Gdyby mieszkanie wymagalo drobnego remontu nie balabym sie o fundusze na TA łazienkę ale to co miało byc lekkim odświeżeniem ścian skończyło się nawet przymusowym kuciem;-( gdyż cały tynk odpadał po zdrapaniu chyba 2 warstw tapety i 3 warstw tego co było pod nią...makabra pokażę fotki w ostatecznym efekcie, ja było i jak jest (będzie;D) Buziaki dla wszystkich dobranoc;)))
Remonty
Napisano 18 września 2009 - 00:31
Gdyby mieszkanie wymagalo drobnego remontu nie balabym sie o fundusze na TA łazienkę ale to co miało byc lekkim odświeżeniem ścian skończyło się nawet przymusowym kuciem;-( gdyż cały tynk odpadał po zdrapaniu chyba 2 warstw tapety i 3 warstw tego co było pod nią...makabra pokażę fotki w ostatecznym efekcie, ja było i jak jest (będzie;D) Buziaki dla wszystkich dobranoc;)))
Napisano 25 września 2009 - 13:57
na tym jednak nie koniec.. zostala klatka schodowa i altana na ten rok .. w altanie mamy zamiar urzadzic biuro dla P. skoro juz ma firme to niech tez ma porzadne biuro... na ten rok w domu to by bylo wszystko...
w nastepnym bierzemy sie za dol..
Napisano 10 kwietnia 2010 - 08:03
gdzieś z początkiem maja robiona będzie nowa instalacja CO w całym domu, B. już wypatrzył grzejniki więc na dniach pojedzie je zakupić. ma nas też odwiedzić jego znajomy, który jest fachowcem i zajmie się ta instalacją. gdy już mam nadzieję założymy szczęśliwie to CO, wtedy stawiamy ściankę, która obuduje schody i ostatecznie oddzieli nasze mieszkanie od mieszkania rodziców
następnie to już będę pisać Wam na bieżąco, ale mamy w planach podłączyć na górę resztę instalacji... gdyż na piętrze nie ma nic poza prądem
Napisano 13 kwietnia 2010 - 06:47
Napisano 13 kwietnia 2010 - 10:05
dajmira, fajnie tak dopieszczać mieszkanko
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 13 kwietnia 2010 - 10:48
[ Dodano: 2010-04-13, 11:49 ]
Lolka000 trzymaj sie dzielnie!
Napisano 13 kwietnia 2010 - 18:35
dajmira, teraz pozostało ci najfajniejsze ale jak słusznie zauważyłaś chyba dość drogie przedsięwzięcie bo te wszystkie pierdółki kosztują czasem więcej niż materiały
Napisano 14 kwietnia 2010 - 18:12
no tak ale be tego mozna troche czasu przetrwac a jak przyjemnosc przy takich zakupach , a nie tylko rurki , plytki itp. Póki co brakuje nam żyrandoli, lamp, dywanów i takich ozdób, które tworza klimat.Czekamy więc do pensji , bo dodatki naprawdę potrafią byc drogie....
mam nadzieje ze pochwalisz sie nam efektem koncowym
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 14 kwietnia 2010 - 21:08
Lolka wow aż jestem w szoku
super że myślicie o tym już teraz bo po ślubie bedziecie mieli już wszystko gotowe
podziwiam was naprawde
super pomysł z takim podziałem domu
a rodzice wam to zaproponowali?
Napisano 18 kwietnia 2010 - 12:17
no w sumie myśmy wyszli z inicjatywą, a rodzice nie wyobrażali sobie inaczeja rodzice wam to zaproponowali?
od czwartku B. remontował na dole sypialnię dla rodziców i już oficjalnie przeprowadziliśmy ich na dół... teraz musimy pozbyć się jeszcze niepotrzebnych rzeczy z piętra i zaczynamy
oby to sprawnie poszło...
Napisano 03 maja 2010 - 21:08
Napisano 18 maja 2010 - 08:32
później sesja B. więc troszkę zwolnimy z remontem a następnie stawiamy ściankę oddzielającą nas od rodziców i robimy naszą sypialnię
Napisano 18 maja 2010 - 08:53
Fajnie się to czyta.
I ile w Tobie radości i zapału
Trzymam kciuki za dalsze plany remontowo budowlane
Napisano 18 maja 2010 - 11:34
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 18 maja 2010 - 13:11
Napisano 19 maja 2010 - 08:29
wcale sie nie dziwie, w koncu dla takiego celu zapał by miał każdyI ile w Tobie radości i zapału
a swoja droga podziwiam B., bo mój Chłop tez jest na etapie remontowania mieszkania po babci z ojcem, i robia to juz ponad 1,5 roku.. i końca nie widzac
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 19 maja 2010 - 09:16
Napisano 31 maja 2010 - 22:29
będę relacjonować oczywiście na bieżąco nasze postępy
Napisano 01 czerwca 2010 - 08:33
A drzwi niestety mi się nie podobają, głównie przez kolor, i jeden i drugi są dla mnie jakieś dziwne
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych