ja nigdy przy kostce sie nie zacinałam , ale kiedys chciłam na szybko ogolic nogi i zaciełam sie na lydce i miłam szrame na prawie 20 cm . W zyciu zaciełam sie ze dwa razy, wiec niewiele , tym bardziej ze często lenistwa robie to na sucho .Najgorsze mam problemy, bo często zacinam się na kostce. Brrrrrry !
ja ostatnio odcięłam sobie pól nogi prawie, wszyłam z wprawy używania maszynki..ranę mam na jakieś 10 cm nad kostką już miesiąc z hakiem myślałam że umrę...
Depilacja
Napisano 19 lutego 2010 - 16:00
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 19 lutego 2010 - 21:16
bo często zacinam się na kostce. Brrrrrry !
![]()
![]()
JA to najczęściej na kolanie się zacinam
Tak mówicie o tych depilatorach.... chyba sie skuszę
Napisano 20 lutego 2010 - 08:35
dziś miałam debiut, i powiem tak - spodziewałam się jakiejś apokalipsy bólu, a tu, pfffff
Tigra szacun, kiedyś to zrobię, ale na razie chyba nie mam w sobie aż takich zapędów masochistycznych
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 20 lutego 2010 - 10:13
Tigra szacun, kiedyś to zrobię, ale na razie chyba nie mam w sobie aż takich zapędów masochistycznych
![]()
Może ja mam zepsute receptory bólu w tym miejscu, bo szczerze... bardziej odczuwam depilację nóg powyżej kolana niż pach
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 20 lutego 2010 - 10:52
ja tam nie wiem, ale kiedyś dam radę, będę twardaale w sumie u mnie od początku nie było z tym problemu, więc chyba nie
mnie najbardziej bolało, na goleniu, jak po tej kości trza było przejechać, ale da siębardziej odczuwam depilację nóg powyżej kolana niż pach
Napisano 20 lutego 2010 - 11:08
Jutro już powinno byc OKna razie się zastanawiam, jak szybko mi te czerwone kropki z łydek zejdą
Rada ode mnie: kup sobie myjkę kąpielową- ponoc używanie jej do kąpieli zapobiega wrastaniu włosków... u mnie w każdym razie się sprawdza
Napisano 20 lutego 2010 - 11:17
a co to krostek, to tak jak tigraa mówi, jutro powinno nie być śladu
tigraa84 też skorzystam z tych twoich rad, bo chyba popełniałam błędy..
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 20 lutego 2010 - 14:31
mam już od dawna, taką z naturalnego włosia, szorstką bo nią walczyłam z gęsią skórką więc i tak będę się nią traktowaćkup sobie myjkę kąpielową- ponoc używanie jej do kąpieli zapobiega wrastaniu włosków..
to zapamiętam, choć nie wiem czemu, bardziej boli po?? Bo że przed to rozumiemnie depiluj się bezpośrednio przed i po kąpieli,
kurna, to była pierwsza rzecz którą zrobiłamaaaa i jeszcze nie balsamuj nóg zaraz po depilacji, bo możesz doprowadzic do zapalenia mieszków włosowych
dziekuję koleżanceno to moje gratulacje
Napisano 20 lutego 2010 - 14:35
i jeszcze nie balsamuj nóg zaraz po depilacji, bo możesz doprowadzic do zapalenia mieszków włosowych
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 20 lutego 2010 - 14:38
to są rady z ulotki jaką dostałam do depilatorachoć nie wiem czemu
EDIT:
Ja teraz odczekuję kilka minutteż zawsze nakładam balsam od razu
Napisano 20 lutego 2010 - 14:41
to ja też się grzecznie podporządkuję takim zaleceniomW każdym razie ja się tego zawsze trzymałam i nigdy nie miałam z wrastaniem włosów najmniejszego problemu
Napisano 22 lutego 2010 - 10:34
Napisano 02 marca 2010 - 21:40
moja przyjaciolka goli sie tez depilatorem i miala bardzo zaczerwienione nogi, te kropki tez miala, ale ostatnio taki fajny specyfik znalazla "po goleniu" lagodzacy Aloe gel BABE cos takiego...na razie się zastanawiam, jak szybko mi te czerwone kropki z łydek zejdą
a ja sobie ostatnio kupije te plastry veet takie woskowe i tez sie tym sparuje i powiem wam ze rewelka !!
Lady moze tobie tez by to pomoglo
[ Dodano: 2010-03-02, 21:42 ]
gdyby ktoras chciala cos wiecej to na pw wysle
Napisano 02 marca 2010 - 23:33
mnie te podrażnienia dość szybko minęły, tak jak Tigra mówiła, a że szoruję się rękawicą, to nie ma wrastania ani tym podobnych cyrkówLady moze tobie tez by to pomoglo
zwykły balsam czy oliwka dają radę w moim wypadku
Napisano 03 marca 2010 - 01:27
Napisano 03 marca 2010 - 17:57
[ Dodano: 2010-03-03, 17:59 ]
moja przyjaciolka goli sie tez depilatorem i miala bardzo zaczerwienione nogi, te kropki tez miala, ale ostatnio taki fajny specyfik znalazla "po goleniu" lagodzacy Aloe gel BABE cos takiego...na razie się zastanawiam, jak szybko mi te czerwone kropki z łydek zejdą
dlatego ja zawsze robiłam to wieczorem a rano miałam gładziutkie nogi i kropek znaku widać nie było
Napisano 04 marca 2010 - 13:04
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Kiedyś się uda
Napisano 04 marca 2010 - 13:37
ja zgodnie z zaleceniami [b]t[igry/b] czekam chwilę dłuższąAle odczekasz zawsze chwilkę? Czy smarujesz tuż po depilacji? w instrukcji obsługi da się doczytać, że rekomendują odczekanie jakieś godziny co najmniej.
grzeczna dziewczynka, tak jak jazacisnęłam zęby i jakoś poszło, mam kropki, i suche nogi, ale póki co nie balsamuję, żeby uniknąć wrastania.
Za to mam pytanie, bo zauważyłam, że mimo traktowania nóg depilatorem, to nie są one hiper gładkie przez np 2 tyg, bo po tygodniu znów mi rosnąć coś zaczęły... Też tak macie, że włosy rosna w różnym tempie
Napisano 04 marca 2010 - 13:52
Za to mam pytanie, bo zauważyłam, że mimo traktowania nóg depilatorem, to nie są one hiper gładkie przez np 2 tyg, bo po tygodniu znów mi rosnąć coś zaczęły... Też tak macie, że włosy rosna w różnym tempie
im więcej/dłużej będziesz używać depilatora, tym włoski będą słabsze (a ja mam nawet jaśniejsze) i będą wolniej odrastać
poźniej robią się tak słabe że nie mogą się "przebić" i może zacząć się problem z wrastaniem, czego nie doświadczyłam, i mam nadzieję że nie doświadczę..
Na pewno dużo zależy też od naszych genów, jednym odrastają szybciej innym krócej, więc jednej reguły nie ma
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Kiedyś się uda
Napisano 04 marca 2010 - 14:38
mi po depilacji odrastały nie równo