"Nowe" pokolenie
Napisano 07 września 2008 - 08:13
Napisano 07 września 2008 - 11:59
tylko co miała powiedzieć, jak ja zapytano?
wcześniej mówiła ze koleżanki nazywają ja dziewczyna spod latarni.
głupio jej było powiedzieć, ze ubiera sie jak laska która sie odda pierwszemu napotkanemu facetowi.
chociaż już nie wiem, może faktycznie one nie wiedza co to znaczy.
jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić.
ja w ich wieku wiedziałam...
Napisano 08 września 2008 - 18:49
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 08 września 2008 - 19:19
Kiedyś oglądałam taki filmik o dzieciach ze szkoły podstawowej (też takie 11 12 latki występował) w czasach PRL. Byłam sszkowana ich dojrzałymi wypowiedziami, dyskusjami na lekacjach, na przerwach potrafili poruszac tematy o których dzisiejsze nastolatki nie mają pojęcia. No ale wtedy nie dziewczyny myślały o tym, żeby się rozwijac a nie packac fluidami...
Napisano 09 września 2008 - 11:14
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 09 września 2008 - 17:53
a w jakim wieku jestes?ostatnio zauważyłam że dziewczyny w moim wieku też nie są najmądrzejsze...
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 09 września 2008 - 17:57
Napisano 09 września 2008 - 18:07
coś w tym jest...moja koleżanka na studiach była od nas starsza o 5lat samotnie wychowywała dziecko ale żeby sie wtopić w towarzystwo zaniedbywała córkę wydając pieniądze na imprezy i drogie ciuchy choć nie przelewało się im...w taki sposób szukała aprobaty ale dla mnie to było niedorzeczne.tzn dziewczyny na studiach chcąc się"odmłodzić"(??)
moi zdaniem zawsze tak było że jak mamy naście lat chcemy być dorośli i na odwrót
Napisano 09 września 2008 - 18:11
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 28 listopada 2008 - 23:27
Co do ludzi ze studiów to coś w tym jest. Też mam takie odczucie, że wiele osób zachowuje się jak jakieś smarkacze. Ale to inny temat...
Napisano 29 listopada 2008 - 01:06
Wg. mnie to lekka przesada, każdy ma też swój rozsądek."Kiedy dziecko zaczyna samo oglądać telewizję/ korzystać z internetu kończy się wychowanie".
Napisano 03 grudnia 2008 - 00:36
No niestety,takie jest myślenie dzisiejszej młodzieży - Naturalnie nie mówię tu o wszystkich,bo obraził bym sporo osób,jednak faktem jest,że coraz więcej osób postępuje wg wyżej wymienionych przeze mnie "zasad".Tak szczerzy się alkoholizm,narkomania i ilość zarażonych na AIDS. Może opisałem to brutalnie,ale prawda jest brutalna...
Pozdrawiam wszystkich,normalnych ludzi,którzy trzymają się zasad moralności
Napisano 03 grudnia 2008 - 00:46
Dziękuję.Pozdrawiam wszystkich,normalnych ludzi,którzy trzymają się zasad moralności
Napisano 03 grudnia 2008 - 14:39
Co Nas nie zabije to Nas wzmocni ![]()
COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ ![]()
Napisano 03 grudnia 2008 - 16:08
Napisano 03 grudnia 2008 - 16:42
jeżeli rodzice mają głowę i dbają o dziecko - to jest to przesada, często niestety jest tak że dzieciakowi włacza sie tv lub komp żeby nie marudziło, czymś się zajęło"Kiedy dziecko zaczyna samo oglądać telewizję/ korzystać z internetu kończy się wychowanie".
Donkotjo, to co opisałeś to niestety bardzo często sama prawda.
i właśnie dlatego wydaje mi sie że zakazy do niczego nie prowadzą. sama miałam kilka przygód z alkoholem jak byłam w gimnazjum. myślicie że kupiony był w sklepie? nie ... dziś bym tego nie powtórzyła, choćby dlatego że źródło pochodzenia tego alko było więcej niż mocno niepewne. więc gadanie typu zabronić sprzedaży do21 r ż może sie obrócićprzeciwko wprowadzającym ten zakaz. wg mnie potrzebna jest długa i mozolna praca w celu uświadomienia dzieciaków, ze przez alko, narkotyki i papierosy nie przyszpanują, a mogą tylko sobie zaszkodzić. promowanie zdrowego trybu życia i uczynienie modnym nie palenie i nie upijanie sie, że o narkotykach nie wspomnę.zakazany owoc najlepiej smakuje
Jacqueline, nie raz spotkałam sięz tym że sprzedawczyni wołała ode mnie dowód jak chciałam fajki kupić, ale kilkakrotnie widziałam jak nie miała problemu ze sprzzedaniem wódki dziewczynie, która mogła mieć max 16 lat ...
Napisano 03 grudnia 2008 - 17:01
Co Nas nie zabije to Nas wzmocni ![]()
COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ ![]()
Napisano 03 grudnia 2008 - 17:04
Chyba baaardzo długa, dlatego że te dzieciaki będą po prostu sobie z tego kpić, uważają że oni mają rację i kropka. Miałam w liceum nie jedno tego typu spotkanie i nieważne czy mówił psycholog, policjant czy nauczyciel, faceci zawsze sobie z tego kpili, więc nie wiem w jaki sposób przemówić do tych .. pustakówwg mnie potrzebna jest długa i mozolna praca w celu uświadomienia dzieciaków, ze przez alko, narkotyki i papierosy nie przyszpanują, a mogą tylko sobie zaszkodzić. promowanie zdrowego trybu życia i uczynienie modnym nie palenie i nie upijanie sie, że o narkotykach nie wspomnę.
No i właśnie przez takich sprzedawców m.in. te dzieciaki nie widzą pewnych granic.coś nie halo? na zwróconąuwagęnie zareagowała, jedna wręcz burknęła że nie moja sprawa
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych