Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy wrześniowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
299 odpowiedzi w tym temacie

#181 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 17 września 2014 - 11:40

@magdaaaaa zaprzec to ja sie moge;) al z mala nie da sie narazie nigdzie jechac;) ale w przyszlym roku juz mam nadzieje pojedziemy

Nikus badania krwi, mozliwie ze mala alergik, trzeba to zbadac. :-) zbyt czesto nam chorowala 

@Melodia19 ale to dobrze ze w siebie wierzy :-)

ja rozlozona - katar i kaszel az chce pluca wyrwac

Użytkownik Sajuri edytował ten post 17 września 2014 - 11:40

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#182 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 17 września 2014 - 11:42

z tą grą swoją - gra do 7 rano, a potem zalega w tym wyrze do 16

Z ciekawości co to za gra?

Nie rozumiem nigdy tych nałogów komputerowych gier.

Brat ma jakąś gierkę, że nie może odejść od komputera, jak ma 'runde'. Raz mama go o coś prosiła to usłyszała, że teraz nie może, bo runda. Za 4 razem jak jej tak powiedział to wyłączyła korki w mieszkaniu i zapytała czy teraz może. :lol: Teraz już, wie, że nie ma takiego czegoś, że on teraz nie może, bo gra!... <lol>

trzeba zacząć myśleć nad prezentami bożonarodzeniowymi

Śmiej się. U mnie w sklepach już się pojawiły słodycze świąteczne :P Ale Niemcy mają chyba taki szał świąteczny ogólnie...

ale mój mąż zabiera się za swój mały biznesik.

Powodzenia! Coraz częściej słyszę, że ludzie wolą na swoje robić, niż na kogoś ;-) Super!

Ostatnio dwie znajome dostały dofinansowanie na własny biznes ;-)

Witam się,

pospała ja sobie! :lol: Zaliczyłam spacer z Księżniczką, aktualnie wskakuje w dres i będę się tarzać z Mel B. <lol>

A potem pewnie troche nauki przeplatanej serialem. Bo strasznie się w Suits wciągnęłam.

Miłego dzionka <ookk>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#183 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 17 września 2014 - 12:47

Z ciekawości co to za gra?

Age of Wnders. Jakieś tam budowanie miasta, ech.. ja czaję, że można, sama lubię, ale bez jaj  :roll: Dziecko w domu  :roll: 

Za 4 razem jak jej tak powiedział to wyłączyła korki w mieszkaniu i zapytała czy teraz może. Teraz już, wie, że nie ma takiego czegoś, że on teraz nie może, bo gra!...

brawo dla mamy <ookk>

Użytkownik LadyNefretete edytował ten post 17 września 2014 - 12:56

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#184 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 17 września 2014 - 17:10

Za 4 razem jak jej tak powiedział to wyłączyła korki w mieszkaniu i zapytała czy teraz może.

dobre :-) też jestem fanką działań konkretnych :-D

Witam

Obiad miałam od wczoraj więc luzik- chyba wybiorę się na rower, może na cmentarz troszkę porządki porobić.

Dziś dostałam małą pochwałę od szefowej, odrazu urosłam jakieś 10 cm :mrgreen:

miło czasem usłyszeć coś miłego :-)

Poza tym wczoraj mieliśmy z połówkiem dzień dobroci :-P ja uszykowałam dla niego pyszną kolację, a on przyniósł mi

piwko i kinderki <umieraam> no chodziły już za mną jakiś czas, a on kochany wkońcu mnie zaskoczył :-P

Poza tym, żeby nie przechwalić- od tygodnia leżą linki łazienkowe i czekają na założenie... muszę zacząć liczyć,

ile razy musiałam się dopominać zanim zawisły :lol:  :roll:

Zmykam ;*

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#185 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 17 września 2014 - 20:15

@Melodia19...powodzenia dla męża i dla Ciebie,trzymam kciuki.A dla synka zdrowia na zawsze. :mrgreen:

Dziś dostałam małą pochwałę od szefowej

To prawda...pochwały motywują i podnoszą poczucie własnej wartości do maksimum.

Ojej!Następna chora...zdrówka życzę.A swoją drogą...co robicie,że choroby was dopadają?Ja w czasie ostatniej burzy jechałam na rowerze ze sklepu w krótkim rękawku...deszcz zacinał,wiało niemiłosiernie....myślę:no,będę chora <ookk> ...ale gdzie tam...nic mi nie jest a od burzy już 8dni minęło.

Witam! <hello>

Fryzura odświeżona,buty kupione...miały być czółenka ale...w sklepie urzekły mnie granatowe botki...mogłam kupić tylko jedną parę butów...wybór padł na botki... czekają w szafie...bo pogoda raczej na sandały i baleriny <sun>

W pracy od dwóch tygodni mam maraton...dwie dusze na urlopie jednocześnie...kierowniczka nie ma serca...we dwie zapylamy na zmianę...czyli to co robią normalnie 4 osoby na zmianie teraz robimy we dwie... <cryyy> No i wracam po pracy,, wypluta",wolnych dni mało bo dyżury zamiast 12-to godzinne są 10-cio lub 8-mio godzinne...skutkuje to większą ilością dni roboczych...czyli mniej wolnego na regenerację i ostatnio ciągle zmęczona chodzę a raczej snuję się po świecie. <cfany1>

No i zawsze po zwiększonym wysiłku następuje nagroda...od poniedziałku mam urlop...uszczknę pierwsze 36 godzin z tegorocznego urlopu...

A za chwilkę kąpiel i lulu pa pa.

<byebye>

#186 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 18 września 2014 - 07:06

Witam ;)

W tym tygodniu czas mi bardzo szybko leci. Jutro już piątek.

Na sobotę, po pracy przychodzą znajomi, bo w niedzielę obchodzę urodziny, ale świętujemy w sobotę ;)

Muszę  jutro upiec dwa ciasta, zrobić dwie sałatki, zamarynować mięsko na grilla i posprzątać mieszkanie.

Torta w sobotę odbierze mąż ;)

Dzisiaj namaczam moje storczyki ;) Kila z nich ładnie kwitnie :D

Zaraz lecę do bankomatu, do mięsnego i do spożywczego po potrzebne produkty na sałatki i ciasta.

Miłego dnia <byebye>

nixqp2.png

#187 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 18 września 2014 - 20:37

Hejka! :mrgreen:

Nie wiem kiedy bede miala czas wreszcie na spokojnie i dokladnie poczytac co sie dzieje u Was i na forum...

Jutro już piątek.
I niestety brak weekendu :roll: Jutro wieczorem czeka mnie wylot na szkolenie. Powrot w srode. Wlasnie dopakowuje walizke bo jutro po pracy to bankowo jeszcze bardziej mi sie nie zechce :lol:

Czasu brak.... marzy mi sie dzien w ktorym spie do 10 i nie wychodze z domu :-P

pospała ja sobie! :lol:
Ja zaraz smigam bo juz mnie zaczyna naignac do spania :lol: a bladym switem trzeba wstac :roll:

Wspolczuje <przytul> zdrowiej szybko! ;-)

U mnie w sklepach już się pojawiły słodycze świąteczne :-P Ale Niemcy mają chyba taki szał świąteczny ogólnie...
Ale za to maja bardzo dobre slodycze :-P chociaz to zdecydowanie za wczesnie na takie rzeczy :lol: :lol:

Zmykam. Pozdrawiam! ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#188 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 19 września 2014 - 08:53

Dzień Dobry <flow1>

Wstałam trochę nie w humorze. Wczoraj wieczorem trochę nieprzyjemna rozmowa, a dziś od rana wrzeszczące dzieci pod oknem, facet z kosiarką i budowa za płotem. Nie dadzą się człowiekowi wyspać.

Pogoda z dnia na dzień coraz bardziej jesienna, temperatura spada w dół.

Chyba będę miała taki marudno-antywszystko dzień <zleee> Choć intensywnie już od rana myślę co tu zrobić, by ten humor sobie poprawić <co>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#189 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 19 września 2014 - 12:49

<hellooo1>

Witam z kawą, jak zwykle. Dziś smakuje mi tak bardzo, że chociaż nie wypiłam jeszcze pierwszej, myślę już o drugiej :lol: Może to dlatego, że wczoraj nie było ani jednej i organizm dopomina się o uzupełnienie braków :lol:

Wczorajszy wieczór oczywiście upłynął pod znakiem siatkówki i kibicowania w knajpie. Początkowo miałam być tylko ja i siostra, ale dołączył się kolega, potem jeszcze dwóch, potem ich dziewczyny, a na koniec jeszcze koleżanka. Emocje jak jasna cholera i gdybym mogła, z przeogromną chęcią pojechałabym na któryś z meczy :mrgreen:

I jęczmień robi mi się na oku! :/ Pierwszy raz w życiu mam coś takiego, boli jak cholera, a w aptece babka nie sprzedała mi niczego, bo wszystko podobno jest na receptę. Kazała tylko robić okłady i potrzeć złotem. Łatwo powiedzieć, tylko ani pierścionka, ani łańcuszka złotego nie mam, a i męża i obrączki też jeszcze się nie dorobiłam. Wczoraj w desperacji zerkałam już nawet na dłonie taksówkarza, z którym jechałam, ale jak na złość na palcu nic nie miał :lol: W pracy jedyny żonaty kolega obrączki nie nosi, inny kumpel wyjątkowo zdjął, bo napuchły mu palce i dopiero po południu zostałam poratowana :lol: Prawie przeszło, mrugać mogę już normalnie i bez bólu, więc faktycznie działa ;-)

Bałagan w domu mam już prawie ogarnięty, obiadu robić dzisiaj nie muszę, bo w pracy czekają na mnie pierogi ze szpinakiem i sernik, więc teraz czas na książkę, szybkie ogarnięcie się i sru! do roboty na ostatnie 9 godzin przed kolejnym wolnym weekendem :mrgreen: To już drugi z rzędu w tym miesiącu. Aż nie wierzę :lol:

#190 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 19 września 2014 - 15:30

Witam się weekendowo!

Trzy tygodnie praktyk - dzisiaj zakończone. Już się tam do wszystkiego przyzwyczaiłam, a to się tak szybko skończyło. No trudno...

Od wczoraj rozniosłam i rozesłałam parę CV. Może akurat ktoś się odezwie, bo siedzenie w domu znowu od poniedziałku bez żadnego zajęcia, średnio mnie satysfakcjonuje .... :roll:

Pogoda od kilku dni cudna. Jakby była taka w poniedziałek jeszcze to bym się urodzinowo do Krakowa wybrała na wycieczkę. :D Ale zobaczymy....

Odpoczywam dzisiaj w domu.

W sumie to pewnie bym gdzieś poszła tyle, że od kilku dni mam dziwne zawroty głowy i jakoś słabo się czuję, więc chcę sobie dzisiaj poleżeć... i nic nie robić.

Miłego weekendu. :)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#191 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 19 września 2014 - 17:34

Dziś smakuje mi tak bardzo, że chociaż nie wypiłam jeszcze pierwszej, myślę już o drugiej Może to dlatego, że wczoraj nie było ani jednej
Wiesz, że musi coś w tym być ;-) bo ja od kiedy nie pijam kawy regularnie codziennie tylko okazyjnie to smakuje mi bardziej - traktuje ją jako chwilę odpoczynku, relaksu i takiego zatrzymania :D

Udało się poprawić poranny humor w banalnie prosty sposób - nauczyłam się kręcić hula-hop w drugą stronę :mrgreen: :mrgreen:

Do tej pory umiałam tylko w jedną i od wczoraj zaczęłam ćwiczyć w drugą stronę. :D

Jednak to prawda, że ćwiczenia fizyczne poprawiają nastrój <ookk>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#192 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 19 września 2014 - 21:02

Hej ! Co tu się dzieje, że się nic nie dzieje? :lol:

Miałam mieć leniwy weekend, ale zostałam poproszona o przyjście do pracy do pomocy w restauracji. Także i sobota i niedziela wyjęta z życia. Dobrze tylko, że kasa wpadnie, bo potrzebuję zmienić telefon - niestety w moim trupku wysiada głośnik, teraz szukam czegoś lepszego, smartfona ;-)

Zaraz kładę się spać, bo pobudka po 7.00

miłego weekendu ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#193 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 20 września 2014 - 09:39

Hej Hej

Dziś sobota, więc jesteśmy wszyscy razem.

Rosołek nastawiony, pranie jedno zrobione, drugie w pralce, jeszcze odkurzanie i mycie podłogi.

Potem musze polecieć do kosmetycznego , bo nie mam nic a nic podkladu. Wczoraj mi się skończył, ale myślalam, że w szafce jeszcze jakiś stary się znajdzie, ale zapomniałam , że ostatnio przy sprzataniu wszystko wywaliłam :lol:

Później jeszcze na jakieś zakupy, obiadek, a wieczorem przychodzą znajomi na mecz, więc mężuś sobie zażyczył sałatkę z mozzarella i tortelini, albo neleśniki z kurczakiem i szpinakiem... Jeszcze ma sie zastanowic co by chciał :-P

I tak sobota zleci...

Miłego dnia!!! :-) :-) :-)

iv09i09kftvt0mdm.png

#194 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 20 września 2014 - 10:17

Co tu się dzieje, że się nic nie dzieje?

eż się czasem zastanawiam :lol:

wieczorem przychodzą znajomi na mecz

o u mnie też meczyyk dziś, ale ja jakos nie mam wen więc Hrabia będzie se sam oglądał :-P

Bry <hellooo1>

kofeina wypita, śnadanko spałaszowane :lol: nie mam jakoś pomysłu na sobotę za bardzo - gorąca herbata i ksiązka chyba (:

Jakby była taka w poniedziałek jeszcze to bym się urodzinowo do Krakowa wybrała na wycieczkę. Ale zobaczymy....

dziś pada przekrutnie, w poniedziałek też ma padać :roll: jesień kutva jesień. Czas kalosze kupić 

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#195 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 20 września 2014 - 10:33

dziś pada przekrutnie, w poniedziałek też ma padać
a nad morzem właśnie piękne słoneczko przygrzewa i jest ponad 20 stopni <trele>

Nie wyspałam się przeokrutnie i taka jakaś przymulona jestem  <bezradny>

Wcinam śniadanko spoglądając w tv - może się trochę rozbudzę. 

W planach dziś wstępnie jest wyjście do śródmieścia bo są ciekawe imprezy <ookk> Jedna z okazji 85-lecia komunikacji miejskiej w Gdyni a druga to oczywiście 39. Festiwal Filmowy  :mrgreen:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#196 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 20 września 2014 - 20:01

Witam :)

Ja w łóżeczku i ogladam Mam Talent ;)

a nad morzem właśnie piękne słoneczko przygrzewa i jest ponad 20 stopni

Oj tak, ja dzis w bokserce i spodenkach chodziłam ;)

- gorąca herbata i ksiązka chyba (:

U mnie martini i opalanko :)

a wieczorem przychodzą znajomi na mecz, więc mężuś sobie zażyczył sałatkę z mozzarella i tortelini, albo neleśniki z kurczakiem i szpinakiem.

Ale pysznosci :)

Miłego wieczorku :) 

#197 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 20 września 2014 - 20:14

Ja w łóżeczku i ogladam Mam Talent
Ja siedząc w fotelu i rozłupując orzeszki laskowe  <mniami2>

@Lady Di z której części pomorza jesteś? :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#198 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 20 września 2014 - 21:07

@amoramor ja 30 km od Gdańska w stronę Elbląga ;)

Użytkownik Lady Di edytował ten post 20 września 2014 - 21:08

#199 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 20 września 2014 - 22:19

30 km od Gdańska w stronę Elbląga
To ja trochę mniej mam do Gdańska :P

A Elbląg zwiedzałam tydzień temu - przepięknie tam jest! Oczarowało mnie Stare Miasto, które jak widziałam całe odnowione <ookk>

Super na romantyczne spacery wieczorkiem ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#200 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 20 września 2014 - 22:53

Witam wieczorem, w sumie to w nocy!

Bylismy z M. pod Spodkiem kibicowac siatkarzom.... Tyle emocji! Gardlo zdarte, ale warto bylo :) Jednak zdecydowanie inaczej przezywa sie to w takim tlumie spiewajac itp, niz w domu przed tv.

Teraz jeszcze dochodze do siebie, rzucam okiem na rodzine zastepcza, ale chyba zaraz przyloze juz glowe do poduszki ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif