Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy sierpniowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
337 odpowiedzi w tym temacie

#1 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 01 sierpnia 2014 - 08:27

Witam już w sierpniu!

U mnie przyjemny chłodek... jest czym oddychać.

Generalnie to mamy już plan kolejnego wyjazdu pod namiot z moim kuzynem i jego rodzinką nad jezioro. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale nie ukrywam, że fajnie by było ;D

Dzisiaj brak planów... coś mnie brzuch boli, więc pewnie dzień minie leniwie bardzo.

Miłego!

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#2 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 01 sierpnia 2014 - 08:58

<hello>

Wzwiązku z sezonem urlopowym, mamy więcej pracy  bo trzeba się wzajemnie zastępować, dlatego rzadko bywam na bs... Jakoś jestem przemęczona tym wszystkim.. Urlop miałam już, ale pomagałam teściom w zbiorach <sic!> Także nie odpoczęłam zbytnio :-/

U mnie po staremu, Misiek po przerzuceniu kilku firm, chwilowo chyba osiadł w nowej pracy na stałe, wszystko ładnie pięknie, ale znów ma ciulowe godziny pracy, przeciętnie od 4-5 rano do 17-20tej... Mijamy się totalnie. :-/ Ale co zrobić.... takie życie <bezradny>

W ciąży nie jestem i chyba póki co to mi nie grozi, bo choćby człowiek chciał to nie ma na to czasu <lol> Żartuje ;-)

Do następnego, buźka :-)

#3 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 01 sierpnia 2014 - 09:45

coś mnie brzuch boli

Przeczytałam to i mnie zaczął boleć. @ jakoś jutro będzie. :-/

@mloda dobrze, że znalazłaś chwile na BS. Miesiąc nieobecności to za długo :)

Przywitam się w sierpniu. A co! :mrgreen: :mrgreen:

Tydzień bardzo intensywny, w sumie aż za bardzo momentami :lol: :lol:  Ale tak to już jest jak się wpadnie do PL i spotka dawnych ludzi.

Załapałam się nawet na kilka ciekawych podrywów. Jeden o sporo młodszego kolegi brata, drugi od Sidneya Polaka <umieraam> Proponował mi kąpiel w jeziorze o 3 w nocy :lol: :lol:

Z Woodstockiem jednak nie wypaliło. Jutro jadę z rodzicami na jeden dzień nad morze, a wieczorem powrót do Berlina. :roll: Nie chce się strasznie.

Ale..... już są plany żeby może za tydzień znowu wpaść na weekend do PL <jupi>

Póki co ide ogarniać jakieś śniadanie i śmigam do biblioteki ;-)

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#4 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 01 sierpnia 2014 - 09:45

Witam w sierpniu, który zaczął się deszczowo. Ale od jutra już podobno wracają upały.

Jeszcze miesiąc i na praktyki.

Jadę zaraz po mamę do pracy i idziemy na jakieś zakupki.

Jutro przyjeżdża połówek. W niedzielę idziemy na roczek do mojej malutkiej. :)

Miłego dnia. :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#5 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 01 sierpnia 2014 - 10:28

U mnie przyjemny chłodek... jest czym oddychać.

Zazdroszczę :)

Załapałam się nawet na kilka ciekawych podrywów. Jeden o sporo młodszego kolegi brata, drugi od Sidneya Polaka Proponował mi kąpiel w jeziorze o 3 w nocy :lol: :lol:

Czyli zyć nie umierać;)

Jadę zaraz po mamę do pracy i idziemy na jakieś zakupki.

Przyjemnego chodzenia po sklepach :)

Witam piekarnikowo,tj.żar z nieba.

Gdzie  to ochłodzenie w końcu,no gdzie?

Pomarudziłam,zaliczyłam dziś sklep zoologiczny i własnie zastanawiam sie co robić.

Obiad wczorajszy mam w lodówce,czyli gotowanie odpada.Po za tym w taki upał nie chce sie jeść.

Dziś znowu jadę przyuczać sie do pracy w handlu.Ale to około 15 stej.

Prasować nie mam zamiaru,o nie .

Miłego babeczki :)

#6 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 01 sierpnia 2014 - 10:38

Hej!

Mały śpi, mąż sprząta w samochodzie, a ja wziełam prysznic, wyprostowałam włosy, pomalowałam się , założyłam nową spódniczkę i od razu lepiej :mrgreen:

i

Jak syn się obudzi pojedziemy do moich rodziców na obiad, a potem to nie wiem... może troche się poopalam :-)

Perfume musze kupić , bo już mi się skonczyła, tusz też na wyczerpaniu, więc pewnie wpadne do rossmana :-)

Miłego dnia! :-)

iv09i09kftvt0mdm.png

#7 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 sierpnia 2014 - 14:45

@mloda dobrze, że znalazłaś chwile na BS. Miesiąc nieobecności to za długo

dokladnie , co jakis czas trzeba się odmelować :-P

Perfume musze kupić

ja ostatnio zapas zrobiłam

tusz też na wyczerpaniu

w srode kupilam.

kahela fajnie , ze tak sobie gaacie  z córą, w takich momentach mozna sie wielu rzeczy od dzieciaka dowiedziec <cfany1>

dziś sie z rana usmiałam , bo mowie do chlopaka , który mi nabiał przywozi , ze ubrudził sie  , pewnie sie z córka marynarza przytulał :P a on ze nie , bo rzadna go nie chce , ani córka młynarza ani marynarza <umieraam>

dziś przesadziłam ze smazonym jedzeniem i nie wiem , czy mój brzuszek tego nie ochoruje :roll: 

Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 01 sierpnia 2014 - 14:43

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#8 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 01 sierpnia 2014 - 16:00

Witajcie w sierpniu ;)

Za miesiąc jedziemy nad morze :D

Dzisiaj zaczęłam trzeci miesiąc stażu ;)

nixqp2.png

#9 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 01 sierpnia 2014 - 17:07

Gdzie to ochłodzenie w końcu,no gdzie?

U mnie. :D

Mama zrobiła imprezkę z koleżankami, więc załapałam się na drineczka i relaks. :D

Muszę pomalować paznokcie. Potem poczytam trochę książki. Popiszę z połówkiem i jakoś zleci. :)

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#10 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 01 sierpnia 2014 - 19:57

@magdaaaaa  No przybiera ma 5 miesięcy a wazy 7200g to sporo. Wygląda na małą grubcie. ale ile mnie to kosztuje czasu i nerwów:/ mamnadzieje ze po 6 miesiacu chetenie zacznie jesc lyzeczko bo ile mozna samo mleko pic:/

viola, dnia 01 Sie 2014 - 11:28, napisał:

Gdzie to ochłodzenie w końcu,no gdzie?

U mnie. :-D
i u mnie tez :)

dziś przesadziłam ze smazonym jedzeniem i nie wiem , czy mój brzuszek tego nie ochoruje :roll:

ja dzis frytek sie objadłam i czuje rewolucje w powietrzu :(

Załapałam się nawet na kilka ciekawych podrywów. Jeden o sporo młodszego kolegi brata, drugi od Sidneya Polaka Proponował mi kąpiel w jeziorze o 3 w nocy :lol: :lol:
taka to pożyje :D

W ciąży nie jestem i chyba póki co to mi nie grozi, bo choćby człowiek chciał to nie ma na to czasu Żartuje ;-)

Ustaw sie pod wiatr to moze sie za pylisz :D hehehe ja mam Natkie z przewiania hehe

Witam dziś piatek w końcu. M wywiało na ryby. T juz spi. A Natka pruka i kuka taka gaduła. Ja wykończona na maksa jestem. Dzis pojechalismy prosic ostatniego goscia. teraz tylko spowiedz i spsanie akt i ceromonia.

Przydalo by sie tak ekstra posprzatac. Ale to tylko chęci.

Milego weekendu.

Love Love Love

#11 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 sierpnia 2014 - 23:11

hejka

drzemka popoludniowa była 

zamówilam sobie na allegro hibiscus i daktyle, cieplo jest to bedzie dobrze fermentowac <jezorek1>

spiaca nie jestem, ale jak nie pojde spac to jutrzejszy ranek przespie :P

#12 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 sierpnia 2014 - 03:53

Gdzie  to ochłodzenie w końcu,no gdzie?

Też się pytam? Jak dla mnie to i o tej porze jest już za gorąco :/ Z tego co widziałam, to obecnie jest 20 stopni :(

Obiad wczorajszy mam w lodówce,czyli gotowanie odpada.Po za tym w taki upał nie chce sie jeść.

No tu się nie zgodzę. Ja bym non stop jadła. Teraz siedzę głodna ale muszę czekać do 6 :/

No przybiera ma 5 miesięcy a wazy 7200g to sporo

Kochana, koleżanki synek też ma ok 5 miesięcy i waży 9 kg a tylko na cycku :) mały gigancik :D  a co stara mu się coś przemycić to się drze...

Witam, 

Wczoraj szpital załatwiliśmy. Mała waży ok 3500 :/ niby wiem, że to plus/minus no ale kurde duża jak dla mnie. No i nadal nie wiadomo czy cesarka czy normalnie, bo wszystko okaże się jak przyjadę chyba z bólami i ponownie zrobią USG. Mam nadzieję, że gadzina więcej nie podrośnie.

A dzisiaj wyspana ale głodna jak diabli. Kuchnia wygląda jakby coś w niej wybuchło no ale kochany mąż w niej teraz urzęduje a ja się nie wtrącam :) 

G. dzisiaj chyba śmignie na działeczkę po plony a ja zabiorę się za książki, bo muszę troszkę ponadrabiać mojej fantastyki :) 

Nic, śmigam popykać w gierkę.

Upalnego dnia!! :D

#13 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 sierpnia 2014 - 08:23

Też się pytam
a ja sie pytam gdzie jest <sun> ???

miało byc 32 stopni, a jest 20 i pełno chmur.

Upalnego dnia!!
dziekuje, oby sie spełniło ;-) a Tobie ożezwiajacego wiaterku :*

zajadam ananasa, moze podskocze do biblioteki a na 13.30 o pracy.

#14 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 sierpnia 2014 - 09:22

a ja sie pytam gdzie jest
miało byc 32 stopni, a jest 20 i pełno chmur.

U mnie:( mam już 31 stopni i dosłownie zdycham :(

a Tobie ożezwiajacego wiaterku

Ooo dziękuję. Wiatraczek w domu ledwo wyrabia ale od czego jest zimny prysznic.

G. pojechał na godzinę na działeczkę a my z uszatą nie wyłazimy z domu. Dziwię się, że ludzie łażą po dworze.

#15 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 02 sierpnia 2014 - 09:33

Hej,

Parę dobrych miesięcy mnie tu nie było...

Póki co poczytam trochę co u Was. I może spróbuję się wgryźć. Choć z czasem kiepsko.

Pozdrawiam Was serdecznie

#16 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 02 sierpnia 2014 - 10:06

@Marzycielka24  :*

@smoczkowa  chyba dla mnie nie nastał jeszcze czas na dziecko, psychicznie, także wiatr w plecy jak coś :-P

<hello>

Kompletnie nie czuje ze sobota i weekend :roll: i znów do pracy na 2 zmianę... Mieliśmy wieczorem skoczyć z miśkiem na miasto, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie...

A jutro nareszcie wolne i spędzam ten dzień w łóżku, a wieczorkiem będziemy opijać z kolezankami urodziny :-)

#17 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 02 sierpnia 2014 - 10:08

@Marzycielka24  Często się zastanawiałam gdzie się podziewasz ;*

hej!

Ale upał... :lol:  Pojedziemy dzisiaj na basenik do moich rodziców, a potem zostajemy na grila, bo jest jakiś zjazd rodzinny.

Narazie siedzimy u nas, bo jest tu chłodno... Czekam na koktajl w wykonaniu męża, a potem się zobaczy co będziemy robić.

Mały zaraz idzie na drzemke , bo marudzi!

Miłego dnia!

iv09i09kftvt0mdm.png

#18 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 02 sierpnia 2014 - 10:11

@Marzycielka24 ostatnio o Tobie myslalam ;)

Witam sie w sobote.
Mnie dopadla @ wiec jestem naladowana... A jutro mamy jechac nad jeziorko.

Pogoda okropna. Bo za goraco jak dla mnie :P

Milego!

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#19 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 02 sierpnia 2014 - 13:26

Cześć. 

Dziś duszno i parno. Chociaż jakieś zachmurzenie przyszło, może coś przyniesie. 

Wczoraj mama przecięła palec dość głęboko - dziwię się, że nie chce iść na zszycie, wg mnie trzeba, a po paru godzinach dzwoni Połówek, że wrócił z pogotowia bo rozwalił rękę i ma 8 szwów. Jakiś pechowy dzień. 

Dziś jakoś energia ze mnie uleciała i humor gdzieś zniknął. W nocy nie mogłam spać. 
Oby do wieczora się poprawiło, a jutro na roczek! 

Może przejdę się gdzieś na spacer. 

#20 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 02 sierpnia 2014 - 14:42

@Marzycielka24 Hej odezwij sie czasem do mnie na fb.

@mloda  Ciesz się "wolnością". A jeszcze Cię zawieje:) Ps. ile masz lat?

wiadomo czy cesarka czy normalnie, bo wszystko okaże się jak przyjadę chyba z bólami i ponownie zrobią USG. Mam nadzieję, że gadzina więcej nie podrośnie.
Oj dasz radę. A jak nie to cesarka :) Wazne by mała była całuśka i zdrowa :)

Mnie dopadla @ wiec jestem naladowana.
u mnie dziś koniec.

Wczoraj mama przecięła palec dość głęboko - dziwię się, że nie chce iść na zszycie, wg mnie trzeba, a po paru godzinach dzwoni Połówek, że wrócił z pogotowia bo rozwalił rękę i ma 8 szwów. Jakiś pechowy dzień.

moze warto mame do szpitala zwieść blizna jej okropna zostanie ja nie zszyje.

Witam. Dzis upał ale ja całe czas w domu wiec dajemy radę. chłopaki pojechali na ryby. Natka usneła zaraz mlko jej przemyce.

A tak to nic ciekawego. Miłej soboty.

Love Love Love