Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy październikowe ;)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
776 odpowiedzi w tym temacie

#41 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 02 października 2013 - 16:11

zajadam sie lakotkami

A ja mam ochotę na coś dobrego, słodkiego najlepiej, tylko jeszcze kompletnie nie wiem, na co :P W domu słodyczy brak, więc kiedy ochota się nasili będę zmuszona znów wyjść do sklepu, chociaż nie chce mi się strasznie.

Pogoda w dalszym ciągu wiosenna :) Umówiłam się z koleżanką na spacer, potem na kawę i pierwsza połowa dnia minęła mi na plotkach :mrgreen: W drodze do domu wstąpiłam jeszcze do Reala po książkę, której nie kupiłam ze względu na wczorajsze zostawienie karty w domu i pustki w portfelu :P

U mnie podobno już grzeją, ale mam całą ścianę okien, w której przez cały dzień świeci słońce i o ile latem to było przekleństwo, o tyle teraz jest bardzo przyjemnie :)

A teraz czas na kawę :mrgreen:

#42 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 października 2013 - 16:11

palomka, dzieki ;-)

też sobie muszę kupić ze 3 pary

hehe właśnie kupiłam 3 pary :mrgreen:

przygotowania do obiadu - dzisiaj eksperymentuję

a co robiłaś??
Aniusia, standardowe badania przy tarczycy + nieszczęsna prolaktyna :-/

My już w domciu. Obiadek zaliczony i w sumie teraz odpoczynek. Spódnicę sobie kupiłam i chociaż nie moja bajka bo kratka (szaro-czarno-czerwono-biała) ale spodobała mi się wiec jest.

[ Dodano: 2013-10-02, 17:12 ]

Pogoda w dalszym ciągu wiosenna

gdzie??? Ja mam za oknem szaro :-(

#43 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 02 października 2013 - 17:30

nikus, magda w zeszłym roku nie kupowałam sobie żadnej kurtki, tylko właśnie taki gruby sweter, bo jakoś się szybko zimno zrobiło w zeszłym roku i stwierdziłam, że nie opłaca mi się :lol:

Madzik no niestety, ale zamówiłam sobie na allegro i już do mnie jedzie :mrgreen:

Nina drzemkuje, dziś o wyjątkowo dziwnej porze. Wstanie, to kąpiel, jedzenie i mam nadzieję dalej spanie.

Z teściową przeszłyśmy pół miasta i nawet mnie nogi nie bolą :lol: Dzisiaj mam leniwy wieczór, kolejny samotny. Niestety D. wraca dopiero w piątek :roll: Chyba sobie odpalę Chirurgów z napisami <bezradny></span>

er3mjw4zst9mivdb.png

#44 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 października 2013 - 17:57

Magda tez kupilam lakotki i bede zaraz jesc :mrgreen:
Nikus u mnie tez pranie czesto, mala strasznie brudzi ;-)

Ja tylko tak na chwile zajrzałam, dopiero co wrocilam
padam dzis . :roll:

Jutro bedzie zas sprzatanie wielkieeeeeee bo chyba juz jutro kuchnia bedzie gotowa :mrgreen:
Jeszcze raz przemalowac sufit, i na stol czekamy ale to pikus
I zazdrostki kupiłam. Fajnie.
Po 20 pewnie film, kakao i ciasteczka. Chwila dla siebie :->
Dobranoc
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#45 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 02 października 2013 - 18:06

Hej :)

My dopiero po obiado- kolacji,bo K niedawno przyszedł z pracy. :->

teraz czekam pod kocykiem na seriale :mrgreen:
Zimno jak nie wiem co, nawet nigdzie nie wychodziłam <bezradny></span> <bezradny></span>

:-D
pobuszuje trochę po allegro... hmm chociaż może nie bo zaraz znowu coś zamówię (czyt.ubranka dziecięce) :-P :-P

iv09i09kftvt0mdm.png

#46 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 02 października 2013 - 19:16

hej hej :)

Padam na twarz. Nie miałam na szczęscie ostatniego wykładu i tym sposobem udało mi sie wrócic wcześniej do domu. Od razu przebrałam sie w pidzame, zrobilam kakao , wyjęłam babeczkę czekoladową ktora dostałam na uczelni :mrgreen: i będe sie zaraz zajadac :mrgreen: Smiechu dzisiaj było na zajęciach co niemiara. Niestety wykladowcy sa wymagający i będzie trzeba się przyłożyc, ale jakos chyba dam rade.

Ogolnie strasznie dzis wymarzlam pomimo ciepłego szalika, czapki i rękawiczek. A jak sobie pomyśle ze niedlugo snieg spadnie to brrrrr....
Miłego wieczorku kochane <buzki></span>
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#47 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 02 października 2013 - 19:25

Witam wieczorkiem :)
Wróciłam z Trójmiasta , bo małych przebojach :D
Najpierw przegapiłam zjazd na obwodnicę a na koniec policja mnie złapała, ograniczenie było do 60 a ja 103 jechałam :/
Ale na szczęscie mój urok osobisty zrobił swoje i dostałam tylko pouczenie, zamiast 500 zł i 10 pkt...:)
Teraz do łózeczka i serialik i spać :)
Miłego wieczorku :)

#48 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 02 października 2013 - 20:13

Ale na szczęscie mój urok osobisty zrobił swoje i dostałam tylko pouczenie, zamiast 500 zł i 10 pkt...:)

szczesciara :mrgreen:

Hejo :)

Nie mam czasu na nic. Okienko dziś miałam 5h... byłam więc u Dręczyciela w pracy.
Potem na uczelnię... i tak oto jestem w domu i piję herbatę.

Umieram, nie wyrabiam, czekam aż się trochę ogarnę z tym wszystkim i się przestawię, bo po wakacjach przywykłam do chyba większej ilości snu niż obecnie mogę zrealizować :P

Idę spać, koniec pisania głupot :lol:

#49 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 października 2013 - 20:24

W domu słodyczy brak, więc kiedy ochota się nasili będę zmuszona znów wyjść do sklepu, chociaż nie chce mi się strasznie.

nie wiem czy mi by sie chcialo, choc sklep mam blisko.

Magda tez kupilam lakotki i bede zaraz jesc

nie lubie kokosu bale te sa fajne kokosowe :-)

Ogolnie strasznie dzis wymarzlam pomimo ciepłego szalika, czapki i rękawiczek. A jak sobie pomyśle ze niedlugo snieg spadnie to brrrrr....

mozemy podac sobie rece :roll:

dobrej nocki :-D

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#50 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 02 października 2013 - 20:39

agnieszka daj znac jak wyniki bedą...teraz ta chora tarczyca to epidemia jakaś..kogo nie spotkam to tarczyca :-/
maaagda no mam nadzieje, ze od września przedszkole tylko musze jeszcze pomyslec które <hmm></span>
nikuś na czas wymiany okien do teściów sie wynosimy bo podobno to 1, 5 dnia ma trwać <olaboga></span> to dopiero bedzie extrim dla mnie :-/
iwonaryki to gratulacje w końcu sie doczekałaś i jesteś żoną <rozee></span> a sukienke połóż na podłodze i fote zrób :lol:
magdaa nie no naraz ksiądz i kury szef to moje serce nawet we śnie by nie wytrzymalo...co noc kto inny był <imprezka23></span> <umieraam></span>

mam inne auto..teraz musze sprzedać stare, poprawki lakiernicze spojlera w nowym i moge smigać <bryka2></span>
Dołączona grafika

#51 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 03 października 2013 - 06:32

magdaaaaa, nieee tylko jak po 2 zmianie jak przychodzę zbyt zmęczona żeby poświęcić dodatkowe pół godziny na mycie :-) już mam długie włosy to trochę schodzi- zresztą sama wiesz najlepiej ;-)

<witeczka></span>

Jestem wykończona :-/ zamiast spać i regenerować to znów się wcześnie obudziłam :evil:
wczoraj był mega beznadziejny dzień, najpierw obłaziłam pół miasta za wpłatomatem- wszystkie nieczynne <killer></span> poszłam do roboty schodzę na salę sprzedaży, a tam prawie nic nie zrobione pod nową gazetkę- co się urobiłam wczoraj to masakra, a tempo zabójcze, całe 8 h w biegu <bezradny></span> \Ale jeszcze tylko dziś i mam to w cekinie- wracam 14tego do pracy :mrgreen:
a współczuje im, bo za tydzień inwentaryzacja a magazyn wygląda jak syf.
No ale za dużo o pracy :-P
Idę dziś po rajstopy :-P legginsy też by się przydały jakieś... zobaczę...

karate oddaj nam trochę twojej pogody plisssssssss :lol:

#52 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 03 października 2013 - 06:53

Jestem wykończona :-/ zamiast spać i regenerować to znów się wcześnie obudziłam :evil:

to witam w klubie, nie śpie juz od prawie godziny a mogłam spać dzisiaj do upadłego :evil:

Witam się :)
Dziś mam dzień wolny :) i kompletnie nie wiem co z nim zrobić. Na pewno zraz zabiorę sie za ćwiczenia bo w tym tygodniu jeszcze tego nie robiłam. Może poodwiedzam sklepy, ale jakoś chyba mój leń dzisiaj weźmie górę i będe się wygrzewać caly czas pod kocem :P No... chyba że ambitnie pojadę do biblioteki wyporzyczyć książki co w sumie takim głupim pomysłem to nie jest :P
Zaraz zrobię sobie kawusię i przemyślę sprawę.

Ogólnie może to śmiesznie zabrzmi ale tęskni mi się za mama :P Po tych wakacjach spędzonych w domu nie mogę się jeszcze przyzwyczaić :P Wczoraj gadałam z nia prawie dwie godz przez tel :shock: Gdyby nie fakt że spać nam sie już bardzo chcialo pewnie rozmowa trwała by dalej :P

Miłego dnia <buzki></span>
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#53 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 03 października 2013 - 07:46

legginsy też by się przydały jakieś... zobaczę...

No ja też muszę sobie sprawić, ale mama ma więcej czasu na latanie po mieście, to poprosiłam, żeby przy okazji gdzieś kupiła :P

Witam się :)

Dziś do pracy dopiero na 14.30, tylko na 4 godzinki, tak samo jutro. Wolałabym mieć na rano zmianę, ale trudno...

Ogólnie u mnie w pracy trochę zmian, atmosfera też taka sobie, a od przyszłego tyg będzie jeszcze gorzej :P Pocieszam się tylko, że jest kilku stałych klientów, których bardzo lubię, jedyny plus mojej pracy :P

Dziś mija 11 miesięcy, odkąd jestem z Połówkiem, ale szybko minęło :P Ale i tak zobaczymy się dopiero jutro.

No to tyle u mnie :)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#54 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 03 października 2013 - 07:56

Pocieszam się tylko, że jest kilku stałych klientów, których bardzo lubię, jedyny plus mojej pracy :P

No u mnie to też jedyny plus pracy ;)

Witam w czwartek... weekend na horyzoncie. Ja co prawda już cały spędzę w szkole, ale zawsze to przerwa od pracy :lol:
Dzisiaj wyjątkowo okropnie się czuję, choroba mnie coraz bardziej rozkłada, wiec po rozmowie o pracę zaraz wracam do domu do łózka...
Póki co ludzi brak to jak zwykle przeglądam forum i piję herbatkę :)

Miłego dnia!

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#55 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 03 października 2013 - 08:10

a co robiłaś??

Takie pierożki pieczone z farszem z kurczaka, pieczarek, brokułów w sosie śmietanowo-serowo-curry. Niby proste, ale o to ciasto się bałam :) I sosu trzeba pilnować.
Nie powiem nawet dobre, ale ja chyba jestem zbyt prosta w kuchni i wolę zwykłe naleśniki :) Ale czasem trzeba czegoś popróbować.

Oj to w sumie gratuluję uniknięcia mandatu. Musisz mieć niesamowity uśmiech i spojrzenie skoro tak ich ujęło :)

Dziś mija 11 miesięcy, odkąd jestem z Połówkiem, ale szybko minęło :P Ale i tak zobaczymy się dopiero jutro.

No to już lada chwila i rocznica :) Wypada mi tylko życzyć samych radosnych chwila razem :) I niech Ci coś fajnego przygotuje za miesiąc.

Ja dzisiaj trochę zaspałam. Miałam wstać o 6 i trochę poćwiczyć bo mięśnie już zastygają, ale przestawiałam budzik i wstałam całkiem niedawno. Ale nadal oczy mi się kleją.

W sumie nie mam planów na dzisiaj za dużych. Praca, praca, praca. Za oknem dzisiaj też ponuro i dzień najchętniej spędziłabym pod kocem z książką.

Każdy z nas urodził się ateistą

#56 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 03 października 2013 - 09:12

<ciaoo1></span>
Okazało się, że na 15.15 dziś mam to się trochę poobijam. :lol:
Może pokój ogarnę, bo przy braku czasu to połowa ciuchów jest na pokoju a nie w szafie.

No i babci do sklepu przejdę, bo mnie prosiła.

Zauważyłam, że chyba moje smuty wynikają z braku motywacji i braku zajęcia...
Teraz mam studia to naprawdę ożyłam, lubię być taka zabiegana, wtedy kwitnę :lol:
A takie siedzenie w domu to powoduje tylko, że zamulam i nic mi sie nie chce, wkurzam się na chłopa swojego i potem płaczę nad swoją głupotą. :lol:

Co do studiów to jak czytam Kala, to jakbym siebie czytała. ;)

#57 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 03 października 2013 - 12:15

hej :-D

Rano byłam u fryzjera , bo już miałam takie odrosty,ze bałam się spojrzeć do lustra <bezradny></span> :-P

z kolorku jestem bardzo zadowolona, czego nie mogę powiedzieć o kasie ,którą tam zostawiłam... :evil: :evil:

Poza tym zasypiam na stojąco a wypada się coś pouczyć :roll:

milego :->

iv09i09kftvt0mdm.png

#58 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 03 października 2013 - 12:35

heloł :mrgreen:

lady di musisz miec ogromny urok osobisty <fetysz1></span> że tylko pouczenie dostałaś <tanczy7></span>

kurcze nie wiem dlaczego zawsze mi sie to przytrafia ..antyperspirant sie skonczył rano tzn starczyło na jedna pache :shock: i tonik też tylko na pół twarzy wystarczyło :shock: ..więc wkurzona rano pierwsze co to do rossmana poszłam :roll:
i na hot doga bo dawno nie byłam..zjadłam ale bez entuzjazmu tego co zwykle wiec stwierdzam, ze nawet hot dogi mnie juz nie kręcą...dawniej nie do pomyslenia :-? albo sie starzeje albo coraz bardziej wybredna sie robie co wynika chyba jedno z drugiego <hmmm1></span>

obiados- pure, filet z piersi a na wierzchu zapiekny ser, sałata lodowa z oliwa i czerwoną cebula i pomidorem...jakos nic szybszego mi do głowy nie przyszło <bezradny></span>

zaraz Panicz wróci i bedziemy grać na czym sie da a mi łeb peknie chyba na pół..ale nic dziec rośnie to powinno coraz lżej matce być.....w grudniu 3 lata skończy i jeszcze za kolejne 3 bedzie w zerówce....może wtedy znajdzie sie ktoś odważny i zostanie z nim na noc a ja w koncu na sylewestra pojde noga zaszurac na parkiecie bo sie rwie <imprezka23></span> <jamp11></span> <drink1></span> <tanczy7></span> <zatancz3></span>
Dołączona grafika

#59 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 03 października 2013 - 14:02

Ja właśnie zrobiłam tort. Wyszedł tak wielki, że musiałam jedną półkę z lodówki wyjąć, bo się nie mieścił <bezradny></span> A miał być tylko taki symboliczny. Zrobiłam krem śmietankowy jako bazę i potem do jednej części dodałam rozpuszczoną czekoladę a do drugiej sok malinowy mojej babci. I wyszedł cudowny.
Wieczorem wpadnie paru znajomych to będą mogli dostać dokładkę :)

Z gorszych rzeczy wychodząc z psem zahaczyłam o wystający pręt (bo plac budowy mam niedaleko bloku) i rozwaliłam sobie but. A że pręt wystaje poza ogrodzeniem budowy to poszłam do kierownika. Bo cholera but kupiłam jakiś tydzień temu i wydałam sporo kasy.
Dobrze swoją drogą, że nie wpił mi się w stopę.

[ Dodano: 2013-10-03, 15:03 ]

kurcze nie wiem dlaczego zawsze mi sie to przytrafia ..antyperspirant sie skonczył rano tzn starczyło na jedna pache :shock: i tonik też tylko na pół twarzy wystarczyło :shock: ..więc wkurzona rano pierwsze co to do rossmana poszłam :roll:
i

No to w połowie byłaś wyszykowana :)

Każdy z nas urodził się ateistą

#60 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 03 października 2013 - 15:33

Hello.
Lubie jesień i żółte liście,których coraz więcej.
Wcale nie przygnębia mnie ta pogoda.

Oglądamy z synem bajki.Niedługo M wróci z pracy i może zaliczymy po szklaneczce piwka imbirowego.
Ostatnio brakuje mi czasu na forum.Wiecie,lekcje z Adim,zajęcia pozalekcyjne-karate,piłka ręczna,angielski.
To wszystko pochłania mnie i synka do reszty ;-)

Miłego!