Nie będę zamykać się na macierzyństwo i dzieci. Ile dzieci Bóg da tyle wychowam razem
z mężem
Napisano 18 lipca 2011 - 10:53

Napisano 18 lipca 2011 - 14:38

Napisano 18 lipca 2011 - 19:16
Napisano 18 lipca 2011 - 22:03
Raz w życiu, jakieś 3 lata temu poczułam chyba coś na kształt instynktu macierzyńskiego. Przeszło to stosunkowo szybko i więcej nie wróciło.
ja też sobie tego nie wyobrażałam do czasu jak zaczęłam opiekować się 3 misięcznym dzieckiem. Od tamtej pory pokochałam małe dzieci.ja i pieluchy, zupki, kolki to totalna abstrakcja, której nie chcę i nawet nie potrafię sobie wyobrazić
Napisano 19 lipca 2011 - 15:40
ja tez srednio lubie ale dlatego że te mamy o niczym innym nie mowia jak tylko o dzieciach. Ale moze to normalne -nie wiem.nienawidzę podróżować pociągiem czy autobusem z matkami i ich małymi dziećmi.
Napisano 19 lipca 2011 - 18:52
dokładnie ja też się z tym nie zgadzam. To że kobieta nie może być matką nie ujmuje jej nic z kobiecości. Niektóre kobiety po prostu nie mogą mieć dzieci. Jednak zawsze są domy dziecka. Ile dzieci czeka w takich domacha aż ktoś je przygarnie i otoczy miłością. Gdybym kiedyś nie mogła mieć własnego dziecka to zdecydowałabym się na takie z domu dzieckairytuje mnie gdy ktos mówi ze prawdziwa kobieta to ta co jest matka. Tak jakby tylko to sie liczyło w zyciu.
Napisano 19 lipca 2011 - 19:01
albo zwyczajnie nie chca - do czego prawo maja. A u nas wszystko jest potepiane..Niektóre kobiety po prostu nie mogą mieć dzieci. J
tez to biore pod uwage.Gdybym kiedyś nie mogła mieć własnego dziecka to zdecydowałabym się na takie z domu dziecka
Napisano 19 lipca 2011 - 19:41
masz jedno, wciskaja ci, ze teraz to rodzenstwo potrzebneA u nas wszystko jest potepiane.. nie masz dziecka ? źle . Nie chcesz miec ? fatalnie. Masz za duzo dzieci ? tez nie dobrze.
Napisano 20 lipca 2011 - 05:00
masz jedno, wciskaja ci, ze teraz to rodzenstwo potrzebne
Napisano 20 lipca 2011 - 06:00
ludziom sie nie dogodzi.masz jedno, wciskaja ci, ze teraz to rodzenstwo potrzebne
też tak myśle. Nie raz mowi ktos że na 100% wie że nie chce byc matka, ojcem - a pozniej jest najbardziej szczesliwa osoba na swiecie.Dziewczyny, uczucie względem dziecka, instynkt, to nie jest takie proste jak opisują w książkach czy pokazują w telewizji. Czasem trzeba czasu
Napisano 16 sierpnia 2011 - 22:22
Napisano 17 sierpnia 2011 - 05:16
Mnie już na psychikę to siada bo strasznie odczuwam ta potrzebe zajścia w ciąże
a może to działa na zasadzie:moje koleżanki co chwile któraś w ciąży
Napisano 17 sierpnia 2011 - 06:39
ale skad taka nagła potrzeba ? bo kolezanki maja ? bo dzieci sa takie słodkie ?Mnie już na psychikę to siada bo strasznie odczuwam ta potrzebe zajścia w ciąże i mienia dziecka.
Napisano 17 sierpnia 2011 - 07:03
mnie jest smutno gdy patrzę jak moje koleżanki co chwile któraś w ciąży ....
Mnie już na psychikę to siada bo strasznie odczuwam ta potrzebe zajścia w ciąże i mienia dziecka...To jest okropne uczucie jak muszę i bardzo chcę a nie mam jak ...
Napisano 17 sierpnia 2011 - 09:56
lepiej miec dziecko z przypadkowo poznanym facetem czy moze lepiej poczekac na tego jedynego i miec pewnosc, ze razem z nim wychowasz dziecko w pelnej i kochajacej rodzinie?To jest okropne uczucie jak muszę i bardzo chcę a nie mam jak ...
Napisano 17 sierpnia 2011 - 11:51
pół roku ... a skąd wiesz co się w Tobie odezwie za dwa dni ?nie zmieniasz zdania? podejścia? nie zaczynasz inaczej myśleć? jesteśmy ludźmi czujemy myślimy więc co w tym dziwnego że pół roku temu mówiłam tak a teraz inaczej... nie wiem jakie to ma powiązanie ze sobą...krowka17, jeszcze niedawno (nie pamietam kiedy, ale nie dluzej niz pol roku)
to chyba logiczne prawda? jak bym miała mieć z przypadkowo poznanym to juz bym dawno miała a jednak zabezpieczam się i uważam ... więc nie rozumiem po co takie pytania.Każdy marzy o pełnej i szczęśliwej rodzinielepiej miec dziecko z przypadkowo poznanym facetem czy moze lepiej poczekac na tego jedynego i miec pewnosc, ze razem z nim wychowasz dziecko w pelnej i kochajacej rodzinie?
Napisano 17 sierpnia 2011 - 12:12
wiesz, tu nie chodzi o to że masz instynkt kochana bo to rozumiem, ja miałam juz jako 17 latka jak nie wczesniej.Więc nie jestem jedna jedyna.
Napisano 17 sierpnia 2011 - 12:28
to czy jestem dojrzała czy nie niestety nie stwierdzisz po moich postach tutaj... ja mogę sobie pisać i udawać a nie znasz mnie w rzeczywistości więc nie wydawaj opinii czy jestem czy nieTylko raz _ jak dla mnie - bez urazy jestes jeszcze niedojrzała.
Napisano 17 sierpnia 2011 - 12:32
dla mni eto było nieodpowiedzialne, ale ok.. a to że kładłam się spać razem
nikt Cie nie potepia. A ja juz w szegolnosci zwłaszcza ze sama jak wiesz mama chce byc - i do tego nie wiem czy bede. ...więc dlaczego od razu jestem "potępiana" ..
dojrzała osobka by nad swoim charakterem panowała.a to że czasami wyrażę się chamsko i powiem coś szczerze nie wiąże się z dojrzałością
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
INSTYNKT |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych