Jakie środki antykoncepcyjne stosujecie?
Guest_Kociak_*
Napisano 23 października 2007 - 15:30
Napisano 23 października 2007 - 15:34
Napisano 05 listopada 2007 - 09:03
Napisano 05 listopada 2007 - 10:04
Napisano 05 listopada 2007 - 10:08
Guest_Kociak_*
Napisano 05 listopada 2007 - 18:28
no właśnie nie miał... ale takie rzeczy to się też nabywa... ja też nigdy nie miałam alergii i się kilka lat temu pojawiłaczy Twój chłopak wcześniej miewał jakieś uczulenia na lateks??
Napisano 11 stycznia 2008 - 21:00
Napisano 26 stycznia 2008 - 19:09
Znalazłam to forum, szukając kogoś, kto mógłby mi pomóc troszkę. Moje pytanie może okazać się trochę głupie... Wyjaśnię o co chodzi...Mianowicie chcę rozpocząć współżycie i zdecydowałam się na zabezpieczenie gumka + żel plemnikobójczy. Boję się jednak problemów z zaaplikowaniem żelu, ponieważ nigdy nie używałam tamponów, ani nie dotykałam się w miejscu wejścia do pochwy. Próbowałam "wyczuć" to miejsce palcem
Napisano 26 stycznia 2008 - 19:20
Napisano 26 stycznia 2008 - 20:59
dlaczego nie weźmiesz tabletek antykoncepcyjnych? za mało czasu czy co?
Napisano 26 stycznia 2008 - 21:09
Polecam gumeczki durex elite-są cieniutkie, dobrze nawilżone, jeśli boisz sie kłopotów z zakładaniem fajnie jest wcześniej potrenować-podejście do tego "procederu" na luzie i z uśmiechem pozwala na cementowanie związku
Ale ciężko mi Tobie doradzić bo jesteś dziewicą... mimo to jednak uważam, że na 200% dla Ciebie najlepszą metodą zabezpieczenia będzie prezerwatywa.. bo jeśli chcesz się zdecydować na tabletki.. to ma to powiązanie z wizytą u ginekologa , a tym samym może tu dojść do badania, co w przypadku Ciebie jako dziewicy nie jest to zbytnio komfortowe.. a na piękne oczy to raczej lekarz tabletek Tobie nie przepisze...
Zatem powodzenia i miłej zabawy Ci życzę!!
To tyle ile mogłam Ci doradzić i pomóc, chyba, że dziewczyny są bardziej doświadczone niż ja i lepiej Ci pomogą
Ja np. przy swoim pierwszym razie nie stosowałam niczego ani prezerwatywy, ani gumek, ani wkładek, ani tabletek... po prostu ufałam M i dobrze zrobiłam... miałam to tzw "zezowate szczęście" był stosunek przerywany i zdążył wyciągnąć...
Guest_Kociak_*
Napisano 27 stycznia 2008 - 00:36
seks przerywany to żadna metoda antykoncepcyjnaSeks przerywany
a tutaj to nie rozumiem dlaczego dziewczynę straszysz. Ja byłam badana jako dziewica i nie uważam, że było to jakieś traumatyczne przeżycie. I jak powiedziałam lekarzowi, że chcę rozpocząć współżycie i chcę tabletki, to bez problemu mi je przepisał. Tylko, że akurat w przypadku koleżanki widzę, że to nie wchodzi w grę bo jej śpieszno.może tu dojść do badania, co w przypadku Ciebie jako dziewicy nie jest to zbytnio komfortowe.. a na piękne oczy to raczej lekarz tabletek Tobie nie przepisze...
I jeszcze jedno pytanie ana - a rozmawiałaś o sposobie antykoncepcji ze swoim chłopakiem?
Napisano 27 stycznia 2008 - 12:53
Agula - u ginekologa byłam, badanie faktycznie bardzo nieprzyjemne dla dziewic... ale mimo wszystko polecam każdej, bo to komfort psychiczny, wiem, że jestem zdrowa i że wszystko jest ok...
A co żelu plemnikobójczego i środka nawilżającego, to pomyślałam, że ten żel już będzie działał jako pewien rodzaj nawilżenia i poślizgu
Kociak, rozmawiamy z chłopakiem o tym, ale też jest prawiczkiem...Jesteśmy bardzo długo ze sobą i strasznie długo na to czekaliśmy
Dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi!!
Napisano 27 stycznia 2008 - 13:00
W czwartek pozwolilismy sobie na szalenstwo, bo oboje mamy dosyc gumek. Pozwolilam mu na pare ruchow we mnie bez gumki. Trwalo to chwilke. Nie bylo z jego strony "jecsze" podniecenia, z moich obliczen wychodzi, ze mialam wtedy dni plodne.A jesli dobrze licze 14 dni przed kolejnym okresem ma sie owulacje .... to ja mialam...w czwartek.
Guest_Kociak_*
Napisano 27 stycznia 2008 - 16:20
wiesz, jak się ma jakiegoś pecha, to w taki sposób też można zajść w ciążę, bo nigdy nie wiesz, czy coś tam się z niego wydobyło czy też niePozwolilam mu na pare ruchow we mnie bez gumki. Trwalo to chwilke. Nie bylo z jego strony "jecsze" podniecenia, z moich obliczen wychodzi, ze mialam wtedy dni plodne
Napisano 27 stycznia 2008 - 19:39
Napisano 27 stycznia 2008 - 19:49