceniowy lun funkcja łatwe prasowanie- chłodzenie tkanin na koniec cyklu i delikatne obroty bębna, bielizna jest mniej wygnieciona;
* usuwanie plam lub faza enzymowi- programy z temperatura prania powyżej 50stp. Celsjusza rozpoczynają się fazą w 30-40 stopni. Wtedy znajdujące się w proszku enzymy działają dużo skuteczniej;
* redukcja piany- gdy poziom piany w bębnie jest zbyt wysoki, urządzenie pobiera odpowiednio więcej wody, żeby wypłukać detergent;
* blokada lub sygnał świetlny- uruchamiają się po wykryciu przez urządzenie ważnej usterki;
* zabezpieczenie przeciwwypływowe - chronią przed zalaniem, odcinając dopływ wody w przypadku awarii;
* aktualizacja programów- umożliwia nawet po latach wgrywanie do pamięci nowych programów.

Warto wiedzieć

* Pralki ze zbiornikiem polipropylenu zapewniają lepszą izolację akustyczną niż ze zbiornikiem stalowym. W niektórych są montowane panele wygłuszające, które dodatkowo tłumią hałas.
* Pojemnik na detergent można bez trudu wyjąc i umyć. Gdy jest w nim umieszczony znacznik twardości wody, łatwiej dozować środki piorące.
* W nowoczesnych pralkach ładowanych od góry bęben zawsze zatrzymuje się otworem do góry, specjalne zawiasy zabezpieczają pokrywę przed przypadkowym i gwałtownym zamknięciem.