Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jaki wozek?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
254 odpowiedzi w tym temacie

#101 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 11:30

Madzik :), szczerze powiedziawszy mało się znam na wózkach, nie wiem co tak naprawdę musi mieć i jaki jest najodpowiedniejszy <bezradny></span>
Mogę napisać tylko, ze wizualnie podoba mi sie bardzo i nawet ten kolor fajny :->
Kremowy może być bardzo brudzący ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#102 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 12:17

mało się znam na wózkach, nie wiem co tak naprawdę musi mieć i jaki jest najodpowiedniejszy

ja też :mrgreen:
wydaje mi się, że każdy dopasowuje pod siebie, każdy na co innego zwróci uwagę :-)

Na przykład dla mnie istotne jest to aby:
był zgrabny, nie chcę jeździć kobyłą
miał duży koszyk na zakupy
czy rączka jest regulowana i w jakim zakresie
czy zmieści mi się do auta :-P jeszcze nie zmierzyłam bagażnika :-P
czy można zamontować na stelażu fotelik samochodowy

M. zwraca jeszcze uwagę na takie bardziej techniczne sprawy czyli składanie stelażu i jakieś tam mocowania i sposób założenia gondolki i spacerówki ;-)

[ Dodano: 2013-06-11, 13:40 ]
o taki mi się podoba :-)

Załączone miniatury

• Koliaska Jedo Fyn 4DS7 Special Edition12.JPG

#103 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 13:08

Dziękuje, ja chciałam jeszcze bardziej retro taki z wiklinową gondolą ale niestety na to nie zgodził się już mój D. chociaż do tego też ciężko go było przekonać, ale jest cudowny.
Jeździ się nim jak marzenie i wbrew pozorom mogę wszędzie nim wjechać i jak dla mnie jest do śmigania po mieście jak najbardziej :)

Madzik :), ten czerwony ma bardzo ładny kolor, bo ten drugi już nie za bardzo jak dla mnie. Jakoś nie mogę się przekonać bo tych skręcanych kółek z przodu i do tego takie malutkie są. Kwestia gustu po prostu :)

er3mjw4zst9mivdb.png

#104 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 13:10

Dziękuje, ja chciałam jeszcze bardziej retro taki z wiklinową gondolą

A możesz coś wrzucić takiego, bo nawet wyobraźnia mi nie działa.

Madzik
Śliczny kolor i nie jest aż tak jasny by się brudzić. Fajny. Moja kolezanka skręcane koła sobie chwali.

Każdy z nas urodził się ateistą

#105 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 13:11

Madzik :), jak jak już pisałam wcześniej jestem na tak ,jeśli chodzi o ten wózek. <ookk></span>
U mnie w mieście co drugi to właśnie Jedo, więc chyba są dość dobre.
Jets zgrabny, podobno bardzo wygodny ( koleżanka sobie chwali) i kolorki też ma super.

Na przykład dla mnie istotne jest to aby:
był zgrabny, nie chcę jeździć kobyłą
miał duży koszyk na zakupy
czy rączka jest regulowana i w jakim zakresie
czy zmieści mi się do auta jeszcze nie zmierzyłam bagażnika
czy można zamontować na stelażu fotelik samochodowy

Ja bym dopisała jeszcze, żeby gondolka była dość długa, ale w Fynach chyba jest. <hmm></span> Nie pamiętam. :->

Cenowo to chyba niewielka różnica z x-landerami. Patrzyłaś na tamte?

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#106 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 13:13

Riia,jasne chciałam coś takiego ;-)

Załączone miniatury

• R-15.jpg

er3mjw4zst9mivdb.png

#107 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 13:16

O kurcze, nigdy takiego nie widziałam, ale powiem szczerze, że ciekawy. Koła ładne i kolory też. Fajny. A czemu D się nie zgodził?

Każdy z nas urodził się ateistą

#108 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 13:17

Jula, ale chyba niepraktyczny ten wiklinowy? Bo jak to włożyć do małego auta?
:->

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#109 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 13:44

gondolka była dość długa

aż z ciekawości sprawdziłam ;-)
ma 80 cm, czyli chyba akurat <hmm></span>

U mnie w mieście co drugi to właśnie Jedo

u mnie to jest hit na osiedlu, stąd sama zwróciłam na niego uwagę. Wizualnie bardzo mi się podoba.

Cenowo to chyba niewielka różnica z x-landerami.

Najtańszego fyna znalazłam za 1650 z fotelikiem, a bez - ceny od 1400 w górę. na x-landery nie patrzyłam

#110 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 13:57

Madzik, mi osobiście Fyn podoba się bardziej niż x-lander, ale zapytałam, bo wiem, że x-landery są powszechnie chwalone i chyba mało awaryjne. A skoro cenowo podobnie, to dobrze jest porównać. Ale Ci zazdroszczę zakupów. :mrgreen: ;-)
Mi się jeszcze te podobają:
-roan teo- tego ma najmłodsze dziecko w mojej rodzinie i prezentuje się super :-D jest też bardzo wygodny i lekki , mi podpasował :-P
- no i coś podobnego do tako nix- tako baby heaven- tutaj tylko wizualnie , bo nie czytałam :mrgreen: :mrgreen:

I kilka retro wklejam tak do pooglądania. :-)

Załączone miniatury

• TAKO Baby Heaven line ALU.jpg
  • roan teo.jpg
  • retro Inglesina.jpg
  • retro z 1969.jpg
  • retro.jpg

#111 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 14:48

Jula TWoj boski, one wlasnie maja chyba duza gondole...

i ten od Aspirynki - pierwszy .Sliczny.

ja napewno moge polecic :
:arrow: aby byl duzy kosz. ( no..chyba ze wiesz ze na zakupy tylko autkiem ...)
:arrow: duza gondola
:arrow: kola ja bym raczej stawiala na papowane
:arrow: kierowac sie tym czy mieszka sie w miescie czy kolo lasow
:arrow: jaka jest buda spacerowki ( u mnie beznadziejna po rozlozeniu spacerowki do pzycji lezacej)
:arrow: no i dla mnie wazne jest estetyka wykonania ...wykonczenia..
:arrow: obejrzec KONIECZNIE wozek w sklepie przed zakupem na stronce internetowej
:arrow: raczej nie kupowac wozka w jasnych kolorach typu beze... latwo sie brudzi, chyba ze jest opcja by sciagnac material...to super. U mnie nie ma..
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#112 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 14:55

Jula ten z wiklinowym koszykiem jest bardzo uroczy ;-)
Ale tak jak zauważyła już Aspirynka - chyba niepraktyczny <hmm></span>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#113 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 15:29

Rzeczywiście ten wiklinowy trochę niepraktyczny, bo ciężko byłoby go włożyć do małego auta. My na szczęście zaopatrzyliśmy się w kombi, więc problemu nie mamy. Jednak ma w sobie coś takiego, że nadal ubolewam to, że go jednak nie kupiliśmy.

Ria nie chciał się zgodzić bo powiedział, że to wygląda jak jakiś stary gruchot <bezradny></span> (męski punkt widzenia :lol: ). Jak byłam mała to miałam właśnie taki i mój D. też miał taki, więc możliwe że stąd te jego boskie wnioski :-D

Ja się kocham w takich kołach wielkich, a iglesina to już w ogóle moje marzenie. Ten jeden który wrzuciła Aspirynka to mi się marzył, ale finansowo nie było opcji, to one swoją cenę mają :roll:

er3mjw4zst9mivdb.png

#114 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 15:49

jaka jest buda spacerowki ( u mnie beznadziejna po rozlozeniu spacerowki do pzycji lezacej)

Możesz coś więcej o tym napisać?
Ciekawe spostrzeżenie, pierwszy raz się spotykam. A takie rady potrafią być bardzo cenne. :-)

Rzeczywiście ten wiklinowy trochę niepraktyczny, bo ciężko byłoby go włożyć do małego auta. My na szczęście zaopatrzyliśmy się w kombi, więc problemu nie mamy. Jednak ma w sobie coś takiego, że nadal ubolewam to, że go jednak nie kupiliśmy.

Ja myślę tak jak Twoj facet. Wy macie większe auto, ale nidgy nie wiadomo, kiedy będzie potrzeba włożyć wózek do auta kogoś innego.

a iglesina to już w ogóle moje marzenie

Mi się te retro za bardzo nie podobają. A za 3000 to już wcale. <bezradny></span>
Zbyt praktyczna jestem. ;-)

#115 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 16:08

Możesz coś więcej o tym napisać?

Ciekawe spostrzeżenie, pierwszy raz się spotykam. A takie rady potrafią być bardzo cenne.

my mamy ten wozio( nawet ten sam kolor) baby active jet.

Na fot jest spacerowka ;) zdjecie nr 2. ( bo do budy gondoli sie nie moge przyczepic)
I mimo ze buda duza to jak rozloze lezenie plasko to nie ma ciagøosci materialu i sa dwie szczeliny...a wlasciwie dziury... :roll: . Jest to nie tylko nieestetycznie zrobione ...ale zima zwyczajnie wieje do srodka po bokach mimo ze buda wozka duza. Wiec musialam szczelnie kocem zakrywac.
Mam nadzieje ze zrozumiale to opisalam

o a tu moj wozek z gondola. Ktora jak na moj gust za mala. Emi dawnoo juz w niej nie jezdzi z racji tego ze dluga dziewczynka;)

Wiec naprawde obejrzycie wozek z kazdej strony. I to ze pani w sklepie kreci nosem "ze tak dlugo ogladacie "" jest niewazne. Wkoncu to wasza kasa na to pojdzie.

Jesli chodzi o skretne kola..to juz kwestia gustu...Ja mam, ale zawsze sosuje blokade, bo jakos wygodniej tak sie prowadzi.

Osobiscie tego wozka co mam nie polecam. No i opinie na necie tez warto doczytac.

I nie kierowac sie tylko wygladem. Ma byc dobry jakosciowo przede wszystkim.Praktyczny. A nie tylko ladny i modny. A juz za wozek dac 3tys to dla mnie za duzo :PP

a...jeszcze jedno... gdybym mogla znowu kupowac wozek...
Kupilabym gleboki wozek sam. A spacerowke juz zupelnie inna...lekka..skladana...
Moja jest ciezka, sama spacerowka wazy chyba z 13kg , plus dziecko ( chyba 12kg bedzie juz malutka wazyc) wiec to troszke jest...Nie raz jak mi podjedzie autobus nie ten niskopodlogowy to musze wnosic...ciezkie jak nie wiem a nie zawsze kazdy sie kwapi do pomocy( mimo prosby).
Plusem mojej spacerowki jest napewno to ze jest "mocna"nadaje sie na nasze okolice - lasy laki wyboiska. Zwykla spacerowka nie wiem jak by dala rade bo to jednak kolka malutkie..ale jak ktos mieszka w miescie to super.

Załączone miniatury

• 66873883_1_644x461_wozek-babyactive-alu-jet-3w1-ketrzyn.jpg
  • wozek-babyactive-jet-cla_3203.jpg

#116 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 16:11

Mam nadzieje ze zrozumiale to opisalam

Tak, zrozumiałam. Dziękuję. :-)
Fajna rada, bo sama bym na to nie zwróciła uwagi chyba. :->

#117 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 16:18

Aspirynkaaa, dlatego dobrze popytac mamy poczytac neta, zobaczyc wozek na zywo, obejrzec z kazdej strony. Wbrew pozorom to wazny zakup.( bo sa rzeczy ktore bym sobie darowala w wyprawce :P)

ps. Co do kosza..nie tylko liczy sie jego pojemnosc..moj np. duzy jest ale zle sie wklada do niego rzeczy

#118 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 05:59

Aspirynkaaa, mnie się podobają x-landery, ale nie wszystkie ;-) nie myślałam o nich poważniej, bo wydają mi się wielkie ;-) ale w wolnej chwili popatrzę ;-)

Ktoś mi polecał Grandery, też zgrabne, ale stelaż jest za duży. Myślałam też o Tako, ale nie do końca mi się podoba. Fyn słynie z tego, że ma mały stelaż po złożeniu... zmierzyłam bagażnik i wchodzi, ale już niewiele miejsca zostaje <bezradny></span> Najlepiej by było auto zmienić :lol: Na chwilę obecną Fyn numer 1. A kolor zapewne będzie taki jaki znajdziemy, bo prawdopodobnie kupimy używkę :-> Byle tylko czarny nie był :-P

A juz za wozek dac 3tys to dla mnie za duzo

przesada...

Widziałam inglessinę na żywo, zwraca uwagę, ale żeby sie zachwycać ? ;-) jak dla mnie jest okropny....

Kupilabym gleboki wozek sam. A spacerowke juz zupelnie inna...lekka..skladana...

też się nad tym zastanawiam ;-)

#119 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 08:27

Widziałam inglessinę na żywo, zwraca uwagę, ale żeby sie zachwycać ?

No ja się zachwycam, lubię retro :lol:

er3mjw4zst9mivdb.png

#120 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 13 czerwca 2013 - 15:06

Sajuri, ten co ty masz jest u mnie jednym z bardziej branych pod uwagę, właśnie ze względu na spacerówkę, ale skoro odradzasz muszę przemyśleć, Poza tym takie:

Załączone miniatury

• bexa_b4j_fotelik_m.jpg
  • wozek-babyactive-elipso_3296.jpg
  • tako Jumper-X.jpg
  • riko-alpina-sportline.jpg
  • baby_design_lupo_d.jpg

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png