Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

"Nowe" pokolenie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
109 odpowiedzi w tym temacie

#41 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 07 września 2008 - 08:13

Tamci rodzice też chcą jak najlepiej, no może poza tą jedną, co chce córkę do zakonu wysłac. W każdym razie rodzice chcą dobra dziecko, ale dziecko twierdzi, że wie lepiej i że nic mu nie grozi. Próbują byc dorosłe, choc nawet nie wiedzą, kim jest prostytutka... To naprawde jest bardzo przykre...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#42 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 07 września 2008 - 11:59

moim zdaniem ona doskonale wiedziała kim jest dziewczyna spod latarni.
tylko co miała powiedzieć, jak ja zapytano?
wcześniej mówiła ze koleżanki nazywają ja dziewczyna spod latarni.
głupio jej było powiedzieć, ze ubiera sie jak laska która sie odda pierwszemu napotkanemu facetowi.
chociaż już nie wiem, może faktycznie one nie wiedza co to znaczy.
jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić.
ja w ich wieku wiedziałam...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#43 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 08 września 2008 - 18:49

wiecie co ... mam siostre w wieku 15 lat... po obejrzeniu tych fragmentów "rozmów..." troche sie przeraziłam :shock: widziałam różne rzeczy (jeżdze na kolonie jako opiekunka) ale te dziewczyny to całkowita porażka. i wina wwedług mnie nie leży tylko po stronie rodziców. przede wszystkim otoczenie tych dzieciuchów ma na nich duży wpływ. to sięłączy z brakiem rozmowy w domu, brakiem wzorców, mądrymi portalami typu fotka i inne takie gdzie gówniary 13 letnie pokazują jak najwięcej tylko mogą... razem daje to efekt taki że mundurki to chyba nie był taki zły pomysł... w szkole dziewuchy próbują sie prześcignąc która jest najbardziej wysmarowana (bo malowaniem trudno to nazwać) i która ma najmniej na sobie... a ze nauczyciele na to też niezbyt chętnie reagują (uogólnienie-wybaczcie) kończy sie na tym ze swoja osoba te dzieciaki reprezentują to co było na tych filmikach

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#44 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 08 września 2008 - 19:19

Niestety, o ile kiedyś można było dośc często spotkac mądrą trzynastolatkę, która czyta książki czy interesuje się czyms więcej niż kosmetykami o tyle w dzisiejszych czasach jest to bardzo trudne (bo mam nadzieje, że nie można powiedziec niemożliwe).
Kiedyś oglądałam taki filmik o dzieciach ze szkoły podstawowej (też takie 11 12 latki występował) w czasach PRL. Byłam sszkowana ich dojrzałymi wypowiedziami, dyskusjami na lekacjach, na przerwach potrafili poruszac tematy o których dzisiejsze nastolatki nie mają pojęcia. No ale wtedy nie dziewczyny myślały o tym, żeby się rozwijac a nie packac fluidami...
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#45 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 09 września 2008 - 08:14

jakie wzorce one przekażą swoim dzieciom?
i kim one zostaną w przyszłości.
skoro one interesują się tylko ubraniami i kosmetykami.
nie mają pojęcia o tematach poważnych.
udają takie dorosłe, ale ich zachowanie jest takie niedojrzałe.... <bezradny></span>
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#46 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 września 2008 - 11:14

wiecie co.... ostatnio zauważyłam że dziewczyny w moim wieku też nie są najmądrzejsze... część z moich kumpeli to takie blondi z kawałów. owszem można pogadać ale nie na poważne tematy no i najlepiej to plątać sie z nimi po sklepach imprezować i wyrywac gości na jedną noc... też lubie poplątać sie po mieście czy wyskoczyć na impreze ale wydaje mi sie że pewne rzeczy działają też w drugą strone... tzn dziewczyny na studiach chcąc się"odmłodzić"(??) zaczynają sie zachowywać jak te gówniary kilkunastoletnie...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#47 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 09 września 2008 - 17:53

ostatnio zauważyłam że dziewczyny w moim wieku też nie są najmądrzejsze...

a w jakim wieku jestes?
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#48 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 września 2008 - 17:57

Donn, 22 latka :) konkertnie chodziło mi o pewną część towarzystwa studenckiego ...

#49 kasiulka

kasiulka
  • Użytkownik
  • 270 postów

Napisano 09 września 2008 - 18:07

tzn dziewczyny na studiach chcąc się"odmłodzić"(??)

coś w tym jest...moja koleżanka na studiach była od nas starsza o 5lat samotnie wychowywała dziecko ale żeby sie wtopić w towarzystwo zaniedbywała córkę wydając pieniądze na imprezy i drogie ciuchy choć nie przelewało się im...w taki sposób szukała aprobaty ale dla mnie to było niedorzeczne.

moi zdaniem zawsze tak było że jak mamy naście lat chcemy być dorośli i na odwrót 8-)
Cierpliwość...to spokój, że przecież się stanie!
Dołączona grafika

#50 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 09 września 2008 - 18:11

życie studenckie to już inny temat
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#51 kasiulka

kasiulka
  • Użytkownik
  • 270 postów

Napisano 09 września 2008 - 18:19

życie studenckie to już inny temat

...pewnie masz rację...niedługo się sama o tym przekonam jak pójdę do pracy za nie cały miesiąc :roll:
Cierpliwość...to spokój, że przecież się stanie!
Dołączona grafika

#52 __Lara

__Lara
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 23:27

Niestety, to syndrom dzisiejszych czasów. Po pierwsze brak odpowiedzialnego wychowania rodziców. Po drugie świat dostępny od ręki dla tych dzieci, czyli telewizja, internet. Przeczytałam niedawno bardzo mądre zdanie: "Kiedy dziecko zaczyna samo oglądać telewizję/ korzystać z internetu kończy się wychowanie".

Co do ludzi ze studiów to coś w tym jest. Też mam takie odczucie, że wiele osób zachowuje się jak jakieś smarkacze. Ale to inny temat...

#53 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 29 listopada 2008 - 01:06

"Kiedy dziecko zaczyna samo oglądać telewizję/ korzystać z internetu kończy się wychowanie".

Wg. mnie to lekka przesada, każdy ma też swój rozsądek.

#54 Donkotjo

Donkotjo
  • Użytkownik
  • 341 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 00:36

No niestety,coraz bardziej przypominamy amerykanów,również pod względem stylu życia.Trawka,alkohol,sex... Brak ich w wieku 15-16 lat?Jak to możliwe,przecież to takie staromodne być dziewicą/prawiczkiem w takim,jakże starym wieku,to samo tyczy się alkoholu i wszelakiej maści narkotyków.Przecież trzeba być trendy i brzuch pokazać,baaa lepiej mini wrzucić i przy tablicy w szkole tyłkiem świecić,a co,niech zazdroszczą! W weekendy dyskoteka do białego rana,oczywiście nie obejdzie się bez naszego wszędobylskiego alkoholu,bo jak to się bawić bez niego? Jeszcze seks z przypadkową osobą,ot tak,przygoda.

No niestety,takie jest myślenie dzisiejszej młodzieży - Naturalnie nie mówię tu o wszystkich,bo obraził bym sporo osób,jednak faktem jest,że coraz więcej osób postępuje wg wyżej wymienionych przeze mnie "zasad".Tak szczerzy się alkoholizm,narkomania i ilość zarażonych na AIDS. Może opisałem to brutalnie,ale prawda jest brutalna...

Pozdrawiam wszystkich,normalnych ludzi,którzy trzymają się zasad moralności ;-)

#55 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 00:46

Brutalna jest ta prawda, którą opisałeś, a nie sposób w jaki to zrobiłeś. To są po prostu tępi ludzie- nie wiem tak naprawdę jak można tłumaczyć ich zachowanie, ja jestem lekko przerażona patrząc na tych niektórych małolatów. Za 20 lat może im mózgi nabiorą fałdek <bezradny></span>

Pozdrawiam wszystkich,normalnych ludzi,którzy trzymają się zasad moralności ;-)

Dziękuję.

#56 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 14:39

To ja powiem tak co o tym myśle, tz. dokłdnie wszystko bierze się mediów wiadomo itd., wszystko ocieka seksem, narkotykam alkoholem itd., młodzi z tego biora przykład, po drugie zakazany owoc najlepiej smakuje, musimy zauwarzyc że to dotyczy młodzieży dojrzewajacych, buntujących się i oni tak na prawde mają gdzieś wszelkie zasady moralnoś dla nich liczy sie tu i teraz, szpan itd., najważniejsza jest akceptacja równiesników a to w jaki, czy dobrze w oczach społeczeństwa czy źle sie nie liczy. Dla nich waż nie jest to aby matka czy ojciec nie wtrącali się im wiedza mniej tym lepiej. Fakt faktem dzieje się źle, ale można temu w jakis sposób zapobieć, muszą niestety zrobić ludzie dorośli, bo tylko oni powinni mysleć racjonalnie tz. nie sprzedawać nieletnim alkoholu, powinna być wprowadzaona godzinna policyjna itd., a co najważniejsze rodzice powinni bardziej angażwoać się w zycie swoich dzieci itd., bo dawanie kasy itd., niczego nie zalatwi a porowadzi do złego, jak świat światem młodzi zawsze będą się buntować, ale niech to robia w inny sposób :roll:

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#57 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 16:08

No mi się wydaje, że tego typu metody są dość rygorystyczne, ale może i byłyby skuteczne jeśli nie da się słowami to wprowadzić różne zakazy typu godzina policyjna czy pewnego typu selekcja wśród młodzieży przy sprzedaży alkoholu, tu gdzie jestem alkoholu nie sprzedadzą jeśli NIE MASZ 21 lat, w niektórych punktach jeśli wyglądasz na mniej niż 21 lat, trzeba pokazać dowód, alkohol swoje też przecież robi i jeśli ktoś się nie zainteresuje tym i nie wprowadzi pewnych zmian będzie jeszcze gorzej albo każdy małolat będzie się dalej ' staczał '.

#58 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 16:42

"Kiedy dziecko zaczyna samo oglądać telewizję/ korzystać z internetu kończy się wychowanie".

jeżeli rodzice mają głowę i dbają o dziecko - to jest to przesada, często niestety jest tak że dzieciakowi włacza sie tv lub komp żeby nie marudziło, czymś się zajęło

Donkotjo, to co opisałeś to niestety bardzo często sama prawda.

zakazany owoc najlepiej smakuje

i właśnie dlatego wydaje mi sie że zakazy do niczego nie prowadzą. sama miałam kilka przygód z alkoholem jak byłam w gimnazjum. myślicie że kupiony był w sklepie? nie ... dziś bym tego nie powtórzyła, choćby dlatego że źródło pochodzenia tego alko było więcej niż mocno niepewne. więc gadanie typu zabronić sprzedaży do21 r ż może sie obrócićprzeciwko wprowadzającym ten zakaz. wg mnie potrzebna jest długa i mozolna praca w celu uświadomienia dzieciaków, ze przez alko, narkotyki i papierosy nie przyszpanują, a mogą tylko sobie zaszkodzić. promowanie zdrowego trybu życia i uczynienie modnym nie palenie i nie upijanie sie, że o narkotykach nie wspomnę.
Jacqueline, nie raz spotkałam sięz tym że sprzedawczyni wołała ode mnie dowód jak chciałam fajki kupić, ale kilkakrotnie widziałam jak nie miała problemu ze sprzzedaniem wódki dziewczynie, która mogła mieć max 16 lat ... :roll: coś nie halo? na zwróconąuwagęnie zareagowała, jedna wręcz burknęła że nie moja sprawa :roll:

#59 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 17:01

nie(d)oceniona, no co ty gadka typu nie pij bo alk. uzależnia nietrafi do młodych ludzi, jestem za regorystycznymi zakazami(to dotyczyło by kupujących i sprzedających), im bardziej bedą regorystyczne tym wszelakie używki będą mało dostępne :roll: a za dane przewnienie grozic tym, ze będą one wpisane do akt i ciągnoć się przez długie lata naszego zycia, proste jak nie proźba to groźba :roll:

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#60 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 17:04

wg mnie potrzebna jest długa i mozolna praca w celu uświadomienia dzieciaków, ze przez alko, narkotyki i papierosy nie przyszpanują, a mogą tylko sobie zaszkodzić. promowanie zdrowego trybu życia i uczynienie modnym nie palenie i nie upijanie sie, że o narkotykach nie wspomnę.

Chyba baaardzo długa, dlatego że te dzieciaki będą po prostu sobie z tego kpić, uważają że oni mają rację i kropka. Miałam w liceum nie jedno tego typu spotkanie i nieważne czy mówił psycholog, policjant czy nauczyciel, faceci zawsze sobie z tego kpili, więc nie wiem w jaki sposób przemówić do tych .. pustaków <bezradny></span>

coś nie halo? na zwróconąuwagęnie zareagowała, jedna wręcz burknęła że nie moja sprawa :roll:

No i właśnie przez takich sprzedawców m.in. te dzieciaki nie widzą pewnych granic.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych