Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Remonty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
377 odpowiedzi w tym temacie

#201 Sabrosa

Sabrosa
  • Użytkownik
  • 344 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 19:01

cerrata, ja bym chciała jakiś motyw na 1 małą ściankę raczej nie widoczną, taką w którą nie wpatruję się centralnie siedząc lub wchodząc do pokoju.

[ Dodano: 2009-06-16, 19:01 ]
graficzne niby :cry: :cry: :cry: :cry:

#202 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 19:03

OT
tu sie przeniescie o tapetach jak piszecie
tapeta-czy-farba-vt530.htm
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#203 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 19:21

Olciiia, wlasnie mialam pisac ze podloga juz wylana... teraz odczekamy pare dni i zabieramy sie za sciany.. gipsowanie i stawianie scianki dzialowej... panele juz kupilismy... drzwi juz zamowione... teraz jeszcze kupie ta tapete do sypialni... i drzewko (naklejke) do pokojuz z kominkiem no i farby... i mam nadzieje ze juz nam to pojdzie szybciej... potem jeszcze meble i wielkie sprzateni :)
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#204 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 19:23

saja, ojoj to widzę, że remoncik pełną parą! :)

Fajnie :) teraz się namęczycie, ale domyślam się jaka to będzie radość jak wszystko skończycie :)
oczywiście bez fotek nawet nie pisz, że skończyliście :P
nie ma mnie tu i nie będzie.

#205 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 19:26

cerrata, ojj pelna pelna... troche to powoli idzie bo Pawel uparl sie ze sam zorbi wszystko... no ale coz uparty jest... sciany pomalujemy razem tapete tez zalozymy... panele tez damy rade... wogole rewelacyjni jestesmy haha

Kochana powiem Ci ze teraz jest z tym sporo zachodu ale milo bedzie usiasc w pokoju i popatrzec jak to wszystko ladnie wyszlo (mam nadzieje ze ladnie ) :P

[ Dodano: 2009-06-16, 20:27 ]

oczywiście bez fotek nawet nie pisz, że skończyliście

no a ba :) foty beda :)
Dołączona grafika

#206 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 19:37

bo Pawel uparl sie ze sam zorbi wszystko...

no to jak mój Bartosz... on już od teraz ględzi, że sam wszystko będzie remontował:P ale w sumie zdolniacha bo przedpokój już u mnie w domku robił tak więc jestem pewna ze zrobi wszystko dobrze i ładnie:):)
Dołączona grafika

#207 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 19:52

wogole rewelacyjni jestesmy haha

i skromni :P żartuję ;-)

podloga juz wylana...

mozesz mnie poprawić ... taka wylewka pod panele/parkiet? to o tym mowisz?

Pawel uparl sie ze sam zorbi wszystko...

podziwiam :D nie boi sie że coś mu nie pójdzie i będzie do poprawy? chociaż w sumie u mnie w chałupce też wszystkie remonty tata sam robił, tylko do cyklinowania trzeba było nająć kogoś ...

a tą tapetkę bedziecie mieć którą pokazywałaś?

no i meble ... zamówione czy dopiero będziecie wybierać?

wiem ... ciekawska jestem

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#208 Sabrosa

Sabrosa
  • Użytkownik
  • 344 postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 20:15

My też robimy wszystko sami :-P :-P :-P :-P Przyjemniej się mieszka i taniej jest :-P

Jak nie wyjdzie trzeba będzie zrobić jeszcze raz :-P :-P :-P :-P

#209 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 08:18

i skromni

to przedewszystkim :)

mozesz mnie poprawić ... taka wylewka pod panele/parkiet? to o tym mowisz?

tam byla stara podloga ktora musielismy zerwac.. wiec musielismy wylac cement.. dokladnie to folia styropian siatka zbrojeniowa (czy jakos tak) i na to cement... tak jest podobno fachowo... potem przyjdzie specjalana folia pianka i panele :)

podziwiam nie boi sie że coś mu nie pójdzie i będzie do poprawy?

nie... bo gipsowanie juz ma opanowane... przy wylewaniu podlogi pomogl mu brat... jesli chodzi o malowanie scian to z tym nie ma zadnego poblemu bo nawet ja to potrafie... z tapeta sobie poradzimy... a przy panelach pomoze nam brat p. bo on dwa lata temu zalozyl w calym domu takze ma juz wprawe...

a tą tapetkę bedziecie mieć którą pokazywałaś?

tak ta... no chyba ze jakas bardziej mnie urzeknie.. ale watpie... :)

no i meble ... zamówione czy dopiero będziecie wybierać?

wstepnie wybralismy... i za jakies 2 tyg zamawiamy... robimy u stolarza wiec wyjdzie taniej a pozatym on ma ogromny wybor kolorow itp.. szwagierka ma meble zrobione przez niego i wyszlo super

wiem ... ciekawska jestem

nie szkodzi :P :P haha pozatym milo ze ktos pyta :)
Dołączona grafika

#210 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 06 lipca 2009 - 20:36

U mnie remont na finiszu. Zamieszanie spowodowane stworzeniem pokoju dla syna. Dotychczas mieszkał z nami w sypialni. Miał tam swój kącik. Wyrósł jednak, ma 1,5 roku i przewijak juz nie jest dla niego. No i się zaczęło... Nasz pokój leniuchowo-telewizyjny - właściwie stary mój pokój, gdzie jeszcze w szafie miałam swoje ciuchy, biurko, czyli tak było od czasów studenckich postanowiliśmy zaadoptowac dla synka. A nagromadziło się skarbów przez te lata w szufladach!!! O zgrozo!!
najpierw zrobienie "biblioteki" w salonie, zeby przenieść książki, CD itp
dalej likwidacja kącika syna w sypialni, jej malowanie, zmontowalnoe i wstawienie big szafy(żebym się zmieściła :-P ) narożnikowej, potem przeniesienie ciuchów z mojego starego pokoju do owej szafy i jedno gotowe.
i najgoresz wyniesienie wszystkiego z mojego starego pokoju i to biurko z jego zawartością!! Gdzie to wsadzić?? Bo przeciez jakies kartki i długopisy miec trzeba. Udało się :-> Zagospodarowalismy salon.
Tearaz był malowany pokój dla małego, wzory naa ścianach i nalepki. Pozostało skręcenie dla niego mebli, przeniesienie ciuchów i zabawek i zakup drobnych rzeczy, jak karnisze, zasłonki, tablica do rysowania itp. Generalnie zbliżamy się ku końcowi!! całe szczęście, bo ten nie ustający bajzel mnie do szału juz doprowadza :lol:
lilian

#211 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 08:47

lily, no to już całe szczęście, że kończysz. a urządzanie pokoju dzieciaczka to sama przyjemność tylko :-D ja jak miałam przedpokój rozwalony tak mam... bo B. teraz długo w tej pracy siedzi i nie ma kiedy robić <bezradny></span> a mama nie chce żadnych fachowców zatrudniać bo szkoda kasy :-P tak więc mój przedpokój skłąda się tak jakby z dwóch częsci... dół i góra ;-) więc dół już prawie gotowy... tylko malowanie go czeka... a góra hahaha jeszcze nawet nie zaczęta :-P więc mam syf i brzydko :roll:
Dołączona grafika

#212 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 09:02

Dużo tych remontów u Was, dziewczyny :)

U mnie samej teraz zawierucha, bo mama od stycznia planowała remont w łazience, która nie zmieniła się od 1995 :P Dzisiaj i jutro na ogień idą instalacje, a w przyszłym tygodniu może już płyteczki będą :) Wzięłyśmy sobie kolor brązowy dla dekoracji i główny krem (właściwie mi trudno ten kolor jakoś nazwać)- modne w tym okresie, a do naszej małej łazienki duże płytki będą pasowały jak ulał- optycznie nam ją powiekszą :) Tubądzin rządzi :P

#213 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 09:33

u mnie obecnie remontowana jedna łazienka na dole ......... płytki i takie tam
oraz wymiana drzwi wejsciowych ......... masakrycznie duzo kurzu mam w domu :roll:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#214 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 09:37

u mnie remont był tylko jak się wprowadzaliśmy, czyli w 1997 roku
Nie ma na to kasy..
Poza tym, u mnie wszyscy tacy, jak jest JAK żyć to jest dobrze :P

ja bym tu rewolucję najchętniej zrobiła ;)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#215 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 10:20

ja tez się dołączam do remontnisi. Kuchnie nadal mam nieczynną, kupuję tanie obiady w pobliskiej restauracji i tak se jemy ;-) wszystko w kurzu masakrycznym, roznosi sie po całym domu :-/ nie mówię już o przedpokojo - ganku bo tam jest melina, okna tam wstawiliśmy i drzwi wejściowe nowe, ale roboty tam mamy jeszcze co niemiara, wszystko surowe tam jest....I tak powoli sobie remontujemy, az mi się tam nie chce wracać bo tyle roboty :-|

#216 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 14:01

no to u nas tez jakos konca nie widac ... podloga wylana.. sciany przygotowane na tapete i gips.. drzwi juz doszly... ladne :) panele kupione.. meble zamowione.. dzis zamawiam tapete... P. ma stawiac scianke dzialowa jakos na dniach.. zobaczymy :) mam nadzieje ze sie uporamy do konca miesiaca..
Dołączona grafika

#217 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 19:37

ach dobrze to czytać, bo juz myślałam, że tylko ja mam taki jubel maksymalny w domu. Jakoś raźniej tak, jak pomyśle, że nie tylko ja mam ręce do ziemi :mrgreen:
lilian

#218 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 20 lipca 2009 - 18:14

no wiec kochane.. scianka juz od dluzszego czasu stoi.. drzwi wprawione.. sufity wygipsowane.. sciany tez prawie.. tapeta doszla ladna... teraz jeszcze musze kupic farby kleje do tapety plytki na kominek klamki do drzwi listwy do paneli i pewnie jeszcze tysiac innych rzeczy... mysle ze moze pod koniec tyg zaczniemy walczyc z tapeta potem malowanie i panele i wielkie sprzatanie.. takze pewnie do polowy sierpnia juz wszystko bedize wykonane..
mezus sie spisal.. zrobil wszystko sam.. i pierwsza klasa jak narazie jest :)
Dołączona grafika

#219 xsara

xsara
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 25 lipca 2009 - 06:56

u mnie trwa ocieplanie domu....właściwie to już kończą,tzn.malują elewację.Ale mam kolor!!Nikt w okolicy takiego nie ma :mrgreen: w przyszłym tygodniu wchodzą na taras....trzeba zrobić nową wylewkę,kafle i opierzenie nowe zrobić....jeszcze trochę ten sajgon potrwa

#220 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 lipca 2009 - 09:09

u mnie było odświerzania : dwa pkoje zostały odmalowane a w jednym nowe tapety połozone.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych