Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

"Seks - tak ale dopiero po ślubie"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
363 odpowiedzi w tym temacie

#321 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 18:55

Po pierwsze co to za tematy? :-> Ja mam post a wy mi smaka robicie :lol:

Po drugie. Moim zdaniem tu nie można mówić o związku bez seksu (nawet przynajmniej na razie :P), bo ten seks tu jest, tyle, że być może lichy :-> I mi się wydaje, że działający na podstawie słabości jednej lub drugiej strony (bądź obydwu). I takie pisanie to tylko oczyszczanie się w swoich własnych oczach (o moni mówię) - tu seks, tu zaraz spowiedź, obietnica poprawy i post dopóki któreś znowu nie wytrzyma <bezradny></span>
Trochę to takie moim zdaniem... dziwne :roll:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#322 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 18:55

Czemu się nas wierzących czepiacie?

Ale kto sie czepia wierzących? Któraś z dziewczyn zaznaczyła, że nie ma nic do tego, jeśli ktoś ze względów religijnych czeka z seksem do ślubu. Ja na pewno nie mam. My się śmiejemy z przeświadczenia, że "nie za często, bo się znudzi". ;-) Dla mnie to najbardziej absurdalny powód z możliwych.
I tak jak pisała Madź- też zauważyłam w tym trochę wybielania się w swoich oczach. Może ten seks taki nudny właśnie przez te wyrzuty sumienia.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#323 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 18:57

Czemu się nas wierzących czepiacie?

żadna z nas się nie czepiła wiary

nie chodziło mi o samą wiarę, tylko o to, że macie nas za takie właśnie gorsze, które i tak już to robiły, choć wiara im nie pozwala...

trzeba spojrzeć na siebie jako na osobę niedoskonałą i już

o ten fragment mi chodziło ;-)

#324 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 19:00

Wisienkowa, chodzi mi o to, że to, że ktoś uprawia seks raz na kilka miesięcy nie jest lepszy od tego, który robi to częściej, skoro oboje robią to przed ślubem. I chodzi mi o to, ze skoro się ktoś dopuści seksu pozamałżeńskiego, potem wyspowiada, to niech się lepszy nie czuje :lol: tym bardziej, że nie każda z nas jest wierząca.
Po drugie to temat braku seksu, a nie związku seksu z Kościołem - można przejść w tej sprawie do innego tematu, jeśli jest taka potrzeba.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#325 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 19:01

które i tak już to robiły, choć wiara im nie pozwala...

Nie za gorsze, tylko hipokryzję widzę w takim podejściu.
Jakby się zdarzyło raz i koniec - trudno.
Ale najpierw regularny (w miarę) seks, potem jednak abstynencja, a potem znowu seks, potem jednak abstynecja :-P
Z resztą sama kiedyś pisałaś, że sie dziwisz, że chciałaś czekać z seksem ;-) A za chwilę, że jednak abstynencja :-P

#326 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 19:01

macie nas za takie właśnie gorsze, które i tak już to robiły, choć wiara im nie pozwala...

:shock: przesadzasz ;-)
Zresztą myślę, że Twoja sytuacja jest trochę inna niż moni, bo jednak ona bardziej niż wiarą argumentuje to nudą. :-)
Poza tym z tego co pamiętam, to przed ślubem planują zacząć starania o dziecko, więc tak czy siak będzie to seks przedmałżeński. :-P

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#327 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 19:03

planują zacząć starania o dziecko, więc tak czy siak będzie to seks przedmałżeński. :-P

i czym to jest niby argumentowane?
tak czy tak to seks pozamałżeński, więc jaka to wiara, skoro zamierzają ŚWIADOMIE i ROZMYŚLNIE grzeszyć??

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#328 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 19:06

więc jaka to wiara, skoro zamierzają ŚWIADOMIE i ROZMYŚLNIE grzeszyć??

ŻADNA???????

Jak dojdzie do staranek i trzeba będzie często to się zanudzą w tym łóżku :-P

#329 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 19:15

Zauważylam,że w każdym wieku sex inaczej smakuje,co nie znaczy,że,po czterdziestce źle.Wręcz przeciwnie. :mrgreen:
Wiek 20 lat u mnie,to bylo szaleństwo,dzikość
Teraz po 40 stce,dokładność,więcej pieszczot,czasami ostrość dla kontrastu z delikatnością. ;-)

#330 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 21:23

Nom widze , że jestem na tapecie, ja i mój post jesteśmy nr 1 :lol: :lol:

Mi to nie przeszkadza, piszcie sobie co chcecie, zrozumcie mnie bądź nie. Ja jestem na takie coś wyczulona :lol: cieszę się tylko że Wiskienkowa mnie rozumie i wie o co mi chodzi. Chyba tylko ona. Ehh przynajmniej człowiek ma nauczkę i juz się z takimi sprawami wychylać nie będzie :roll: :roll:

201407101662.png

#331 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 21:28

monia66, ale tak naprawdę nie ma tu czego rozumieć, bo raczej niewiele tłumaczysz, a my po prostu zastanawiamy się, skąd u was takie ciągłe zmiany zdania. Albo o tym nigdy nie pisałaś, albo ja nie doczytałam.

#332 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 21:38

juz się z takimi sprawami wychylać nie będzie :roll: :roll:

żeby się wychylić ze swoim zdaniem trzeba je najpierw mieć, a Ty chyba czasami sama nie wiesz o czym piszesz.

Nie dziw się, że nikt Cie nie rozumie skoro jednego dnia robisz się na "dziewice" a za chwile planujesz przedślubne staranka o dziecko.
I jeszcze piszesz, że potknięcia każdemu się zdarzają.
Taa jasne, zaplanowane. :roll:
A potem znowu powrót do celibatu.
Rób sobie co chcesz, ale zastanów się zanim coś napiszesz, bo nie dość, że ośmieszasz siebie to jeszcze pogrążasz (i wystawiasz im etykietkę) dziewczyny, które w imię religii NAPRAWDĘ czekają do ślubu.
Może lepiej się trzymaj tego, że seks jest nudny przynajmniej nikt na Twoją miarę nie będzie oceniał katolików.
Nie sztuką jest trąbić o tym głośno na forum, sztuką jest w tych przekonaniach wytrwać.
Ja też moge sobie pisać, że do ślubu zero seksu a w łóżku robić swoje. Tylko jaki to ma sens??? :roll:

#333 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 21:42

Ja się nie pytam nikogo o to kto ile razy współżyje ze swoim partnerem w tyg bo mnie to nic nie obchodzi, więc niech nikogo nie interesuje nasze współzycie. Napisałam to co myślę już usłyszałam od Madź że jestem hipokrytką, bo najłatwiej to człowieka oceniać. Mnie też się nie podoba do końca zachowanie niektórych forumek na tych forum i poglądy na pewne sprawy ale nie mówie o tym na głos tylko zostawiam dla siebie.

Nie oceniam na podstawie postów które napisały i nie wyzywam od hipokrytek :shock:

201407101662.png

#334 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 21:44

Mnie też się nie podoba do końca zachowanie niektórych forumek na tych forum i poglądy na pewne sprawy

Tylko, że Ty w praktyce się mijasz ze "swoimi" poglądami :roll:
inne przynajmniej robią to co piszą :-?

#335 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 21:50

Kończę temat, nie mam na ten temat nic do powiedzenia. To co miałam napisac to napisałam, nie ma nic więcej w tym temacie do dodania, to jak w rzeczywistosci jest wiem tylko ja. Pisać sobie może każdy ;-) a to co teraz będziecie pisać na mój temat jakoś mnie nie obchodzi, przynajmniej zrobi się ciekawie na forum :-D

201407101662.png

#336 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 21:54

Kończę temat, nie mam na ten temat nic do powiedzenia

wulgarna treść posta została usunięta
Ja też już skończyłam tą dyskusję. Jeszcze dostane przez Ciebie bana. I po co mi to?

[ Komentarz dodany przez: elizabeth: 2012-04-26, 23:01 ]
Jasmina - słownictwo!

#337 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 22:02

niech nikogo nie interesuje nasze współzycie

Monia, ale nikt przecież Cię nie pytał o wasze sprawy intymne - napisałaś to bo chciałaś. Skoro napisane, to inne użytkowniczki czytają i piszą co sądzą.

Koniec dyskusji.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#338 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 22:16

Uprawiajac regularny sex przed slubem i mysląc,ze wystarczy powiedziec o tym w konfesjonale to troche chyba oszukiwanie Pana Boga co?
Albo jest celibat albo jest sex <bezradny></span> tu nie ma wysrodkowania, trzeba sie na cos zdecydować :lol:
Żyjąc w przeświadczneiu ze tydzień pogrzesze :shock: odpokutuje :!: odczekam :lol: i z góry założenie ze i tak sie grzeszyc bedzie to co to za katolik....za przeproszeniem zawracanie głowy księdzu ( inne słowo ciśnie się na usta :shock: ) i próba nabicia w butelke Boga :evil:
no grzesznice do potęgi :shock:
co za przyklad dla innych :-P

kurde przenieście to do sexu po slubie bo to nie tu miało byc <bezradny></span>
Dołączona grafika

#339 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 06:59

Monia od dawna piszesz o swoich sprawach osobistych. A jak sie pisze - to ktos komentuje. Ja jesli nie chce aby ktos komentował - zachowuje cos dla siebie. Tak lepiej.
I troche zbiło mnie z tropu jak przeczytałam ze pisac i wymyslac mozna co sie chce bo i tak sie to połkniemy
No szczerze mowiac zrobilo mi sie jakos przykro. No bo to tak jakbys pisała ze robisz sobie z nas jaja.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#340 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 13 września 2012 - 20:40

Wisienkowa tak ostatnio piszesz, ze zastanawiam sie czy w kwestii seksu przed slubem sie u ciebie cos zmienilo <hmm></span> <co></span>

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć...