Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy majowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
340 odpowiedzi w tym temacie

#241 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 maja 2014 - 20:42

bo ta służba zdrowia to...ciiiii,ups.
dokladnie :roll: dzis słyszałam o kolonoskopii "na zywaca"  :roll:

.a na wyniki hist.-pat...
tydzień miałam czekać a przyszłam dzień za wczesnie.

byłam z rana u kolezanki pomóc jej w pracy licencjackiej.

potem do pracy i zleciało

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#242 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 23 maja 2014 - 06:47

Witam ;-)

Zdecydowanie wczorajszy dzień był zły - zakończenie też było złe.

Miałam wymianę gazomierza - zrobili to na odwal się i gaz mi się ulatniał :roll: sama w domu jestem, więc nie mogłam zakręcić kurka - poprosiła sąsiada, ale całe mieszkanie musiałam wietrzyć. Przyjechali dzisiaj po 7 to naprawiać i faktycznie - nie zauważyli wczoraj, że jakaś uszczelka się obluzowała :roll:

Na szczęście już naprawione.

Zaraz wstawię pranie, zjem śniadanko i chyba tv pooglądam, bo mam dużo czasu jeszcze przed praca.

Miłego :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#243 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 23 maja 2014 - 08:23

że jakaś uszczelka się obluzowała :roll:

Dobrze, że jakoś to wyczułaś bo mogłoby dojść do tragedii :roll:

Witam, wczoraj po wieczornym prysznicu dostrzegłam u siebie czerwone plamy na szyi i dekolcie. Zastanawiam się czy to nie od słońca.... W tamtym roku chyba też miałam co podobnego. Muszę poobserwować jak moja skóra reaguje na kontakt ze słońcem i wybrać się do lekarza jeśli to będzie się powtarzać.

Dzisiaj już definitywnie się rejestruje na studia, bo wczoraj coś nie wypaliło :lol:

Potem jadę do taty, może wpadnie K i zrobimy mini grilla, zobaczy się ;-)

miłego dnia ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#244 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 23 maja 2014 - 08:58

@Kahela ło jezu, dopiero teraz przeczytalam, dobrze że tylko kolczyki ucierpiały a nie Ty <przytul>

Nie dość, że mam taki humor, to od wczoraj do 3 czerwca nie ma ciepłej wody, bo trwają jakieś prace. No ok, ale 2 tygodnie bez ciepłej wody??? bez jaj
niefajnie. Ja jakoś nie jestem specjalnie księżniczkowa, i tak w zimnej prysznicować mogę bez problemu, ale są rzeczy  których w zimnej wodzie się nei zrobi - ie ogoli się nogi maszynką na przykład <hepi1> Współczuję :/

U mnie też od kilku dni upały, ja nie lubię aż takich temperatur..
jeeeny, jak wy narzekacie. Jest wspaniała, słoneczna pogoda, aż chce się wszystko a tu że upały, gorąco. Jak pada  - źle, jak świeci - źle, jak jest zima - też źle :lol: Mi tam jest wspaniale, sukienki, sandałki, okulary przeciwsłoneczne i lemoniada z lodówki :D  

Bryy ;)

Witam z kofeiną :D 

Mam dziś milion rzeczy do zrobienia , ale energii na jeszcze kolejny milion :D Dopalam petko, susze kudły i do szkoły a potem zapierdzielanko :lol: 

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#245 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 23 maja 2014 - 11:08

Miałam wymianę gazomierza - zrobili to na odwal się i gaz mi się ulatniał :roll: sama w domu jestem, więc nie mogłam zakręcić kurka - poprosiła sąsiada, ale całe mieszkanie musiałam wietrzyć. Przyjechali dzisiaj po 7 to naprawiać i faktycznie - nie zauważyli wczoraj, że jakaś uszczelka się obluzowała
Co za nieodpowiedzialność!

Dzisiaj już definitywnie się rejestruje na studia, bo wczoraj coś nie wypaliło :lol:
Na jakie kierunki?

Nie dość, że mam taki humor, to od wczoraj do 3 czerwca nie ma ciepłej wody, bo trwają jakieś prace. No ok, ale 2 tygodnie bez ciepłej wody??? bez jaj
U moich rodziców też tak bywa co roku we wakacje jak jest modernizacja.

U mnie piękne słońce i silny wiatr. Gdyby go nie było, to byłby żar z nieba :P

Fajnie, że wreszcie się ociepliło :D

Mieszkanie posprzątałam. Jeszcze mnie dzisiaj prasowanie czeka :)

Miłego dnia!

nixqp2.png

#246 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 23 maja 2014 - 11:31

Witam, wczoraj po wieczornym prysznicu dostrzegłam u siebie czerwone plamy na szyi i dekolcie.

Może jakieś uczulenie?

Ja lubię, gdy ciepło, ale nie gdy skwar i temperatury podchodzą do 30 stopni. :D

Cześć. ;)

Upiekłam ciasto z rabarbarem, rozwiesiłam pranie, dziś na obiad łazanki...

Weekend spędzę z notatkami, bo w poniedziałek mam już dwa egzaminy. Intensywny czas nadchodzi. ;-)

Próbuję załatwić praktyki, ale ciągle mijam się z dyrektorką, nawet dodzwonić się ciężko. W przyszłym tygodniu robię ostatnie podejście i szukam gdzie indziej.

Całuski. :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#247 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 23 maja 2014 - 12:57

@Blondynka88 nie trzeba wspolczuc mi spiec z mezem w trakcie remontu. Bo za to jakie potem pogodzenia mamy, ze uhu  :mrgreen:

@Sajuri w cholere dlugo. Ale po 1. lazienka duza (na pietrze robimy), po 2. idzie wszystko do wymiany na nowe lacznie z elektryka i woda :roll:

Ja lubię, gdy ciepło, ale nie gdy skwar i temperatury podchodzą do 30 stopni.
Eeeee ja bede narzekac (mooooze :lol: ) jak bedzie temp podchodzic pod 40st C :-P

Miałam wymianę gazomierza - zrobili to na odwal się i gaz mi się ulatniał
Dlatego NIGDY gazu w domu!

Hej!

Piekny upal na dworze :mrgreen:  

Ale z Okruszkiem musielismy wczesniej do domu wrocic, bo moglby jeszcze udaru dostac jakiegos :roll:

Obiad jest, Maly jeszcze drzemie, wiec biore sie za prace. 

Moze w poniedzialek przyjda kafelkowac <ookk>  :-P 

Ogolnie wczoraj bylo kolejne pogodzenie sie z mezem <sex>  i jeszcze teraz mam motylki w brzuchu na sama mysl .. powtorki :mrgreen:  

Milego !

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#248 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 24 maja 2014 - 07:49

@magdaaaaa...czyli mniemam,że wyniki hist.-pat. są ok?Cieszę się. <jupi>

@Findmysky. ... czyli trzymamy kciukasy w poniedziałek...najlepiej grupowo,w kupie...siła! <ookk>

@nikus...idziecie z pracami jak burza...wycałuj Okruszka. 8-)

@LadyNefretete...masz rację,pogoda jest cudna i nie narzekajmy...ja też sukienki,sandałki,woda ...okulary zwykłe...super! <huraaaaa>

Witam w sobotni poranek!

Ciepło,że aż żyć się chce,piękne słońce i tyle można rzeczy w taką pogodę robić...opalanko,spacery,leżenie bykiem pod gruszą,sapanie z gorąca,prysznic co chwilę,grill wieczorkiem,wieczorek do nocy na działce...piękny czas nastał. <sun>  <sun_>

A obecnie jakżeby mogło być inaczej u mnie...niż kawka,DTVN i BS. <tanczy7>

Życzę wspaniałego dnia,pełnego wrażeń,pozytywnej energii,miłości... <byebye>

#249 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 24 maja 2014 - 18:02

Helo! :-P

Dzien minal fajowo. Wyspalam sie.... bylam na miescie. Zrobilam salatke, ciacho itd.

Zaraz czas tylko dla <serducho>

Pogoda piekna <sloneczkoo> zar z nieba sie lał, a pozniej zdrowo szurnela burza. Teraz jest chlodniej, przyjemnie i slonecznie.

Chorobsko zaatakowalo sobie teraz zatoki.... ale w poniedzialek juz do pracy.

Poza tym jest........ cudnie ;-) Milego weekendu! ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#250 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 24 maja 2014 - 20:36

@Findmysky. ... czyli trzymamy kciukasy w poniedziałek...najlepiej grupowo,w kupie...siła!

Nie-dziękuję, ale przyda się. :)

Witam.

Robiliśmy grilla z Połówkiem i jego rodzicami i złapała nas burza, ale daliśmy radę po wielkim parasolem. :P Później takie piękne dwie tęcze wyszły. <3

Połówek właśnie śpi, bo idzie jutro na rankę. -,- Napisałam esej, trochę się pouczę, a potem samotny wieczór przy chrapiącym K. :)

Miłego. :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#251 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 25 maja 2014 - 07:53

@LadyNefretete bym nie narzekała może, ale u mnie w robocie słońce wali cały dzień, ja muszę w spodniach siedzieć, balerinach i w miarę ubrana :P Tyłek aż się odparza :P Chciałabym do roboty móc założyć sukienkę lekką, albo bluzkę na ramiączkach, ale nie przejdzie :(

Bry :)

Niedziela, a ja niedługo wybywam do pracy. Czeka mnie 12godzinna zmiana... Żyć nie umierać :P Najbliższy wolny dzień to niedziela za tydzień, masakra...

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#252 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 25 maja 2014 - 08:08

@89kasienka89...pracujesz jako.. ??? ?Ja kiedyś pracowałam w ubezpieczeniach a wcześniej w biurze zarządzania personelem...strój mimo upałów MUSIAŁ być kompletny.w sensie bluzka zakrywająca ramiona,z małym dekoltem,spodnie  a jak spódnica czy sukienka to obowiązkowo rajstopy i buty zakrywające palce i pięty...znam ten ból.Ale u nas sukienki i spódnice mogły być.Tylko co po tym jak i tak rajstoy albo pończochy się w upał nosiło. :-/

Witam,dziś szybko!

Za chwilkę do kościoła,potem niedzielny standard czyli obiad rodzinny,spacer i kawa z ciastem na działce. <ookk>

U mnie słonecznie i gorąco z wstawkami z chmurek.

Pozdrawiam i życzę przemiłej,przespokojnej niedzieli. ;*

#253 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 25 maja 2014 - 08:19

pracujesz jako..
Pracuję jako pani pocztówka :P Także strój w miarę elegancki mnie obowiązuje, co jest chyba jedną z większych bolączek :P Kiedyś pamiętam że zawsze chciałam pracować w takich miejscach, gdzie strój elegancki wymagany jest, ale jednak poczta nie była spełnieniem mych marzeń hehehe :P I co jak co, ale teraz zdecydowanie wolałabym w dresie chodzić do pracy :P
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#254 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 25 maja 2014 - 09:22

Cześć!

Jakoś ciężko znaleźć mi ostatnio czas na forum w tym zamieszaniu z sesją... i jeszcze te ostatnie upały dodatkowo mnie wykańczały i po pracy nie miałam już siły na nic. :roll:

Dzisiaj już na szczęście trochę chłodniej, więc mogę normalnie funkcjonować. Bo ja toleruję tylko taką temp max do 25 stopni. :lol:

Na 13 do szkoły, ale tylko do 17, bo ze względu na wybory zrobili nam godziny rektorskie od 17....

Ogarnę się zaraz, pomaluję paznokcie, posiedzę jeszcze z mamą i będe musiała jechać.

Miłego dnia.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#255 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 25 maja 2014 - 10:00

do kiedy termin ???

zależy od uczelni, ale tak mniej więcej do końca czerwca.

No i składam głównie na kierunki na uniwersytecie medycznym, ale politechnika też wchodzi w grę. Zastanawiam się nad jeszcze jednym uniwersytetem, ale nie jestem do końca przekonana....

Witam! Od rana zaliczyłam zakupy w Tesco, dzisiaj aż do 17 nigdzie się nie ruszam a potem mają wpaść do mnie znajomi żeby sobie w końcu na spokojnie posiedzieć ;-)

No i lenistwa ciąg dalszy.

miłego ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#256 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 25 maja 2014 - 12:17

Witam

Ale wczoraj burza u nas przeszła- drzewa powyrywane, prądu nie było przez jakiś czas :shock:

zwykle takie 'atrakcje' omijały Wielkopolskę :roll:

Byliśmy na zabawie, więc poranek troszkę trudny :lol:

ale miłe śniadanko i leżakowanie do późna zrekompensowało wszystko co złe :-)

W planach może wypad na basen, wieczorem lenistwo :-D

gdybym miała więcej siły pewne wyszłabym na rower :->

Miłej niedzieli ;*

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#257 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 25 maja 2014 - 12:29

Ale wczoraj burza u nas przeszła- drzewa powyrywane, prądu nie było przez jakiś czas
U nas też była burza z gradem.

U teściowej nie było ani prądu ani wody.

U nas dużo zostało podtopione między innymi stadion i mecz piłki nożnej się nie odbędzie.

W planach może wypad na basen, wieczorem lenistwo :-D
Fajnie :)

Dopiero teraz wychodzi słońce. Od rana było ponuro.

My dzisiaj w domku siedzimy.

nixqp2.png

#258 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 25 maja 2014 - 12:53

Ja juz na zajeciach. Ale wyjatkowo mi sie nie chce. Moze urwe sie wczesniej ;)

Tata mi w piatek kupil nowy rower wiec moze namowie go dzis na jakas wycieczke i go wyprobuje ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#259 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 maja 2014 - 18:31

Bry!

Od 4:30 na nogach. A na budzik zareagowałam "o matko boska! zaspałam! dzwonią po mnie!" Chyba po raz pierwszy w życiu obudził mnie pierwszy budzik z całej serii :lol:

Humor dalej parszywy, ale co zrobić <bezradny> . Może uda sie w tygodniu coś wyprostować. A tymczasem mam zagwozdkę co zrobić z dniem matki, bo wypłata jutro. Mam nadzieję, że dotrze w ludzkiem porze, bo jak nie, bedzie kieeeeepsko :( :P . Portfel świeci pustkami. 

Zerknęłam jednym okiem na to, co sie na forum dzieje, ale chyba ani pół słowa do mnie nie dotarło. Całkowicie wyplutam z energii i zdolności logicznego myślenia :lol:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#260 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 maja 2014 - 20:58

ie ogoli się nogi maszynką na przykład
dam rade ale głowy nienawidze myć w zimnej.

Mi tam jest wspaniale, sukienki, sandałki, okulary przeciwsłoneczne i lemoniada z lodówki
dokladnie , kocham taka pogode , moze trwac cały rok .mozemi sie ciurkiem pot lac po plecach ale i tak wielbie takie temperatury :-)

Eeeee ja bede narzekac (mooooze ) jak bedzie temp podchodzic pod 40st C
bede nosic lód w torebce , ale nie bede mruczeć, że jest źle.

...piękny czas nastał.
wszyscy oczekuja na wiosnę a ja cały rok czekam na gorące lato ;-)

rankę. -,-
przeczytałąm randke i zastanawiała sie o co chodzi.

ja dzis wrociłm od brat , zabrałam bratanice, jutro tata po nia i po babcie przyjedzie .

na wyborach byłam.

dowiedziałam sie tez od kolezanki , ze bede miec we wtorek dwie spore dostawy :roll:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko