Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy majowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
340 odpowiedzi w tym temacie

#201 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 18 maja 2014 - 12:39

nie wiem, ale u mnie jakoś nie jest aż tak strasznie z tą kasą na Małego

Wiesz, u nas to co chwile kupowalismy nowe, inne maści, krople, kremy... każdy lekarz co innego.

Ale już sobie powiedzieliśmy, że trzymamy się jednej maści, jednego kremu, po którym widać , że jest buźka w miare ok.

Hej Hej

Szykujemy się na komunie, ja już praktycznie gotowa, filip ubrany,jeszcze tylko mąż :)

Syn już ładnie raczkuje, wszędzie idzie, oczywiście najczęściej tam gdzie nie powinien... Ja ciągle tylko chodze i patrze, czy zasami na podłodze nie ma czegoś małego.

Przed chwilą wlazł pod swoje krzesełko :-P

Pogoda nawet fajna, ważne , że nie pada. Od jutra ma się robić coraz cieplej :-) :-)

Miłego dnia!

iv09i09kftvt0mdm.png

#202 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 18 maja 2014 - 14:33

Hej Babeczki :-)

Intensywny weekend za mna...intensywny, bo po pierwsze impreza urodzinowa ;)
Bylo milo, fajnie i kobieco, bo ja od kilku juz lat imprezuje w gronie Lejdis. Tak sie nam utarlo, plec brzydka w domu, a my sie bawimy...

Intensywny tez dlatego, ze zaliczylam pierwsza w zyciu stluczke :/
W czwartek stalam na swiatlach, a facet jadacy moim pasem zagapil sie i wpakowal mi sie w doope..
Niezle dostalam, on jechal dostawczym i walnal z calej sily, nawet nie hamowal bo sie zagapil. Mnie rzucilo kilka metrow do przodu i walnelam sie solidnie o zaglowek.
Jego wina ewidentna, wiec wypisalismy oswiadczenie. Przyjechal moj maz zawiozl mnie do szpitala, bo bzdury gadalam....
Na szczescie wszystko ok, tylko uraz biczowy, bez zadnych uszkodzen kregoslupa, takze kolnierz ortopedyczny i przeciwbolowe i do domu.
Auto raczej do niczego sie nie nadaje, bo oprocz uszkodzen zderzaka, bagaznika i nadkoli to jeszcze konstrukcja jest naruszona, bo tyl "wbilo" do srodka :/
Zobaczymy jak to oceni rzeczoznawca.

Zeby bylo gorzej, nie jechalam swoim autem, tylko szwagra...plus tego taki, ze nie jechalam jego nowym autem, tylko starym, wiec zadna nowka tylko stary rumpel.

A najsmieszniejsze, ze w trakcie uderzenia rozerwalo mi kolczyki w uszach :-P
Zostaly tylko zaczepy, a lancuszek z kulka wyrwalo i szukaj wiatru w polu, nigdzie nie ma....a to byly moje ulubione ;-)

Takze dzis odpoczywajaca niedziela...leze i nic nie robie..
Moze sie to zmienic bo zaplanowalam na dzis pewna niespodzianke, ale szczegoly zdradze, jak wypali.... :D

Milej niedzieli :-)

Użytkownik Kahela edytował ten post 18 maja 2014 - 14:36

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#203 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 18 maja 2014 - 14:38

Cały dzień dziś na zajeciach, ciezko wytrzymać bo się odzwyczaiłam. Antoś z tatą i strasznie im tego zazdroszczę. Pogoda w kratkę, nic nie można zaplanować, a w przyszłym tygodniu podobno ma być lato! Zobaczymy...

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#204 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 18 maja 2014 - 14:50

@Kahela dobrze, że sie na kołnierzu skończyło. Auto da się przeboleć ;-)

U mnie ostatnio strasznie dupnie :/ . Ale to temat na całe wypracowanie, więc Wam oszczędzę przynudzania i smęcenia. Na szczęście już koniec niedzieli i jutro większość dnia będę miałą zajętą, to nie będzie myślenia o pierdołach. W przyszłą niedzielę wyprawa na mszę "30-dniową", więc też atmosfera będzie boska. Płacze, wspominanie i tak dalej. Ale jechać trzeba... 

A tymczasem seriale mi się pokończyły, chyba wezmę się za 2 sezon house of cards, bo leży i czeka na taką właśnie okazję ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#205 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 18 maja 2014 - 15:54

@Kahela...dobrze,że tak się skończyło...życzę zdrówka.

@nie(d)oceniona...czasem dobrze napisać wypracowanie ...od razu lepiej się człowiek czuje,inaczej na świat patrzy...jakoś mniej dupnie...a smęcenie i przynudzanie jest potrzebne bo to nic innego jak psychoterapia,nie mylić z narzekaniem.

Witam niedzielnie! <hellooo1>

Jakoś tak szybko niedziela mi mija.Rano kawka w łóżku <tanczy7> ...Pan mąż wrócił rano z pracy i zaparzył mi pyszną poranną kawkę...obudził mnie zapach kawy jak z reklamy.Potem śniadanko rodzinne i po nim Pan mąż do łóżka a ja z Darią na mszę.

Po powrocie wiadomo obiad rodzinny,kawa poobiednia,jakiś film...no i Pan mąż  do pracy a my znowu same.Oglądamy ,,Miodowe lata" i rżymy obie niczym kobyły :mrgreen: ...no ja w międzyczasie klikam sobie.To się nazywa podzielna uwaga.

U nas słonko dziś nieśmiało wychodzi zza chmur,to znowu zachodzi.Jest dosyć ciepło...zimni ogrodnicy odeszli,wrócą za rok. <ciaoo1>

W planach na wieczór mam kąpiel w soli,peeling i maskę,może nałożę też maskę na biust oraz włosy...czyli domowe SPA.Takie ładowanie akumulatorów na cały tydzień.

Miłej niedzieli <byebye>

#206 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 maja 2014 - 17:49

mszę "30-dniową
co to ???

Płacze, wspominanie i tak dalej.
:*

byłam w empiku, ale nic ciekawego nie było :roll:

w home&you tez nie, w realu kupilam sobie garnek i szpikulce do szaszłyków.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#207 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 18 maja 2014 - 18:24

Cześć.

Weekend dobiegł końca. Te wolne dni tak szybko mijają....

Dla mnie najbliższy wolny 7 czerwca.... :roll: :roll: Do tego czasu chyba padnę, bo ciągle coś się zapowiada....

Dzisiaj już dzień całkiem fajny, bo bez deszczu i nawet słonko się pojawiło.

Za chwilę wskakuję do wanny, żeby się jeszcze zrelaksować, a potem obejrzę serial i może finał Projectu ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#208 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 18 maja 2014 - 20:23

@nie(d)oceniona tulę. :*

Cześć kochane.

Słoneczko wyszło dziś, więc jest okej, bo ostatnie dni to tylko deszcz, szarość i ponuro. Nawet z domu się nie chciało wychodzić. ;)

Weekend cudowny. Drinkowaliśmy sobie z Połówkiem, pierwszy raz jadłam świeżego ananasa, a nie takiego z puszki, K. zrobił mi Calzone. :D i tyle przemiłych słów od niego słyszałam. <serduszka>  Niesamowite, że po 4 latach on nadal potrafi mi powiedzieć tyle komplementów i upewniać o swoich uczuciach. :P  Nawet patrzy na mnie bez wyrzutu, kiedy zasypiam na filmie, po czym stwierdza, że to mega słodki widok. :P

Oglądam sobie "Project Runway", potem prysznic, jutro jadę z uczelni na całą noc ma taką małą wycieczkę, więc muszę się trochę spakować, coś jeszcze porobię, poczytam i do łóżka.

Całuję. :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#209 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 19 maja 2014 - 05:08

@Melodia19 Ale szybko ten Twój syn raczkuje :)

Bylo milo, fajnie i kobieco, bo ja od kilku juz lat imprezuje w gronie Lejdis. Tak sie nam utarlo, plec brzydka w domu, a my sie bawimy...
Jesteś jedyną osoba jako znam z 13 maja. Razem obchodzimy urodziny :P

A najsmieszniejsze, ze w trakcie uderzenia rozerwalo mi kolczyki w uszach :-P
Zostaly tylko zaczepy, a lancuszek z kulka wyrwalo i szukaj wiatru w polu, nigdzie nie ma....a to byly moje ulubione ;-)

he no tak to nic ,że żyjesz , szkoda kolczyków :P  A tak serio , dobrze,że nic Ci się nie stało. Opis wypadku , wygląda na groźny :/

Płacze, wspominanie i tak dalej. Ale jechać trzeba...

Nie wiemo co chodzi , ale ;*

Hej.

Dziś do dupny dzień. Nie ma co pisać, bo szkoda klawiszy :roll: Wystawienie ciała <jak to brzmi?Przecisz to mój kochany dziadek, przeciesz nie dawno zupe mu gotowałam :(>

Ide nakarmić mała, kawa wypita, o 8 lece do apteki , dla małej po wit.c,wapno, krople do nosa, krople do oczu<ropieją jej>, i cos przeciw zapalnego<paracetamol> , bo choroba mi się szerzy w domu na całego :/.

@magdaaaaa  Ja mam obsesje na punkcie karmienia dzieci. Jak nie wyrabiaja normy to , jestem zła, zdołowana, i na siłe próbuje coś przemycać. A teraz jak sa jaja z mała to jak ona nie je dłuzej niż 3,5 godziny to siedze i wyje :/ nie wiem czy to depresja :/

Miłego dnia.

Love Love Love

#210 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 19 maja 2014 - 06:05

@nie(d)oceniona <przytul> A że tak zapytam, po kim ta msza?

Dobry :)

Znienawidzony dzień, dziś mam takie niechciejstwo, że szok... Jedynie dobre jest to, że pogoda dopisuje.

Zaraz konczę pić kawę i ogarniam się do pracki, także udanego dnia :*

@Kalhela dobrze, że tylko tak się skończyło, szczęście w nieszczęściu....

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#211 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 maja 2014 - 06:43

@Kahela dobrze ze jestes cala i zdrowa :* i ze to tylko tak sie skonczylo 

@nie(d)oceniona zgadzam sie z Gogi. Dobrze sie jest wygadac. I to wcale nie jest marudzenie czy oznaka slabosci. Robi sie lzej na serduchu i tyle;) 

@smoczkowa :*

Znienawidzony dzień, dziś mam takie niechciejstwo,
  poniedzialkow nikt nie lubi ;)

...Pan mąż wrócił rano z pracy i zaparzył mi pyszną poranną kawkę...obudził mnie zapach kawy jak z reklamy.Potem śniadanko rodzinne

Drinkowaliśmy sobie z Połówkiem, pierwszy raz jadłam świeżego ananasa, a nie takiego z puszki, K. zrobił mi Calzone.

makto...ja tez chce :P  ja ostatnio nie mam nawet chwili w kibelku  :-P ciagle MAMA. 

O spokojnym posilku i romatycznej kolacji nie wspomne

Ale.... chcemy mala podrzucic do rodzicow jak bedzie malowanie pokoju dla malej plus na wycieczke sie wybierzemy...:) 

wiec sobie odbijemy. 

Uiekam bo w planach dzis lekarz, zakupy , poczta  do rodziny wpasc wiec wieczorem bede 

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#212 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 19 maja 2014 - 08:52

@nie(d)oceniona ;*

Witam !! Nie mogę się przestawić na to, że już nie muszę wstawać rano i siadać do książek.

Wczoraj zaczęłam znów grać w Simsy :mrgreen: Pewnie szybciutko mi się znudzi, ale póki nie ma co robić to czemu nie :lol: Moja przyjaciółka dzisiaj wyjechała do Gdańska z chłopakiem a my z K nadal nie wiemy co ze sobą zrobimy :lol: Szykuje się wyjazd na Mazury do mojego dziadka, ale planowaliśmy jeszcze dokładnie co i jak.

No i muszę w końcu się zmobilizować, żeby poszperać na stronkach uczelni i zarejestrować się na studia. Coooo ja studentką ?! :shock: :shock:

miłego wszystkim, pogoda dopisuje ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#213 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 maja 2014 - 11:17

nie wiem czy to depresja

chyba cos jest na rzeczy <pocieszacz> moze idz o swojego rodzinnego lekarza o tym porozmawiac , bo do psychologa na nfz kolejki sa po kilka miesiecy .

że już nie muszę wstawać rano i siadać do książek.

wstawac nie musisz ale czytać mozesz :P

zarejestrować się na studia
do kiedy termin ???

ja rano sie trzy razy przebierałam nadszedl taki moment w moim zyciu , ze wyciagam ubrania z szafy i sa ciasne , naszczescie bluzka któa ostatnio kupiłam jest elastyczna ;-)

zaraz obiadek i na 13 do pracy.

cudne mamy dzis <sun> <sun> <sun> co nie ???

#214 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 19 maja 2014 - 13:13

Chyba jeszcze tu nie zaglądałam od powrotu :D

Witam wszystkie kobietki ;)

U mnie pogoda super, ciepełko i letnio :)

Miłego dnia :)

#215 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 19 maja 2014 - 14:22

Hejka :)

Weekend zlecial swietnie ;-) Od dzis piekna pogoda <sun_> gorac, a ja..... chora :-x zaczelo mnie rozkladac lekko na wieczor w sobote....wczoraj dzien zlecial i nie bylo kiedy myslec, ze cos jest nie tak :lol: rano tragedia.....

Pojechalam do lekarza i stwierdzil " TY jak chorujesz to pozadnie" :roll: nie bede sie tu rozpisywac co mi jest, ale tydzien zwolnienia, a jak nie bedzie poprawy to zastrzyki :-(

Nudze sie w domu bo musze lezec.....

Poza tym ..... leci :lol: :lol:

A do tego choroba mnie rozwaliła
Zdrowia!

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#216 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 19 maja 2014 - 15:31

Nie mogę się przestawić na to, że już nie muszę wstawać rano i siadać do książek.

u mnie sie zaczęło wstawanie i książki :P

witam się, 

miałam troche zabiegany weekend, w sumie przeimprezowany :P Siedze w domu bo dzisiaj odpuściłam sobie zajęcia a jutro i w środe praktycznie ich nie będzie więc uznałam, że zostaje w domu a jade w czwartek prosto na egzamin. Nie moge sie zupełni skupić, jestem jakaś taka osowiała, niewyspana, rozkojarzona. Nie wiem co zrobić żeby sie skupic no ale jakos musze. 

Pogoda dopisuje, mam nadzieje że jutro też tak będzie to się udam z nauką na podwórko :) 

Miłego dnia :*

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#217 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 19 maja 2014 - 18:42

@smoczkowa...zdrowia,zdrowia,zdrowia...dla Ciebie i Twojej rodzinki. :mrgreen:

@inqaa...przyzwyczaisz się.Ja też gram w Sims-y...lubię 2,uwielbiam 3 no i czekam na 4. <ookk>

@Sajuri...za mną też kiedyś potomstwo łaziło...wszędzie...i też wciąż byłam im niezbędna...ależ to było nieraz męczące ;> ...dziś już mnie nie potrzebują a przynamniej nie jestem już niezbędna...czasem jakoś tak...przykro,że tak szybko czas mija. <cryyy>

Witam!

po pracy... i od dziś zero kolacji,zero opychania się nawet w czasie PMS...koniec ŻARCIA <bing1> ,mielenia jęzorem,ciumkania,mlaskania i podjadania.KONIEC!Aż w pasie będzie mniej niż 80cm...normalnie spasłam się,no spasłam jak nic!Nowa sukienka letnia...już nie pasuje a do lata jeszcze chwilka tylko...od dziś 3główne posiłki w 1/2porcji...i 2 przekąski typu...kefir,jogurt naturalny,jabłko i NIC więcej...jak ja mogłam taką krzywdę sobie zrobić??? <bezradny>

W wieczornych planach...seriale przy wodzie <rzygi>  i surówce z jabłka i marchwi... <hmmm1>

Miłego wieczorku! <31>

#218 @AGULA@

@AGULA@

@AGULA@

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 19 maja 2014 - 19:17

hej ja miałam zwariowany ten wekeend chodziłam po moich klientkach od rana robiłam włoski do póżnego wieczora  :lol: a na drugi dzień na chrzcinkach u siostry synka tylko jedna wielka posiadówa <hoho2>  <hoho2><jesc> jedzenie a już w najbliższa sobote znów komunia u siostry córka <blondi1> ma. MIŁEGO WIECZORKU <31>

#219 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 maja 2014 - 09:33

poczytałam w pracy wprosta bo taka nuda , pod wieczór sie delikatnie ruszyło .

ide sie myc , apotem bede sie lodami zajadac i wa poczytam. ;

morfologia zrobiona

zakupy tez

niadanie zjedzone  a tu dopiero taka mloda godzina

#220 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 20 maja 2014 - 09:57

Witam! <hellooo1>

U mnie też dziś jakoś tak czas w miejscu stoi...zrobiłam porządek w ubraniami zimowymi i wyjęłam letnie...tym samym ogarnęłam 3szafy <jezorek11> ...umyłam naczynia po śniadaniu i podłogi machnęłam mopem <sun_> ...a tu dopiero 10.00 z hakiem,więc kawa i BS trzeba chwilkę przejrzeć.

Dziś mam dzień działkowy <opalanko>  bo już jest niezmiernie ciepło,rzec by trzeba...UPAŁ...pogoda z jednej skrajności w drugą...ale wolę ten upał i słońce. <tanczy7>

Obiad prawie gotowy...zrobić tylko kopytka muszę bo fura ziemniaków ugotowanych z wczoraj została;a mięsko i surówka w lodówce też z wczoraj.

A i do pgrodnika jeszcze zajrzę po pomidory...tzn.sadzonki pomidorów i kwiaty do skrzynek na balkon.Są już przeceny z 4zł na 0,99zł więc mogę poszaleć.Surfinie,lobelie,petunie i pelargonie:nadchodzę! <superwoman>

No to miłego,pełnego słońca i wrażeń dnia życzę wszystkim forumowiczkom! <hey11>