Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy sierpniowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
337 odpowiedzi w tym temacie

#101 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 09 sierpnia 2014 - 10:00

Hej!

My dzisiaj spędzamy dzień na łonie natury- na safari zoo w Borysewie ;)

Pranie się suszy, mieszkanie odkurzone więc zaraz wybywamy by tam zjeść obiadek ;)

Miłego weekendu ;)

nixqp2.png

#102 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 09 sierpnia 2014 - 10:01

@magdaaaaa czasem mam przebłyski że chciałabym, ale to jeszcze nie jest mega instynkt macierzyński :-P

z drugiej strony, szkoda tak samemu na starość zostać.. a z innej jeszcze, dzieci to taaaakaaa odpowiedzialność :-P póki co nie staram się ;-)

raczej staram żeby nie było :-D

<hello>

Nie mogłam odpalić bs, jakiś błąd mi wyskakiwał <hmm>

Dziś pracowo 4 dzionek z rzędu, na dodatek ciągnę już 3 z kolei drugą zmianę, a testowo w sierpniu nam wydłużyli czas otwarcia więc kończę o 22:30 <killer> mam nadzieję że tego nie zatwierdzą :roll:

Misiek na wiosce, załatwia psychotesty bo mu wyszły do pracy, więc weekend mam samotny :-/

Miałam sprzątać, ale może jutro się za to zabiorę...

#103 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 09 sierpnia 2014 - 11:41

@Kahela i Ty to tak wszystko sama robisz?

sama, sama...
Maz sie na mnie obrazil, bo robil te polke rok temu. I tak dlugo wytrzymalam ;) takze strzelil focha i nawet nrzedzia mi pochowal...
Ale dalam rade, smieci zapakowalam do auta, wywiozlam.
Teraz jeszcze musze te sciane ogarnac, bo wyglada tragicznie.
A L. powiedzial ze palcem nie kiwnie, wiec zrobie to sama. Co prawda nigdy nie szpachlowalam, ale co tam - sila wqrwu mnie niesie :P
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#104 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 sierpnia 2014 - 19:08

Zmus sie do picia i to raczej wody, a nie pepsi
pepsi wypijam bo jestw puszce i szkoda mi wylac , a zakrecic sie nie da.

wygladzie
pamietam, ze trzy lata temu, ze po cerze mi kosmetyczka powiedziała , ze widac ze  mało pije i ze cera odwodniona.

dzis wypilam 330 ml soku.

póki co nie staram się
raczej staram żeby nie było
a gdybys miała pecha to zlamało by ci to zycie  czy przyjełabys to i zaakceptowała. ???

Wstałam już o 8 porobiłam
ja tez , a myslałam,ze bede długo spac.

spotkanie udane, dostałam kolejne foremki do babeczek a sama sobie kupilam formy do tartaletek ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#105 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 sierpnia 2014 - 20:09

Magda ale to tylko owoce ?? znaczy zadnej herbaty? wody ciut, soku??? ja tez bardzooo malo pije...

Agus widze ze w dwupaku jeszcze:)

@mloda z jednej strony nie ma sie co spieszyc  szczegolnie jesli  nie masz parcia na to macierzystwo

a z drugiej strony fajnie tak jak w domu slychac malucha;) chociaz ja bym czasem moja sprzedala :-P

Witam

U nas po ostatnich bojach - ja z ta noga w szynie, maz chory, dziecko chore , komp padl na 2 tyg. - teraz lepiej troche;)

Dzis naszkicowalam malej w pokoju na scianie  obraz  jeszcze to wymalowac. Wyszlo taniej niz naklejka .O cale 80 zl

Poza tym u nas dalej remontowo -zmianowo w mieszkaniu, a no i polubilam lato  :mrgreen: mimo duchot wole niz zime :-P

pelno owocow, lezakowanie z ksiazka na balkonie , wycieczki  :mrgreen: zyc nie umierac. 

jeszcze jedna wizyta u chirurga i biore sie za cwiczonka bo przed wypadkiem cwiczylam i musialam przerwac

Milego weekendu 

Użytkownik Sajuri edytował ten post 09 sierpnia 2014 - 20:10

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#106 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 09 sierpnia 2014 - 21:57

hej. Ależ się dziś narobiłam i umęczyłam. Najpierw latanie po mieście koszula M. której nie kupił bo kazda to "szmata". Pozniej tort zamówić. Zaku[y inne i tak zleciało do południa. Po południu ciasto imieniowe u tesciowej i zakupy z siostrą. Ni i w koncu zafarbowałam kudły kolor wyszedł superrrr zajefajny. No i dostałam pochwała ze cudny makijaż ślubny mam i u kogo się maluje a tu niespodzianka ja sama się maluje piękny mi wyszedł muszę powiedzieć naprawdę. No i cały wieczór robiłam gołąbki. No i tez pycha wyszły.

Ostatnio czego się nie dotknę to miód malina. Krupnik gotowałam 2 dni z rzędu. Bo to ciocia siostra i my najeść sie nie mogliśmy :)

Dobra koniec na dziś.

Milej nocy i jutro przyjemnego dnia :)

Love Love Love

#107 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 sierpnia 2014 - 22:22

@smoczkowa super sie czyta twój post , taki przepe;niony optymizmem , oby jak najdłuzej i fajnie ze cie tak doceniaja :*

znaczy zadnej herbaty? wody ciut, soku??? ja tez bardzooo malo pije...

czasem w pracy karton soku jak nie chce sie napychac byle czym.

mykam lulu , spokojnej nocy.

#108 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 07:44

Frywolitki bardzo skomplikowane się dla mnie wydają, choć bardzo podobają mi się ozdoby na choinkę.

ale tylko się wydaje. A jest prosta ;)

na necie jest masa filmików do nauczenia ;)

#109 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 08:03

Hej Hej!

O jaka fajna nocka dzisiaj była :-) :-)  można powiedzieć , że się fajnie wyspałam.

Mąż robi śniadanko, Mały bawi się zabawkami, a ja buszuje po necie.

W środe zamówiłam sobie strój kąpielowy, bo wreszcie , po ciężkich poszukiwaniach od początku lata znalazlam odpowiedni dla siebie, i tak czekam i czekam,aż przyjdzie ( mam nadzieje, że jutro)żeby stary odłożyć bo już nie moge na niego patrzeć :-P

Na dzisiaj jeszcze planów nie mamy, pogoda zapowiada się piękna, to może gdzieś pójdziemy albo pojedziemy <ookk> .

Jeszcze musze pranie poskladać , i to tyle...

Miłego dnia!!

Użytkownik Melodia19 edytował ten post 10 sierpnia 2014 - 08:04

iv09i09kftvt0mdm.png

#110 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 08:28

wyludnia mi sie dom,oliwka pojechała, moja mama jedzie dzis , brat miał tez jechac , ale u niego jak zwykle skonczyło sie tylko na gadaniu....

miał byc upał i <sun> a jakos tak buro za oknem.

zabieram sie za malowanie pazurków .

#111 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 08:29

Witam :)

U nie w nocy popadało ale teraz juz słoneczko mam :)

Planów nie mam ale u mnie wszystko dzieje sie spontanicznie ;)

O jaka fajna nocka dzisiaj była

Mi tez sie dobrze spało ;)

Ni i w koncu zafarbowałam kudły kolor wyszedł superrrr zajefajny.

Pokaż ;)

Miłego dnia kobietki :)

#112 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 08:52

witam

miał byc upał i a jakos tak buro za oknem.

A u mnie znowu ten diabelski upał :evil:

Planów nie mam ale u mnie wszystko dzieje sie spontanicznie :-)

Tak jak u mnie ostatnimi czasy. :mrgreen:

Dopiero zgoniłam syna z łózkowa.Idziemy na 11 sta do Koscioła.Potem obiadek i zapewne wybierzemy sie w odwiedziny do tesciowej.

Ona jak nie widzi nas 2 tygodnie,to już żartuje,że obraziliśmy sie ,czy co?

Po za tym byle do jesieni :-P

Jutro jade z synem zrobić zakupy przyborów i ksiażek szkolnych.Troszkę kasy trzeba szykować.

Miłego dnia! ;-)

#113 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 09:02

Hej!

My dzisiaj spędzamy dzień na łonie natury- na safari zoo w Borysewie :-)

Jak wycieczka?

U nas po ostatnich bojach - ja z ta noga w szynie, maz chory, dziecko chore , komp padl na 2 tyg. - teraz lepiej troche;)

A noga nadal w szynie?

Witam :)

Wczoraj miałam zakręcony dzień, zaraz rano na zakupy, potem od razu do znajomych na poranno-południową kawę. Potem do kuzyna odebrać córkę jego siostry czyli mojej kuzynki i do domu. Tutaj zagoniłam Amelię do zamiatania, później zrobiłyśmy chłodnik, ciasto, ukręciłyśmy kogel-mogel, przygotowałyśmy grilla i popołudniu dołączyli do nas jej rodzice i siostrzyczka. I tak siedzieliśmy do 23 w nocy. :D

A teraz zabieram się za placki z cukinii, a zaraz potem kierunek Katowice! :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#114 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 09:06

co tam - sila wqrwu mnie niesie
haha, skąd ja to znam :D ale i tak jestem pod wrażeniem, że się sama za remonty wzięłaś ;) 

miał byc upał i
jest u mnie :P 

Dzis naszkicowalam malej w pokoju na scianie  obraz  jeszcze to wymalowac.
pochwal się jak skończysz :D  

Bry <hellooo1>

Witam porannie :P z wiadrem kofeiny i wyspana obrzydliwie [choć Hrabia miauczy, że jestem codziennie senna już o północy, heh.] 

widziałam wczoraj Wenecję Kolskiego - jesli któraś nie widziała - przepiękny film, też wizualnie ;) 

A dziś, to co zwykle, nic nadzwyczajnego - malowanie coś tam poogoraniam, szarlotkę na złość putinowi mam  z wczoraj jeszcze, obiadu jakoś mi się nie chce robić, może potem jakaś wena mnie najdzie (:

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#115 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 10:10

@magdaaaaa gdyby się trafiło, to nie byłabym załamana, pewnie bym się bała czy sobie poradzę.. może nawet i lepiej by tak było postawić się przed faktem dokonanym, bo samemu taką decyzję podjąć jest ciężko bo zawsze jakieś za i przeciw ;-)

jeszcze jedna wizyta u chirurga

zdrówka dużo, nie doczytałam co to za przypadek ci się trafił :->

<hello>

Witam się z poranną kawusią :-P Tak, tak, dopiero wstałam :-) Troszkę odespałam więc jest ok :-)

@ przyszła więc nic mi się nie chce, Soczę tylko do sklepu, po coś na obiad, i może nieco posprzątam, ale nie wiem :-P

a jakos tak buro za oknem.

u mnie piękne słoneczko, ale opalanko dziś odpada

Miłego ;-)

#116 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 16:51

pewnie bym się bała czy sobie poradzę
jak byłam mlodsza jakos niej mnie to przerażało , teraz troche mnie to przerasta , wizja tej opowiedzialności. ;-)

mój brzuszek ozwyczaił sie od plynów i chyba usze pic je małymi łyczkami, bo jak wypiłam pól szklanki jednym chaustem to miałam wrazenie przepełnionego żołądka przez pol godziny.

teraz w planach poprzestawiac w kuchni troche przypraw i umiejsowić w jeden kąt moje foremki, foremeczki etc.

#117 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 19:15

Bry sierpniowo <welcome> 

Weekend zakręcony, tydzień zresztą też. Robię na szybciocha nowy dowód... oczywiście się okazało, że mi będzie potrzebny prawie na "już" <bezradny>

A poza tym... troche grillowo, troche plackowo (pierwszy w całości mojego autorstwa uważam za udany :lol: ), troche zakupowo, i tak dalej i dalej... W przyszłym tygodniu wreszcie upragniony koniec upałów!!! :P 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#118 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 19:40

I niedziela już prawie na finiszu. :) Popołudniu wpadł do mnie mój kolega (małż też go zna ale przez mnie), a jako że małż w pracy to babcia mi teraz cały czas gada, że nie powinna go przyjmować i z nim siedzieć sam na sam  <sciana> Uwielbiam te jej średniowieczne poglądy ...

A teraz to chyba nie zostaje mi nic innego jak zrobić sobie drinka, wziąć kąpiel i wydepilować nogi.  :mrgreen:

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#119 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 20:13

Witam wieczorowo!

Ale jazda.Hurra 17 stego jedziemy do Zakopca na tydzień.A mielismy nigdzie nie wyruszać.

Ciesze sie mocno.Udalo się. <ookk>

#120 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 22:29

nie powinna go przyjmować i z nim siedzieć sam na sam
przesadziłas , tak bez przyzwoitki <umieraam>

wreszcie upragniony koniec upałów!!!
grzeszysz kobieto grzeszysz <jezorek11>

pojadłam dzis sporo , nawet brat mnie napasł boczkiem i karczkiem z grilla .... wiec rozpusty ciag dalszy i dojadłam lodami :P