Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

"Nowe" pokolenie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
109 odpowiedzi w tym temacie

#21 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 05 września 2008 - 10:50

Ja wczoraj polecalam rozmowy w toku, moze ktos ogladal.
Dla mnie to jest niepojete, co te mloode dziewczynki wyprawiaja <bezradny></span>
Ja w wieku 14tu lat, nie mialam co wiecej !nie wiedzialam! ze istnieje internet! Nie bylam swiadoma wieeelu rzeczy. Bardzo podobala mi sie wypowiedz pani psycholog, ze to jak zacheta dla pedofili. bo chyba faktycznie tak to mozna odebrac.
Czternastka pisze sobie na zdjeciu "sexy" to jest dziecko i sporo wody musi jeszcze uplynac...
No i te usmiechy mamusi. niby przeciwna ale w gruncie rzeczy widac, ze zbyt lagodna i nie umie albo nie moze dac sobie rady z wychowaniem takiej corki. Nie bede tu oceniac ich metod wychowawczych a raczej ich braku...
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#22 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 05 września 2008 - 10:53

eee tej pierwszej nastolatki to wogule nie moglam sluchac ;-/ ona sie nawet wyslowic nie potrafila ;-/ masakra normalnie...

[ Dodano: 2008-09-05, 11:53 ]
a tam jeszcze jedna byla i tez nie potrafila sie wyslowic... a wygladala naprawde zle ;)

#23 kasia4

kasia4
  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 05 września 2008 - 11:02

Ja to obejrzałam i jestem przerażona. Jak ta dziewuszka jest ubrana ( na drugim "filmie") wymalowana. Mam tylko nadzieję, że moja córa taka nie będzie. Ale jeszcze coś wnioskuję z tych filmików. Rodzice nie rozmawiają z dziećmi na takie tematy jak seks, czy gwałt, etc. A powinni.

#24 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 05 września 2008 - 11:28

niby takie "dorosłe" a prostych rzeczy nie rozumieją :-/
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#25 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 05 września 2008 - 12:36

akurat wczoraj tez ogladalm ten program... z siostra ktora ma obecnie 17 lat.... i stwierdzilam ze moja matka nparawde potrafi przekazac jakies wartosci... bo ani ja ani siostra nigdy sie tak nie ubiralysmy.. nie myslalasmy w ton sposob... co wiecej jedna z tych dziewczyn ku zdziwnieu mojemu i siostry to jej znjoma chodzaca do tego samego liceum... siostra twierdzi ze ona faktycznie sie tak ubiera...pozatym te dziewczyny chyba nie sa siwadome tego jak bardzo prowokuja mezczyzn... nie twierdze ze kazda dziewczyna/kobieta zglwacona sama ten gwalt jakby sprowokowala absolutnie nie... ale zeby dziewczyny w wieku 15 16 lat ubieraly sie w taki spoosb... ktory nie oszukujemy sie ale przyciaga uwage mezczyzn... jedna z nich juz przezyla taki dramat.. ale chyba nei wyciagnerla za bardzo wnioskow do nadal miala jak dla mnie za krotkie spodenki...
Pozatym nie mozna oczywiscie uogolniac... ale jak ja chodizlam do gimnazjum i liceum to nie bylo czegos takieog ja teraz.. alkohol... narkotyki.. paierosy seks... umowmy sie.. swieta nie bylam.. chodzilam na imprezy.. pilam alkohol ale zawsze znalam granice... seks zaczelam uprawiac jak mialam prawie 20 lat... wiec mialam juz torche oleju w glowie... pozatym gonitwa tych dziewczyn do doroslosci je kiedys zgubi.. nie rozumiem dlaczego one na sile chca byc dorosle.. mam w domu siostre... ktora ubiera sie dobrze.. moze nawet i seksownie ale nie chodzi z dekoltami do pepka ani spodniczkami takiej dlugosci ze widac majtki... pozatym mama by jej w zyciu w takim stroju z domu nie wypuscila... papierosow nie pali.. narkotykow nie bierze... alkohol... yy czasme piwo wypije... seksu nie uprawia... wiec wydaje mis ie ze mozna zyc z szacunkiem dla samej siebie.. a nie chodzic prawie nago po ulicy przeklinac palic i uprawiac seks byle gdzie i byle z kim.... o zgrozo... mam tylko nadzieje ze ta degeneracja (bo dla mnie to degeneracja) spoleczenstwa nie ebdzie postepowac w tak zastraszajacym tempie...
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#26 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 05 września 2008 - 15:01

Jak dla mnie to wina chyba rodziców, że ich dzieci się zachowują tak jak się zachowują. Na pierwszym filmie dziewczyna mówi takie zdanie, kiedy Drzyzga pyta czy mama jej tłumaczyła, czemu ma się tak nie ubierac :"Nie, nie mówiła mi dlaczego, po prostu powiedziała, że mam się tak nie ubierac" coś mniej więcej takiego. Kobieta chyba dopiero w programie zaczęła dziecku tłumaczyc jakie zagrożenia mogą ją spotkac... no to ja się nie dziwie że dziewczyna robi matce na złośc i ubiera się dlalej tak jak się ubiera skoro matka nie potrafiła jednego konkretnego argumentu jej wyłożyc :-/
Przykro mi ale dziecko samo się nie wychowa, potrzebuje do tego rodziców, a skoro rodzice nie potrafią rozmawiac ze swoimi dziecmi, przekazywac im jakiś wartości to potem rosną nam małe "imbecylki", które sklecic jednego zdania nie potrafią, ale za to wiedzą jaka jest odpowiednia poza na fotkę :-/
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#27 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 05 września 2008 - 17:04

Też to widziałam :shock: powiem krótko straszne, a wszczególności podejście tych matek wobec włąsych córek tz> nie umiejętność powiedzienia dlaczego nie ma sie tak ubierać, czym to grozi, że swoim ubiorem moga sprowokować faceta do gwałtu. I poraz kolejny wstyd i krępowanie się, bo trzeba urzyć określeń i nazewnictwak przy określeniu sytuacj która może się zdarzyć. Poprost brak szczerych rozmów matki i córki. A sposób wypowiadana się tych dziewczą wynika z tego że może były stremowane i dlatego rozmowa im się nie klejiły że tak powiem, a może z innych przyczyn ale wraz z wiekiem powinny nabyć i ta umiejętność :-)

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#28 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 05 września 2008 - 17:08

a wszczególności podejście tych matek wobec włąsych córek tz> nie umiejętność powiedzienia dlaczego nie ma sie tak ubierać, czym to grozi, że swoim ubiorem moga sprowokować faceta do gwałtu

bez przesady do tych dziewczyn to jak grochem o ściane :-? skoro twierdzą że kobieta spod latarni to taka której wszyscy zazdroszczą bo się fajnie ubiera i nie rozumie co to znaczy prowokować to aż ręce opadają <bezradny></span>
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#29 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 05 września 2008 - 17:20

tuptunio, a powiedz mi skąd miały się dowiedziec kim jest kobieta spod latarni?? Z Bravo?? Od koleżanek??
Sorry czy to przypadkiem nie matka powinna uświadamiac swoje dziecko??
A mamusie teraz takie mądre przed panią Drzyzgą i przed psychologiem a w domu z dzieckiem pogadac nie potrafią tylko "nie bo nie" :-/

#30 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 05 września 2008 - 17:26

w domu z dzieckiem pogadac nie potrafią tylko "nie bo nie"

ta pierwsza sama mówiła "a bo coś sie może stać i że kogoś sprowokuje" to są chyba tłumaczenia?

tuptunio, a powiedz mi skąd miały się dowiedziec kim jest kobieta spod latarni?? Z Bravo?? Od koleżanek??

bez przesady ona ma 14lat. ja w jej wieku wiedziałam kim są prostytutki :-/
Dołączona grafika

#31 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 05 września 2008 - 17:29

pierwsza sama mówiła "a bo coś sie może stać i że kogoś sprowokuje

powiedziala tak dopierow w studiu, wcześniej sama słyszałaś, zero tłumaczenia, czemu, co dlaczego...

w jej wieku wiedziałam kim są prostytutki

zapewne dlatego że Twoi rodzice nie omieszkali Cię o tym poinformowac...

#32 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 05 września 2008 - 17:31

powiedziala tak dopierow w studiu, wcześniej sama słyszałaś, zero tłumaczenia, czemu, co dlaczego...

a skąd wiesz że dopiero w studiu? sama powiedziała to co wcześniej pisałam i że nie uznaje tego jako tłumaczenia. więc jak ma jej to tłumaczyć?
Dołączona grafika

#33 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 05 września 2008 - 17:33

a skąd wiesz że dopiero w studiu?

bo dziewczyna wyraźnie na filmiku zaznaczyła, że matka jej nigdy tak naprawdę nie wytłumaczyła, czemu ma się tak nie ubierac.

#34 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 05 września 2008 - 17:35

dobra malenka, nie ma się co sprzeczać bo i tak jednak myślimy o tych dziewczynkach tak samo ;-)
Dołączona grafika

#35 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 05 września 2008 - 17:39

tuptunio, no jasne, tylko mi się żal tych dziewczynek robi, co będzie dalej z ich życiem... no ale to juz ich sprawa, mam nadzieje, że się w końcu obudzą ;)

#36 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 05 września 2008 - 17:44

mam nadzieje, że się w końcu obudzą

tylko żeby nie było la nich za póżno :-(
Dołączona grafika

#37 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 05 września 2008 - 17:53

Jak im ktoś wskarzę drogę, to na pewno się odnajdą.

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#38 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 06 września 2008 - 17:20

Po obejrzeniu pierwszego filmiku jestem zszokowana,że taka rozmowa między matką a córką odbyła się dopiero w studiu na oczach tysięcy widzów :shock: nie mogła wcześniej usiąść z nią przy herbacie i pogadać jak kobieta z kobietą? :shock: i opowiedzieć co jej się kiedyś stało?....
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#39 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 06 września 2008 - 21:55

mi najgorsza wydała sie ta, która chciała aby córka została zakonnica.
córka jej mówi ze chce z nią porozmawiać a ona ze nie czuje potrzeby rozmowy.
córka ze ma chłopaka a matka ze jeszcze nie postanowione czy pójdzie do zakonu czy będzie miała chłopaka. a jak już ma to niech sobie ma, ale ona tego nie przyjmuje do wiadomości bo to nic pewnego, że zostanie jej mężem.
no i jak sie idzie z mężem do łózka to antykoncepcja nie jest potrzebna.
tak jakby to co czuje ta dziewczyna sie nie liczyło, tylko to co czuje matka <bezradny></span>
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#40 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 06 września 2008 - 21:59

jak by mi matka tak odpowiadala to bym byla wsciekla...dobrze ze mam rodzicow mlodych i o wszystko moge zapytac..oni zreszta sami chca dla mnie jak najlepiej :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych