Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Listopadowe pogadanki

• Zamknięty Temat jest zamknięty
357 odpowiedzi w tym temacie

#341 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 29 listopada 2014 - 20:30

@gogi, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Piękny staż. <flow1>
@palomka, gratuluję pracy. Oby dobrze się pracowało. :)

<hello>
Od jutra rozpoczynamy wielkie odliczanie do świąt. ;-) Na dworze mroźno,ale trzeba przyznać,że w tym roku pogoda dość łaskawa jest jak na tą porę roku.
Dziś "kochaj albo rzuć" i "1920 wojna i miłość". Chcemy obejrzeć a co z tego wyjdzie, to się okaże w praniu. ;-)
Miłego wieczoru wszystkim. :*
@AgnieszkaT, co Ci się w rękę stało,że bol? Oby szybko przeszło. :* <pocieszacz>
@Olenka i prawidłowo, że wybrałaś zerówkę,po co skracac sobie dzieciństwo. :mrgreen: Jak byś miała rok mniej,to już nie miałabyś takiego wyboru. :P
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#342 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 listopada 2014 - 21:25

w pracy
przypomnisz gdzie pracujesz ???

jakby mi ktos posłodził to nie wypije bo za słodkie
jajak dam duzo cytryny i herbta jest mocna tomiod dodaje. @AgnieszkaT byłam pewna, ze mam cie juz  w znajomych ;-)

Może warto byłoby to powtórzyć?
brzuszki sa na rzeźbe, jak chcesz wyszczuplic brzuch to cardio .

wróciłabym na studia. Strasznie zazdroszczę mojej Siostrze tego okresu teraz
najpiekniejszy okres w zyciu.

tylko śniegu brakuje
u mnie sezon otwarty, zaczał prószyć....i ta temperatura.

ploteczki historyczne
uwielbiałam to za gowniarza, jak nam mama opowiadała ;-)

nie spie od 3 w nocy , ale jeszcze nieczujesie jak zombi ;-)

pierwszy raz od15 lat wrózyłam sobie z wosku,ja widziałam Hiszpanie albo Afryke < nawet z madagaskarem>  le było widac tez faceta , albo z kitka albo z fajka ;-) wiedz chyba jakis zagraniczniakmi sie szykuje, nawet dwóch <umieraam>

@palomka jak sie film podobał ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#343 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 29 listopada 2014 - 23:14

@Jogobella dziękuję ! :*

@magdaaaaa byliśmy na horrorze, więc... ja za dużo filmu nie pooglądałam  :lol:  :lol: Ale to M. wybrał więc .. musiałam przetrwać. ;D

"Klątwa Jesabelle" ;)

Także po kinie, leżę już w łóżku.

Rzucam okiem na TV.

Jutro dzień też leniwie. Połówek ma wpaść to może tak dla odmiany jakiś film w domu obejrzymy. 

Dobranoc! 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#344 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 07:09

co Ci się w rękę stało,że bol? Oby szybko przeszło.

Prawdopodobnie coś z żyłami. Mam żel z heparyną, dostałam skierowanie do chirurga i ręka ma być cały czas usztywniona :/ A wizyta u chirurga 6 grudnia. Mogłabym iść wcześniej bo w jednej przychodni przyjmuje chirurg codziennie ale że znam kolesia to podziękuję i poczekam.

byłam pewna, ze mam cie juz  w znajomych

Właśnie też myślałam że Cię mam

"Klątwa Jesabelle"

uuuu z kawałków widziałam że straszny

Witam,

Wczoraj posiedzieliśmy u znajomych. Śmiesznie było i wesoło i ku mojemu miłemu zaskoczeniu sałatkę do domu dostałam :D super bo była pyszna :) Mała była grzeczna, pojadła, pospała, ponosili na rękach, wyśmiała się chyba za wszystkie czasy :)

A dzisiaj ja już po spacerze i prysznicu. Hania o 6 zrobiła pobudkę na butlę. Więc ja poczłapałam pod prysznic a G. ją nakarmił i teraz oboje śpią dalej. 

Plany na dzisiaj: brak :/ może nadrobimy seriali i filmów...

Nic, mykam popykać w gierkę. :D 

#345 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 10:27

też widziałam kawałki i chciałabym obejrzeć :D ostatnio am ochotę oglądać głupkowate horrory :lol:

trzeba przyznać,że w tym roku pogoda dość łaskawa jest jak na tą porę roku.
nooo nie wiem. U mnie zimo jak cholera, i cały czas mam ważenie że zaraz zacznie padać snieg, ale tak się nie dzieje. Plus brak słońca :/ Grrr

A wizyta u chirurga 6 grudnia.
to już nie tak długo, mam nadzieję, że wszystko ok będzie ;)

Bry <hellooo1>

Witam kofeinowo. Bez budzika dzisiaj jakoś wyjątkowo - spałam do 930  :shock:

Taki memłokowaty dzień mi się szykuje, sama nie wiem dlaczego :/

A wieczorem do mamusi na chwile ;) 

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#346 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 11:04

Witam cieplutko :)

Wczoraj z Miśkiem spędziliśmy leniwy, ale bardzo fajny dzień :mrgreen: jako, że w piątek zrobiłam porządki, to teraz wypoczywamy.

Dziś na obiad carbonara, już mi ślinka cieknie! Może wybierzemy się na jakieś grzane piwo, ale jeszcze nie jestem pewna, bo zimno przeokrutnie.

Kawkę wypiłam, poserialowałam, obudziłam Miśka i teraz porobimy coś razem :D

Mam ochotę upiec murzynka z pomarańczami, ale piekarnik mi się zepsuł <bezradny> a to nie jest dobry okres na kupno nowego - dopiero kupiliśmy Miśkowi nowy komputer do tego święta, jakieś jeszcze prezenty i w grudniu kupujemy alkohol na wesele, więc muszę z tym poczekać i na święta nie będzie moich wypieków :/

A dzisiaj pierwsza rocznica zaręczyn <serducho>

A wieczorem do mamusi na chwile :-)

aż się fajnie czyta, że masz teraz taki kontakt z mamą :) a jak kontakt z siostrą - blogerką? :P

U mnie zimo jak cholera, i cały czas mam ważenie że zaraz zacznie padać snieg, ale tak się nie dzieje. Plus brak słońca

Już bym chyba ten śnieg wolała niż taką pogodę jak teraz <bezradny>

@AgnieszkaT zdrówka :*

"Klątwa Jesabelle" :-)

nie lubię horrorów, ale w kinie muszą być niezłe wrażenia, więc musimy zdecydować czy to czy "Obywatel".

Miłego dnia <buzki>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#347 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 11:08

a jak kontakt z siostrą - blogerką?

szału bez, ale i tak lepiej - starzejemy się wszyscy i jakoś tak nas ciągnie do siebie :lol:

fajnie czyta, że masz teraz taki kontakt z mamą

:mrgreen:  :mrgreen:

upiec murzynka z pomarańczami

ja mam sprawny - @elizabeth daj mi przepis, bo chodzi za mną jakieś ciasto a się nie mogę zdecydować. 

Ej, święta niedługo a ja dalej nie wiem jak ja zaplanuje wycieczki rodzinne :roll:

Użytkownik LadyNefretete edytował ten post 30 listopada 2014 - 11:08

#348 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 12:03

@elizabeth daj mi przepis, bo chodzi za mną jakieś ciasto a się nie mogę zdecydować.

jako, że nie mam go na komputerze, bo to przepis podawany z pokolenia na pokolenie, to spiszę Ci po południu :)

Ej, święta niedługo a ja dalej nie wiem jak ja zaplanuje wycieczki rodzinne :roll:

a my zostajemy w Łodzi <bezradny> misiek musi pracować

Weźmiemy wolne 2 stycznia i będziemy mieć długi weekend - ale tu też już plany - USC i moje próbne - makijaż i fryzura :P

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#349 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 12:13

spiszę Ci po południu
dziękuję bardzo :*

my zostajemy w Łodzi misiek musi pracować
ja z racji ze ostatnie 4 wigilie spędzałam sama, to chciałabym pojechać do siebie, ale nie wiem jeszcze jaki Hrabia ma plan. trochę głupio niby osobno, ale sama nie wiem, musim to obgadać. 

#350 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 12:19

Witam kofeinowo. Bez budzika dzisiaj jakoś wyjątkowo - spałam do 930  :shock:

Taki memłokowaty dzień mi się szykuje, sama nie wiem dlaczego :-/

Mam tak samo, spałabym do późna ale mnie Xsenia obudziła o 8:30, tak mnie troskliwie biła łapą po ramieniu, że musiałam wstać.

@elizabeth jak czytam o Twoich przygotowaniach to mi się moje przypominają, też kupowaliśmy alkohol pod koniec roku, ale to chyba listopad był a nie grudzień  :-)

Zdążyłam jeszcze zawitać do Was w listopadzie.
U mnie chyba nie za dobrze, chociaż nie będę się powtarzać z innych tematów.
Z takich pozytywnych zmian to mój małż dostał mały awans w pracy, co prawda będzie tylko przodowym, ale otrzymał swój własny rejon, za który jest odpowiedzialny i pracuje cały czas na rano. Co też jest przyczyną tych moich rzadkich odwiedzin na forum.

Nie doczytałam jeszcze całych pogaduch ale chcę powitać Wisienkową, fajnie, że jesteś znów z nami.  :-)

Cóż, uciekam zrobić obiad, dziś będzie rosół z kaczki i mielone z ziemniakami i buraczkami. Małż będzie bardzo zadowolony jak wróci z pracy.  :-D

Miłej niedzieli.  <buzi2>

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#351 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 13:07

Ja miałam śmianie z niego ;)

@Janina, no hej ;) 

Helou :)

Jadę zaraz :D Zimno jak diabli, ale nie będę zamulać całą niedzielę :D

Szminka na usta i będę podbijać Krk  :lol:

Miłego :*

#352 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 13:39

Daj znać koniecznie jak było w Krk i podziwiam mi się nie chce wychodzić z ciepłego domku bo taki ziąb na dworze. 

Chciałam zrobić zdjęcia moich bombek hand made bo mam aż 2, ale jakoś nie mam weny totalnie. Muszę jakoś kopnąć się i zacząć działać bo cała niedziela minie, a tak chciałam Wam te bombki pokazać.  :mrgreen:

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#353 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 16:11

nooo nie wiem. U mnie zimo jak cholera, i cały czas mam ważenie że zaraz zacznie padać snieg, ale tak się nie dzieje. Plus brak słońca :/ Grrr

Brak słońca swoją drogą, ale pamiętam lata, gdzie o tej porze leżał już śnieg i było o wiele zimniej. Wprawdzie nie lubię tej pory,ale jeżeli taka miałaby być zima,to ja jestem za. ;-) Oby tylko gorzej nie było.

@AgnieszkaT niech ręka szybciutko zdrowieje. :*

<hello>
Dziś obiad był dość późno. Początkowo mielismy być u tesciowej na obiedzie,ale plany uległy zmianie. Dzień mija dość leniwie,tylko szkoda, że tak szybko i już ciemno za oknem. Miałam czytać książkę,ale mi się nie chce. Prawdopodobnie oddam je nie przeczytane i to jutro. ;-)

Miłego popołudnia i wieczoru. :*

Użytkownik Jogobella edytował ten post 30 listopada 2014 - 16:18

"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#354 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 17:05

Zimno, zimno, zimno...
Jakos jak lezy snieg, to juz nie wydaje sie byc tak zimno. A tu jesien , wieje i minusowe temperatury - masakra!
Weekend minal jak z bicza, stanowczo za krotko, czuje sie zmeczona.
Byle do przerwy swiatecznej.
Chyba zalegne z Maja przed tv, bo mamy chec obejrzec "Krudow" takze czas na bajke :)
Milej niedzieli (koncowki)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#355 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 21:19

w grudniu kupujemy alkohol na wesele,

USC i moje próbne - makijaż i fryzura

Przygotowania idą pełną parą!

dzisiaj pierwsza rocznica zaręczyn

Gratulacje! <ookk>

Witam! <hello>

Dzisiaj wstałam jak panisko...o 8.00...wyspana,wypoczęta i radosna.Pogoda co prawda nie nastrajała optymistycznie ale zupełnie tego nie widziałam.W planach były zakupy w Solarisie w Opolu więc wszystko inne było piękne. <tanczy7>

Z córką przemierzyłyśmy kilka razy wszystkie piętra w poszukiwaniu kurtki dla córki i kozaków dla mnie(w CCC do dziś 20% mniej na wszystko).Kupiłyśmy to co było w planach i dokupiłyśmy coś z poza planu... :oops: ...córka zakochała się w spódniczce a, że miłość zakwitła, to sprawiłam Jej to cudo i do tego pasujące,grube rajstopy.Ja ujrzałam super stanik sportowy...na aerobik jak znalazł...jakżebym mogła odejść z niczym?No to kupiłam...niedługo mikołajki <jezorek11>

Po powrocie do domku obiad i drinki z Panem mężem...

A teraz wybieram się do wanny poleżeć i popatrzeć w sufit...a co...

Pozdrawiam <byebye>

Pan mąż dostał nowiutką szczoteczkę do zębów elektro-cudo.

#356 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 21:56

@Janina super było ;) 2 grzane wypiłam, ploteczki ostre, bo wieki gościa nie widziałam :)

Musiałam kawałek z buta zasuwać i mam odcisk, ale warto było.

Czekam na powtórkę. 

Jutro pizza z ludźmi ze studiów :D Mam smaka na pikantne :P

#357 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 30 listopada 2014 - 22:10

To i ja się przywitam, skoro wszystko poczytałam.  :-)

Mi bardzo, bardzo brakuje słońca i pozbierać się do kupy nie mogę. W ubiegły wtorek pochowaliśmy mojego dziadka, a pojutrze jest pogrzeb mojej przyszywanej babci. Nawet nie wiem, czy dostanę wolne, bo ostatnio sporo brałam, a przecież formalnie to dla mnie obca osoba.  :->  Ogólnie nie sypiam ostatnio za wiele, a jak już usnę, to mam takie kolorowe koszmary, że ten horror o którym piszecie to przy tym bym wymiękł.  :-P I to podskórne uczucie, że wydarzy się coś złego... Zwalam wszystko na hormony, ale ile można?

No ale staram się zachowywać normalnie. :lol:

A tak oprócz to wszysto spoko, miłość kwitnie, mąż na medal, w aptece super, sprawy działkowo-mieszkaniowe bardzo powoli, ale do przodu. Jutro chyba będę robiła pierniki.

Pozdrawiam serdecznie :)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#358 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 01 grudnia 2014 - 05:29

Ja miałam śmianie z niego

A w ogóle horrory są dla Ciebie straszne? Ja to nie mogę oglądać bo potem to mi się po nocach dziwne rzeczy śnią :/  Chociaż sny snami ale jak wychodzą z uszatą na dwór a jest ciemno i żywej duszy to dopiero wyobraźnia działa ...

Chyba zalegne z Maja przed tv, bo mamy chec obejrzec "Krudow" takze czas na bajke

ooo super bajka:) 

@gogi, to zakupy się udały :) ja jak chodzę po sklepach to nic mi jakoś nie wpada w oko a potem w domu znowu gadam, że tego i tego mi brakuje....

@Aspirynkaaa, a może przebadaj się? w sensie hormony?

Witam z rana,

Tradycyjnie po spacerku i ogarnięciu się. Zaraz będę budzić G., potem śmignę po pieczywko i śniadanko.

Z ręką bez zmian. G. straszy mnie gipsem ale wątpię chociaż najlepiej jest jak jest usztywniona. Ale z drugiej strony jak miałam kilkanaście lat temu ścięgno naderwane w nodze to chodziłam ponad miesiąc bo mocno nie bolało a potem niespodzianka i gips na 2 miesiące :/ No nic, zobaczymy...

Planów nie mam, no chyba że leżenie z małą w łóżku i czytanie bajek :D 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych