Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

tapeta czy farba?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
123 odpowiedzi w tym temacie

#81 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 28 maja 2010 - 07:02

mam nadzieję, że z naszymi ciemnymi mebelkami stworzą niepowtarzalną atmosferę

ja nie wiem, czy nie za ciemno to będzie wyglądała <bezradny></span> bo te kolory dość zimne są... Ale, same w sobie bardzo ładne są i na pewno wygladaja elegancko ;-) Dopiero na efekcie końcowym zobaczymy jak to będzie wyglądać :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#82 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 28 maja 2010 - 07:14

Noc Kairu

super odcień,podoba mi się.

Kamień Księżycowy

wygląda jak brudny biały,ale podejrzewam,że w efekcie końcowym w połączeniu z ,,nocą kairu'',będzie idealnie i ładnie to wyjdzie. ;-)

#83 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 maja 2010 - 11:34

ja nie wiem, czy nie za ciemno to będzie wyglądała

wszystko zależy od tego, który kolor będzie wiodący. widziałam mnóstwo kompozycji kolorystycznych z podobnych odcieni z meblami wenge i wcale ciemno to nie wyglądało ... choć efekt końcowy bywał różny - wszystko w zależności od proporcji kolorów ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#84 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 28 maja 2010 - 12:24

więc tak dominować będzie Noc Kairu ;-) a że panele będziemy mieć jasne tak więc myślę, że nie będzie to wszystko ani za ciemne, ani za bardzo przytłaczające ;-) sufit z racji tego, że nasza sypialnia będzie na poddaszu będzie w tym jaśniejszym odcieniu no i B. kombinuje nad jakimś dobrym i efektownym oświetleniem tak więc mam nadzieję, że wszystko ładnie się skomponuje :-D
Dołączona grafika

#85 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 28 maja 2010 - 15:04

Lolka000, fajne odcienie i jeśli sobie fajnie dobierzecie oświetlenie i inne bajery to na prawdę stworzycie magiczny klimat w sypialni a to przecież o to chodzi no nie :P ;)

#86 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 28 maja 2010 - 15:30

Jesli chodzi o noc Kairu, to fajny kolorek ;-) Taki ciepły, głęboki, naprawdę dobry wybór <ookk></span> Zaś drugi kolor jak dla mnie trochę mdły, wiem, że jest po to, by rozjaśnić, ale wg mnie mółby być ciut intensywniejszy ;-) Aha, i myślę, że skoro macie ciemne meble, to musisz zainwestować w dobre oświetlenie, bo może być trochę zbyt ponuro ;-)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#87 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 maja 2010 - 16:26

wcale nie wychodzi ciemno. jeżeli robilibyście remont przez architekta - każdy by wam doradził doświetlenie jasnej części. ale nawet bez oświetlenia ładnie się komponuje

Załączone miniatury

• 2263_DSCN2631.JPG
  • img3260_1b.jpg
  • 2264_DSCN2629_x.JPG

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#88 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 28 maja 2010 - 17:02

nie(d)oceniona, fajna aranżacja ;-) my chcemy jakoś ładnie podświetlić całość więc powinno być fajnie :-D ahhh już się nie mogę doczekać efektu :-D
Dołączona grafika

#89 Caya Design

Caya Design
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 12 lipca 2010 - 14:41

jesli komus szkoda scian na tapete (szczegolnie nowych) polecam wzorki na farbę.

nie bedziemy miec sciany obklejonej "papierem", ale tez nie bedzie ona zwykla i jednolita.

nalezy pamietac, zeby uzyc do tego gabki, a nie pedzla - zeby nie bylo zaciekow

#90 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 13 lipca 2010 - 15:20

ja osobiście też jestem za farbą bo chyba łatwiej zmienić kolor farby na ścianie niż zrywać tapety i kłaść nowe...

polecam wzorki na farbę

widziałam na kilku zdjęciach takie wzorki i rzeczywiście fajne są :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#91 brzydUla

brzydUla
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 20 lipca 2010 - 08:53

co do wzorkow: ostatnio kupilam w Leroy M. - moze nie sa najtansze, ale jak ktos umie zrobic to fajnie wychodza

mi pierwszy sie rozmazal, potem byly poprawki - jednym slowem jaja

#92 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 lipca 2010 - 18:01

ja mam boazerie na scianach w pokoju , ale wiem ze kiedys jak bedzie mnie stac to zrobie sobie gładz , i na bielutko pomaluje i powiesze mnóstwo czarnobiałych fotek w antyramach. :lol:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#93 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 20 lipca 2010 - 18:09

ja mam boazerie na scianach

miałam w przedpokoju ... nie chcesz wiedzieć jak wyglądała ściana po jej zdjęciu ... :-/ tragedia ... cała była do roboty ... tynk się sam z niej sypał ... dlatego powiedziałam nigdy w życiu tego cholerstwa nie założę ... tfu tfu ... :P

#94 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 lipca 2010 - 18:42

nie chcesz wiedzieć jak wyglądała ściana po jej zdjęciu

niestety sie domysłam , wiec wiem ze to nie bedzie takie latwe doprowadzenie tego do stanu uzywalności. gdyby to były sciany z tapeta to mniej roboty by to pochloneło i srodków, a tak <bezradny></span> trezba czekac. moze mi sie gust zmieni i nie bedzie mi to przeszkadzac , albo moze zmienie sobie pokój w domu <umieraam></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#95 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 01 maja 2011 - 23:00

Farba ..tapetę kiedyś kiedyś miałam i w pewnym momencie zaczęła odchodzić, tak więc tapetom - mówie nie
Dołączona grafika

#96 Eleganckistyl

Eleganckistyl
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 01 lipca 2011 - 08:05

Jak dla mnie zdecydowanie najlepiej prezentuje się fototapeta,teraz modne jest położenie różnych wzorów w łązience i fajnie się to prezentuje. Dobrze położona tapeta nie będzie odchodzić,wiem to z własnego doświadczenia.

#97 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 20:05

Jak dla mnie zdecydowanie najlepiej prezentuje się fototapeta,

dla kicha na maska, nigdy bym nie się zdecydowała na to,
Dołączona grafika

#98 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 12:44

dziewczyny co wam sie bardziej podoba, kolorowa tapeta czy jakies fajne malowanko na scianie? jak uda mi sie zmniejszyc fotke to cos tu wkleje...

[ Dodano: 2007-08-12, 21:55 ]
mam nadzieje ze cos widac, to pokoik mojej malej

i to i to fajne :)
Fajnie jest mieszac tapety z farbami :)
:)

#99 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 13:16

dlaczego kicha?
Co kto lubi.Ja mam fototapetę -wodospad w przedpokoju ,już kilkanaście lat.Nic złego sie z nią nie dzieje,nie odpada a zadziwia i zaskakuje gości. :-)

#100 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 15:11

dlaczego kicha?
Co kto lubi.Ja mam fototapetę -wodospad w przedpokoju ,już kilkanaście lat.Nic złego sie z nią nie dzieje,nie odpada a zadziwia i zaskakuje gości. :-)

bo kicha u już :-P takie sztuczne to dla mnie, jak obraz to tylko z farb olejnych malowany na płótnie
Dołączona grafika