Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy październikowe ;)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
776 odpowiedzi w tym temacie

#1 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 01 października 2013 - 06:06

Witam w październiku ;-) mimo wszystko lubię ten miesiąc :)

Nie wyspałam się okrutnie, wszystko mnie boli itd. Zaraz idę myć głowę, dopiję cappucino, trochę papierów do pracy muszę wydrukować i do pracy się zbieram :) po pracy na praktyki i mam nadzieję, że obgadamy z dziewczynami projekt, bo dyrektorka nie chce się na niego zgodzić :evil: <bezradny></span>

Miłego dnia <buzki></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#2 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 01 października 2013 - 06:58

mimo wszystko lubię ten miesiąc :)

nooo... już niedługo moja 1 rocznica ślubu :shock: :shock: :lol:

<hello></span>

Spałam jakoś niespokojnie, obudziłam się za wcześnie i ogólnie grrr i wrrr :evil:
ale wstałam, nastawiłam pranie, żeby zdążyło się wyprać zanim wyjdę.
Wczoraj dzień chłopaka- w pracy nasze rodzynki (jest ich aż 2) dostali śmieszne kubki i lizaki w kształcie... hmm.. przemilczę czego :lol: atmosfera panująca tam wprawiła mnie w świetny humor- naprawdę, jeśli chodzi o ludzi i klimat to jest tam zajeb**** w żadnej pracy tak nie było :mrgreen:
Gdyby nie to, to przez zarobki i nawał pracy już bym się dawno zwolniła :-P

Dziś znów do 21... ech... :lol:

#3 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 01 października 2013 - 08:17

Witam i ja w październiku :)

Jakoś nigdy nie udało mi się wkręcić w pogaduchy więc postanowiłam spróbować w tym miesiącu, a nóż ;-)

U nas pobudka już o 6:15, no i dlatego takim cudem już mam ogarnięte mieszkanie, a dzieciulek mój za momencik pójdzie na drzemkę.
Wczoraj do 22 męczyłam się z prasowaniem, a miałam tego tyle, że po prostu szok jeszcze mi się nigdy nie nazbierało tyle.

Dziś w planach małe zakupy, uzupełniające lodówkę i umycje tej nieszczęsnej lodówki, czego szczerze nienawidzę :roll:

er3mjw4zst9mivdb.png

#4 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 01 października 2013 - 08:36

I ja również witam w październiku, humor dzisiaj nawet nawet więc nie jest źle.

Rano przy 1stopniu myślałam, że na przystanku zamarznę.
Dzisiaj w pracy do 16 30 się polenię :P Poczytam książkę :P
No i może trochę popracuję :P

Miłego dnia :D

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#5 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 października 2013 - 08:56

Spałam jakoś niespokojnie,

to tak jak i ja :roll:

U nas pobudka już o 6:15, no i dlatego takim cudem już mam ogarnięte mieszkanie, a dzieciulek mój za momencik pójdzie na drzemkę.

i ile Ci spi mala ??

Witam;)
Dzis w domku. Popoludniu pewnie zaliczymy spacerek a teraz siedze z maska na glowie :->
Cos dzis mimo bajecznej pogody senna jestem i samopoczucie kiepskie
Milego dnia
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#6 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 01 października 2013 - 09:00

Witam się październikowo

Wczoraj była piękna jesienna pogoda a dziś nie wiem, bo nawet nie podciągnęłam rolet. Mam ochotę zakopać się pod kołdrę i nie wychodzić dziś wcale i póki co dobrze mi to wychodzi. Dobrze, że nie muszę rano nigdzie gnać, jak piszecie, że tak zimno już jest. Cieszę się, bo w weekend pierwszy zjazd. Zobaczę te dawno nie widziane twarze i trochę zmienię otoczenie. I przy okazji zobaczę czy dam radę.

magdaaaaa harcerki przyjęły wiadomość raczej dobrze. Bez przesadnego entuzjazmu, ale też bez rozczarowania. Pytały tylko czy nie odejdę. A nie mam zamiaru. Zawiedzione tylko, że na biwak nie pojadą w tym roku.
A co do położnej to weszły nowe przepisy, że od 20tyg kobieta ma bezpłatną opiekę zapewnioną wiec trzeba korzystać. Bedzie przychodzić do mnie co tydzień i sobie porozmawiamy o wszystkim czego jeszcze nie wiem

mloda, :shock: To już rok? A tak niedawno przygotowywałaś się do ślubu

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#7 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 01 października 2013 - 09:02

Witam i ja,
Rano już zaliczyłam urząd pracy i po drodze zrobiłam zakupki na obiadek. Teraz faza prania i sprzątania a o 12 spacerek z psami.
Ogólnie wszystko na plus :mrgreen:

#8 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 01 października 2013 - 09:13

Wczoraj była piękna jesienna pogoda a dziś nie wiem, bo nawet nie podciągnęłam rolet.

dziśteż, dziś też ;-)

witam październikowo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
z lekkim katze się obudziłam, bo wczoraj widziałam się z kumplami ;-)ale powoli mija. Na 12 na rozpoczęcie roku szkolnego a potem nie wiem - pogoda jest cudna, więc może zdjęcia jakieś porobię, hm.. zobaczymy.
Babka do mnie od rana wydzwaniała, żeby się dowiedzieć, czy żyję, więc jak mi smarkanie przejdzie trochu, to może ją odwiedzę ;-)

A potem na 23 do pracy. Życie.. październikowe :lol:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#9 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 01 października 2013 - 09:39

nooo... już niedługo moja 1 rocznica ślubu :shock: :shock: :lol:

łooo już? :-D

Witam
Faktycznie czas zapiernicza- wrzesień szybciej mi zleciał niż sierpień :shock:
Niedawno wróciłam z lumpka z mamą- nic ciekawego nie wyszukałam, ale naciągnęła
mamkę na legginsy :lol:
Teraz jakiś film odpalę, obiad gotowy, dom ogarnięty to nic tylko rozkoszować się
wolnym czasem przed pracą :-)

Pogoda cudna- słońce grzeje, ale jak znam życie w wolny weekend będzie paskudnie :-P

Miłego ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#10 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 01 października 2013 - 10:06

halynka, Będzie chłopczyk czy dziewczynka? Bo nie wiem czy nie pisałaś czy po prostu przeoczyłam :->

Witam :->

Szczerze mowiac dopiero co wstalam . Noc nie zaliczala sie do udanych . Maly strasznie kopal , poza tym bardzo bolaly mnie nogi :-/ zasnelam dopiero o 6 rano <bezradny></span>

No ale nic nie zrobię :->

Dzisiaj trochę nauki a potem na zajęcia :->

Milego

iv09i09kftvt0mdm.png

#11 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 01 października 2013 - 11:05

i ile Ci spi mala ??

A to bardzo różnie bywa. Czasami śpi po 15 minut, a czasami po 3 godziny. Dzisiaj spała tak gdzieś 2 godziny z 10 minutową przerwą.

Babcia na kawę wpadła, posiedziała i poszła. Umyłam włosy, ogarnę się niedługo i pójdziemy na spacer, bo słoneczko ładnie świeci.

D. dzisiaj nie wróci, chociaż nie odzywa się od wczoraj więc nie wiem, pewnie nie ma czasu :roll:

er3mjw4zst9mivdb.png

#12 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 01 października 2013 - 11:30

I ja się przywitam ;-)

Dzień dobry ;-)

Mamy październik. Bardzo lubię ten miesiąc. Liczę na piękną, złotą jesień <dreams></span>
W tym miesiącu (mam nadzieję!) przywitamy naszego Krasnala <bejbi3></span> Nie wiem, kiedy to zleciało :-)

Byłam już w pracy ze zwolnieniem (oby ostatnim!)
Zahaczyłam o sklepy z butami, bo już mocno mi marzły nogi w samych baletkach, nawet grubsze skarpety nie pomagały :-P I mam :mrgreen: Ciężko było mi mierzyć, wróciłam padnięta :-P

Zjem sobie szarlotkę, wypiję kawkę, odpalę film i lecę na kolejne zakupy ;-)

Miłego Dnia <buzki></span>

#13 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 01 października 2013 - 12:43

Witam i ja w październiku :)
Za oknem słoneczko i oby tak jak najdłużej świeci, bo aż sie żyć chce ;)
Rano byłam już na wynikach i zakupy zrobiłam, teraz odpoczywam :)
Zaliczyłam też lumpka i kupiłam parę fajnych rzeczy :)
Miłego dnia kobietki :)

#14 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 01 października 2013 - 12:51

<hellooo1></span>
Standardowo witam się z kawą :mrgreen: Pogoda cudowna, lepsza chyba nawet, niż wczoraj :mrgreen: Zaliczyłam już spacer do parku, w drodze powrotnej zakupy, a teraz relaksuję się, słucham muzyki i jest mi taaaaak dobrze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie wyleczyłam się jeszcze do końca, ale już nie czuję się tak tragicznie, jak ostatnio i testamentu pisać jednak jeszcze nie muszę. I tylko kaszel mnie jeszcze denerwuje. Kupiłam sobie wczoraj najgorszy w smaku syrop, jaki kiedykolwiek piłam, ale który bardzo polecała pani z apteki. Paskudztwo potworne, ale mam nadzieję, że pomoże.

#15 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 01 października 2013 - 15:37

ja już po zajęciach :) wypas bo dwoch wykładowców nie przyszło a trzeci zrobił zajecia na 20 minut :lol: Teraz popijam kawusie, może zrobię sobie drzemkę i wieczorem wybywam na integracyjne piwko w ludzmi z nowego kierunku :) póki co wydaja sie sympatyczni :lol:
różnice miedzy moim wydziałem na starym kierunku, a na nowym są kolosalne. Tutaj czuję się jak w typowej szkole :P
Na dworze wymarzlam strasznie :(
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#16 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 października 2013 - 16:07

magdaaaaa napisał/a:
a szwagier gdzie

aaa długa historia...

] mloda rozumiem :*

karatetyka nie pisalas nic, ze w cieplejszy klimat sie wybierasz , gdzie jestes Hiszpania , Wlochy ??? :-)
u mnie rano minus 2 i biala trawa a w dzien maks 11 <bezradny></span>

Pogoda cudowna, lepsza chyba nawet, niż wczoraj

milcz
<ciah></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#17 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 01 października 2013 - 16:16

mimo wszystko lubię ten miesiąc :)

Ja też lubię :mrgreen: Moje urodzinki się zbliżają, rocznica rodziców. Coraz bliżej do świąt... Co nie zmienia faktu, że mikołaje, mikołajki i inne czerwono białe stwory z czekolady, które dziś zobaczyłam w sklepie lekko mnie przeraziły :lol:

Faktycznie czas zapiernicza- wrzesień szybciej mi zleciał niż sierpień

Nie wiem nawet za bardzo kiedy mi zleciał lipiec, sierpień, ... no i wrzesień też gdzieś chyba zgubiłam. <co></span>

ja już po zajęciach

Kurde. Pierwszy mój październik od chyba 5 lat, że nie rozpoczynam roku akademickiego. Ale .. chyba mi z tym dobrze. :mrgreen:

Nie wyleczyłam się jeszcze do końca

Więc zdrówka :D
Ostatnio wszyscy dookoła chorują. Nic tylko czekać, aż i mnie nawiedzi to paskudztwo. :roll:

Witam się i ja październikowo <swistak1></span>
Pogoda ostatnimi dniami bardzo dopisuje. Non stop słonecznie, ale temperatura pozostawia wiele do życzenia ;-)
Weekend mega udany, odwiedziny znajomków i zwiedzanie Berlina <ookk></span> Babskie pogaduchy do rana i głupawki :-P

Humorek dopisuje strasznie <huraaaaa></span> Chociaż momentami zamienia się w mega złość i smutaśność <placze></span> Ale... skreślam dni w kalendarzu <jezorek11></span>
Zaraz zabieram się za bolońskie, a na wieczór już się chłodzi piwko w lodówce :mrgreen:

<31></span> <31></span> <31></span>

Załączone miniatury

• fdf.jpg

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#18 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 października 2013 - 17:02

już się chłodzi piwko w lodówce

oo napilabym sie czegos zimnego. Czegokolwiek :lol:

Maz w kuchni dziala, mala bawi sie , a ja mam dzis tak leniwy dzien .
Do tego pogoda koszmarna
Nie lubi takich nijakich dni. Ale od jutra znowu predziutko . I dobrze.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#19 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 01 października 2013 - 17:05

które dziś zobaczyłam w sklepie lekko mnie przeraziły :lol:

Już w sklepach? :shock: :shock:

Humorek dopisuje strasznie <huraaaaa></span>

Super :D Podziel się choć troszkę tym humorkiem ;)

Ja już po pracy w domu... wymarzłam na dworze czekając na autobus...
Teraz muszę zrobić porządekw ubraniach... powyciągać jakieś cieplejsze, a te letnie pochować - niestety...

Póki co zrobię gorącą czekoladę i obejrzę kolejny odcinek Lekarzy ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#20 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 01 października 2013 - 18:17

Nieogarnięty chyba bardziej niż ja Mąż zapomniał, że dzisiaj ma wolne :lol: Poszedł do pracy, wrócił po godzinie i bez żadnych długich namów udało mi się wyciągnąć go na spacer ;-) Powłóczyliśmy się nad Odrą, po Starówce, w pewnym momencie skręciliśmy w jakąś totalnie nieznaną mi uliczkę i z moim cudownym zmysłem orientacji oczywiście się zgubiłam :lol: Ten złośliwiec oczywiście nie chciał mi powiedzieć, gdzie jesteśmy i śmiał się ze mnie za każdym razem, kiedy znowu wchodziliśmy w jakieś podwórko :lol:

A tego zdania lepiej niech nie czyta magdaaaaa, która tęskni za ciepłem, bo dzisiaj zgrzałam się tak, że zdjęłam najpierw chustkę, a potem kurtkę i wyciągnęłam z szuflady okulary przeciwsłoneczne :mrgreen:
Wolne mam jeszcze jutro, więc taką samą pogodą bym nie pogardziła, a potem już mi obojętne :P

A teraz zabieramy się za obiad :)