Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Listopadowe pogadanki

• Zamknięty Temat jest zamknięty
357 odpowiedzi w tym temacie

#181 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 14:19

Hello :)

Wczoraj wieczorkiem odwiedziliśmy znajomych dawno nie widzianych. Była kupa śmiechu.  Uwielbiam jak możemy go gdzieś zabrać a on po zabawie da się uśpić i pozwoli pogadać bez problemu :) Nie pojmę nigdy jak można myśleć, że dziecko jest ograniczeniem. Dziś może nas ktoś odwiedzi, ale okaże się popołudniu. Teraz gotujemy jarzynową tzn. ja kupiłam składniki a M. pilnuje. A jutro muszę go na zakupy wyciągnąć bo nie ma co na tyłek wciągnąć.

@Aniusia miło cię widzieć z powrotem :)

M kupił winko na jutrzejszą romantic-kolacyjkę.Zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie....hmmmm

jakaś okazja jest?

Popołudniu Połówek chce się wybrać do kawiarni na gorącą czekoladę - może się skusze. :-D

też bym się chętnie skusiła a mój w takie dni woli zalegać przed TV :/

@Wisienkowa widzę, że u Ciebie duże zmiany.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#182 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 14:23

Teraz gotujemy jarzynową tzn. ja kupiłam składniki a M. pilnuje.

Poważną funkcję mu powierzyłaś ;-)

jakaś okazja jest?

Tak bez okazji,dawno  nie posiedzieliśmy razem,tak zwyczajnie,nie poprzytulaliśmy.

Tylko wszystko w biegu. :-/

#183 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 14:33

Wczoraj wieczorkiem odwiedziliśmy znajomych dawno nie widzianych. Była kupa śmiechu. 

To fajny mieliście wieczorek :)

A jutro muszę go na zakupy wyciągnąć bo nie ma co na tyłek wciągnąć.

Też bym musiała się na jakieś wybrac :) 

Może dzisiaj jakaś bluzeczkę upoluję :D 

też bym się chętnie skusiła a mój w takie dni woli zalegać przed TV

A to mi Połówek nie daje zalegać przed TV. On by mógł ciągle gdzieś...  :mrgreen:

Obiad zjedzony. Teraz może jakaś drzemka. 

Bo jak dzisiaj w nocy znowu sie nei wyspię przez ten aparat to jutro już pewnie padnę.  :roll:

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#184 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 14:35

@Wisienkowa widzę, że u Ciebie duże zmiany
Taaaaaak :D I jest cudownie i mówię to z całym przekonaniem. 

Piję już drugą zieloną herbatę. Zupę ugotowałam pyszną dziś :)

Mama mnie kocha, bo mi dużo dobrych przekąsek kupiła to będą do filmu.

Tak bez okazji,dawno  nie posiedzieliśmy razem,tak zwyczajnie,nie poprzytulaliśmy.
widać, że dobra z Was para skoro macie takie plany ;) Niektóre pary tak szybko kapcanieją, że aż przykro...

Teraz gotujemy jarzynową tzn. ja kupiłam składniki a M. pilnuje
To przybijcie pionę ;)

#185 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 15:29

Cześć ;-)

Szary, bury, ponury, jednym słowem - brzydki dzień za oknem :->

Maluch śpi. A M. niedługo wróci z pracy :-)  Na obiad mamy pierogi od teściowej, więc się nie napracowałam ;-)

W niedzielę przyjeżdża moja mama i właśnie mi się przypomniało, że miałam do niej zadzwonić :-P

Wpadłam w wir sprzedawania niepotrzebnych rzeczy i jestem pozytywnie zaskoczona, bo jak narazie co tylko wystawię, to w przeciągu miesiąca zmyka. A starą kuchenkę sprzedałam w 5 minut :lol:

Wczoraj poszedł przewijak po Maluchu, a teraz przymierzam się do wózka ;-)

Miało być dla szwagierki, a wyjechała do Anglii <bezradny>

Swoją drogą do terminu rozwiązania został już tylko tydzień :mrgreen:  Czekamy, czekamy na... chyba Kubusia :mrgreen:

Miłego weekendu <buzki>

#186 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 17:30

@palomka...jak tam goraca czekolada?
@AgnieszkaT...milego wieczoru :-)

Witam!
Zakwasy psuja radosc z cwiczen i uniemozliwiaja codzienne rozciaganie :-/
Pan maz zaciera rece z radosci i powiedzial,ze cwiczenia nie dzialaja bo nie widac efektow,a to gbur. :-/
Trener tez mnie wkurzyl.Zapytalam po latino czy moge zostac na druga godzine a on znaczaco otaksowal moja sylwetke od gory do dolu i odparl z usmiechem...nawet trzeba,kolejny gbur,ostatnio trafiam na samych gburow. :-(
Ale ja im pokaze,nie poddam sie,schudne,wycwicze sie i jeszcze gbury sie zdziwia.
A dzis wolne,ugotowalam kapusniak,upieklam sernik a teraz pije moja kawke.
Radosnego wieczoru.

Użytkownik gogi edytował ten post 14 listopada 2014 - 17:33

#187 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 20:29

Uwielbiam jak możemy go gdzieś zabrać a on po zabawie da się uśpić i pozwoli pogadać bez problemu

Poczekaj jak się stanie rozgadanym kilkulatkiem, który musi być w centrum uwagi- na spokojnie wtedy nie pogadasz ;-)

A tak w ogóle, to jakby ktoś zapomniał to piątek, piąteczek, piątunio <huraaaaa> <huraaaaa> <huraaaaa>

Miśka śpi, ja zaraz do książki siadam, a jutro wybywamy sobie najpierw z Miśką na urodziny jej koleżanki na salę zabaw, a potem myślę, że zjemy gdzieś na mieście, po powrocie się pobawimy trochę i sobota nam zleci... A w niedzielę jedzie do rodziny swojego Taty z nim, to się polenię.

Miłego weekendu :*

#188 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 20:40

@gogi gorąca czekolada przepyszna ;) 

Teraz już leżę w łóżku. Jeszcze chwilowo z laptopem, zaraz go odkładam - biorę książkę do ręki.

Jutro Częstochowa. 

Dzisiaj zrobiłam małe zakupy - tata zarzucił gotówką to kupiłam sobie sweterek, bo ostatnio miałam braki w tej kwestii. 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#189 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 22:20

.powiem Ci ze obcielam i czuje sie cudownie i nie wiem czy juz tak nie zostawie..

No no no, zmiany widzę, zmiany  ;-)

Ja tak właśnie czytając wasze komentarze na temat włosów uświadomiłam sobie, że sama mam już włosy do pasa  <H> I choć zawsze zmagam się z decyzją czy iść do fryzjera podciąć grzywkę lub wycieniować włosy to zawsze jakoś wychodzi na to, że zostawiam tak jak są  :lol:

Uff, dzisiaj w końcu udało mi się załatwić jedną rzecz, która mnie już nurtuje i męczy od jakiegoś czasu. A mianowicie.... za jakiś czas stanę się posiadaczką drucików na zębach  :mrgreen: Jaram się jak nie wiem, choć wizytę mam dopiero 14 stycznia. W Łodzi mogłabym ją mieć już w grudniu, ale za aparat musiałabym zapłacić 450 zł więcej, no a niestety nie stać mnie na taką nadwyżkę biorąc pod uwagę fakt, że tę przyjemność finansuje sobie sama, bez niczyjej pomocy  :-)

No i niedługo wizyta u dentysty - lekarka musi stwierdzić czy jedna z moich ósemek czasem nie nadaje się do wyrwania. Niestety ostatnio bardzo poraniła mi policzek i chyba lepiej by było ją usunąć. 

Miłego weekendu wszystkim ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#190 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 23:11

@89kasienka89 ale idziesz z przygotowaniami! koniecznie pochwal się kiecką ;-)

Ile nam się zgub znalazło, aż miło poczytać, chociaż sama ostatnio rzadko jestem... na bierząco :cry: 

Buuu :-)

Mój szanowny połówek już śpi, najpierw zmusiłam go do oglądania czegoś, czego nie lubi, poźniej odpaliłam forum

zmiast wyłączyć kompa i tak znudzony sytuacją zasnął :-P

Jutro 3 ostatni dzień kursów- wreszcie :-P

Poza tym praca dom, praca dom, po drodze jakiś weenend, posiadówka, goście, albo my się gościmy.

Mam ochotę wygrzać dupsko na basenie, ale @ mnie blokuje :-P poza tym nogi by trzeba ogarnąć :lol:

A co do sylwka :-P my w tym roku na 99% w domu.

Nikt ze znajomych nam nie wierzy- no Ty Justyna nigdzie nie idziesz?  <umieraam>

Także chyba się strzejemy ;-)

Miłej nocki :-)

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#191 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 23:57

A u Ciebie nadal takie dlugie??
we wrzesniu ciachłam 20 cm ,

ile elementów??
tysiaki ;-)

w zeszłym roku tez kupowałam , kupuje uzywane bo wychodzi okolo dychy z pudełko.

z dobrych wieści to mam suknię ślubn
fajnie, myslałam ze dopiero sie rozgladasz.

powiedzial,ze cwiczenia nie dzialaja bo nie widac efektow,a to gbur.
niech spada ;-)

nawet trzeba
gorszy od meza :P

Ile nam się zgub znalazło, aż miło poczytać, chociaż sama ostatnio rzadko jestem... na bierząco

właśnie <ciah>

poza tym nogi by trzeba ogarnąć

zima rozleniwia ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#192 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 06:58

@magdaaaaa czyli teraz wlosy z dlugoscia sa do ???

Marzycielka fajnie, wolna chata bedzie  :lol:

@inqaa lubie zmiany. Ma sie rozumiec na lepsze ;)

@Majorka^^ witaj slonce :**

Ja na nozkach od 5....mala sie obudzila z placzem bo " do tatusia chce "

ranysku

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#193 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 07:01

my w tym roku na 99% w domu.
ja tak kminię, że też pewnie w domu chyba że ... ktoś w krk z moich szkolnych dzieciaków zostanie i coś się ogarnie, ale nie wiadomo ;) Mi siedzenie w domu nie przeszkadza ;) 

I choć zawsze zmagam się z decyzją czy iść do fryzjera podciąć grzywkę lub wycieniować włosy to zawsze jakoś wychodzi na to, że zostawiam tak jak są 
jak ja... tak mi się chce zmiany, ale jak pomyślę, jak mnie wkurzały krótkie kudły , i jakie były brzydkie :lol: to jednak nie chcę <umieraam> 

Ja na nozkach od 5....

oo, toja godzinę później ;)

Bry <hellooo1>

witam kofeinowo ;) 

Zimno jeszcze,ciemno, zaraz zawijam do szkoły, tej drugiej :lol: Na szczęście dziś tylko do 13, a nie jak zwykle do 17,boby i się nie chciało strasznie...

Później chyba wizyta u mamusi, bo nie byłam już chwilę, i dzień minie jak zwykle. Przez to, że się robi ciemno o 16 to mam wrażenie, że jestem śpiąca o wiele wcześniej, ech. 

Miłego ;0

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#194 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 07:37

@inqaa to obie bedziemy z drutami na zebach :P Zawsze to razniej :P

Witam!
Standardowo spac nie moge.
Brzuch mnie boli jak na @, a ta malpa juz od tygodnia przyjsc nie moze :/
Musze wstac, umyc wlosy i jakos do 14 sie ogarnac...
Lenia mam konkretnego od kilku dni.

Milego!

#195 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 11:10

Wpadłam na chwilkę się przywitać. Umyłam z rana włoski i zaraz ruszam w miasto :) Dziś jadę z mamą i małym do Poznania połazić po sklepach. Muszę zmienić na chwilę otoczenie bo zwariuję :P Jutro oczekuję od M. dnia rodzinnego, bo mi bardzo tego potrzeba.

Miłego weekendu :D

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#196 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 11:23

Witam znow w drodze ;)
Jade do krawcowej, ktora ma szyc moja suknie, potem do babci na herbatke i jeszcze do cioci do szpitala, bo urodzila wczoraj coreczke ;) do domu dojade pewnie wieczorem i troche mi szkoda, ze nie ma mnie z Miskiem, bo uwielbiam te nasze leniwe weekendy. Na dodatek obiecalam mu kopytka z gulaszem i buraczkami, ja tez mam na to duza ochote, ale dzisiaj raczej nie da rady. Zimno dzisiaj przeokrutnie, jak czekalam na pociag, to pierwszy raz w tym sezonie pomyslalam, ze juz czas na rekawiczki.
Milego :*

Tapatalk :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#197 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 15:54

@magdaaaaa...dzieki za wsparcie. :-) Ten drugi gbur jest megaprzystojny,megawysportowany i fantastycznie prowadzi zajecia,moze z jego strony to nie byla zlosliwosc a motywacja?Cos w stylu zawstydzi sie kobieta,zawezmie i sukces murowany?
@halynka...czytam,ze aktywna z ciebie mamuska,brawo!Pochwal sie potem co kupilas.

Witam!
Sobota mija roboczo,teraz chwilka odpoczynku po prasowaniu.Zakwasy mijaja,nie odpuszczam cwiczen i rozciagania oraz biegania.
I za chwile biegne myc schody na korytarzu,dzis moj dyzur.
Ja tez goszcze u siebie @ dobrze,ze brzuch nie boli.
Odpoczywajcie i bawcie sie.Spokojnego wieczoru. :-)

Użytkownik gogi edytował ten post 15 listopada 2014 - 15:56

#198 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 15:56

Witam.

Tylko na chwilkę.Kolejny śpiący dzień.Dzisiaj wpadły mi w oko fajne grube rajstopy z takim delikatnym wzorkiem z boku przez całą długość nogi.Do krótkiej spódniczki ,będzie pasować.Rajtki w kolorze stalowo szarym.Całe 20 zł za nie dałam :-P .

Także humor sie poprawił,bo pogoda ......chociaż nie ma co narzekać,bo może być gorzej.

Miłego wieczorku :)

#199 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 16:02

@inqaa to obie bedziemy z drutami na zebach :-P

Też nosisz? Tak jak przejrzałam Twoją galerię to nie mogłam nic zauważyć bo na żadnym zdjęciu nie pokazujesz ząbków !! :lol:

Witam w sobotnie, ponure popołudnie. Dopiero 16.00 a za oknem ciemno jakby to już noc była :roll: Już niech zacznie przybywać bo się chandry nabawię.

Zresztą ja to ostatnio ciągle chodzę jakaś taka nieszczęśliwa, jakbym depresję jesienną łapała :roll:

Byle do Świąt ;-)

Tak a propos Świąt to byłam dziś w Tesco i wyobraźcie sobie moją minę jak nad lodówkami zobaczyłam wiszące choinki i Makłowicza polecającego golonkę na Święta <umieraam> Nie no przecież to zdecydowanie za wcześnie na takie gadżety :roll:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#200 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 21:08

Któraś mi powie czemu chłopy są tak niezdecydowane? 

Zła jestem przez to. Jak można tak kręcić?

Idę na szarlotkę do kuchni może pomoże ;)

Dopiero 16.00 a za oknem ciemno jakby to już noc była
To jest straszne ;) Jak wracam z uczelni to najbardziej to odczuwam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych