Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy styczniowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
476 odpowiedzi w tym temacie

#301 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 14:25

@LadyNefretete, narobiłaś mi takiej ochoty na miodowe piwo, że robiąc listę z zakupami umieściłam je na pierwszym miejscu :lol: Chłodzi się ładnie w lodówce, a ja próbuję ogarnąć kuchenny sajgon.

Co mnie podkusiło, żeby zacząć czyścić szafki?! Wszystko powyciągane, pomieszane, wygląda jak krajobraz po wybuchu granatu i weź tu człowieku teraz ogarniaj wszystko, układaj na miejsce i porządkuj, kiedy wena na sprzątanie trwała mniej niż kwadrans :roll:

@mloda, tyle się cudowności nasłuchałam o oleju kokosowym, każdy, kto używał jest zachwycony, a ja jakoś nie mogę się zebrać do tego, żeby w końcu kupić. Bo albo zapominam, albo czekam na to, aż skończę balsam, albo jeszcze coś. Spiąć się w końcu muszę :P

Wypadałoby dzisiaj wziąć się w końcu za farbowanie włosów. Nie-na-wi-dzę! Ale chyba czas najwyższy :P I głodna zaczynam się już robić, składniki wreszcie wszystkie mam, więc zaraz biorę się za obiad ;-)

#302 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 15:09

Masz chwilę tylko dla siebie więc korzystaj :-) Jakieś maseczki, film
zaliczone 2 filmy - Hobbit i Moje wielkie greckie wesela :mrgreen:

A teraz ubieram się (w końcu!) i śmigam na kawę do mamy i przy okazji Młodą zobaczę.

Jednak nie umiem wolnego czasu - tylko dla siebie - wykorzystać odpowiednio... :-P

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#303 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 17:06

Witam się wybawiona :mrgreen:

Z imprezy wyszliśmy o 5.30, po  6 położyłam się spać. Wstałam o 14.00 :-P

Studniówka udana, polonez wyszedł nam jak najbardziej. Jedyne co mi nie pasowało to orkiestra, która trochę fałszowała. Ale ogólnie wszystko na plus.

Zdjęcia oczywiście się pojawią jak dostanę od wszystkich ;-)

Od jutra zaczynam ostre rycie, powtórzę sobie materiał. Czeka na mnie jeszcze 60 stron z zadaniami do zrobienia, super :roll: Witajcie ferie :-)

Użytkownik inqaa edytował ten post 19 stycznia 2014 - 17:06

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#304 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 17:12

Cześc i czołem!

U Was też tak ślisko?

Ledwo doszłam i wróciłam z Kościoła.

Takiego mam lenia, że nawet leżeć mi się nie chce :lol:

Mąż jakiś film ogląda, ale też nie chce mi się patrzeć <bezradny>

No totalny leń.

@inqaa super, że wróciłaś zadowolona. :)

@marcys ja też mówię, że już stara jestem jeśli chodzi o naukę :lol:

@mloda aż "poczułam' ten zapach kokosa <ookk>

Chyba jakieś chipsy wciągnę <hmm>

Użytkownik Blondynka88 edytował ten post 19 stycznia 2014 - 17:13

nixqp2.png

#305 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 21:43

ciasto sie udało, troche siadło ale jest pyszne. <jesc>

jak milo , ze jutro do pracy na popoludnie ;-)

U Was też tak ślisko?
u mnie wisenne ciepełko w powietrzu ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#306 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 06:37

@magdaaaaa no a jak - ja zakochana - to kobita gotująco piecząca :lol: Haha, Księciunio stwierdził że następnym razem to on pro wersję XXL, żeby babci miał co zasunąć :lol: Rozczula mnie.

narobiłaś mi takiej ochoty na miodowe piwo, że robiąc listę z zakupami umieściłam je na pierwszym miejscu
hehehehe, bo miodowe najlepsze ;) byle nie za dużo, b się nie da :)

u mnie wisenne ciepełko w powietrzu

a u mnie deszcze niespokojne :/ nie lubię takiej pogodnie, niezależnie jaka to miałaby być pora roku.

Od jutra zaczynam ostre rycie,

no no, ja trzymam kciuki :) 

Witam nocnie/porannie.

I w sumie wiele więcej do dodania nie mam, bo zjem śniadanie  i śmigam spać :D :D :D  Ale  z wypiekami wspominam minione paręnaście godzin :lol: 

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#307 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 07:39

Bryyy ;)

Znów znienawidzony poniedziałek, i znów przyjdzie do mnie na zastępstwo babka z innej placówki, piątek wspominam tragicznie, poniedziałki są jeszcze gprsze, więc podejrzewam, że mega zapierdziel będę miała :P No, ale trudno...

@AgnieszkaT lepiej cofnij o tym zamienianiu się na śnieg, u mnie temperatura około -10 stopni, a ma być jeszcze gorzej... Ja chcę wiosny :cry: :cry: :cry:

Weekend minał w rozjazdach, a bo to pomóc temu to przewieźć, pomóc w zakupach remontowych dla cioci itd. Dobrze, że wczoraj po południu mieliśmy czas na leżakowanie :)

No, dopijam kawę i lecę powoli sie ogarniać, kolejny tydzień czas zacząć :)

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#308 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 08:10

@89kasienka89 -10 u Ciebie?! :shock: U mnie -3*C i śnieg pada.

Już myślałam, że zima w tym roku sobie odpuściła a tu nie. W tym tygodniu cały czas ma być mróz.

Jeszcze ciemno za oknem a ja muszę iść do bankomatu i do sklepu.

Wystawiliśmy kosz, ale przez tą ślizgawkę jeszcze śmieciarka nie jechała.

nixqp2.png

#309 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 08:34

@89kasienka89, u mnie -5, wiatr koszmarny. Miałam na balkonie wbite w ziemie gałązki choinek i wszystko gdzies poleciało. A na dodatek wszędzie lód. Wczoraj pojechalismy do dziadków to po 2 godzinach, mąż musiał od nowa szyby w samochodzie skrobać. Jednym słowem koszmar.

Witam,

Wczoraj powiedzielismy dziadkom o ciąży. Wzruszyli się. Dziadek stwierdził, że nawet jak maluch sie urodzi to nawet sie napije czegos mocniejszego :)

No a potem było błogie lenistwo. 

A dzisiaj po 11 smigam do ginekologa po recepte na leki, mąż po 15 odbiera wyniki badań i jedziemy do endokrynologa na wizytę. Mam nadzieję, że wszystko będzie oki.

A poza tym pranie już zrobiłam, odkurzyłam mieszkanie, obejrzałam film i chyba wracam do łóżka.

#310 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 08:49

A na dodatek wszędzie lód.
U mnie teraz śnieg go pokrył.

Mąż się spóźnił do pracy 10 minut, pomimo tego, że wyjechał dużo wcześniej. Ludzie na mieście po 20-30km/h jadą.

Wczoraj powiedzielismy dziadkom o ciąży. Wzruszyli się
To ich pierwszy prawnuk?

Mam nadzieję, że wszystko będzie oki.
Jasne, że będzie :)

A poza tym pranie już zrobiłam, odkurzyłam mieszkanie, obejrzałam film
Ty to szybka jesteś :) Ja też muszę dzisiaj odkurzyć i włączyć pralkę, bo się kolorów nazbierało ;)

Nie chce mi się wychodzi, ale jak mus to mus. :)

Później muszę być w domu, bo czekam na dwie przesyłki ;)

nixqp2.png

#311 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 09:14

u mnie -5, wiatr koszmarny.
U mnie wczoraj wiało, i tak samo, w aucie co chwila trzeba było skrobać szyby, Ł. to zanim gdzieś ruszaliśmy, to włączał silnik i nagrzewanie, żeby lód z szyb trochę puścił, masakra jednym słowem. I ślisko okrutnie, samochód tak się ślizga po jezdni, nawet przy wolnej jeździe. Dziś słoneczko, ale mrozi.@Blondynka88 takie uroki mieszkania na wschodzie, zawsze zima najsurowsza...

Dziś stwierdziłam, że pora wybrac się do fryzjera, włosy odrosły, ciężko je ogarnąć, muszę trochę pocieniować, żeby ładniej się układały.

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#312 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 09:46

To jak każdy smaruje o pogodzie, to wam powiem, że u mnie wciąż na plusie, szaro buro i chyba będzie padać :-) Czekam na  śnieg :-P

Witam się.

Wczoraj miałam o 22 tel od managerki żebym podeszła sprawdzić system, bo jakiś alarm im się świecił w centrali, a że człowiek ma dobre serce... to poszłam ;-) dobrze że nie mam daleko ;-)

Potem nie mogłam zasnąć, wiec do północy oglądałam tv. Za to jak zasnęłam to nawet nie słyszałam jak misiek wstaje do pracy..

No, dopijam kawę i lecę powoli sie ogarniać, kolejny tydzień czas zacząć :-)

Eh witam w klubie, marzę żeby już była sobota wieczór... Może jakoś przeżyje :->

#313 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 09:57

@Blondynka88, nom ich pierwszy więc są podekscytowani:) i tak samo dla moich rodziców pierwszy wnuk:) (wnuczka) :D

@89kasienka89 , to wrzuc potem jakies fotki po fryzjerze.

Kurcze, chyba podniosę dupsko z łóżka bo ile mozna.

Zgaga mnie złapała straszna :evil: Jak nigdy takich rzeczy nie miałam to teraz non stop.

No a w czwartek mamy  <ksiadz> całe szczęście mąż bierze wolne bo ma dentyste  ale to pomoże mi ogarnąć mieszkanie.

#314 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 10:05

Hello.

Nie narzekam,lubie zimę,tylko troszkę ślisko,trzeba uważać.W planach dziś drobne przemeblowanie w pokoju.Tak mnie jakoś naleciało.Poprzesuwam parę mebli,zobaczymy co z tego wyjdzie.

Na obiad dziś pierogi z mięsem i surówki jako dodatek.

ciasto sie udało, troche siadło ale jest pyszne.

To dobrze :)

Wczoraj powiedzielismy dziadkom o ciąży. Wzruszyli się. Dziadek stwierdził, że nawet jak maluch sie urodzi to nawet sie napije czegos mocniejszego :-)

Bardzo fajnie,ze dziadkowie zadowoleni:)

Ja też muszę dzisiaj odkurzyć i włączyć pralkę, bo się kolorów nazbierało :-)

Tak jak u mnie ;)

Miłego dnia!

#315 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 18:21

Hej ;)

U mnie super po weekendzie. Spędziłam go z D. jak zwykle :P Spotkała mnie miła niespodzianka w postaci zaproszenia od teściowej na naleśniki.

No więc pojechałam. Razem robiłyśmy i smażyłyśmy. Wyszły nam omlety bo się z ciastem coś dziwnego działo. Fajnie nam się gadało, widać że z dala od teścia to inna kobieta  :-D Nawet mnie przytuliła na pożegnanie. ;)

W niedzielę natomiast byliśmy na "Nimfomance". Wróciliśmy spacerkiem do domu dyskutując na temat filmu. Wcześniej sączyliśmy sobie piwko i 'naprawialiśmy' mojego laptopa. 

Teraz myślę co zjeść i czekam aż się pranie zrobi to rozwieszę.

@AgnieszkaT, też mam w czwartek, ale mnie nie będzie, bo mam zaliczenie. Trudno, nie płaczę z tego powodu. Babcia da sobie radę.

#316 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 18:29

No więc pojechałam. Razem robiłyśmy i smażyłyśmy. Wyszły nam omlety bo się z ciastem coś dziwnego działo. Fajnie nam się gadało, widać że z dala od teścia to inna kobieta  Nawet mnie przytuliła na pożegnanie.

super :-)

Witam

Humor do bani, łeb mi pęka, limit łez na dziś wykorzystałam.... no więc jestem bezrobotna :cry:

Tak narzekałam, aż mnie wkońcu wykopali, a w czwartek byłby rok.....

Jutro jadę z rana do PUP, kupuję lokalną gazetę i spróbuję się nie załamać :->

Ehhhh.

Zaraz wybywam z domu, żeby nie zwariować :roll:

Może puzzle dokończymy, bo już malutko zostało.

Miłego :->

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#317 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 18:55

Uuu. Spokojnie dosyć tutaj ;-)

@Majorka^^ <przytul> <przytul> Znajdziesz coś szybko! trzymam kciuki.

@Wisienkowa fajnie, że przynajmniej z teściową masz dobry kontakt :)

Jeśli chodzi o pogode to u mnie pierwszy raz mrozik był + deszcz, więc parkiet idealny do tańców na lodzie :lol: :lol:

Weekend jakoś zleciał, był szwagier, ponadrabialiśmy filmy, popiwkowaliśmy. Nawet zaliczyłam pierwszy zgrzyt z Łośkiem, ale już jest OK. Taka karma, że nie musiałam długo czekać na efekty <jezorowaty> Zołza ze mnie <diabelek>

Dziś dzień lenia. Słówka tylko poogarniałam.

Przyjemnego wieczoru.

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#318 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 19:43

Hello

U nas dzisiaj jedno wielkie lodowisko, Ciesze się, że nigdzie nie muszę (a nawet nie mogę :P) się ruszać. Okruszek przesypia ładnie noce i naprawdę nie mam na co narzekać. Opowieści o tym, że nie ma kiedy się przebrać z pidżam i zjeść obiadu to wielka przesada w naszym przypadku. Zrobiłam dziś pranie, wykąpałam się, ugotowałam obiad, pozmywałam. Domyślam się, że jeszcze dostane w kość, ale na razie cieszę się macierzyństwem jak tylko mogę :) Powoli już wracam do sił, nie kładę się spać w dzień wcale i jestem z siebie dumna. 

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#319 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 19:53

że u mnie wciąż na plusie, szaro buro i chyba będzie padać
u mnie podobnie ;) snieg ponoc ma byc wlutym dopiero

Majorka :* napewno cos szybko znajdziesz 

. Opowieści o tym, że nie ma kiedy się przebrać z pidżam i zjeść obiadu to wielka przesada w naszym przypadku.
moze sa dziewczyny co tak maja. Ja pamietam ze luzy byly...mala spala pieknie, tylko pobudka na cyca. Nie moge narzekac

Teraz za to jestem bardziej zmeczona i bardziej daje popalic. Ale u Ciebie synek moze byc spokojny 

Ja sie biore za film i spac

Jutro po 16  jade do ednokrynologa i ciekawa jestem co powie 

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#320 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 22:39

to kobita gotująco piecząca
w koncu tak trafia sie do serca ;-)

deszcze niespokojne
u mnie tez cały dzien lało.

@mloda pogodzeni juz ???

@Wisienkowa fajnie ze z mama narzeczonego sie uklada ;-)

@Majorka^^ przykro mi <pocieszacz>

byłby rok
zleciało .

w pracy spoko bylo , zarobilam czekolade choc numru telefonu nie dałam <jezorek11>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko