Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pralka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

#61 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 22:21

Asieńka, niestety musisz liczyć się z tym że dzisiejsze pralki nie wytrzymuja aż tyle, a jeśli wytrzymają to będziesz miała szczęście!

Co do pytania to ja mam Whirpoola i ma już ponad 5 lat i jeszcze smiga :D

a ja się z tym nie zgodze ...pralki tyle wytrzymują ale trzeba wiedzieć którą firmę wybrać. Od zawsze mam pralkęfirmy BOSH i wszystko przechozi (stukanie drzwiczkami, na chama resetowanie programu, tona sierści psa nie zapycha jej).

Zgodzę się z Tobą że Whirpool jest dobry..akurat miałąm mikrofalę to trzymała 15 lat :!:
Dołączona grafika

#62 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 08:43

kontynuacja z http://babskiswiat.n...,280.htm#514535

Tiluś a tak poważnie to nie jest to przypadkiem Ardo? Też mam włoską pralkę i za pierwszym razem pół godziny staliśmy nad nią z połówkiem, bo nie umieliśmy dojść do tego jak to dziadostwo się załącza :lol:

dokładnie! <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> ja na szczęście miałam pomoc w postaci mojej Mamy,która bardzo szybko doszła jak ją włączyć posługując się jedynie 2 MMSami i moim niezdarnym tłumaczeniem co widzę <lol></span> genialna kobieta :mrgreen:
ps. wiesz może co znaczy znaczek wagi na tym potworze? :-P bo kminie,że mam go wcisnąć jak piorę niepełny bęben,ale pewności brak :-P i nie udało mi się rozszyfrować 1 programu - TRARRAMENTI,ale w sumie to jakieś nieistotne coś.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#63 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 08:54

Ja nie mam znaczka wagi <bezradny></span> Ale jak nie masz znaczka z wodą i 1/2 to to na bank to :P Mam model A400, odziedziczony w spadku tak jakby, więc nie dane mi było samej wybierać ;-)
I do tej pory nie wiem co oznacza CENTRIFUGA LUNGA :lol: ale też wolałam sobie wmówić, że to pewnie nie potrzebne badziewie <lol></span>

Jednego plusa ma ta pralka u mnie - tak pojemnego bębna jeszcze w żadnej pralce nie widziałam :->
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#64 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 08:58

CENTRIFUGA LUNGA

długie wirowanie :mrgreen:

Ale jak nie masz znaczka z wodą i 1/2 to to na bank to :P

nie mam 1/2 ;-)

model A400

ja TL400 i znalazłam do niej instrukcje po rusku <lol></span>

Jednego plusa ma ta pralka u mnie - tak pojemnego bębna jeszcze w żadnej pralce nie widziałam :->

Ja w sumie nie wiem czy pojemny <hmm></span> tak jakoś wpychając pranie od góry ciężko mi stwierdzić :-P pewnie jak właduje koc do prania to wtedy się przekonam,bo zazwyczaj zajmował całą pralkę :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#65 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 09:06

Madź napisał/a:
CENTRIFUGA LUNGA

długie wirowanie :mrgreen:

Przecież ona już na normalnym wirowaniu mi długo wiruje :shock: Ja pierdziele :lol:

jakoś wpychając pranie od góry ciężko mi stwierdzić :-P pewnie jak właduje koc do prania to wtedy się przekonam,bo zazwyczaj zajmował całą pralkę :-)

Do mojej wcześniejszej pralki koc się nie mieścił, a w tej mam luzy :mrgreen: Ale ja mam normalnie otwieraną :-)

nie mam 1/2 ;-)

to musisz zaryzykować i wcisnąć ten guziczek z wagą :-P

[ Dodano: 2011-07-22, 20:49 ]
Przywieźli mi godzinę temu moją nową praleczkę :mrgreen:
Pierze się i pierze i pierze :-P

Kupiliśmy polską, bo mamy pecha do pralek, a facet teściowej powiedział,
że jak nam padnie (nie daj boże :lol: ) to przynajmniej części są tanie :lol:

Załączone miniatury

• 44835.jpg

Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#66 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 05:40

Madź, a jednak polska... :mrgreen: A te z włoskiego przemytu takie kształcące, język można podszkolić, Tilka może by na tłumaczeniu instrukcji zarobiła a tak... :-P

A poważnie to oby posłużyła i jednak te części nie były potrzebne ;-)
Sama marka chyba dobra, mam płytę indukcyjną tego producenta i jeszcze nie miałem problemów :-P
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#67 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 06:24

Madź, pralka jak pralka dla mnie obecne pralki wyglądają tak samo ;-) życzę oby tak pralka posłużyła na długie lata ..no chyba że jakiś pech pralkowy Was prześladuje :-P
Dołączona grafika

#68 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 11:56

Pralki japonskie wygladaja zupełnie inaczej :) mam kolege, ktory mieszkal przez wiele lat w japonii i pokazywal mi zdjecia. one wygladaja jak statki kosmiczne :) no i maja takie funkcje, ktorych nie ma w europie. tzn. sa na maxa energooszczedne, ekologiczne i opcji maja duzo. ale sciagnac ich przez neta chyba nie mozna... no bo pewnie trzeba by bylo zaplacic za to jak za zborze. no i nie wiadomo czy do sieci naszej by pasowala, bo przezciez sa roznice w napieciach podobno. Tzn. w europie jest inaczej i poza europa tez.
:)

#69 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 15:30

Pralki japonskie wygladaja zupełnie inaczej :)

dla mnie ważniejsze to jak działają i jakiej firmy są, nigdy bym nie kupiła japońskiego czy chińskiego shitu

. ekologiczne i opcji maja duzo.

u nas też to jest, a jakich innych dużo funkcji mają ? że co kosmici przylatują i piorą ręcznie <ojejkuu></span>

ale sciagnac ich przez neta chyba nie mozna...

pewnie można, teraz przez neta wszystko można tylko na pewno

no bo pewnie trzeba by bylo zaplacic za to jak za zborze.

zboże 8-)

no i nie wiadomo czy do sieci naszej by pasowala, bo przezciez sa roznice w napieciach podobno. Tzn. w europie jest inaczej i poza europa tez.

wszystko możliwe, że nie działała by
Dołączona grafika

#70 Agnieszka112

Agnieszka112
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 10 sierpnia 2011 - 15:18

a czy to prawda, że pralki z drzwiami otwieranymi do góry, gdy juz się zamkną, to nie da się ich otworzyć? Trzeba wyprać to, co jest w środku i dopiero można otworzyć?
takie coś słyszałam, ale brzmi niedorzecznie <bezradny></span>

#71 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 10 sierpnia 2011 - 15:33

a czy to prawda, że pralki z drzwiami otwieranymi do góry, gdy juz się zamkną, to nie da się ich otworzyć?

chyba każda pralka ma takie zabezpieczenia że jak już się przyciśnie start to się włącza blokada drzwiczek i dopiero po skończonym praniu da się je otworzyć...ja mam pralkę ładowaną od góry i ma właśnie tylko taką blokadę, pierwsze słyszę żeby się nie dało otworzyć tak po prostu <co></span>
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#72 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 10 sierpnia 2011 - 16:33

a czy to prawda, że pralki z drzwiami otwieranymi do góry, gdy juz się zamkną, to nie da się ich otworzyć? Trzeba wyprać to, co jest w środku i dopiero można otworzyć?
takie coś słyszałam, ale brzmi niedorzecznie <bezradny></span>

bo jest niedorzeczne :) dopóki nie uruchomisz pralki możesz normalnie ją otwierać i wyjmować rzeczy lub dokładać :)

JkIEp1.png

#73 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 10 sierpnia 2011 - 16:55

Gdy nastawisz program i wciśniejsz 'star' nie ma już odwrotu ...chyba, że wyjmiesz wtyczkę z kontaktu (może wtedy program się zresetuje ) - nie próbwałam ale może tak się da
Dołączona grafika

#74 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 10 sierpnia 2011 - 16:59

nie próbwałam ale może tak się da

Nie wiem jak to jest z tymi ładowanymi od góry, ale zwykłą wystarczy wyłączyć na przycisku "start" odczekać te 2-3 minuty i blokada ustępuje nawet gdy pralka jest pełna <bezradny></span>

#75 patiren24

patiren24
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 22 sierpnia 2011 - 21:51

Miałam pralkę otwieraną od góry i póki nie włączyłam prania można było otwierać drzwiczki ile się chce. Nigdy nie próbowałam wyłączać podczas prania, ale wydaje mi się, że taka blokada musi po jakimś czasie puścić, bo jakby dajmy na to wyłączyli prąd to co wtedy???

#76 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 06 września 2011 - 09:09

Chyba każda pralka ma jakaś blokadę, ale osobiście wolę te ładowane od frontu,jakoś nie wyobrażam sobie takiej pralki w domu,często piorę duże rzeczy, kołdry czasami przepieram i dla mnie najlepsza jest taka na 11 kg wsadu. Rozmiary ma standardowe, a wsad Big in :)

#77 patiren24

patiren24
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 02 maja 2012 - 11:08

Pralki ładowane od góry są z pewnością trochę mniejsze, ale więcej funkcji i programów maja pralki ładowane od frontu. Poza tym czytałam, że często w pralkach ładowanych od góry urywa się pasek, a w tych nowych silnikach direct drive paska nie ma, więc zmniejsza się ryzyko uszkodzenia.

#78 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 04 maja 2012 - 13:32

To prawda, pasek często się urywa i trzeba go wymieniać, a dzięki bezpośredniemu połączeniu silnika z bębnem ten problem znika. DD na dodatek daje cichą pracę, pralka nie skacze przy wirowaniu i w ogóle jakoś lepiej pracuje.

#79 malediva

malediva
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 12:35

a ja mam teraz super pralkę od Panasonica, model 168vg3, ten model: reklama. co prawda trochę za nią dałam ale jestem bardzo zadowolona :)

#80 Vivien30

Vivien30
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 01 grudnia 2012 - 18:50

Odkopuję temat. Chcemy właśnie kupić jakąś pralkę. Jesteśmy małżeństwem z dwojgiem dzieci, zatem pralka dla rodziny - ciut większa, z wsadem przynajmniej 7-8 kg. Szukamy czegoś solidnego, ale za przystępną cenę. Za wszelkie sugestie z góry dziękuję! ;-)