Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1053 odpowiedzi w tym temacie

#581 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 lutego 2010 - 16:00

Najgorsze mam problemy, bo często zacinam się na kostce. Brrrrrry !
ja ostatnio odcięłam sobie pól nogi prawie, wszyłam z wprawy używania maszynki..ranę mam na jakieś 10 cm nad kostką już miesiąc z hakiem myślałam że umrę...

ja nigdy przy kostce sie nie zacinałam , ale kiedys chciłam na szybko ogolic nogi i zaciełam sie na lydce i miłam szrame na prawie 20 cm . W zyciu zaciełam sie ze dwa razy, wiec niewiele , tym bardziej ze często lenistwa robie to na sucho .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#582 Camomile

Camomile
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 19 lutego 2010 - 21:16

bo często zacinam się na kostce. Brrrrrry ! :evil: :evil: :evil:

JA to najczęściej na kolanie się zacinam :/
Tak mówicie o tych depilatorach.... chyba sie skuszę :D
Kobiety... nie można z nimi ani przegrać, ani wygrać :)

#583 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 08:35

to ja relacjonuję: kupiłam depilator wczoraj :mrgreen: wlazłam do sklepu, obczaiłam i miarę tani kupiłam - taki Philipsa za 69 zł (więc raczej nie był to majątek :mrgreen: )

Dołączona grafika

dziś miałam debiut, i powiem tak - spodziewałam się jakiejś apokalipsy bólu, a tu, pfffff <bezradny></span> troszkę zabolało, nic nadzwyczajnego (może jeszcze zaspana byłam) więc nogi luzik <silka></span> Więc sobie pomyślałam, że od razu skoro taka dzielna jestem, to sobie zaserwuje depilację pach.... no i tu się przeliczyłam, kurwa jak zabolała :shock:

Tigra szacun, kiedyś to zrobię, ale na razie chyba nie mam w sobie aż takich zapędów masochistycznych :-P :-P
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#584 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 10:13

Tigra szacun, kiedyś to zrobię, ale na razie chyba nie mam w sobie aż takich zapędów masochistycznych :-P :-P

<umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span>

Może ja mam zepsute receptory bólu w tym miejscu, bo szczerze... bardziej odczuwam depilację nóg powyżej kolana niż pach :-P A może to kwestia przyzwyczajenia <hmm></span> ale w sumie u mnie od początku nie było z tym problemu, więc chyba nie :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#585 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 10:52

ale w sumie u mnie od początku nie było z tym problemu, więc chyba nie :-P

ja tam nie wiem, ale kiedyś dam radę, będę twarda :-P na razie się zastanawiam, jak szybko mi te czerwone kropki z łydek zejdą <co></span>

bardziej odczuwam depilację nóg powyżej kolana niż pach

mnie najbardziej bolało, na goleniu, jak po tej kości trza było przejechać, ale da się :mrgreen:

#586 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 11:08

na razie się zastanawiam, jak szybko mi te czerwone kropki z łydek zejdą <co></span>

Jutro już powinno byc OK ;-)

Rada ode mnie: kup sobie myjkę kąpielową- ponoc używanie jej do kąpieli zapobiega wrastaniu włosków... u mnie w każdym razie się sprawdza ;-) druga sprawa- nie depiluj się bezpośrednio przed i po kąpieli, aaaa i jeszcze nie balsamuj nóg zaraz po depilacji, bo możesz doprowadzic do zapalenia mieszków włosowych

#587 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 11:17

LadyNefretete no to moje gratulacje :) kupiłaś bardzo tanio :) :shock: az w szoku jestem <bezradny></span> cieszę się że nie boli cię aż tak :) a pachami się nie martw, ja się rok depiluję a na pachy mi ciągle brak odwagi :-|
a co to krostek, to tak jak tigraa mówi, jutro powinno nie być śladu :) teraz zapamiętaj tą datę, żebyś wiedziała jak długo możesz cieszyć się gładkością :D

tigraa84 też skorzystam z tych twoich rad, bo chyba popełniałam błędy.. <bezradny></span>

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#588 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 14:31

kup sobie myjkę kąpielową- ponoc używanie jej do kąpieli zapobiega wrastaniu włosków..

mam już od dawna, taką z naturalnego włosia, szorstką bo nią walczyłam z gęsią skórką więc i tak będę się nią traktować :mrgreen:

nie depiluj się bezpośrednio przed i po kąpieli,

to zapamiętam, choć nie wiem czemu, bardziej boli po?? Bo że przed to rozumiem :lol:

aaaa i jeszcze nie balsamuj nóg zaraz po depilacji, bo możesz doprowadzic do zapalenia mieszków włosowych

kurna, to była pierwsza rzecz którą zrobiłam :evil: :evil: :evil: może nie wydarzy się tragedia :-P dzieki Tigra za porady dla żółtodzioba :mrgreen: :*

no to moje gratulacje :)

dziekuję koleżance :mrgreen: :*

#589 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 14:35

i jeszcze nie balsamuj nóg zaraz po depilacji, bo możesz doprowadzic do zapalenia mieszków włosowych

:shock: :shock: :shock: nie wiedziałam :oops: też zawsze nakładam balsam od razu, bo tak fajnie chłodzi ... ale że ja depilatora używam od wielkiego dzwonu ... ale zapamiętam :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#590 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 14:38

choć nie wiem czemu

to są rady z ulotki jaką dostałam do depilatora :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Już dokładnie nie pamiętam, ale też było coś z wrastaniem włosków <hmm></span> W każdym razie ja się tego zawsze trzymałam i nigdy nie miałam z wrastaniem włosów najmniejszego problemu ;-) a zanim dorobiłam się depilatora to od mnóstwa dziewczyn słyszałam, że rezygnowały z tego sposobu pozbywania się włochów właśnie dlatego 8-)

EDIT:

też zawsze nakładam balsam od razu

Ja teraz odczekuję kilka minut ;-)

#591 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 14:41

W każdym razie ja się tego zawsze trzymałam i nigdy nie miałam z wrastaniem włosów najmniejszego problemu ;-)

to ja też się grzecznie podporządkuję takim zaleceniom :mrgreen: akurat wrastające włoski nie są moim marzeniem :-P

#592 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 22 lutego 2010 - 10:34

ja się doczytałam, że na podrażnioną skórę po depilacji dobrze działa Panthenol Spray. Mnie się kojarzył z oparzeniami słonecznymi, ale w ulotce można się doczytać, że stosuje się go również na podrażnioną skórę i drobne otarcia.
Mruczę więc jestem :)

#593 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 02 marca 2010 - 21:40

na razie się zastanawiam, jak szybko mi te czerwone kropki z łydek zejdą

moja przyjaciolka goli sie tez depilatorem i miala bardzo zaczerwienione nogi, te kropki tez miala, ale ostatnio taki fajny specyfik znalazla "po goleniu" lagodzacy Aloe gel BABE cos takiego...

a ja sobie ostatnio kupije te plastry veet takie woskowe i tez sie tym sparuje i powiem wam ze rewelka !! :-P

Lady moze tobie tez by to pomoglo

[ Dodano: 2010-03-02, 21:42 ]
gdyby ktoras chciala cos wiecej to na pw wysle ;-)

Załączone miniatury

• Obraz.png

#594 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 02 marca 2010 - 23:33

Lady moze tobie tez by to pomoglo

mnie te podrażnienia dość szybko minęły, tak jak Tigra mówiła, a że szoruję się rękawicą, to nie ma wrastania ani tym podobnych cyrków :mrgreen:
zwykły balsam czy oliwka dają radę w moim wypadku :-D

#595 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 03 marca 2010 - 01:27

Ale odczekasz zawsze chwilkę? Czy smarujesz tuż po depilacji? w instrukcji obsługi da się doczytać, że rekomendują odczekanie jakieś godziny co najmniej.
Mruczę więc jestem :)

#596 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 03 marca 2010 - 17:57

ja wiele lat uzywałam depilatora i bardzo go sobie chwaliłam ale po dłuuuugim okresie uzywania zaczęły mi bardzo włoski wrastac :-/ :-/ :-( nie mam pojęcia czemu przecież używałam go kilka lat...

[ Dodano: 2010-03-03, 17:59 ]

na razie się zastanawiam, jak szybko mi te czerwone kropki z łydek zejdą

moja przyjaciolka goli sie tez depilatorem i miala bardzo zaczerwienione nogi, te kropki tez miala, ale ostatnio taki fajny specyfik znalazla "po goleniu" lagodzacy Aloe gel BABE cos takiego...

dlatego ja zawsze robiłam to wieczorem a rano miałam gładziutkie nogi i kropek znaku widać nie było :-D już długo go nie uzywałam... może znowu zeczne... może nie bedzie wrastac <bezradny></span>
szczęście ma smak truskawek :D :D

#597 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 04 marca 2010 - 13:04

ja się dziś rano wydepilowałam :D zacisnęłam zęby i jakoś poszło, mam kropki, i suche nogi, ale póki co nie balsamuję, żeby uniknąć wrastania.

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#598 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 04 marca 2010 - 13:37

Ale odczekasz zawsze chwilkę? Czy smarujesz tuż po depilacji? w instrukcji obsługi da się doczytać, że rekomendują odczekanie jakieś godziny co najmniej.

ja zgodnie z zaleceniami [b]t[igry/b] czekam chwilę dłuższą :mrgreen:

zacisnęłam zęby i jakoś poszło, mam kropki, i suche nogi, ale póki co nie balsamuję, żeby uniknąć wrastania.

grzeczna dziewczynka, tak jak ja :-P też rano uskuteczniłam akcje depilację, i dopiero teraz będę się maziać.

Za to mam pytanie, bo zauważyłam, że mimo traktowania nóg depilatorem, to nie są one hiper gładkie przez np 2 tyg, bo po tygodniu znów mi rosnąć coś zaczęły... Też tak macie, że włosy rosna w różnym tempie :?:

#599 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 04 marca 2010 - 13:52

Za to mam pytanie, bo zauważyłam, że mimo traktowania nóg depilatorem, to nie są one hiper gładkie przez np 2 tyg, bo po tygodniu znów mi rosnąć coś zaczęły... Też tak macie, że włosy rosna w różnym tempie :?:

im więcej/dłużej będziesz używać depilatora, tym włoski będą słabsze (a ja mam nawet jaśniejsze) i będą wolniej odrastać :D
poźniej robią się tak słabe że nie mogą się "przebić" i może zacząć się problem z wrastaniem, czego nie doświadczyłam, i mam nadzieję że nie doświadczę..
Na pewno dużo zależy też od naszych genów, jednym odrastają szybciej innym krócej, więc jednej reguły nie ma <bezradny></span>

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#600 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 04 marca 2010 - 14:38

mi po depilacji odrastały nie równo :-/
szczęście ma smak truskawek :D :D