Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy wrześniowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
299 odpowiedzi w tym temacie

#81 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 06 września 2014 - 09:17

@AgnieszkaT, ja w Kazimierzu będę pierwszy raz, mogłabyś polecić jakieś fajne miejsca? :)

@magdaaaaa, akurat buty, płaszcze mam, tak myślę, że przydałaby się koszula albo dwie, no i rajstopy i cienkie skarpetki :)

Zaraz zabieram się za ogarnianie chałupy, bo później będę pilnować dzieci od kuzynki, więc pewnie nic przy nich nie zrobię.

Miłego dnia :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#82 LadyJ

LadyJ
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 06 września 2014 - 13:45

Hej :) można dołączyć?:)

M <3

#83 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 06 września 2014 - 14:55

@LadyJ zapraszamy do pogaduch ;-)

Pisz jak minął Twój dzień itd. :)

Witamy :)

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#84 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 06 września 2014 - 15:20

Mnie ze szczescia roznosi <3 mam ochote zamknac bude i jechac do domu, Buc mi zrobil niespodziankę niesamowitą, przyjechał aż na 1 dzień! Nie żeby się stęsknił, przyjechał po auto :lol: a ja muszę do 21 w robocie kiblować, i nie wiem jak jutro wstanę, bo spać raczej nie zamierzam :P

Cudnie <3
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#85 LadyJ

LadyJ
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 06 września 2014 - 15:36

Ja wyleguje sie poki co na plazy jako świeżo upieczona narzeczona wiec dzień mija mi swietnie :)

Szkoda ze niedługo trzeba bedzie wracać z urlopu do jesiennej szarej pogody :/

M <3

#86 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 06 września 2014 - 16:17

Ja wyleguje sie poki co na plazy jako świeżo upieczona narzeczona wiec dzień mija mi swietnie :-)

Ooo, gratulacje! :D

Buc mi zrobil niespodziankę niesamowitą, przyjechał aż na 1 dzień!

Oooo, ale super. Nie dziwię się, że spać nie zamierzasz, bo jak się stęsknieni na siebie rzucicie to będzie goooorąco. :D :mrgreen:

Witam się w sobotnie popołudnie.

Ja dzisiaj czuję się jakoś nijak. Chyba się czymś strułam i mam dzień do kitu.... A pogoda taka ładna, a ja umieram w łóżku...

No, ale do jutra mam nadzieję stanąć na nogi i zaciągnąć Połówka do Ogrodu Botanicznego... na jakieś fotosy nowe. :lol:

Póki co... Miodowe lata jakieś powtóreczki, a wieczorem czekam na nowy Mam talent. <ookk> <ookk>

Miłego! :D

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#87 LadyJ

LadyJ
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 06 września 2014 - 17:06

@palomka dziękuje :)

M <3

#88 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 września 2014 - 19:26

jeszcze nie ostatecznie - ale medycyna w Bydgoszczy
czyli jednak nie katowice ;-)

ogarnełam co chce zabrac,i powinnam sie zmiescic w jedna torbe , ale ciekawe czego zapomne  <hmm>

dzis za mna chodziło coś i nie wiedziałam co jesc i jadłam co popadło.

no i rajstopy
ja w lato kupilam kilka par w biedronce na wyprzedaży ;-)

@Janina co z babcia jak wyjezdzasz ??? zostaje sama czy do mamy idzie ???

@LadyJ nie piszey postow z jednym slowem tylko dluzsze ;*

a ja muszę do 21 w robocie kiblować, i nie wiem jak jutro wstanę, bo spać raczej nie zamierzam
a jak on wstanie ??? <sex> <umieraam>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#89 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 07 września 2014 - 10:08

@magdaaaaa, zrobiliśmy co mieliśmy zrobić i nyny :P ja wykończona po pracy, a on 11h tu jechał, nie spał potem za wiele, a dzisiaj znowu taka trasa to trzeba było rozsadnie do tego podejść. Ja mam wrażenie, że mi się to śniło, ale mam namacalny dowód w postaci torebki, którą dostałam w prezencie to jak wrócę do domu to sprawdzę czy faktycznie ją mam <lol>

Kutva, alem ja szczęśliwa dzisiaj <3
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#90 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 września 2014 - 20:42

alem ja szczęśliwa dzisiaj
bije to z twojego postu ;-)

cały dzień u rodzinki na wsi , tylko wies teraz nie jest wsią , zwierzat jak na lekarstwo i zero klimatu ....

zmeczona jestem , wiec obejrze program o rolnikach szukajacych zon i lulu.

dopakuje sie rano.

na 7 dni znikam z forum , milego :P

trzymajcie kciuki bym sie nie zgubiła :*

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#91 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 07 września 2014 - 21:51

Cześć. ;)

Ostatnio mniej czasu na wszystko. Weekend zleciał w mgnieniu oka, ale dobrze, że jeszcze ciepłe dni wróciły. Taką jesień poproszę. W sobotę byłam na ślubie u koleżanki, za tydzień na następny. Wieczorem poszliśmy z połówkiem na dłuuuugi spacer, aż odciski mi się zrobiły.

A dziś lenistwo i zajadałam się zebranymi grzybami przez tatę (sos grzybowy, jajecznica z grzybami), mmm.

Na praktykach z dnia na dzień lepiej. Coś czuję, że ciężko będzie się rozstać. ;)

Miłego tygodnia. :*

@magdaaaaa gdzie w końcu jedziesz? Możliwe, że gdzieś pisałaś, ale nie doczytałam.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#92 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 08 września 2014 - 06:16

@Janina, fajne miejsca w Kazimierzu.... hmm...wiesz, to jest miasteczko typowo turystyczne z zabytkami typu: kościół farny, ruiny zamku, baszta (na którą ja nigdy nie wlazłam), góra Trzech Krzyży (ładny widok na cały Kazimierz). W Kazimierzu można promem przepłynąć na drugą stronę do Janowca :) Aaa no i tradycyjnie na ryneczku - cyganki, które chcą powróżyć. A "trochę" dalej od Kazimierza masz Nałęczów :D

Buc mi zrobil niespodziankę niesamowitą, przyjechał aż na 1 dzień!

Oo to super niespodzianka :) 

Witam, 

Wczoraj dzień zleciał nam tak szybko, że nawet nie wiadomo kiedy :) Impreza się udała, mała grzeczna cały czas spała.

A dzisiaj szara rzeczywistość. G. pojechał do pracy więc my 3 baby zostałyśmy w domu. Pranie już mi się pierze,  odkurzyłam, mała ogarnięta i leży sobie w łóżeczku, muszę pomyśleć o jakimś śniadanku dla siebie.

O 11 wpada siostra abym mogła wyjść z uszatką na dwór :)

No a potem obiadek: barszcz czerwony, ziemniaczki i jajeczko. 

Miłego!!

#93 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 08 września 2014 - 11:04

@Madź fajny Twój facio, że potrafi takie niespodzianki zrobić :) <ookk> <ookk>

@magdaaaaa udanego wyjazdu :)

No a potem obiadek: barszcz czerwony, ziemniaczki i jajeczko.

Mmmmm.

Ja dziś śniadanko w postaci jajeczniczki z grzybami zjadłam. Przywieźliśmy kilka słoików z PL :mrgreen: Będą pierogi! <jupi>

Witam się po weekendowo.

Weekend jednak nie wypalił tak jak miał. Od soboty nie mogę się na niczym skupić... Kumpela, wraz z cała rodziną przeżyła piekło w piątek i nie wiem, czy się z tego podniesie. A ja mam cholerne wyrzuty sumienia, że byłam dla niej taka chamska ostatnio, do tego stopnia, że zataiłam swój przyjazd do PL żeby się z nią nie spotkać, bo ostatnio była mega nietowarzyska. Teraz już wiem dlaczego... <sciana> Cała sobotę i niedziele przeryczałam i dalej na wspomnienie zbiera mi się gula w gardle. <chlipaj12> <chlipaj12>

Dziś pewnie leniwy dzień...

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#94 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 08 września 2014 - 13:26

Dziś pewnie leniwy dzień...
Nie lubieeeeee :-P

Teraz już wiem dlaczego...
Dlaczego? Co sie stalo?

@Madz moja mordka cieszy sie z toba :mrgreen:  :mrgreen:  Ajjjj!!

@magdaaaa fajna masz pogode na urlopie ;-)

Witam sie!

Weekend minal nawet nie wiem kiedy <bezradny>

W sb standartowo ogarnianie domu i obejscia, a niedziele spedzilismy rodzinnie :mrgreen:

Dzis praca, praca, praca, przeplatana spacerami i szalenstwami z Okruszkiem oraz robieniem obiadu  :-P

Na sb szykuje sie imprazka, a ja nie mam co ubrac :lol:  Wiec kiedys musze sie jeszcze do sklepu wybrac, bo... przewaga ciuszkow za szeroka mi jest ;-) 

Milego!! 

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#95 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 08 września 2014 - 15:19

Nie lubieeeeee :-P

Ha. Zmotywowałaś mnie tym krótkim zdaniem. Rozpakowałam walizkę, posiedziałam godzinę ze słówkami i odpaliłam serial ;-)

Dlaczego? Co sie stalo?

Ogromny problem rodzinny ma. <zleee>

przewaga ciuszkow za szeroka mi jest ;-)

oooo. Efekty ćwiczeń? :D

Ja planuje znowu wrócić do ćwiczeń. Jakoś lepiej sie czułam wtedy :)

Zaraz idę buszować po kuchni. Dziś moje ukochane bolońskie! <lovam1>  Mega dawno nie jadłam.

#96 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 08 września 2014 - 19:21

No to po weselu. Typowe wiejskie wesele, za 180 osób, stoły się uginały i poprawiny wyglądające podobnie jak pierwszy dzień zabawy. Nie potańcowałam z małym, ale był mega grzeczny. Oczarował wszystkich, a potem jak gdyby nic, spał na sali. Nic nas nie ominęło. :-D Szkoda tylko, że M. nie było bo wszyscy o niego wypytywali, a że nie pojawił się też na poprzednim rodzinnym zjeździe, to się zastanawiam czy nie powątpiewają w jego istnienie <umieraam>

Dziś mam okropny dzień, wszystko jakoś pod górkę. A jakiś czas temu o mało się nie udusiłam orzeszkiem z czekolady. Utknął mi gdzieś i nie mogłam go wy-kaszlnąć, a jak już to się udało to wpadł w inne miejsce, co prawda oddychać się da, ale przeszkadza. M. jak wróci to będzie operacja, a jak nie to nie wiem, do dentysty jutro :-/ .

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#97 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 09 września 2014 - 09:28

<hello>

Poczatek pourlopowy w pracy nerwowo ;-/ okazuje się że układziki dalej mają się dobrze <killer> także chyba po awansie...

Mam dość już tej pracy i pewnych osób :evil:

Misiek też mnie jakoś drażni ostatnio, zostawia wszystko na ostatnią chwilę a potem weź pomóż bo się nie wyrobię :roll:

Dobrze że jutro wolne, idę do kumpeli może coś podziałam z włosami, a potem to babski wieczór z winkiem w tle chyba.. bo nie zdzierżę już..

na 7 dni znikam z forum , milego :-P

a gdzież to się udajesz? :-)

Wiec kiedys musze sie jeszcze do sklepu wybrac, bo... przewaga ciuszkow za szeroka mi jest ;-)

chciałabym mieć takie zmartwienie :-P

tymczasem niby jem zdrowiej ale waga stoi.. jednak bez ćwiczeń ani rusz..

#98 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 09 września 2014 - 09:51

<killer> <killer>  Przeżyłam nockę z potworem !!

Budzę się w nocy, swędzi mnie twarz. Słyszę  i stwierdzam, że wstrętny komar udziabał mnie w dwa miejsca na twarzy. kurwa Ale zasypiam w miarę szybko. Mija godzina, znowu się budzę. Pogryziony kciuk i nadgarstek! <ciah> Wkurzona, bo nie mogę wytrzymać swędzenia palucha, ale zasypiam. Kolejna godzina. Pogryziony palec środkowy i malutki <wow> Uparł się cholerny komar na dziwne miejsca. Rozglądam się po pokoju, ale ani śladu. Obudziałam się godzinę temu i ... nie mogę oka otworzyć. kurwa Caaaała powieka spuchnięta. Tyle, że nie swędzi i nie wiem czy to nie jęczmień. <placze> <placze> Komar perfekcjonista wkurzacz. Wybrał doskonałe miejsca. Nie pogryzł nóg, rąk. Tylko twarz i palce!! Także nocka okropniasta! <killer>  + wiertarka u sąsiada od 7 rano.

Dzień zaczął się kiepsko, może będzie lepiej... <olaboga> <olaboga>

#99 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 09 września 2014 - 18:24

Witam Wszystkie Forumki!!! <hello>

Po wielu,wielu dniach nieobecności na forum...wracam...jestem. 8-)

Działo się u mnie ostatnio,oj działo...pochorowałam się jakoś tak niespodziewanie dla siebie  samej...potem w czasie burzy piorun pierdyknął i wysiadł i komputer, i telewizor...trzeba było wyłączyć z prądu przed wyjściem z domu...a nie jęczeć...no ale...Polak mądry po szkodzie <hmm>

No i ostatnia,najnowsza wiadomość...uwaga!...w maju zostanę babcią... :oops:  <co>

Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku...i będę bywać już częściej na forum.

<byebye>

#100 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 09 września 2014 - 20:28

Hej Ho <flow1>

Dzionek zleciał szybko i aktywnie <ookk> Wysprzątałam całą kuchnię, nawet miski psu umyłam :mrgreen: Odkurzyłam całe mieszkanie i pozmywałam wreszcie wielkie gary, które od kilku dni się piętrzyły  :lol:

Większe zakupy spożywcze zrobione dzisiaj, na jutro zostały tylko świeże warzywka i owoce z bazarku :D

w maju zostanę babcią.
Wielkie gratulacje <flow1> Idealny miesiąc sobie fasolka wybrała, w maju rodzą się fantastyczni ludzie  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

@Olenka ja nigdy nie zasypiam po pierwszym 'bzzz' usłyszanym od komara. Póki dziada nie zabiję nie spocznę <jezorek11>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>