Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Remonty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
377 odpowiedzi w tym temacie

#241 carnaa

carnaa
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 18 września 2009 - 00:31

Dzięki Dziewczyny, przynajmniej chociaż trochę podnioslyscie mnie na duchu :-)

Gdyby mieszkanie wymagalo drobnego remontu nie balabym sie o fundusze na TA łazienkę ale to co miało byc lekkim odświeżeniem ścian skończyło się nawet przymusowym kuciem;-( gdyż cały tynk odpadał po zdrapaniu chyba 2 warstw tapety i 3 warstw tego co było pod nią...makabra pokażę fotki w ostatecznym efekcie, ja było i jak jest (będzie;D) Buziaki dla wszystkich dobranoc;)))
Kobieta jest jak koktajl wad i zalet...

Dołączona grafika

#242 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 18 września 2009 - 08:53

heh u mnie remonty jakoś idą ja jestem załamana że to tak długo trwa ale widać już jakieś efekty. Zostało położenie płytek na ścianie w kuchni i możemy wjeżdżać z meblami i teraz moja rola się zacznie wszystko pomyć i poukładać :(

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#243 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 25 września 2009 - 13:57

co do naszego remontu to pokoje sa zrobione.. sypialnia i goscinny wyszly super... jak tylko bede mogla wstawie zdjecia... no jest poprstu cudwonie...
na tym jednak nie koniec.. zostala klatka schodowa i altana na ten rok .. w altanie mamy zamiar urzadzic biuro dla P. skoro juz ma firme to niech tez ma porzadne biuro... na ten rok w domu to by bylo wszystko...
w nastepnym bierzemy sie za dol.. :P
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#244 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 08:03

chyba z pełnym zadowoleniem piszę, że remont naszego mieszkanka rozpoczęty :mrgreen: Przystosowujemy piętro mojego domu rodzinnego na oddzielne mieszkanie, w którym będziemy sobie żyli z B. ;-) od poniedziałku "przeprowadzamy" ostatecznie rodziców na dół... tzn. B. odświeży jeden z ich pokoi, w którym od teraz będą mieli sypialnię. Później wyrzucamy zbędne meble i rzeczy z piętra i opróżniamy wszystkie pokoje generalnie oprócz mojego jak na razie ;-)
gdzieś z początkiem maja robiona będzie nowa instalacja CO w całym domu, B. już wypatrzył grzejniki więc na dniach pojedzie je zakupić. ma nas też odwiedzić jego znajomy, który jest fachowcem i zajmie się ta instalacją. gdy już mam nadzieję założymy szczęśliwie to CO, wtedy stawiamy ściankę, która obuduje schody i ostatecznie oddzieli nasze mieszkanie od mieszkania rodziców ;-)
następnie to już będę pisać Wam na bieżąco, ale mamy w planach podłączyć na górę resztę instalacji... gdyż na piętrze nie ma nic poza prądem :-P więc woda, gaz i kanalizacja... a później to już pomieszczenie po pomieszczeniu: ściany, podłogi, panele, kafelki... :-D plan jest półtoraroczny... zobaczymy jak będzie z wykonaniem :mrgreen: część pieniążków mamy już uzbieraną, rodzice dokładają nam z CO gdyż na dole instalacja też będzie wymieniana, a później to już z wypłat na wypłaty będziemy sobie radzić :-D 3majcie kciuki co by nam wszystko szło tak jak sobie zaplanowaliśmy ;-)
Dołączona grafika

#245 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 06:47

a ja juz po remoncie, nareszcie!!!! Całość trwała 3 miesiące,remontowaliśmy własne mieszkanko w centrum Wrocławia. Wszystko robilismy od początku. Załozyliśmy nowa elektrykę ( ale było kucia i pyłu) i kanalizację, wyrównaliśmy ściany i zrobiliśmy wylewkę, wstawiliśmy nowe okna i kaloryfery. Gładź na ścianach i farba dały juz uśmiech na twarzy,potem były meble kuchenne na wymiar, łazienka cała nowiutka w duzych kaflach, kibelek podwieszany, prysznic, większoc mebli już kupiona teraz tylko dodatki nam zostały,bo jest pusto ale to już sama przyjemność :-)
Dołączona grafika

#246 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 10:05

Lolka000, trzymam :) informuj nas na bieżąco :) no i życzę powodzenia, cierpliwości i wytrwałości :P

dajmira, fajnie tak dopieszczać mieszkanko :)

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#247 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 10:48

anka1705 fajnie, fajnie ale pod koniec remontu zazwyczaj kończy sie kasiorka :-(. Póki co brakuje nam żyrandoli, lamp, dywanów i takich ozdób, które tworza klimat.Czekamy więc do pensji , bo dodatki naprawdę potrafią byc drogie....

[ Dodano: 2010-04-13, 11:49 ]
Lolka000 trzymaj sie dzielnie!
Dołączona grafika

#248 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 18:35

Lolka000, trzymam kciuki taki remont fajna sprawa ale życzę przy okazji dużo wytrwałości i mało nerwów ;-)
dajmira, teraz pozostało ci najfajniejsze ale jak słusznie zauważyłaś chyba dość drogie przedsięwzięcie bo te wszystkie pierdółki kosztują czasem więcej niż materiały ;-)
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#249 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 kwietnia 2010 - 18:12

. Póki co brakuje nam żyrandoli, lamp, dywanów i takich ozdób, które tworza klimat.Czekamy więc do pensji , bo dodatki naprawdę potrafią byc drogie....

no tak ale be tego mozna troche czasu przetrwac a jak przyjemnosc przy takich zakupach , a nie tylko rurki , plytki itp ;-)
mam nadzieje ze pochwalisz sie nam efektem koncowym ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#250 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 14 kwietnia 2010 - 21:08

dajmira, gratuluje wytrzymałości 3 miesiące to nie mało :D

Lolka wow aż jestem w szoku :)
super że myślicie o tym już teraz bo po ślubie bedziecie mieli już wszystko gotowe
podziwiam was naprawde :D
super pomysł z takim podziałem domu
a rodzice wam to zaproponowali?

#251 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 12:17

a rodzice wam to zaproponowali?

no w sumie myśmy wyszli z inicjatywą, a rodzice nie wyobrażali sobie inaczej :-P
od czwartku B. remontował na dole sypialnię dla rodziców i już oficjalnie przeprowadziliśmy ich na dół... teraz musimy pozbyć się jeszcze niepotrzebnych rzeczy z piętra i zaczynamy ;-) w przyszłym tygodniu przychodzi fachowiec od CO, powie co i jak i zaczynamy instalować :-D
oby to sprawnie poszło... :-P
Dołączona grafika

#252 ko-rnik

ko-rnik
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 03 maja 2010 - 21:08

remont to początek czegoś nowego ale zawsze w trakcie przychodzi kryzys może tym też się trochę podzielmy. Razem będzie łatwiej przetrwać.

#253 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 18 maja 2010 - 08:32

już jesteśmy na końcówce zakładania nowej instalacji CO. jutro jedziemy kupić resztę grzejników i odpalamy... :mrgreen: :-P B. wszystko sam założył z pomocą mojego wujka :-> myślę, że do piątku wszystko będzie już gotowe :mrgreen:
później sesja B. więc troszkę zwolnimy z remontem a następnie stawiamy ściankę oddzielającą nas od rodziców i robimy naszą sypialnię ;-) mam nadzieję, że to w lipcu zrobimy i może dodatkowo kanalizację, wodę i gaz :mrgreen:
Dołączona grafika

#254 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 18 maja 2010 - 08:53

Muszę przyznać że szybko Wam to poszło.
Fajnie się to czyta.
I ile w Tobie radości i zapału ;-)
Trzymam kciuki za dalsze plany remontowo budowlane :-D

#255 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 maja 2010 - 11:34

lolka widze ze prace ida szybko i sprawnie, fajnie :D

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#256 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 18 maja 2010 - 13:11

Lolka super, że tak sprawnie wam to idzie, widać, że Twój B. zna się trochę na rzeczy i sam nie boi się zakasać rękawów ;-) Mam nadzieję, że dalej będzie wam szło równie szybko i wszystko zgodnie z waszymi planami :-)
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#257 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 19 maja 2010 - 08:29

Lolka, postepy widzę w ekspresowym tempie, super :mrgreen:

I ile w Tobie radości i zapału ;-)

wcale sie nie dziwie, w koncu dla takiego celu zapał by miał każdy :mrgreen:

a swoja droga podziwiam B., bo mój Chłop tez jest na etapie remontowania mieszkania po babci z ojcem, i robia to juz ponad 1,5 roku.. i końca nie widzac :lol: :lol: a to ne maja czasu,a to nie umieja sami, a to cos tam... ech... :-/
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#258 czarnulkalbn

czarnulkalbn
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 19 maja 2010 - 09:16

A u mnie dzisiaj malowanie kuchni będzie :). Wczoraj płytki zostały położone i tylko zostało pomalować. Efekty pokażę :) Ale bałaganu to troche jest co mnie wkurza, ale szybko poszło bo robili tata brat i mąż więc w jeden dzień było zrobione i gratis co najważniejsze.

#259 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 31 maja 2010 - 22:29

więc odgrodziliśmy się już od rodziców... i oficjalnie nasze mieszkanko jest już wydzielone ;-) dzisiaj B. postawił ściankę na schodach i kupiliśmy drzwi (cudne <ookk></span> ), które jutro wstawi :-D ale się cieszę :mrgreen: następna w obroty idzie sypialnia...
będę relacjonować oczywiście na bieżąco nasze postępy :-D :-D

Załączone miniatury

• z6201437X.jpg
  • drzwi-wewn-trzne-porta-s_1768.jpg

Dołączona grafika

#260 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 08:33

Lolka000, cieszę się i wytrwałości życzę :)
A drzwi niestety mi się nie podobają, głównie przez kolor, i jeden i drugi są dla mnie jakieś dziwne :cry:

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych