Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Listopadowe pogadanki

• Zamknięty Temat jest zamknięty
357 odpowiedzi w tym temacie

#301 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 24 listopada 2014 - 13:20

Ja też. "Rzuciłam" cukier z dnia na dzień i teraz nawet pół łyżeczki to dla mnie dużo za dużo. Kupuję w sumie tylko dla gości i starcza mi co najmniej na rok. Z solą zresztą też nie przesadzam.

Ja od ponad 15-tu lat nie słodzę.Z solą jest gorzej, ale staram się ją ograniczać. ;-)

Jestem nadal w podrozy,juz mi zbrzydlo

Dla mojego syna byłaby to mega przyjemność. On uwielbia jeździć pociągami. :D

Użytkownik Jogobella edytował ten post 24 listopada 2014 - 13:28

"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#302 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 24 listopada 2014 - 20:59

Ja też. "Rzuciłam" cukier z dnia na dzień i teraz nawet pół łyżeczki to dla mnie dużo za dużo.
O jaaa... Też tak chcę. Szacun ogromny.

Hej ;)

Dzień męczący, ale super zarazem. Koledzy nawalają, ale to nic nadrabiam inne znajomości ;)

Byliśmy dziś na sushi ze znajomymi. Coraz mniej mi smakuje to :P

Za tydzień na chińskie idziemy xD

Poza tym humor cudny, słucham "Last Christmas" ;)

W radio nie usłyszę, bo nie słucham :P

Miłego :* 

#303 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 listopada 2014 - 20:00

od ponad 15-tu lat nie słodzę.Z solą jest gorzej, ale staram się ją ograniczać.
ciasta robie mniej slodkie, a herbate jak jest mocna to zima miodem slodze, a tak nie slodze . soli nie uzywam do niczego ;-)

jeździć pociągami.
wole to niz autobus czy nawet auto.

@Wisienkowa ile slodzisz ???

byłam po zwirek w realu i kupilam sobie przepyszne sliwki.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#304 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 25 listopada 2014 - 20:18

Hej ! Ja tylko przelotem, bo jak zwykle brak czasu na nic :lol:

Dzisiaj było kolejne ważne kolokwium i zaliczyłam <ookk> Jeszcze tylko najważniejsze kolokwium przed świętami czeka mnie za tydzień a potem względny spokój przez parę dni, dobre i to bo potem znów orka <H>

W sobotę bawiłam się na imprezie z okazji 50-lecia ślubu dziadków, no zabawa była przednia <ookk> Nie sądziłam, że moja rodzinka może się tak świetnie bawić i to nieważne czy starsza ciotka czy kuzyni - wszyscy bawili się super :mrgreen: Dj fajnie grał, zabawiał gości, jedzenie było dobre - no żyć nie umierać.

Zaraz lecę pod prysznic a potem spać, bo przez to poranne wstawanie to cały tydzień niewyspana chodzę  :-(

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#305 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 25 listopada 2014 - 20:42

Nudy, spokoj....

Pije herbatke, wlaczylam sobie "jedz, modl sie, kochaj" i tak mam zamiar spedzic wieczor...
Bedzie milo
I tego samego Wam zycze ;-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#306 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 25 listopada 2014 - 21:11

Pije herbatke, wlaczylam sobie "jedz, modl sie, kochaj" i tak mam zamiar spedzic wieczor..

Udanego seansu ;)

Witam wieczorkiem!

Rozmowę mi przełożono jednak na czwartek na 10... 

Dzisiaj posprzątałam trochę. 

A na deser namówiłam Połówka na szarlotkę z bitą śmietaną i lodami - mega bomba kaloryczna, ale było mi to potrzebne. :D  <serducho>

Teraz M jak miłość, potem Prawo Agaty i na dzisiaj tyle.

Będę mogła iść spać. :)

Oprócz tego przeokropnie zimno dziś było  <zimnoo>

Miłego! 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#307 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 02:11

soli nie uzywam do niczego

Ja naprawdę bardzo, bardzo mało. Ostatnio sypnęłam większą niż zwykle szczyptę do kaszy (wcale nie była duża) i nie mogłam jej zjeść. Dlatego też nie lubię już obiadów w pracy, bo mam wrażenie, że Paweł  wszystko przesala.

@Kahela  gdzie Twój avek?! Nie wiedziałam, kogo czytam :P

@palomka, powodzenia w czwartek ;-)

przeokropnie zimno dziś było

Kolega, który wrócił dzisiaj z Warszawy mówił, że i tam już śnieg. Mam nadzieję i to olbrzymią, że nas oszczędzi jak najbardziej i przynajmniej do stycznia, a najlepiej aż do lutego nie pojawi się ani jeden płatek. Bardzo, bardzo proszę ;-)

Witam już po pracy, przed wolnym dniem, zaplanowanym w prawie 100%. Na pewno rano sprzątanie po dzisiejszym gotowaniu, którego jeszcze nie miałam czasu ogarnąć i ćwiczenia. Potem chwila z książką i zakupy z siostrą, a po zakupach obiad. Tyle się dzisiaj nasłuchałam o halibucie w piwie, że nie odmówię sobie spróbowania :mrgreen: A skoro już tam będę, koniecznie muszę zjeść sałatkę  wątróbką z sosem malinowym! Mam nadzieję, że mają ją jeszcze w karcie, bo właśnie dzięki tej sałatce polubiłam w końcu wątróbkę.

Wieczorem piwo z kolegą. Nie widziałam go już sto lat, więc pewnie buzie nie będą się nam zamykać :lol:

A póki co Walking Dead, tak na uśpienie ;-)

#308 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 07:23

@karatetyka - w Łodzi wczoraj i dzisiaj wyjatkowo cieplo i mam nadzieje na cala taka zime :P

Witam w podrozy 😀

Jade do malutkiej coreczki cioci, zakochalam sie w niej po uszy. Potem na chwile do babci i znow dopiero wieczorem bede w domu. Dobrze, ze kierownik nie robil problemu z wolnym, bo tak to nie mam kiedy do nich jechac.
Wczoraj bylam tak zmeczona, ze szybko usnelam, ale niestety zmeczona nadal jestem :/ moze odpoczne podczas tych 2 godzin w pociagu.
Milego dnia :*

Tapatalk :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#309 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 08:21

słucham "Last Christmas"

ufff a myślałam, że tylko ja odkurzyłam hity świąteczne :D

Dzisiaj było kolejne ważne kolokwium i zaliczyłam

Gratulacje!!

@Kahela, zmień avka bo nie pasuje mi tu :D

A na deser namówiłam Połówka na szarlotkę z bitą śmietaną i lodami

Oj nie pogardziłabym czymś takim:)

Rozmowę mi przełożono jednak na czwartek na 10..

Powodzenia i daj znać co i jak!!

Mam nadzieję i to olbrzymią, że nas oszczędzi jak najbardziej i przynajmniej do stycznia, a najlepiej aż do lutego nie pojawi się ani jeden płatek. Bardzo, bardzo proszę

No Ty to masz wymagania :) Święta i zima bez śniegu to nie zima!!

Jade do malutkiej coreczki cioci, zakochalam sie w niej po uszy.

A co stoi na przeszkodzie sprawić sobie samemu?:D

Witam i ja!!

U nas rutyna. Wszystko nadal kręci się wokół Hani, która to rośnie i przybiera na wadze aż mi ręce siadają :/ Od kilku dni koszmarny ból w nadgarstku prawej ręki aż prawie do łokcia. Smaruję sobie różnymi maściami i usztywniam jak tylko mogę i jakoś dajemy radę.

Hanka zaczęła już śmiać się na głos więc mamy wesoło. Wystarczy się do niej uśmiechnąć a ona już się szczerzy. 

A poza tym, dzisiaj szczepienie. G. urwie się z pracy aby z nami podejść i potem już zostanie w domu i zajmie się obiadkiem. 

Za to moi rodzice wymyślili sobie, że każdy piątek będą do nas przychodzić aby zająć się małą a my wtedy mamy czas dla siebie:) no żyć nie umierać.

Jedyny minus - śniegu nie ma :(

#310 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 08:38

@Kahela, zmień avka bo nie pasuje mi tu

@Kahela gdzie Twój avek?! Nie wiedziałam, kogo czytam :-P

no co za marudy...człowiek zmieni avka raz w roku, a tu niezadowolenie.... :-P

Pomyślę ;-)

#311 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 09:57

Kasza, nie sluchaj, avek swietny i od zawsz ekojarzy mi sie z Twoimi kombinacjami z kolorem nicku

Witam pracowo. Jakos ten tydzien wyjatkowo szybko mi mija. I badzo dobrze . A z wiadomosci mniej pozytywnych, cudownie zapowiada mi sie wigilia... druga zmiana w pracy :/ Ale co poradzic... Za to sylwester wolny.

Jeszcze trzeba plany na weekend ogarnac, bo mlody w pracy w sobote, wiec caly wieczor mam do zagospodarowania :-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#312 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 10:44

od zawsz ekojarzy mi sie z Twoimi kombinacjami z kolorem nicku

Taaaak. Nie zmieniaj ;-) Pamietam go jeszcze w wersji fioletowej jak przeszłaś na Dobrą duszyczkę :D

to czas do szkoły ;-)

E tam, jeśli jest z drugiej połowy roku nie musi, ma wybór czy kontynuuje zerówkę czy idzie do szkoły

Hahaha. Uśmiałam się. Na szczęście jestem z drugiej połowy. Zostaję w zerówce <ookk>

@inqaa gratulację :) :)

Witam się znowu przelotem.

Od ponad dwóch tygodni tak ładnie mi szło poranne ćwiczenie, a dziś leniuch śmierdziuch dopadł i odpuszczam.

Musiałam trochę pobabrać w papierkach, więc czas mi uciekł. A jutro o 7 muszę kumpelę z dworca odebrać, więc też nie poćwiczę.  <jezorek11> 

Ale mam nadzieję w poniedziałek znowu się zebrać.

Kończę kleić kartkę urodzinową dla jednej Łajzy. Mam nadzieję, że wiem jeszcze jak poczta funkcjonuje i kartka dojdzie na czas. Hahaha. <lol>

Zbieram się do szkoły. Dziś przynajmniej nie leje deszcz ;-)

Pozdrawiam <flow1>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#313 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 11:09

@inqaa...i ja Ci gratuluję z całego serca ;*

@palomka...daj znać w czwartek co i jak :-D

@AgnieszkaT...dzieci rosną w zawrotnym tempie,ucałuj Hankę <sloneczkoo>

Witam nareszcie laptopowo!!! <hello> 

Dziś leniwy dzień...świętujemy z Panem mężem kolejną rocznicę ślubu...dziś 28 lat! <serduszka> Była kawa do łóżka,śniadanko,całusy,kwiaty i prezenty...dostałam nowiutką maszynę do szycia+ulubione perfumy i kwiaty.Pan mąż dostał zegarek i whisky 8-)

Będzie uroczysty obiad a wieczorkiem po kolacji winko...dziś z  żalem ale  odpuszczam zajęcia latino...Pan mąż ważniejszy. <sun_>

<byebye>

Użytkownik gogi edytował ten post 26 listopada 2014 - 11:10

#314 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 11:34

Hej ho Hej ho :-)

Była u nas moja siostra , troche mi pomogła z małym,a ja w tym czasie poskładałam pranie i posprzątałam.

Teraz mały śpi a ja buszuje po necie, i znalałam coś w czym się zakochałam... automatyczna lokówka jakaś nowość na rynku.... <zakochany>

Zobaczyłam na filmiku jakie ona piękne loki robi <zakochany>  zawsze o takich marzyłam... no ale niestety cena ponad 400zł, więc sama tego nie udźwignę. Trzeba zwerbować siostre i mamę i może sobie kupimy na spółke :-)

A poza tym wszystko ok. Poszłabym do kosmetyczki, bo już mam okropne brwi, ale nie ma kiedy <bezradny>

Pogoda brzydka,ale przynajmniej nie pada, to wyjdziemy chwile  na spacer.

Miłego dnia!!

iv09i09kftvt0mdm.png

#315 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 12:35

Hej babeczki,

I mnie dopadło przeziębienie, a tu już w domu nie ma w co smarkać. Zasnęłam wczoraj przed 22, i myślałam, że puści - ale gdzie tam! Nos mam jak bania. Pójdę z Antosiem dziś na spacer (w końcu). Lekarz kazał, bo w domu powietrze przesuszone. M. ma wrócić wcześniej i zająć się choruszkami :)

automatyczna lokówka jakaś nowość na rynku....

Widziałam ją w pani gadżet, też mi wpadła w oko, ale poczekam aż szał na nią minie.

świętujemy z Panem mężem kolejną rocznicę ślubu...dziś 28 lat!

Piękny staż! Serdeczne gratulacje :*

@Olenka gratulacje :) Naprawdę czas leci jak szalony! A co do chłopów... widocznie im się należało!

@Kahela też się zdziwiłam, bo ty raczej niezmienna, ale ładny, ciekawy :)

ufff a myślałam, że tylko ja odkurzyłam hity świąteczne :-D

A ja się zapieram rękami i nogami, żeby chociaż do grudnia zaczekać <umieraam>

@palomka trzymam kciuki!

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#316 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 14:31

cudownie zapowiada mi sie wigilia... druga zmiana w pracy

O to Ci współczuję ale chociaż Sylwek wolny.

Kończę kleić kartkę urodzinową dla jednej Łajzy.

Nie no, naprawdę nie musisz :D  a tak na poważnie, sama robisz?

dzieci rosną w zawrotnym tempie,ucałuj Hankę

wycmokałam :)

WOW, gratulacje!! to życzę jeszcze przynajmniej drugie tyle:)

A ja się zapieram rękami i nogami, żeby chociaż do grudnia zaczekać

A to się tak da??:)

My już po szczepieniu. Całe szczęście była tak zaspana, że ledwo obczaiło co i jak i poszła dalej spać :)

Obiadek się gotuje i zaraz zabieramy się za seriale :)

#317 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 14:46

Hej babole :-)

Czas zapitala że heeej za miesiąc święta  :shock:

w pracy młyn, wzięłam jeszcze jedną fuchę na siebie i teraz nie mam już czasu na nic, w domu jestem gościem, biorąc pod  uwagę że misiek pracuje w iinych godzinach widujemy się sporadycznie <lol>

najczęściej tylko śpimy obok siebie...

w tamtym tyg bylam w Warszwie z pracy, potem na weekendzie w Zakopcu z dziewczynami z pracy.. ciągle na jakimś nieogarze :-P

p.s. pytanko do forumek z okolic Wrocławia i tych które mogą pomóc :-D

jakiś tani nocleg z łazienką we Wrocławiu? najlepiej w okolicy rynku, czekam na pw :-)

patrzyłam na hostele, ale tam przy 1-2 osobach się nie opłaca...

#318 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 15:16

Gratuluje  :-D

@halynka zdrowka!

Całe szczęście była tak zaspana, że ledwo obczaiło co i jak i poszła dalej spać
Spioszek maly  ;-)

Czas zapitala że heeej za miesiąc święta
Juz prawie bedzie po  :roll:

@Sajuri, tak Maly jeszcze ma drzemki, ale wtedy wieczorem pozniej idzie (ok 21-21.30) spac. Wiec niekiedy nie ma drzemek i o godz 20 juz jest ciiiisza w domu :-P

Hej!

Chcialam sie rozpisac, ale Maly wstaje  ;-)

Pogoda taka do du***, ze depreche mozna zlapac  :-/

Kurcze mysle o prezentach i mysle, ale pomysly to jedno, a kasa drugie :roll:

Podoba mi sie kurtka dla Malego, ale ona "tylko" 400zl kosztuje  :lol:

Milego dnia babole ;* 

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#319 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 15:43

Dziś leniwy dzień...świętujemy z Panem mężem kolejną rocznicę ślubu...dziś 28 lat! <serduszka>

piekna rocznica, zycze Wam kolejnych 28 lat (co najmniej) :)

Alez szaro, buro, ponuro i mgliscie..az sie nic nie chce.
Mlodsza chora, od trzech dni z goraczka, ale dzis jest juz lepiej, wiec spooooko...
U Starszej w szkole probne matury, wiec luzik totalny, tylko u mnie zasuw w pracy konkretny i jeszcze szef chodzi w zlym humorze, wiec wszyscy lapia sie na o-pe-er...

Czas na kawke, fejsa i babski ;-)
Milego popoludnia

Użytkownik Kahela edytował ten post 26 listopada 2014 - 15:44

#320 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 18:28

O to Ci współczuję ale chociaż Sylwek wolny.
gdyby mi nie dali, zobaczyli by L4 :P Zresztą, uprzedzałam, że co jak co, ale w tym roku musze miec wolne. Wyjazd opłacony, i nie ma opcji, żebym nie pojechała <lol>

@Melodia19 nie wiem czy Ci już pisałam, ale od porodu aż miło czytać Twoje posty. W każdym można znaleźć coś pozytywnego. A pamietasz, jak Ci mówiłśmy, że tylko marudzisz :P . Żeby każda z nas znalazła taki moment w swoim życiu, kiedy odstawi marudzenie i zacznie się cieszyć życiem! :mrgreen: 

o matko! kawał czasu! Jeszcze 10 razy tylu życzę! <flow1> 

Kurcze, wstyd sie przyznać, ale ostatnio tak strasznie po łebkach czytałam pogaduchy, że nawet nie bardzo kojarzę, co się u kogo dzieje :oops: I obiecuję sobie, że się poprawię, ale z każdą obietnicą stron w pogaduchach przybywa :P

Tymczasem przepuscilam juz połowe kasy, jaką miałam na wydatki tego miesięczne i nawet nie bardzo wiem na co poszła... A do nastepnej wyplaty znów miesiąc <H> . Koniecznie musze nauczyć sie oszczedzac, bo daleko tak nie pociągnę :lol: 

I opierając się ochocie skasowania posta, następuje magiczny moment kliknięcia "wyslij". 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych