Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy styczniowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
476 odpowiedzi w tym temacie

#341 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 07:12

@AgnieszkaT moje włosy przeszły w życiu tyle rewolucji, że narazie oszczędzam kolejnych :P

@smoczkowa ja sama czasami nie wiem, gdzie jaka ulica, w pracy często słyszę nieznane nazwy, pewnie to małe jakieś uliczki. Ale miło, że pamiętasz o mnie :P

Bry ;)

Wstałam dziś jakaś źle czująca się, ciśnienie chyba mam za niskie, wypiję kawę, może polepszy się.

No, tradycyjnie do roboty, chcę wziąć piątek wolny, dziś zadzwonię z błaganiami :P

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#342 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 08:22

bryyyyyyyyyyyyyy

Znowu pisze do was ze szkoły (coś mi się tu nudzi ostanio :P ) i znowu wymarźnięta :-P Zawaliłam wczoraj egamin, ja nie wiem skąd ten koleś takie pytania wziął. Ale nie jestem sama bo nawet największe kujony były oburzone. Fakt, faktem przesadził... Liczę na łud szczęścia, że ustrzelam :-P

Dzisiaj kolejne egzamin i już mam powiem wam dość....... Padam na ryjca i kwicze <umieraam> <umieraam> Do tego taka glebe wczoraj zaliczyłam że mnie kręgosłup nie może przestać boleć. Uroki zimy :-P

Siedze w budzie do 15 a potem idę na zakupy :lol: może coś jeszcze z resztek przecen upoluje fajnego :-D

Miłego dnia :*

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#343 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 09:24

<witeczka>  mroźno -10 st.C.za oknem

Odziałam swoją nagość i zabieram sie za makijaż.Niedługo wyruszam zdać książki i wypożyczyć sobie coś fajnego,no i synowi jakąs detektywistyczną ksiażeczkę.

Dziś serwuję grochową z łupanego groszku.

Rano zrobiłam naleweczkę z wiórków kokosowych,musi postać tydzień,by sie przegryzła.

Przyznam,że nie wyspalam się,mąz kręcił sie i wiercił we wszystkie strony i mnie wybudzał.

Milego dnia,kwiatuszki:)

#344 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 22 stycznia 2014 - 11:36

@Blondynka88  Był trochę zaskoczony , ale po płakał się <Że będzie ojcem> :D Ale jego matka to mało zawału nie dostała :P

@mloda Trzeba liczyć na ,że dojdzie. Fajne takie ferie. Zazdroszczę :)

@palomka Jak dzieciaczki dokuczają?

@magdaaaaa hehe znam osobiście 3 małżeństwa  co się w sklepie spykneli :P Ona mu tylko co rano pączki sprzedawała :P a tu ślub :P

@inqaa Mi tam przepis niepotrzebny weź to szarlotkie daj najlepiej :D

@karatetyka  Najważniejsze , to dobre nastawienie :P

@89kasienka89  Ja szukałam Ciepłej 34b hehe

ja nie wiem skąd ten koleś takie pytania wziął.
Miałam to samo na ergonomii. Ale jakoś poszło.

Witam.

Znów noc do bani. No kiedy ja się wyspię:/  No co chwila na psi psi.

Coś mi kawka przestała smakować. Ale za to cisteczka wchodzą ja nigdy.

Umalowałam włosy ale i tak nie pokryło siwych włosów :/

Przyszły w końcu T buty cieszę się, ale  to tyle kasy.

Tak go dziś odstroiłam na dzień babci ,że takiii słodziakkkkkk :)

Na obiad robie zapiekankie z kiełbasą. A kolacja to znów czarna magia :/ Zrobie to co smokowało ostatnio naleśliki z twarogiem.

Miłego dnia.

Idę ogarnąć chałupę.

Love Love Love

#345 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 11:58

Heej Heej :)

Próbuje Was trochę ogarnąć.:)

U nas nic nowego, troche staram się posprzątać mieszkanie, i poprasować ciuchy.

Mąż wróci dzis przed 15 , więc humor od razu lepszy. Na dodatek pewnie weźmie sobie wolne na piątek :)

Filipek skończył wczoraj 2 miesiące <serduszka> <serduszka> .. ale ten czas szybko leci

Na obiad dzisiaj planuje cos lekkiego, hmm tylko co :-)

iv09i09kftvt0mdm.png

#346 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 13:45

Filipek skończył wczoraj 2 miesiące .. ale ten czas szybko leci
Na obiad dzisiaj planuje cos lekkiego, hmm tylko co

jejcia ale ten czas leci!!!! dopiero rodziłaś :) 

Do tego taka glebe wczoraj zaliczyłam że mnie kręgosłup nie może przestać boleć.

no ja wczoraj to się bałam iść bo bałam się że się wywrócę także nie robię sobie na chwilę obecną spacerków nigdzie :( a tak nie chce w domu siedzieć...

Znów noc do bani. No kiedy ja się wyspię  No co chwila na psi psi.

skąd ja to znam...mam to samo i potem za dnia chodze nie wyspana :/

#347 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 13:58

Witam w kolejnym dniu tygodnia!
Jutro już czwartek, piątek minie i weekend.

Dzisiaj poprasowałam i mam z głowy.

Jutro muszę namoczyć storczyki i zrobić pranie :)

chcę wziąć piątek wolny, dziś zadzwonię z błaganiami
Powodzenia :)

Do tego taka glebe wczoraj zaliczyłam że mnie kręgosłup nie może przestać boleć. Uroki zimy :-P
Uroku marznącego deszczu :P

mroźno -10 st.C.za oknem
U mnie rano było -8*C a teraz jest -5*C.

Był trochę zaskoczony , ale po płakał się <Że będzie ojcem> :-D Ale jego matka to mało zawału nie dostała :-P
To ile mają lat przyszli rodzice? :)

Na obiad robie zapiekankie z kiełbasą.
Mniam!

Filipek skończył wczoraj 2 miesiące
To już "duży" kawaler :) A czas faktycznie leci. Po tym jak dzieci rosną widać najbardziej :)

nixqp2.png

#348 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 14:10

@smoczkowa dzieci spokojne - myślałam, że w przedszkolu większe szaleństwo będzie, ale chyba trafiłam do ogarniętej grupy ;)

Cześć! Ja już dzisiaj o 13 zostałam zwolniona do domu, bo dzieci miało to nas tam tyle potrzebnych nie było ;)

Oglądam właśnie jakiś stary odcinek rodziny zastępczej, rzucam okiem na forum.

Za chwilę się jako tako ogarnę i idę do M. trochę posiedzieć :)

Miłego :D

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#349 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 17:59

Znów noc do bani. No kiedy ja się wyspię :-/ No co chwila na psi psi.

też tak miałam :-)

Filipek skończył wczoraj 2 miesiące .. ale ten czas szybko leci

Gratulacje dla malucha:)

Jutro już czwartek, piątek minie i weekend.

Szybko czas leci :-)

Oglądam właśnie jakiś stary odcinek rodziny zastępczej,

Nigdy nie przepadalam za tym serialem :-)

Adi wrócil dziś z sanek z taka czerwoną buzią,ze przestraszyłam się iż mógl odmrozić twarz.

Minęły 3 godzinki,buzia mu przybladła i juz nie ma gorącej.Myślę,że bedzie ok.

Niedługo kolacjaa potem mecz piłki ręcznej w TV.

Miłego wieczoru!

Użytkownik viola edytował ten post 22 stycznia 2014 - 18:00

#350 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 18:56

Hej ;)

Za mną fajny dzień. Połaziłam pozałatwiać kilka rzeczy z Połówkiem bo siedział w pracy krócej wyjątkowo. 

Kupiłam kuzynce prezent urodzinowy, zaległy co prawda, ale nigdy sobie nic nie kupujemy choć jesteśmy sobie bliskie i stwierdziłam że pora złamać ten zwyczaj. Mam nadzieję, że się ucieszy.

Kebaba dziś wchłonęłam, więc dziś już chyba post. Jabłko najwyżej zjem. 

Uczę się robić na drutach z nudów. Zawsze chciałam umieć i sobie w nowy rok postanowiłam że się kurna nauczę!  :lol:

I powiem Wam, że pomału wychodzi mi ta nauka.

Poza tym dziś pierwszy dzień śniegu u mnie ;) Wczoraj z Połówkiem zaliczyliśmy spięcie, ale pogodziliśmy się dość szybko, bo czasem jednak umiem przyznać się do błędu. 

Aha, i D. w pracy będzie szkolił jakiegoś chłopaczka. Jestem ciekawa czy przystojny  <umieraam>

#351 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 22:36

Jeszcze w sklepie rozwaliłam całą dekorację z bombonierkami, wszystkie posypały się na podłogę. Myślałam, że dostanę ochrzan, ale przemiłe panie od razu wzięły się za układanie z zapewnieniem, że naprawdę nic się nie stało

przypomniała mi sie scena z filmu " zróbmy sobie wnuka" ;-) <umieraam>

bo przynajmniej nie będę mieć czasu na wydawanie pieniędzy, skupię się za to na zarabianiu. Jakoś człowiek musi szukać dobrych stron
od kiedy pracuje na zmiany tez nie mam czasu wydawac, gdyby nie internet ..... <cfany1>

hehe znam osobiście 3 małżeństwa co się w sklepie spykneli Ona mu tylko co rano pączki sprzedawała a tu ślub

w poprzedniej pracy juz mialam kilka propozycji randek ;-)

siwych włosów
ile miałas lat jak zaczełas siwiec ??? moja kolezanka 20 <bezradny>

Zawsze chciałam umieć i sobie w nowy rok postanowiłam że się kurna nauczę!

lubilam to ;-)

przez te pogode ludzi jak na lekarstwo w pracy ....

teraz wmucilam pol milki < dostałam od klienta> i zaraz mykam spac;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#352 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 07:01

Bry ;)

Udało mi się wziąć wolny piątek, więc tylko dziś i zaczynam weekend :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nie wiem czemu, ale od kilku dni źle sypiam, wybudzam się non stop i wstaję o nieludzkiej porze. Póki co ratuję się kawusią, zdążyłam już nawet pranie wstawić :P

Po robocie czeka mnie drugie pranie jasnych rzeczy i tyle z moich obowiązków. :)

#353 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 23 stycznia 2014 - 09:09

ile miałas lat jak zaczełas siwiec ??? moja kolezanka 20
Ja 17 lat. BArdzo szybko siwieje. Nienawidzę swoich włosów. Fryzury muszę układać tak aby ukryc siwe. Bo nawet w 2 tyg. po malowaniu juz sa odrosty siwe.

Hej.

Młody jak zwykle w placówce szkolnej. Wczorajszy dzień babci udał się bardzooooo babcia wzruszona , zadowolona T też szczęśliwy. Super teraz czekam na zdjęcia. A ja jutro idę poczytać dzieciom książki do przedszkola <mam stresa hehe>

T dzis 1 raz w butkach ortopedycznych po przedszkolu śmiga. Mam nadzieję ,że da rade chociaż pare godzin dziennie.

M z rana mnie rozwalił normalnie kazał mi o 5 rano spodnie mu szyć!!! No porąbało go! Nie dość ,że kawka, kanapeczki to jeszcze szycie!

Dzis na obiad krokiety z miesem.

Teraz śniadanie , herbata, i DDTVN.

A co do pogody to <Sorry , ale mamy taki klimat> U mnie z - 15*C Fajnie :D

Love Love Love

#354 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 09:12

Uczę się robić na drutach z nudów. Zawsze chciałam umieć i sobie w nowy rok postanowiłam że się kurna nauczę!

Na zimowe wieczory w sam raz - fajne i odprężające, choć teraz już chyba by mi się nie chciało. No i chyba łatwe, choć ja potrafię zrobić tylko szalik (ale na 3 różne sposoby :lol: )

od kiedy pracuje na zmiany tez nie mam czasu wydawac, gdyby nie internet .....

No właśnie. Wczoraj nie mogłam się oprzeć i zamówiłam 3 kolejne książki. Ale promocja taka, że żal było nie wziąć :P

<hellooo1>

Jak dobrze wstać skoro świt :mrgreen: :lol: Lista zakupów już zrobiona, zaraz zaczynam się ogarniać i pędzę do sklepu. Mam nadzieję, że dostanę formę do tarty, bo już od wczoraj mam mega smaka na szpinakową z serem pleśniowym i przed pracą chciałabym się wyrobić ze zrobieniem. Gdybym jeszcze zdążyła z kremem z groszku, byłoby idealnie :mrgreen:

Podliczyłam sobie przed chwilą liczbę godzin, które przepracuję w tym cudownym tygodniu. Siedemdziesiąt-kurcze-jeden! Tyle chyba nigdy nigdzie jeszcze nie miałam :P No, może poza wakacyjną pracą kiedyś kiedyś nad morzem, ale wtedy byłam jeszcze młoda i siły miałam mnóstwo :lol:

Słońce grzeje mi do okna, mam nadzieję, że po śniegu niedługo nie będzie śladu :mrgreen:

#355 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 09:25

@smoczkowa też siwieję :*

Hej ludziska. 

Zaraz lecę na zajęcia i czeka mnie zaliczenie. Proszę o kciukasy.

Dobrze, że mam na później to się w miarę wyspałam. 

W niedzielę czeka mnie wizyta taty. Dawno go nie widziałam. Wiecznie zajęty pracą.

#356 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 09:41

Witam.

Słońce grzeje mi do okna, mam nadzieję, że po śniegu niedługo nie będzie śladu :mrgreen:

A ja lubie taką zimę,mrozek,zero wiatru,rześkie powietrze,super.Bez zawieji,bo za tym akurat nie tęsknię :mrgreen: .

. Proszę o kciukasy.

Zacisnięte mocno ;-)

Juz po kawie.Po poludniu troszke ogarnę chatkę.Na razie lenistwo.Adi już swoja ksiazke przeczytał,jednym tchem.Domaga sie ,by znów isc do biblioteki,po kolejne częsci.

Córcia dzwoniła,w przyszłym tygodniu maluje jej włosy.Coś z czerwieni chce sobie machnąć na głowie.Zobaczymy jak to wyjdzie.

Dziś w telewizji, coś tam slyszałam,że nawet studniowka może kosztować 1000 zł.Przeraża mnie to wszystko.Kiedys bylo tak fajnie,skromnie.

Miłego!

Użytkownik viola edytował ten post 23 stycznia 2014 - 09:41

#357 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 09:57

Dziś w telewizji, coś tam slyszałam,że nawet studniowka może kosztować 1000 zł.
No tak, sam koszt studniówki to prawie 400 zł, u mnie tak było, doliczyć sukienkę itp, dziewczyny fryzjer, kosmetyczka ( chociaż ja sobie to darowałam) i się zbiera...

U mnie z - 15*C Fajnie
Jakie fajnie? Ja modlę się o wiosnę. Ale cieszę się, że ktoś ze mną dzieli los "ludzi ze wschodu" :P Hahaha A co do Ciepłej, to ona prawie że w centrum miasta, ja nie tak daleko stamtąd pracuję :)

#358 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 12:54

hej :)

Niuńcio moje śpi juz godzinke , więc posprzątalam, wywietrzyłam sypialnie , a teraz troche przeglądam internet.

Obiad zrobilam wczoraj wieczorem . Będą pulpeciki w sosie pieczarkowym z ryżem i surówką :-P

Czekam na męża pewnie przyjdzie za 1,5 godz i jutro ma wolne , więc mamy długi weekend.

Zaplanowalam porządki w szafie, co by w nowej  znalazly się tylko ciuchy , w których sie chodzi.

Mąż ma z tym problem, żeby sie z czyms rozstać, więc musze sama zaingerować  ... do wora i na San <umieraam>

Miłego :)

iv09i09kftvt0mdm.png

#359 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 13:58

Uczę się robić na drutach z nudów. Zawsze chciałam umieć i sobie w nowy rok postanowiłam że się kurna nauczę! 

Ja też o tym przedwczoraj pomyslałam i doszłam do wniosku że też zacznę chociaż jakiś sweterek bym uszyła .... strasznie chcę sobie jakiś fajny sweterek zrobić :-) a uczysz sie z jakiejs strony czy co ?

Zaplanowalam porządki w szafie, co by w nowej  znalazly się tylko ciuchy , w których sie chodzi.
Mąż ma z tym problem, żeby sie z czyms rozstać, więc musze sama zaingerować  ... do wora i na San

oo jacie wiem coś o tym :D mój też ma ten problem :D ale jak się uprę to zrobię porządek pod jego nieobecność :D ale dokładnie tak jak u mnie :P

Użytkownik krowka17 edytował ten post 23 stycznia 2014 - 13:57

#360 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 14:06

Jak dobrze wstać skoro świt
A i owszem :mrgreen:  Ale ostatnio zdarza sie nam spac z Okruszkiem do 9 nawet  :shock:   Ale zdecydowanie wole pobudki ok 7 :mrgreen:

Proszę o kciukasy.
Moje masz ;-)

pulpeciki w sosie pieczarkowym z ryżem i surówką
Mmmmm, brzmi pysznie ;-)

Witam sie 

Caaaaaly czas jestem, w sensie czytam, tylko z pisaniem krucho :lol:

Obecnie Okruszek spi, a ja ugotowalam obiadek. Dzis tylko ogorkowa :-P

Dzien babci i dziadka minal nam na rozjazdach. Normalnie gorzej niz w Swieta  :lol: Wszyscy dziadkowie dostali kubki z zdjeciem Malego ;-)

Maz wroci z pracy to cza wybrac sie na zakupy spozywcze. 

W miedzy czasie tlumaczenia, tlumaczenia, tlumaczenia, korki i tlumaczenia :-P Tak mi zycie plynie :lol:

Dzis wieczorkiem koniecznie musze sie poruszac. W sensie cwiczonka kochane, bo zaniedbalam sie przez 2 dni :-P . No z mezem tez bym sie poruszala, jakby @ nie przylazla prawie 3tyg wczesniej niz "zawsze" :evil:  Co jest do cholery?

Dobra, lece. 

Milego dnia!!

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć...