Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Remonty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
377 odpowiedzi w tym temacie

#221 Jagódka

Jagódka
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 25 lipca 2009 - 09:17

Jestem w srodku remontu kuchni. Mial trwac tydzien, leci juz trzeci.. chyba gorzszy moze byc tylko remont lazienki.. Jedzonko, to tylko na wynos. Juz sie nie moge doczekac, kiedy sie skonczy.. :-(

#222 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 25 lipca 2009 - 09:20

mialam taki remont hmm drzwi wymienialismy w pokojach lazience itd <bezradny></span> rozciagnelo sie to na kilka dni <bezradny></span>
syf syf syf :roll:
nie lubie remontow :evil:

#223 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 25 lipca 2009 - 11:04

no wiec ciag dalszy....

jesli chodzi o pokoje to zostalo malowanie tapetowanie i zalozenie paneli plus zorbienie kominka... plytki pokupione i mysle ze ladnie wyjdzie... potem wielkie sprzatanie..

w miedzy czasie postanowilismy zrobic jeszcze klatke schodowa czytaj. - malowanie i wymiana schodow...
i altane gipsowanie malowanie panele....
wiec w sumie dopiero zaczynamy...

tesciowa jeszcze wymyslila remont dolu i do zimy twierdzi ze sie uporamy... no ale nie wiem.,.. planowalismy dopiero to na przyszly rok najwczesniej.. zobaczymy jeszcze :)
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#224 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 09:49

A kto Ci układa panele, ja właśnie się zastanawiam czy wziąć ekipę ze sklepu czy wypożyczyć gilotynę do cięcia i samemu się do tego zabrać?

#225 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 10:52

myszolina, maz ma zamiar zalozyc panele.. zrobil wszystko praktycznie sam wieculozenie paneli to powinnien byc najmniejszy problem :)
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#226 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 16:53

myszolina, a masz już kupione panele?

zastanawiam czy wziąć ekipę ze sklepu

my tam kładliśmy sami ;-)
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#227 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 07:29

moim zdaniem nie ma sensu placic ekipie, mozna samemu powoli sobie to zrobic ;-) przynajmniej ja bym probowala, jak nie wyjdzie... no coz, to tylko moje mieszkanie ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#228 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 09:34

moim zdaniem nie ma sensu placic ekipie, mozna samemu powoli sobie to zrobic ;-)

zgadzam się w 100%!!! przecież to nie jest takie trudne zadanie :mrgreen: dacie radę!!!
Dołączona grafika

#229 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 10:18

No właśnie też myślę, że damy radę, ale rozmawialiśmy o montażystach z komfortu bo tam razem z zakupem paneli wyjdzie chyba z 12% taniej. Troszkę się boimy żeby sobie szpar nie porobić, a potem żałować...sama nie wiem :)

#230 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 30 lipca 2009 - 09:26

myszolina, jak się macie przejmować... a stać was na to żeby zapłacić fachowcom to się nie zastanawiaj tylko bierz panele i ekipę :mrgreen:
Dołączona grafika

#231 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 30 lipca 2009 - 09:32

tesciowa jeszcze wymyslila remont dolu i do zimy twierdzi ze sie uporamy... no ale nie wiem.,.. planowalismy dopiero to na przyszly rok najwczesniej.. zobaczymy jeszcze :)

chyba lepiej się przemęczyć i zrobić wszystko na raz
za rok to już wam się nie będzie chyba chciało znowu wracać do tego bałaganu, nie? :)

Jestem bardzo ciekawa efektów :) <ookk></span>
nie ma mnie tu i nie będzie.

#232 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 08:04

Ten bałagan to najgorsze co może być, jak go przeżyć :roll: makabra, może i z ekipą montażystów byłoby szybciej i czyściej :-)

#233 michail

michail
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 15:35

Ten bałagan to najgorsze co może być, jak go przeżyć :roll: makabra, może i z ekipą montażystów byłoby szybciej i czyściej :-)

z pewnościa będzie szybciej :) sam zastanawiam sie właśnie nad tą ekipą z komfortu, jeżeli sie zdecydujesz to napisz jak im to wyszło :)

#234 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 12:19

myślę ze jak się samemu robi to jakoś tak bardziej dumnym się jest z efektów!
My teraz sami robimy wszystko, tapety, płytki.
Popytaliśmy fachowców co i jak i do roboty!

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#235 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 12:33

Tzn już się zdecydowałam, będziemy kłaść je we wrześniu, ale ekipa już dawno zamówiona 8-)

#236 carnaa

carnaa
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 16 września 2009 - 22:47

Dobry wieczór dla wszystkich Pań;)

Mam mały problem, otóż kupiliśmy z moim świeżo upieczonym mężem mieszkanie, jesteśmy w trakcie generalnego remontu, wszystko idzie powolutku do przodu ale jest mały problem... Nasz budżet nie pozwoli nam wyremontować łazienki w tym roku :cry:
Mąż nie ma nic przeciwko by została narazie w takim stanie jakim jest tzn w OPŁAKANYM
Ja za "wszelką cenę" chcę ją jakoś zmienić....bleh ten kolor seledynowy....i ta blada żółć n ścianie :evil:

Pomóżcie mi ją jakoś "upiększyć" niewielkim kosztem....BŁAGAM!!!

Chciałam dodać fotki lecz muszę napisać minimum 10 postów;(

Narazie więc wam mniej więcej opiszę...

Łazienka ma na oko 4m2
Centralnie na przeciwko wejścia jest umywalka a nad nią lusterko tuż obok po prawej stronie jest kibelek natomiast z z lewej strony wejścia jest prysznic, lecz nie kabina tylko taki jakby murowany obłożony płytkami i zasłonka,
Łazienka na podłodze i do płowy ścian ma płytki w bladym seledynowym kolorze nad płytkami jest pomalowana na równie blady zółty.

Nie wiem czy potraficie sobie wyobrazić ale gdy tylko bede mogła dołącze fotki.

Pozdrawiam i życzę miłej nocy;)))))
Kobieta jest jak koktajl wad i zalet...

Dołączona grafika

#237 dzidzia198585

dzidzia198585
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 17 września 2009 - 01:04

Po pierwsze - tylko spokojnie:D
Juz ci mowie, co mozesz zrobic!

Po pierwsze marsz do sklepu po wałek malarski i ... zalezy to juz od twoich funduszy ale ja na twoim miejscu dokupilabym walek z ozdobnymi zdobieniami. Do kupienia np w Leroy Merlin. Pozniej w dzial z farbami i zobacz jaki kolor pasowalby do tego pasquctwa! Mam na mysli cos, czym mozesz przemalowac ten zolty. Najlpiej postaw na ostry kontrast!

Teraz pytanie nr 1: Czy bedziecie kuc plytki i klasc nowe? W przyszlosci?

Bo jesli tak, radzilabym zmatowic stare. Najlepiej papier scierny i jazda. A wszystko po to, by farba, ktora mozesz polozyc tez na plytki sie utrzymala. Dlatego pisalam o walku z jakimis wzorkami. Kolor plytki bedzie widoczny ale zalezy jaki wzor wybierzesz bedzie go wiecej lub mniej. PS Mowie o kolorku takim samym jak ten, ktorym pomalujesz sciany nad kafelkami.

Nastepnie jakies dodatki w podobnym estawieniu kolorystycznym i jakos tanim kosztem przezyjesz do remontu.

Pewnie juz to wiecie - teraz - ale lazienke, miejsce do spania i chociaz czesc kuchni robi sie na samym poczatku ;-)

#238 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 17 września 2009 - 09:24

U nas znowu zaczyna sie jutro co prawda my tylko malowanie ale przeraza mnie przenoszenie tego wszystkiego z dolu do gory :roll:
Sandra ma troche gorzej bo w naszym musi sobie wymienic podloge pomalowac sciany i kasetony sciagnąć
dostala pieniadze na remont i bedzie dzialać
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#239 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 września 2009 - 17:27

Pomóżcie mi ją jakoś "upiększyć" niewielkim kosztem

najprosciej zerwac płytki , wyrównac sciany i farba.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#240 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 17 września 2009 - 20:06

najprosciej zerwac płytki , wyrównac sciany i farba

płytki sa jednak praktyczniejsze, a farby do łazienek do najtańszych nie należą. 4metry to jednak nie tak dużo może lepiej zainwestować w płytki
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych