Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

moja DIETA ;)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#21 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 21:28

tylko te bez MOM

ro wybaczam , ja kiedys szukalam w realu ale sie nie udalo, tez czasem lubie z duza ilosia ketchupu.

łyzka stołowa. Tylko robiona, uwielbiam robic sałatki

to daj jogurt naturalny i troche majonezu aby smak wyostrzyc a jak musisz smietane to 12 .

przyznam sie szczerze ze nie, nawet nigdy nie robilam

to sobie spróbuj ja polecam fasolke szparagowa i brokuly , jesli oczywiscie lubisz.

TYlko nie wiem czy ten jogurt z owocem traktowac jako 2 sniadanie czy podwieczorek

a jakie to znaczenie :?:

Ale powiem Wam ze wogole prawie nie mam ochote na slodkie

z czasem czlowiek odzwyczaja sie od tego smaku ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#22 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 13:08

to daj jogurt naturalny i troche majonezu aby smak wyostrzyc a jak musisz smietane to 12 .

jogurt ? do sledzi ?

Sajuri napisał/a: TYlko nie wiem czy ten jogurt z owocem traktowac jako 2 sniadanie czy podwieczorek a jakie to znaczenie

chyba zadne :-P wole jako 2 sniadanie

Wczoraj chyba zaniedbałam sie troche. Na sniadanie 1 zjadłam kromke razowego i salatke sledziowa lyzke stolowa ( juz jej nie ma :P ) , na 2 sniadanie byly 3 kromki razowego Wasa z serkiem zoltym i szczypiorkiem
na obiad ktory byl poznooooooooooo ziemniaczki 3, gotowane mieso i surowka
kolacji juz nie było , no i miedzy 1 a 2 sniadaniem zjadłam troche nerkowocow ( bylam na miescie ) :-P

staram sie jesc co 2-3 godziny ale wczoraj sie nie dalo
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#23 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 21:45

musze się pochwalić , stanęłam dzisiaj na wagę i patrzę a tu 55kg :D jestem happy bo szybko mi leci waga w dół po zmniejszeniu ilości jedzenia i słodyczy :) oby tak dalej :)

#24 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 23:44

bo szybko mi leci waga w dół po zmniejszeniu ilości jedzenia i słodyczy oby tak dalej

potem to zwolni .jak jest za szybko to lubi to potem szybciej wracać.

jogurt ? do sledzi ?

ludzie jogurtu uzywaja wszedzie tam gdzie smietane , nawet do zupy , ale ja do zupy wole smietane "slaba" ale smietane.

#25 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 19 stycznia 2013 - 22:19

Sajuri, tutaj Ci odpiszę, żeby nie robić bałaganu. ;-)
Nie mam żadnej diety. Ja nie umiem funkcjonować na odchudzającej diecie, bo bez czekolady jestem nerwowa, apatyczna i na pewno nie zmusiłabym się do ćwiczeń. :lol:
Ogólnie stwierdziłam, że przydałoby się nam zdrowiej jeść, więc od 2 tygodni staram się gotować warzywa na parze (jemy ich więcej niż kiedyś). Oprócz tego staram się nie jeść po 18, ale tutaj bez przesady- jak jest okazja to jem i się nie zastanawiam. :mrgreen:
Chleb jem tylko do południa.
Nie piję słodkich rzeczy ( nigdy nie piłam, nie lubię) , soki owocowe zastąpiłam wodą z cytryną, piję czerwoną herbatę. Kupiłam też ocet jabłkowy, wypiłam kilka razy, ale jakoś nie mam przekonania. O! Słodkie jogurty robię sobie sama- do jogurtu naturalnego wrzucam musli, dżem, czekoladę, rodzynki, płatki- zależy na co mam ochotę. ;-)
W ciągu ostatnich 2 tygodni pochłonęłam 2 paczki chipsów ( na spółę z Brzydkim), kartonik czekolady z krwiodawstwa ( on może łącznie pół czekolady zjadł :-P ), michę popcornu ( o 22! ) i pewnie jeszcze więcej, tylko w tym momencie nie pamiętam. ;-)
Nie mam parcia, żeby bardzo schudnąć. Chciałabym tylko te moje uda wymodelować, dlatego idę w stronę ćwiczeń, a nie ograniczania jedzenia. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#26 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 10:03

Nie mam żadnej diety. Ja nie umiem funkcjonować na odchudzającej diecie, bo bez czekolady jestem nerwowa, apatyczna i na pewno nie zmusiłabym się do ćwiczeń.

Ogólnie stwierdziłam, że przydałoby się nam zdrowiej jeść, więc od 2 tygodni staram się gotować warzywa na parze (jemy ich więcej niż kiedyś). Oprócz tego staram się nie jeść po 18, ale tutaj bez przesady- jak jest okazja to jem i się nie zastanawiam.

Chleb jem tylko do południa.

Nie piję słodkich rzeczy ( nigdy nie piłam, nie lubię) , soki owocowe zastąpiłam wodą z cytryną, piję czerwoną herbatę. Kupiłam też ocet jabłkowy, wypiłam kilka razy, ale jakoś nie mam przekonania. O! Słodkie jogurty robię sobie sama- do jogurtu naturalnego wrzucam musli, dżem, czekoladę, rodzynki, płatki- zależy na co mam ochotę.

czyli widze ze podobnie.
A jesli mam ochote na slodkie - to biore rodzynki, zurawine, kostke gorzkiej czekolady.
Chcoiaz nie powiem.... ostatnio jak mijałam cukiernie to az mnie scisnelo w zoladku :lol:
Pieczywo jem tylko ciemne i dopoludnia, najpozniej jem o 19
itd

Ale raz w tyg pozwalam sobie na np. wczoraj kotleta w panierce ( bo bylam u tesciowej ), parowke , pol batonika musli ..
Pewnie gdybym cwiczyła codziennie plus rygorystycznie trzymala sie diety - chudłabym bardziej
A ze nie umiem wprowadzic scisłego rygoru - to przynajmniej bede cwiczyc codziennie.

Nie mam parcia, żeby bardzo schudnąć

no a jakies 10kg chce.

#27 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 16:09

Sajuri
Masz rację aby wprowadzić regularne ćwiczenia, bo to najlepsze co mozna zrobić dla sylwetki. Ale warto jeden dzień zrobić przerwy, nie cwiczyć codziennie, bo mięśnie musza odpocząć, organizm musi miec dzień dziecka.

Rygor jedzeniowy mi się zawsze kojarzył źle. I nigdy nie mówię, że jestem na diecie. Trzeba po prostu odżywiać się racjonalnie. Zmienić niektóre złe nawyki na dobre, ale też nie mozna sobie wszystkiego odmawiać. Bo to źle wpływa na psychikę, która przy odchudzaniu jest bardzo ważna.

Ja zawsze miałam taki system, że coś w stylu fast food 2 razy w miesiącu i raz w tygodniu coś słodkiego. To takie rozpieszczanie siebie. Oczywiście było raz więcej raz mniej, ale to przy wyjątkowych okazach więcej.

Każdy z nas urodził się ateistą

#28 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 18:15

no a jakies 10kg chce.

tak minimalnie 2 miasiace , aby nie bylo szybko efektu jojo.

#29 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 lutego 2013 - 09:45

Rygor jedzeniowy mi się zawsze kojarzył źle.

ja nawet w tygodniu staram sie go pilnowac, w miare. Ale i tak codziennie w ruch idzie : gorzka czekolada - kostka , herbata z cukrem - jedna, i czasem kawa , staram sie jej nie pic codziennie ale sie chyba uzalezniłam :roll: i musi byc z mlekiem i cukrem :oops: . za rada Madz :mrgreen: jem raz w tygodniu kotleta w panierce :-P
parowce. Ale to raz w tygodniu.
A mimo to chudne. Ale cwicze, nie podjadam i nie jem pozno.

tak minimalnie 2 miasiace

pewnie wiecej, narazie poszlo mi chyba z 3kg moze 4 max.Ale musialabym sie zwazyc

musze sobie znalesc tabele kalorii tak z ciekawosci ile co ma. Jajko, lezeczka majonezu , kostka gorzkiej czekolady.

#30 Jowita1

Jowita1
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 23 kwietnia 2013 - 16:25

Witajcie. Ja w ciągu dwóch tygodni zrzuciłam 4 kg i wcale nie przyszło mi to trudno,liczy się systematyczność,motywacja i wyznaczone cele. Co drugi dzień chodzę na basen - intensywnie pływam przez 40min, jem dużo brokuł, pije soki warzywne,dużo wody i łykam - Planuję trzymać się tych działań przez 3 miesiące!:)

#31 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 maja 2013 - 09:47

wczoraj rozmawialam z dziewczyna, ktora przez caly dzien zjadla kromke ciemnego chleba z szynka, bulke ciemna z szynka, arbuza i jogurt, powiedzialam jej,ze schudnac schudnie ale potem efekt jojo murowany , ale nie poskutkowalo.

#32 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 26 maja 2013 - 10:10

Moja koleżanka aby schudnąć je tylko kostkę białego sera, jogurt naturalny i jabłko dziennie. Owszem schudła. Ale mino iż jest ode mnie młodsza 4 lata wygląda jakby miałam już ponad 40 lat. Jest ciągle zmęczona, zła, ciągle ją boli głowa.
Ale ona wie najlepiej, bo chudnie i to się liczy.

I nie ważne, że ona nie gubi tłuszczu tylko mięśnie i jak zacznie normalnie jeść to tak jak powiedziałaś efekt jojo murowany. Ważne, że teraz waga jej spada. Głupota, ale cóż.

Jednak najgorsze w tym wszystkim jest to, że ona nie robi tego dla siebie tylko dlatego, że mąż ją wygonił z łóżka bo powiedział, że jest grubą świnią a on ze świniami nie śpi.

Myśle magdaaaaa że większość ludzi póki nie dostanie mocno po dupie to nie zrozumie czym jest odchudzania a czym odtłuszczanie. Niestety...

#33 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 maja 2013 - 10:17

Jednak najgorsze w tym wszystkim jest to, że ona nie robi tego dla siebie tylko dlatego, że mąż ją wygonił z łóżka bo powiedział, że jest grubą świnią a on ze świniami nie śpi.

to niech zmieni faceta , a nie katuje sie glodówka <bezradny></span> jak jej wlosy zaczna wypadac , skora zrobi sie szara a paznokcie bede sie lamac to nawet chudej jej facet nie bedzie chciał <bezradny></span>

większość ludzi póki nie dostanie mocno po dupie to nie zrozumie czym jest odchudzania

a potem mowia , ze wszystkich diet probowali i zawsze jest efekt jojo <bezradny></span> no ale glodowka i restrykcyjnymi ograniczeniami nikt nigdy nie doszedl do wymarzonej sylwetki na dluzej.

#34 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 26 maja 2013 - 10:45

to niech zmieni faceta , a nie katuje sie glodówka <bezradny></span> jak jej wlosy zaczna wypadac , skora zrobi sie szara a paznokcie bede sie lamac to nawet chudej jej facet nie bedzie chciał <bezradny></span> /quote]

Niestety do niej nic nie dociera. Obecnie schudła i mąż zaczyna w niej widzieć człowieka, nawet z nią wychodzi, bo jak twierdzi już się jej nie wstydzi.
Rozumiem, że jeśli partner w związku przytyje np jak ona 30 kilo to może to się nie podobać. Ale kurna wtedy proponuję zdrowe odżywianie, ruch wspólny wspiera, a nie wyzywam od świń. Ale ona go kocha i on ją też jak ona twierdzi.

a potem mowia , ze wszystkich diet probowali i zawsze jest efekt jojo <bezradny></span> no ale glodowka i restrykcyjnymi ograniczeniami nikt nigdy nie doszedl do wymarzonej sylwetki na dluzej.

O taaak to jest częste mówienie. A przecież stosując każdą głodówkę spowalniamy metabilizn niestety nieodwracalnie. I każda kolejna tego typu głupia dieta spowalnia go jeszcze mocniej. To potem nawet od kromki chleba się tyje.

Ja obecnie zaczynam chudnąć - wreszcie :) Ale nie zależy mi na tym by w tydzień zrzucić 10 kilo (oczywiście bym chciała) ale wolę wolniej ale mądrze i na stałe. Nie chcę kurna wyglądać starzej, chcę dzięki ruchowi i dobrej diecie wyglądać właśnie młodziej i zdrowo.

#35 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 maja 2013 - 13:13

Obecnie schudła i mąż zaczyna w niej widzieć człowieka, nawet z nią wychodzi, bo jak twierdzi już się jej nie wstydzi.

pójda do restauracji on zamowi stek a ona wode <umieraam></span>
takimi tekstami to ja wpedzi tylko w kompleksy a potem anoreksje, potem powe,że on tego psychicznie nie wytrzymuje i ja rzuci :roll:

#36 shopaholicLady

shopaholicLady
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 27 maja 2013 - 21:35

Co z tego że ona schudnie jak taką dietą to sobie tylko ciało spaskudzi a potem widać dziewczyny na ulicy szczapy ale z cellulitem takie sino fioletowe. Takie diety to samo zło, posiedziała by ona lepie parę dni i pomyślała o dietetyku, suplementach żeby to ciało wyprowadzić i o zmianie partnera!

#37 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 28 maja 2013 - 07:58

Dietetyk jak dietetyk, samemu też można nauczyć się jeść bez zbędnego (moim zdaniem) wydawania kasy którą można przeznaczyć na siłownię. Jej ruch jest potrzebny. Siły nie ma, skóra jej wisi, bo schudła pewnie z 30 kilo.
Ale jej się nie przetłumaczy, bo ona wie najlepiej. Ja już nawet nie chcę z nią rozmawiać na ten temat bo tylko mam ochotę powiedzieć że jest idiotką. A po co ja mam się denerwować o kogoś kto sam się nie przejmuje swoim zdrowiem.

Najgorsze jest to, że stwierdziła, że jej synek (5 letni) jest za gruby, a nie jest. Jest zwykłym dzieckiem i zaczeła odchudzać jego. Nie daje mu kolacji.

#38 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 maja 2013 - 20:25

chyba minimum 6 lat ma miec dziecko aby mozna go ograniczac i glodzenie to nie jest dobry pomysl, niech go zywi zdrowiej , wiecej warzyw i owoców. ale skoro sama nie wie jak sie zdrowo odzywiac to trudno by potrafila dzieciaka odzywiac.

#39 kaloria

kaloria
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 28 maja 2013 - 20:25

Nie jest łatwo zrzucić zbędne kilogramy. Osobiście w stresowej sytuacji najbardziej pomaga mi kawałek czekolady :)

#40 Iwona Waleczko

Iwona Waleczko
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 29 maja 2013 - 10:54

2 kg w 3 dni to wychodzi na to że spaliłaś samą wodę z organizmu, nie wiem co dokładnie jadłaś więc też ciężko powiedzieć.

Kolejna sprawa to taka że musisz ćwiczyć przynajmniej 40 minut bo do 40 minut spalasz tylko glikogen z mięśni a dopiero później zaczynasz spalać tłuszcz z organizmu.