Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Instynkt macierzynski

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
237 odpowiedzi w tym temacie

#141 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 23 października 2011 - 12:37

ale z drugiej strony tak naprawdę nie znamy sytuacji krówki na tyle, żeby mówić jej czy powinna mieć dziecko czy nie.

Eli ja sadzę, że dziewczyny nie chciały mówić jej co ma robić, a czego nie tylko po prostu pokazać jej inny punkt widzenia na tę sprawę, z racji swoich doświadczeń w tym temacie. Pewnie, że zrobi jak zechce.
Co do instynktu - jedni ulegają mu, zaraz gdy go poczują nie patrząc na konsekwencje, inni próbują zagasić go w sobie za wszelką cenę, a jeszcze inni z rozwagą czekają na 'odpowiedni moment'. <bezradny></span>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#142 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 23 października 2011 - 12:52

Co do instynktu - jedni ulegają mu, zaraz gdy go poczują nie patrząc na konsekwencje, inni próbują zagasić go w sobie za wszelką cenę, a jeszcze inni z rozwagą czekają na 'odpowiedni moment'.

Zgadza sie i ja zaliczam sie do tych osob, ktore czekaly na odpowiedni moment.
Wiadomo nigdy nie jest i nie bedzie odpowiedni w 100%, ale chcialam np. najpierw skonczyc studia, a pozniej planowac potomka, tzn przejsc do czynu ;-). Juz od dluzszego czasu moj instynkt byl tak silny, ze myslalam, ze nie poradze sobie z nim :roll:. Ile razy podczas kochania sie patrzylam na meza oczami z Shreka i mowialm, zebysmy tym razem nie uzyli prezerwatywy :lol: . Ale moj maz byl nie ugiety. Powtarzal ciagle- najpierw studia :-P .
Teraz nasze marzenie sie zisci i czekamy na Okruszka jak na marzenie, cud i radosc w jednym ;-)

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#143 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 23 października 2011 - 16:38

anonimka no przeciez sobie sama dziecka nie zrobie a co wiecej... nie mam zamiaru wrabiac partnera w dziecko...nie mam 13 lat... ja potrafie myslec i wiem jak postepowac.
halynka, ja pragne... ale jak widac nie podejmuje decyzji pochopnie... czekam czekam i jeszcze raz czekam wiem ze mam czas na zajscie w ciaze dlatego czekam.

[ Dodano: 2011-10-23, 17:40 ]
to ze dziecko jest na cale zycie to ja wiem przeciez... ale ja nie mysle w ten sposob... dla mnie dziecko nie ejst kredytem ktory jest uciazliwy i do konca zycia albo na kolejne 30lat... dla mnie dziecko jest czlowiekiem...istota ktora obdarze matczynia miloscia ...to bedzie inna milosc niz do mojego partnera...ja bede kochala moje dziecko juz od 1wszych chwil w moim brzuchu.zawsze bede starala sie dac mu wszystko to co najlepsze ale bede starala sie wychowac tez na dobrego czlowieka.

#144 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 23 października 2011 - 17:05

czekam czekam i jeszcze raz czekam wiem ze mam czas na zajscie w ciaze dlatego czekam.

Ok, rozumiem. Ja po prostu jestem zdziwiona, że tak młoda dziewczyna TAK POWAŻNIE myśli o dziecku, co się chwali bo niejedna w takim wieku ma fiu bździu w głowie ;-)

#145 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 października 2011 - 17:48

dla mnie dziecko jest czlowiekiem...istota ktora obdarze matczynia miloscia ...to bedzie inna milosc niz do mojego partnera...ja bede kochala moje dziecko juz od 1wszych chwil w moim brzuchu.zawsze bede starala sie dac mu wszystko to co najlepsze ale bede starala sie wychowac tez na dobrego czlowieka.

ładnie napisane. Mam nadzieje ze spełni sie wiec to TWoje marzenie.

bo niejedna w takim wieku ma fiu bździu w głowie

np ja miałam. :lol:
Owszem, od zawsze kochałam dzieci, chcialam je miec kiedys, ale wieku 19 lat takich mysli aby miec teraz nie miałam. Ale kazda dojrzewa inaczej.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#146 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 24 października 2011 - 08:26

Anonimka, heh mloda nie mloda... na prawde to nie ma znaczenia...teraz jest ciezko o normalnych mlodych ludzi jak zreszta wiecie... wiekszosc teraz kobieta nawet mysli o karierze o pieniadzach o wyksztalceniu ... a kiedy przychodzi jej to wszystko nagle czegos brakuje a jest juz za pozno... mozna to wszystko robic majac rodzine i nic w zyciu nie ucieknie.
jak dob5rze pomysle to na wszystko znajde czas i wszystkiego doswiadcze nawet majac dziecko i kochanego meza.

#147 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 08:57

Wydaje mi się że wiek nie ma tu nic do rzeczy.
Ja od jakiś 2-3 lat dużo myślę o dziecku i bardzo bym chciała ale wiem że teraz jeszcze nie możemy sobie pozwolić na to bo zwyczajnie nie stać nas na utrzymanie maleństwa.
Ale jak tylko nasza sytuacja mieszkaniowa się poprawi to myślę że się zdecydujemy :)

A co do instynktu to teraz bardzo daje mi się we znaki bo moja szwagierka jest w ciąży i wstyd się przyznać ale cholernie im zazdroszczę :(
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#148 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 10:10

Mój instynkt odezwał się gdy poznałam mojego teraz męża. Chciałam temu człowiekowi urodzić dziecko i tak też się stało. :)

#149 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 17:16

Mój instynkt odezwał się gdy poznałam mojego teraz męża. Chciałam temu człowiekowi urodzić dziecko i tak też się stało. :)

myślę, że to właśnie o to chodzi.
kiedy czujesz że to ten mężczyzna po prostu tego chcesz :->

#150 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 22 grudnia 2011 - 21:49

kiedy czujesz że to ten mężczyzna po prostu tego chcesz :->

No to u mnie to chyba TEN MĘŻCZYZNA bo tego chcę, a wręcz pragnę <dreams></span> <serduszka></span> <dreams></span> <serduszka></span> <serducho></span> <serducho></span> <serducho></span> <serducho></span> <serducho></span>

#151 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 23:36

Ja pierwszego dzidziusia też bardzo pragnęłam. A teraz gdy pomyślę o drugim, to ogarnia mnie strach. Nie wiem, może mi minie, ale jak na razie nie planujemy powiększenia rodziny o kolejnego maluszaka.

#152 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 23 grudnia 2011 - 22:22

No to u mnie to chyba TEN MĘŻCZYZNA bo tego chcę, a wręcz pragnę <dreams></span> <serduszka></span> <dreams></span> <serduszka></span> <serducho></span> <serducho></span> <serducho></span> <serducho></span> <serducho></span>

Mam to samo... Najgorsze jest to że na razie nie możemy mieć dziecka a ja strasznie z tego powodu cierpie :(
Czy to jest normalne?
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#153 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 grudnia 2011 - 22:31

Czy to jest normalne?

spokojni przyjdzie czas to i bedzie dziecko , masz zycie cale przed soba , rozumiem ze bardzo chcesz , ale na bank sie doczekasz :* ja kiedys miałam wielka ochote na gromadke dzieci , a teraz byloby mnie trudno namowic na potomstwo , wiec jak widac u niektórych instynkt macierzynski mija.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#154 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 08:57

Kingusia, na wszystko przyjdzie czas ;)

jak widac u niektórych instynkt macierzynski mija.

a ja sie zastawiam czy to instynkt minał ? czy moze zaczełas realnie patrzec na wszystko? miec obawy? bo ja sobie mysle ze chyba instynkt nie moze tak minac sobie. Chyba. Moze go nie było wczesniej ? albo nie był na tyle duzy ??
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#155 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 19:49

albo nie był na tyle duzy ??

pewnie tak . ze trzy lata byłam pewna ze chce miec dziecko, nie było to cos co nie pozwalało mi spac , ale czułam , ze takie jest moje powolanie , a teraz wiem, ze tak nie jest .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#156 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 23:39

czy moze zaczełas realnie patrzec na wszystko? miec obawy?

obawy zawsze będą taka jest prawda. Jeszcze dzisiaj kiedy mamy taką a nie inną sytuacje w kraju, nie każdy decyduje sie na dziecko. Jak to mawiają rodzice mojego S. dziecko to wydatek jakby nie było bo trzeba kupować pieluchy, zasypki jak zachoruje iść do lekarza a leki kosztują itp <bezradny></span> jednak mnie to nie zniecheca, do tego żeby mieć dziecko. gdybym teraz zaszła w ciąże cięzko by nam było utrzymać dziecko, zwłaszcza, że na chwile obecną ani ja ani mój narzeczony nie mamy pracy.

Jednak oboje patrzymy pozywtynie w przyszłość. Będziemy mieć podłoże finansowe, wtedy zdecydujemy się na dziecko ;-)

201407101662.png

#157 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 10:02

ani ja ani mój narzeczony nie mamy pracy

też bym się raczej w takiej sytuacji nie decydowała na dziecko :-/ ale mam nadzieję wszystko się ułoży

mój instynkt działa od dawna ;-) ale zawsze było "coś"...teraz mam nadzieję żadne coś nam nie wyskoczy i uda się zajść w ciążę :mrgreen:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#158 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 11:13

teraz mam nadzieję żadne coś nam nie wyskoczy i uda się zajść w ciążę :mrgreen:

W takim razie życzę szybkiego powiększenia rodziny :D

My na razie czekamy do ślubu a potem jeśli zajdę w ciążę to jakoś sobie poradzimy :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#159 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 11:16

My na razie czekamy do ślubu a potem jeśli zajdę w ciążę to jakoś sobie poradzimy

z podobnego założenia wychodze ja ze swoim narzeczonym. Poczekamy do slubua później zobaczymy. jak będzie dziecko będziemy się tylko ciszyć. Nawet jakby żadne z nas wtedy nie miało pracy to wierze, że jakoś damy rade. Będziemy mieć 9 miesięcy żeby znaleść prace. Ja to już nie za bardzo jak będe w ciąży, ale połówek już prędzej :->

201407101662.png

#160 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 11:30

W takim razie życzę szybkiego powiększenia rodziny

nie dziękuję :mrgreen:

Będziemy mieć 9 miesięcy żeby znaleść prace

wtedy będzie większa motywacja do szukania pracy ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika