Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Listopadowe pogadanki

• Zamknięty Temat jest zamknięty
357 odpowiedzi w tym temacie

#141 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 listopada 2014 - 21:59

Też się zastanawiam czy jakiś znowu nie poukładać
jesien to sezon puzzlowy ;-)

Chyba dzis trening odpale checi i zapal sa.
dzis tez był ???

Witam,przebudziłam się jakiś czas temu i nie umiem ponownie zasnąć. Zmiana czasu na zimowy nie wpływa na mnie korzystnie
ja mysle ze to nie tylko zmiana czasu <pocieszacz>

Tak wolno mi to idzie, że już chłodna się zrobiła.
ja taka czesto w pracy pije :roll:

wczoraj spalam 10h
ja tez ostatnio duzo spie....

@Sajuri  jak tam zdrówko twoje i latorośli.

ale jakoś nie wiem od czego zacząć

od poczatku :* a potem jakos poplynie ;-)

Posiedzę i poczekam na pewnego rozmówcę na gg,
to ten kolega co pytał kiedy masz wolne ??? to nie kolega ze studiów ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#142 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 11 listopada 2014 - 22:28

@magdaaaaa,jak dobrze, że jest ktoś kto mnie rozumie. :* Gdy teraz dni takie krótkie,wróciło do mnie to wszystko co miało miejsce rok temu. :/ Wyobraźnia pracuje i nakręcam się niepotrzebnie, bo już od prawie pół roku jest spokój.Teraz widzę, jak bardzo odbiło się to na mojej psychice... Ogólnie sezon jesienno-zimowy jest dla mnie ciężki.

No i dzień zleciał nawet niewiadomo kiedy. Nie lubię tej pory roku, kiedy wieczory są taaaakie długie. Najlepiej byłoby to przespać i obudzić się dopiero na wiosnę.

Użytkownik Jogobella edytował ten post 11 listopada 2014 - 22:31

"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#143 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 01:00

masz jakies sprawdzone, c by zapach fajek trochę zamaskowywały?

Kurczę, nie pomogę chyba, bo nie palę w mieszkaniu i wiem, że są jakieś specjalne antynikotynowe świeczki, ale nigdy ich nie testowałam <bezradny>

Może czas pomysleć o prezentach na mikołaja...

Dzisiaj pomyślałam dokładnie o tym samym. Niby 1,5 miesiąca to kawał czasu, ale nie chcę znowu zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. A i finanse przydałoby się wcześniej jakoś sensownie rozplanować.

<hellooo1>

Witam wieczornie i chociaż jest już późno, a wstać muszę jutro wcześnie, wcale nie chce mi się zasypiać. I nic dziwnego w sumie, bo spałam dziś prawie do 14 :lol: Wszystko przez te niedzielne urodziny, po których rano szłam na 12 godzin do pracy. I chociaż na imprezie oszczędzałam się bardzo i kulturalnie, powolutku sączyłam białe wino, brak snu zrobił swoje. Po przyjściu do domu wzięłam prysznic i chciałam odpalić sobie jeszcze jeden odcinek serialu. Pamiętam tylko tyle, że odpaliłam kompa. Musiałam paść jak mucha :lol: To już nie te lata, kiedy zarwana noc nie robiła na mnie żadnego wrażenia :lol:

Ale impreza udała się bardzo. Dawno na takiej nie byłam i dawno tak fajnie nie spędziłam czasu. I tylko wyznanie "z głębi serca" kolejnego kolegi zepsuło mi na chwilę to wrażenie. Przysięgam, że niedługo naprawdę przestanę rozmawiać z wszelkimi chłopami, a grono znajomych ograniczę tylko do heteroseksualnych koleżanek :P

#144 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 06:44

@Jogobella dla mnie znowu najgorsze chyba lato. Wogole u mnie to nie zalezy chyba od pogody ale od tego jak sobie nastawie myslenie. A nastawilam sobie dobrze. Zwyczajnie do szczescia wystarczy mi ze jestesmy zdrowi. 

Nie daj sie, jak chcesz sie wygadac to pisz jak zawsze. Kiedys przez to przechodzilam..

@Sajuri  jak tam zdrówko twoje i latorośli
dzieki ze pytasz. Mala ok. Wiecej ci na pw napisze :) 

Witam i milego dnia dla wszystkich :*

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#145 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 07:11

@Jogobella dla mnie znowu najgorsze chyba lato. Wogole u mnie to nie zalezy chyba od pogody ale od tego jak sobie nastawie myslenie. A nastawilam sobie dobrze. Zwyczajnie do szczescia wystarczy mi ze jestesmy zdrowi.
Nie daj sie, jak chcesz sie wygadac to pisz jak zawsze. Kiedys przez to przechodzilam..

Dziękuję Kochana.:*
Może nie tyle pogoda na mnie w tym roku tak działa, jak to że szybko ciemno. Dla mnie to istny koszmar, ale muszę to jakoś przetrwać.
To prawda, że wszystko zależy od tego jakie mamy myślenie, a nie od pogody. No,ale żeby nie pisać, że jestem pesymistką, wolę to zwalić na pogodę. :P
Chociaż muszę przyznać, że listopad w tym roku ciepły.
Właśnie dla syna staram się jakoś funcjonować i nie pokazywać po sobie mego złego stanu psychicznego.

Witam serdecznie. Za parę chwil budzę mojego urwisa do zerówki.

Miłego dnia.

P.s. chciałam napisać miłego poniedziałku, ale przypomniało mi się, że to już przecież środa. Przez to wczorajsze święto, wszystko mi się poprzestawiało. ;-) Ale przynajmniej tydzień szybciej się skończy. ;-)

Użytkownik Jogobella edytował ten post 12 listopada 2014 - 07:15

"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#146 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 07:41

Ogólnie sezon jesienno-zimowy jest dla mnie ciężki.
trochę optymizmu - sezon jesienno zimowy jest dla wszystkich najnieszczęśliwszy, z racji braku światła, ale rób sobie dobrze małymi rzeczami :*

dziś kolega był w Krk i mi nie powiedział, a tak bym chciała do Krk, a samej nie lubię
nastepnym razem zabierz się  z kolegą,daj znać i skoczymy sobie na piweczko grzane czy wino - bo już się sezon zaczyna ;)

wiem, że są jakieś specjalne antynikotynowe świeczki, ale nigdy ich nie testowałam
może rossman pomoże na tę przypadłość :lol: Choć z taką ilością petów,jaka my palimy, to żadne świeczki niepomogą,tylko nonstop otwarte okna :roll: 

finanse przydałoby się wcześniej jakoś sensownie rozplanować.
oo- ja najpierw kupie prezent sobie, potem mooooooooże Hrabiemu :lol:

Ale przynajmniej tydzień szybciej się skończy.
wolałabym, żeby trwał dłużej, bo przez te wolne dni nie zrobiłam tyle ile chciałam, choć część owszem ;) 

Witam porannie <hellooo1>

Jestem dumna z siebie za te pobudki poranne, bo mam dłuższy dzień,ale kończy się to tak, że o 23 mi się oczy zamykają :lol: 

Kofeina w łapie i zaczynam ten piękny środkowo tygodniowydzień.

muszę sobie przygotować hiszpański na jutro, skoczyć po zdjęcia i po owoce, do 16 w szkole,korki, zadania domowe i mooże na 22 do kina, bo chciałabym ten nowy film z Pittem zobaczyć ;) Ale ja lubię takie dni - intensywne. 

Jutro mnie czeka tour po wystawach foto, w czwartek robimy z dziewczynami zdjęcia, w sobotę szkoła, w niedzielę idę malować do szkoły poza lekcyjnie :D 

Tylko gdzie tu czas na sprzątanie <olaboga> Dobrze, że lodówke umyłam ostanio, to jedno mam z głowy ;) 

Udanego dnia :D 

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#147 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 07:47

rochę optymizmu - sezon jesienno zimowy jest dla wszystkich najnieszczęśliwszy, z racji braku światła, ale rób sobie dobrze małymi rzeczami

to ja jestem inna :-P bo lato gdzie tego slonca i upalow pelno ja sie czuje gorzej:P

jesien i zima nie robia jakos wrazenia. A jesien kocham. Obok wiosny to najpiekniejsza pora roku

Sam brak slonca tez jakos zle nie wplywa. Chyba ze jaki kiedys...zima trwala pol roku to mnie szlak trafial;/ przyznaje 

Kofeina w łapie

tak czytam ze nie piszesz " witam sie z kawa " i sobie mysle ? czyzby odwyk  :lol:

jak to że szybko ciemno.

to dla mnie na minus jak musze ( lub chce) wyjsc wieczorem . Bo srednio lubie sie platac gdzies po ciemku :-P

Użytkownik Sajuri edytował ten post 12 listopada 2014 - 07:48

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#148 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 09:18

trochę optymizmu - sezon jesienno zimowy jest dla wszystkich najnieszczęśliwszy, z racji braku światła, ale rób sobie dobrze małymi rzeczami

Właśnie sobie zaparzyłam owocową herbatkę. Na początek może być. :)

wolałabym, żeby trwał dłużej, bo przez te wolne dni nie zrobiłam tyle ile chciałam, choć część owszem

Dni ogólnie szybko mijają i nawet niewiadomo kiedy. Jeszcze parę tygodni i ten rok przejdzie do historii.

jesien i zima nie robia jakos wrazenia. A jesien kocham. Obok wiosny to najpiekniejsza pora roku
Sam brak slonca tez jakos zle nie wplywa.

Jesień lubię, ale ciepłą i w tym roku właśnie taka jest. Mało jest dni gdzie jest pochmurno i deszczowo i oby jak najmniej ich było. Wiosna też jest piękna, gdy wszystko budzi się do życia. :) Najgorsza ta zima, ale może w tym roku będzie łgodna i nie będzie tak źle. Lato kocham!!!
Jak jest długo widno, to wiem, żyję. :)
Brak słońca nie wpływa na mnie korzystnie.

dla mnie na minus jak musze ( lub chce) wyjsc wieczorem . Bo srednio lubie sie platac gdzies po ciemku

Ja też nie lubię się włóczyć po ciemku, no chyba że jest pooświetlane, to jeszcze. Jednak jak się mieszka w polach i przy lesie, to o oświetlenie drogi ciężko. :D Wtedy latarka niezbędna, jak oczywiście jest. :P

Marcin już w przedszkolu. Wypiję herbatę i wezmę się za jakieś porządki.

#149 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 09:26

@Jogobella szybkich porzadkow ;)

Ciepla jesien to i ja uwielbiam.
Wczoraj odwiedzilam kuzyna i jego mala coreczke... Zakochalam sie w malej i tak mi sie takie moje zamarzylo :) :) :)

Dzisiaj planow brak.
Oprocz tego ze na 10:30 mam wizyte u ortodonty i odbieram aparat :D

Pogoda super, slonko - idealnie ;)

Milego!

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#150 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 09:42

jesien kocham. Obok wiosny to najpiekniejsza pora roku

A ja się nie mogę zdecydować :P Bo i wiosnę uwielbiam, i jesień też lubię, bo długie wieczory wcale nie są złe, i kocham lato, i tylko zima mogłaby dla mnie nie istnieć, więc mam nadzieję, że w tym roku mnie oszczędzi ;-)

Jeszcze parę tygodni i ten rok przejdzie do historii.

A ja w tym roku wyjątkowo szybko mam już plany na Sylwestra. Spędzę go w pracy. Na początku byłam wściekła, ale im bardziej o tym myślę, tym bardziej zaczynam się przekonywać, że może to i lepiej. Sylwestrem nigdy się nie jarałam, dla mnie to impreza jak każda inna, z tą tylko różnicą, że na wiele tygodni przed każdy bardziej się spina, planuje i przygotowuje, co zawsze było dla mnie abstrakcją. A ja nie dość, że nie wydam ani złotówki, to jeszcze zarobię całkiem ładne pieniądze i bardzo możliwe, że nawet będę się dobrze bawić, bo lokal wynajmuje nasz dobry znajomy. Także nie ma tego złego ;-)

Pierwsza kawa już wypita, kolejna w planach na zaraz ;-) Totalnie nie chce mi się dzisiaj gotować, więc w pracy chyba zjem to, co da mi Paweł. Poproszę tylko o jakąś w miarę dietetyczną wersję, a na kolację sałatkę :P

Póki co odpalam Mel B, pompuję pośladki i szybko się ogarniam, bo przede mną długi dzień.

#151 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 10:27

Jogobella szybkich porzadkow

A dziękuję.:)
Przetarłam szyby w pokoju i od razu jaśniej się zrobiło. Zauważyłam, że potrzebuję dobrej motywacji, żeby zabrać się za cokolwiek (pisze się ten wyraz razem czy osobno? bo zawsze mam z tym problem).

Zakochalam sie w malej i tak mi sie takie moje zamarzylo

Marzenia lubią się spełniać. :)

Oprocz tego ze na 10:30 mam wizyte u ortodonty i odbieram aparat

Będzie góra i dół ???

A ja w tym roku wyjątkowo szybko mam już plany na Sylwestra.

Ja mam co roku te same.Tak że nawet o tym nie myślę.

Sylwestrem nigdy się nie jarałam,

Ja również, dla mnie to dzień jak każdy inny.

nie wydam ani złotówki, to jeszcze zarobię całkiem ładne pieniądze

I o to chodzi. Grunt by kasa się zgadzała. :)

Użytkownik Jogobella edytował ten post 12 listopada 2014 - 10:30

#152 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 11:03

@Jogobella na razie dol :) Gora stala w lutym :) Narazie musze dol lekko naprostowac ;)

No to odebrany. Chwile go mam a juz mnie zeby bola :D
Ale ogarne jakos.

Teraz szybkie zakupy spozywcze i reszta dnia przed TV leniwie ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#153 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 12:11

Ogólnie sezon jesienno-zimowy jest dla mnie ciężki.
mam podobnie niestety , dobrze ze nie jest bardzo ponuro za oknem.

wieczory są taaaakie długie
dokladnie, chetnie o 18 bym juz brała kapiel i zakopywał sie w łóżku.

Najlepiej byłoby to przespać i obudzić się dopiero na wiosnę.
dokladnie ;-)

I tylko wyznanie "z głębi serca" kolejnego kolegi zepsuło mi na chwilę to wrażenie. Przysięgam, że niedługo naprawdę przestanę rozmawiać z wszelkimi chłopami, a grono znajomych ograniczę tylko do heteroseksualnych koleżanek
potrafia takimi wyznaniami zaskoczyc i zniechecic do wszelkich kontaków z plcia meska ;-)

miłego poniedziałku,
ja sie wczoraj do mamy smiałam ze w tym tygodniu sa dwa poniedziałki ;-)

@Jogobella twoj synek obchodzi imieniny ???

swedzi mnie skóra głowy , mysle o dermatologu , ale na mysl o tych zapisach , kolejkach odechciewa sie :roll: no i gdybym dostala recepte to bredzie problem uwzglednic to w budzecie.  

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#154 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 12:26

@Jogobella na razie dol Gora stala w lutym Narazie musze dol lekko naprostowac

Czym się różni stały aparat od ruchomego?

Jogobella twoj synek obchodzi imieniny

Życzenia mu składaliśmy, ale jako takich nie o obchodzi. Bardziej urodziny, bo i tort był i zanosił cukierki do przedszkola.

Mąż mnie rozbawił i humor trochę lepszy. :)

swedzi mnie skóra głowy , mysle o dermatologu , ale na mysl o tych zapisach , kolejkach odechciewa sie

A nie masz łupierzu? Bo od tego też może głowa swędzieć. Może wystarczy zmienić szampon, żeby problem ustąpił. :*

#155 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 13:10

Witam w listopadowe popołudnie.Parę spraw załatwiłam dziś na mieście.Teraz luzik.

Kawka,kocyk i błogie lenistwo.No, może jeszcze nastawię pranie i poskładam  to, co poprasowane.

Miłego popołudnia i wieczorku ,kochane.:)

#156 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 13:13

@viola,witaj :D jak super, że jesteś. Gdzie byłaś jak Cię nie było? Mam nadzieję, że na dłużej tu zagościsz. :*

Użytkownik Jogobella edytował ten post 12 listopada 2014 - 13:16

#157 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 16:42

nastepnym razem zabierz się  z kolegą,daj znać i skoczymy sobie na piweczko grzane czy wino - bo już się sezon zaczyna
Nie rób mi smaka kobieto :P Byłam kiedys na grzanym piwie właśnie w Krk ... mega <3

Miłego popołudnia i wieczorku ,kochane
Wzajemnie :*

I tylko wyznanie "z głębi serca" kolejnego kolegi zepsuło mi na chwilę to wrażenie. Przysięgam, że niedługo naprawdę przestanę rozmawiać z wszelkimi chłopami, a grono znajomych ograniczę tylko do heteroseksualnych koleżanek
Aż taka czarująca jesteś? :P 

Kurczę, nie pomogę chyba, bo nie palę w mieszkaniu i wiem, że są jakieś specjalne antynikotynowe świeczki, ale nigdy ich nie testowałam
Ja testowałam świeczki i o ile ładnie pachną, to z dużym dymem przy paleniu w domu sobie nie radzą, ale przy tym który wlatuje z zewnątrz już tak. Wgl Ty nadal palisz? :( Bo ja teraz mam tak błogie życie, że nawet mnie nie ciągnie na 1 bucha :P A dawniej to się trochę popalało w nerwach... 

to ten kolega co pytał kiedy masz wolne to nie kolega ze studiów
Nie, to inny ;) Jest 2 kolegów :P

Hej ;)

Piję sobie herbatkę bo pysznym obiadku zrobionym przez mamuśkę :) Zaraz jakaś papierkowa robota na studia. Obym się w tym połapała.

Obkupiłam się kosmetycznie. I mamie też kupiłam to co chciała. Poza tym połaziłam z koleżanką po mieście i tak zleciało wczesne popołudnie.

W piątek będzie znów spotkanie z kolegą :D Nie sądziłam, że tak szybko zatęskni :P

#158 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 17:28

@Wisienkowa @viola @Marzycielka24 dziewczyny witajcie po przerwie ;-)

Witam się.

Ostatnie dni leca mi jak głupie. W tygodniu rano wstaje, ćwiczę, odrabiam lekcje i śmigam do szkoły. Po szkole jestem często tak padnięta, że tylko rzucę okiem na coś w TV, poromansuje trochę i o 22-23 śpie jak zabita.

A weekendy jak to weekendy. U mnie też zaczął się sezon grzanego winka, więc w weekend uwskuteczniałam spacery, bo w Berlinie świętowanie upadku muru i było taaaak ładnie <serducho> <serducho>

Poza tym u mnie bardzo dobrze. Czas leci. Plany na sylwestra są ;-) Tylko coraz zimniej za oknem <zimnoo> <zimnoo>

Pozdrawiam <czirl1>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#159 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 17:39

Mam nadzieję, że na dłużej tu zagościsz. ;*

Postaram się :)

Obkupiłam się kosmetycznie. I mamie też kupiłam to co chciała

No no,fajną ma mama córcię :)

Ostatnie dni leca mi jak głupie.

Mi każdy dzień ucieka tak szybko,że  zanim się obejrzę,już weekend.

Plany na sylwestra są

już są?,to fajniutko.

Zmykam niedługo szykować kolację.Dziś wcześniej zamierzam położyć sie spać.Ostatnio jakoś nie mogę sie wyspać.Mam niedobór snu.W planach przykrycie się kołderką o 21.00

#160 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 18:38

Plany na sylwestra są
U mnie też :D Tylko partnera nie mam jeszcze określonego. Wyjdzie w praniu ;)

Dobrze mi idzie liczenie. Może zrobię połowę dzisiaj i się położę przed 21 ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych