Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy wrześniowe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
469 odpowiedzi w tym temacie

#181 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 15 września 2013 - 07:21

Witam w pochmurny dzień

U mnie od rana desz pada :(

Witam się :)

Wczoraj grzecznie wróciłam do domku po 18 i nigdzie nawet się nie ruszałam, dziś tez mam zamiar niedzielkę spędzić w domku, pod kocykiem. Od jutra czeka mnie maraton pracowy, będzie masakra :-/ Te wolne dni tak szybko mijają. Także pomimo że dziś niedziela, ja z niecierpliwością czekam na piątek, mamy z Połówkiem plany na wieczór piątkowy, to tym bardziej odliczam dni :-P

Miałam iść dziś tez do kina, ale chyba sobie darujemy, za tydzień wyskoczymy. A teraz kawka i leniuchowanie :)

Miłej niedzieli :*
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#182 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 15 września 2013 - 07:21

Witam w pochmurny dzień <deszcz></span>

U mnie od rana desz pada :(

ojjj u mnie piękne, mocne słońce, lekka mgła :mrgreen:
kocham takie poranki w górach ;-)

misiek pojechał na grzyby :-D
ja kibluje w robocie ale potem 2 dni wolnego <jupi></span> poniedziałek i wtorek :lol:

@ przyszła wczoraj i miałam taki ból pleców, że musiałam się winem znieczulić :-P

na razie miłego dnia życzę
xoxo

#183 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 15 września 2013 - 09:00

Dobry. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Juz po śniadaniu. Wstałam coś po 8 i zrobiłam oczywiście... nic. Lenia mam i nie chce mi sie <lol></span> . Ale przynajmniej kurze i podłogi musze ogarnąć... może za godzine, a jak nie to wieczorem <lol></span> . Zeżarłam ze 4 naleśniki i twierdze, że wcale mi ich na talerzu nie ubywa, a wręcz przeciwnie <lol></span> .

Te wolne dni tak szybko mijają.

pracujące mijają mi jeszcze szybciej ;-) . Zwłaszcza odkąd ludzie z urlopów pozjeżdżali i trzeba nieźle zapierniczać. Ledwo zaczyna sie poniedziałek, a tu już piątek się kończy <lol></span> . Ale to dobrze, bo do końca miesiąca już tylko 2 takie cudowne tygodnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#184 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 15 września 2013 - 09:01

Hej ;-)

Wczorajszy wieczór był taki przyjemny, że aż żal było kłaść się spać :-> Leżeliśmy z K, przytulaliśmy się, żadnego stresu, tylko MY <serduszka></span>
Dlatego strasznie mi było ciężko, kiedy o 5.30 wychodził do pracy <bezradny></span>

Teraz jem śniadanie a potem zabieram się za książki.

Po południu planuję wizytę u babci ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#185 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 15 września 2013 - 09:03

pracujące mijają mi jeszcze szybciej . Zwłaszcza odkąd ludzie z urlopów pozjeżdżali i trzeba nieźle zapierniczać. Ledwo zaczyna sie poniedziałek, a tu już piątek się kończy

No mi w pracy też szybko czas mija, zdaje się ponad 10 godzin dziennie, ale raz dwa i koniec dnia, mam nadzieję, że w tym tyg też tak szybko zleci :) Przyszły tydzień mam cały wolny znowu, więc oby przeżyć ten. I im bliżej grudnia, tym bardziej odczuwa się zapierdziel konkretny, roboty przybywa.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#186 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 15 września 2013 - 09:08

Witam się niedzielnie

Misiek w końcu postanowił rzucić wszystko i spędzić dzień ze mną trochę odpoczywając, ale ja mam jakiegoś nerwa dziś od rana. Niby nic się nie dzieje, a mnie wkurzają jakieś drobnostki <bezradny></span> To dziecko moje to będzie mały nerwus na pewno :lol: Planujemy wyskoczyć do lasu, może jakieś grzybki będą, a jak nie to i tak spacerek się przyda ;-)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#187 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 15 września 2013 - 09:22

Sajuri wrzucałam na BS jakiś czas temu jeden z moich przepisów na drożdżowca. Robię ostatnio jednak z trochę innego przepisu więc pewnie też go wrzucę :lol:

u mnie podobnie ;-)

halynka dużo spokoju kochana :*

Witam się :lol:
Właśnie się zbudziłam i czuję że mnie gardło boli i to dość mocno. Zaraz sobie zrobię mleko z masłem i miodem <mniami2></span> Rodzice zbierają się na grzyby i mnie próbują wyciągnąć ale nie chce mi się z nimi jechać, no i mam już co innego w planach w sumie :-P Zjadłam wczoraj 3 pączki i nie wiem ile michałków i czuję się jak bomba <oczyjakcyce1></span> Dlatego zaraz idę na rower :-P A wieczór znowu będzie w skowronkach <serduszka></span> <serduszka></span> <bing1></span>

Miłej niedzieli <buzki></span> <buzki></span> <buzki></span>
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#188 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 15 września 2013 - 09:37

U mnie szaro, buro i deszcz od rana :/

Rodzice zbierają się na grzyby

Mój B. wczoraj przyniósł mi pełną garść grzybów, które uzbierał na naszym podwórku :)

Dzień dobry!
Na dziś w planach sprzątanie. Mieliśmy zrobić to wczoraj, ale od rana trochę załatwiania a po południu to już nam się nie chciało :P
Na śniadanie zrobiłam sobie jajecznicę z grzybami i przez to teraz czuję się trochę ciężko. Spacer by się przydał, ale pada i pada, na dodatek coraz mocniej. Chyba w tym roku zakupię sobie jakąś kurtkę albo płaszcz przeciwdeszczowy, bo kalosze na szczęście mam :)

Miłego!

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#189 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 września 2013 - 10:08

Miałam iść dziś tez do kina,

ja te planowalam cos w tym miesiacu ale w kinie do ktorego chodze nic nie ma ..

U mnie od rana desz pada

u mnie <sun></span> od rana ;-)

Kala1702widze ze dobrze sie dzieje :-) <serduszka></span>

Chyba w tym roku zakupię sobie jakąś kurtkę albo płaszcz przeciwdeszczowy

w lidlu od poniedzialku maja byc :-)

ja wyspana :-) zaraz mykam po cukier , wiadomo do czego <cfany1></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#190 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 15 września 2013 - 18:53

<ciaoo1></span>
U mnie też weekend zajefajny :mrgreen:

Wczoraj byliśmy u tych znajomych, piliśmy wino, graliśmy w karty do późna, oglądaliśmy TV. Całkiem przyjemnie było.

Dziś znów na odpuście, dostałam pierścionek odpustowy i wiatraczek od D. <lol></span>
Najedzona po uszy ciastami, tortami etc.
Jeszcze się w domu na grilla załapałam :->

Teraz posiedzę na necie, potem poczytam gazetkę i pójdę kimać. ;-)

#191 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 września 2013 - 19:53

jarzebina narwana
2h obieraniawinogron , a jeszcze polowa została ...
teraz <wanna></span>

a potem lulu.

jaki spokoj w pogaduchach , taki ruch rano a teraz nuda ....

#192 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 16 września 2013 - 07:18

Witam w nowym tygodniu :-)

U mnie dzisiaj bardzo deszczowo :-( Pogoda pokrzyżowała mi trochę plany. Ojj... już czuć ten jesienny klimat i to mocno. Depresja mnie jeszcze nie dopada, ale zobaczymy co będzie jak wrócę na studia :lol:
Póki pada zabieram się do sprzątania łazienki, a potem może pojadę na miasto bo sobie upatrzyłam sukienkę i chcę ją przymierzyć, a jeszcze bardziej chce ją kupić :-P :-P :-P

Miłego dnia <buzki></span>
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#193 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 16 września 2013 - 09:38

<hello></span>

Mam zakwasy jak nigdy w życiu, a najgorzej to mnie boli tyłek :lol: Wszystko po wczorajszych rozgrywkach w siatkówkę. Niestety odpadliśmy jednym setem :-/ Ale i tak było zaje***** :mrgreen:
A dziś do pracy znów na drugą zmianę... Ale jutro wolne i w środę na nockę dopiero więc trochę odpocznę, chociaż ktoś pisał o makaronie ze szpinakiem, przez co znów mi chodzą po głowie pierogi ze szpinakiem do zrobienia :-P pomyślę..

Miłego ;-)

#194 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 16 września 2013 - 15:03

więc trochę odpocznę

Efektywnego odpoczywania :D :D

ktoś pisał o makaronie ze szpinakiem

Cenionka <jezorek11></span> Aż mi samej się zachciało takiego makaronu! :-P :-P Zresztą ja chyba zawsze mam ochotę na makaron :lol:

A wieczór znowu będzie w skowronkach

Uuuu skowronkowo - motylkowo <love></span>

Witam.

Wyjątkowo spokojnie w tych pogaduchach :-P
Weekend zleciał szybko, trochę pozwiedzałam, bo pogoda dopisała :mrgreen: Ale dziś już deszczowo niestety, więc obejrzałam dwa filmy ;-) A zaraz zabieram się za obiad :-D
W środę planuje kilkodniową wyprawę do Szcz. Załatwianie paru spraw i świętowanie :-P

Ostatnio trochę się dzieję, ale na razie spokojnie, powoli ;-) Ale z czasem mam nadzieję, że coś się z tego urodzi fajnego <nuci5></span> <tanczy7></span> <tanczy7></span>

Udanego popołudnia Babolinki <swistak1></span>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#195 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 września 2013 - 16:13

spokojnie w tych pogaduchach

wszystkie tak zapracowane.

dzis pogoda bardzo w kratke ale w miare cieplo.

zaraz mykam do biblioteki a potem obieranie winogron przy filmie ciag dalszy :-P

#196 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 16 września 2013 - 16:28

<ciaoo1></span>
No to ja napiszę, bo

wszystkie tak zapracowane.

Wyspałam się dziś wyjątkowo, ale z małymi przerwami rano, żeby popatrzeć na zegarek.

Potem obiad robiłam, kolejne ogórki kiszone. Chyba już koniec ogórków w tym roku.

Ale dziś już deszczowo niestety, więc obejrzałam dwa filmy

Ja męczę jeden na razie. I gram.

Depresja mnie jeszcze nie dopada, ale zobaczymy co będzie jak wrócę na studia

Czekam na ten październik jak na zbawienie, ale wcześniej wypad w góry :mrgreen:

Miałam ogarniać swoje rzeczy w pokoju, ale komp mnie trzyma i nie chce puścić. :->

#197 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 16 września 2013 - 18:09

Pogoda robi się już całkiem nieprzyjemna, dzisiaj rano jak wychodziłam padał deszcz a jutro ma być podobno jeszcze gorzej :-?

Jutro jedziemy na jakieś warsztaty na Politechnikę Łódzką także luz blues i orzeszki :lol:

Ciocia jedzie w sobotę na wesele i wpadła na świetny pomysł, żebym w nocy ją odebrała jej autem :shock: Jutro mam jechać z nią się przejechać z nią, żebym mogła wczuć się i zobaczyć czy dam radę ;-) Auto jest stosunkowo duże i trochę się obawiam czy dam sobie radę <bezradny></span>

Poza tym u mnie tak trochę... problemowo :-|

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#198 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 16 września 2013 - 18:20

Poza tym u mnie tak trochę... problemowo :-|

Oby się wszystko poukładało <pocieszacz></span>

Od jakiś dwóch godzin boli mnie brzuch :-( Siedzę pod kocem, popijam herbatkę i mam ochotę na jakiś film ale kompletnie nie mam pomysłu co obejrzeć <bezradny></span> <bezradny></span>
Nie wybrałam się dzisiaj jednak na żadne zakupy bo zwaliło mi się więcej roboty w domu niż myślałam. Pójdę może w środę po badaniach, wszystko wyjdzie w praniu.
Miałam się nie objadać na noc a tak mi się chce jeść, że zaraz zrobię romantyczną wyprawę do kuchni :-P

miłego wieczoru ;-)

#199 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 września 2013 - 18:25

2h obieraniawinogron , a jeszcze polowa została ...

fajnie sie robi, gorzej obiera ;)

Witam
U nas pogoda super, nastroj super - NIkt mi go nie popsuje, o nie :mrgreen:
Kuchnia prawie skonczona, znaczy remont, sufit, itp jutro jeszcze poprawki i w srode troszke
no a pozniej tylko kupowanie dekorowanie
Dzis caly dzien poza domkiem jutro tez.
Zaraz kakao i ksiazka ;-)
Dobranoc wszystkim :*
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#200 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 16 września 2013 - 19:12

Dobry wieczór paniom :)

Dołączam do osób zadowolonych z weekendu. Niedziela upłynęła nam wręcz cudownie, dawno nie spędziłam tyle czasu z M. i w taki fajny sposób, nawet jeśli bezproduktywnie w większości :P Dostałam też trochę ciuszków i gadżetów dla dzidzi od siostry i muszę to uporządkować, żebym wiedziała co już mam :) Dziś polatałam trochę po sklepach, co by się wyrwać z domu. A pod wieczór urządziłam sobie domowe spa, bo bardzo dawno już tego nie robiłam

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png