Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Jakie środki antykoncepcyjne stosujecie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
635 odpowiedzi w tym temacie

#81 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 23 października 2007 - 15:30

ja także kończę opakowanie i odstawiam tabletki. Biorę je też jakieś 2,5 roku i długo będę jeszcze brała, ale z powodu, że teraz u nas <sex></span> raz na 2 tygodnie więc korzystam z okazji, żeby zrobić sobie przerwę. Będziemy sobie jakoś inaczej radzić, choć powiem szczerze, że dla mnie to dość kłopotliwe - od kiedy zaczęłam współżycie leciałam cały czas na tabletkach i ciężko będzie się przestawić.... Ale czego się nie robi dla zdrowia ;)

#82 Moniika

Moniika
  • Użytkownik
  • 2 534 postów

Napisano 23 października 2007 - 15:34

Ja tez praktycznie od samego początku na tabletach lecę. I powiem szczerze że na razie to nie mam zamiaru odstawiać :-) No ale Kociak w twojej sytuacji to bardzo mądra decyzja :-)

#83 Emiliana

Emiliana
  • Użytkownik
  • 313 postów

Napisano 05 listopada 2007 - 09:03

Kociak, dzięki za odpowiedz, a czy Twój chłopak wcześniej miewał jakieś uczulenia na lateks?? może wszystko bedzie ok :-)

#84 Agulllka

Agulllka
  • Użytkownik
  • 198 postów

Napisano 05 listopada 2007 - 10:04

zalezy ile trwa okres, jak konczy sie przed zarzyciem nowej tabletki z nowego opakowania to chyba jest male prawdopodobienstwo zajscia w ciaze..

#85 Emiliana

Emiliana
  • Użytkownik
  • 313 postów

Napisano 05 listopada 2007 - 10:08

zawsze jak biorę pierwszą tabletkę z nowego opakowania, to mam juz taką koncówke okresu

#86 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 05 listopada 2007 - 18:28

czy Twój chłopak wcześniej miewał jakieś uczulenia na lateks??

no właśnie nie miał... ale takie rzeczy to się też nabywa... ja też nigdy nie miałam alergii i się kilka lat temu pojawiła <bezradny></span>

#87 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 11 stycznia 2008 - 21:00

Ja chce przejsc na tabletki, i napewno przejde.Chce miec pewnosc , ze "nie wyskoczy mi malenstwo jak narazie ;-) ".

#88 ana

ana
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 26 stycznia 2008 - 19:09

Cześć Dziewczyny, chciałabym się najpierw przywitać, jestem tutaj nowiutka ;)
Znalazłam to forum, szukając kogoś, kto mógłby mi pomóc troszkę. Moje pytanie może okazać się trochę głupie... Wyjaśnię o co chodzi...Mianowicie chcę rozpocząć współżycie i zdecydowałam się na zabezpieczenie gumka + żel plemnikobójczy. Boję się jednak problemów z zaaplikowaniem żelu, ponieważ nigdy nie używałam tamponów, ani nie dotykałam się w miejscu wejścia do pochwy. Próbowałam "wyczuć" to miejsce palcem :oops: ...bardzo mnie to bolało i miałam wrażenie, że napotkałam "przeszkodę" i dalej już nie wejdę. Boję się, że ten sam problem będzie z aplikatorem. Czy uważacie, że aplikowanie sobie tego żelu, w moim przypadku, nie jestem najlepszym sposobem na antykoncepcję przed pierwszym razem? Proszę was, odpowiedzcie mi... Wyjeżdżam za 6 dni, nie mogę juz zdecydować się na tabletki antykoncepcyjne.. A bardzo zależy mi na pewniejszej antykoncepcji niż sama gumka. Z góry dziekuję za odpowiedzi Dziewczyny!! :-)

#89 _eta

_eta
  • Użytkownik
  • 275 postów

Napisano 26 stycznia 2008 - 19:17

a nie można mu ja na gumkę nałożyć?? nie wiem jak sie to stosuje.. i pytam czy można :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#90 ana

ana
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 26 stycznia 2008 - 19:20

oczywiście, czytałam, że jak najbardziej można(ale nie trzeba) gumkę posmarować tym żelem :-) ale także, że aplikacja do pochwy jest konieczna... stąd moje pytanie, bo jednak bardzo się tego boję. Zwłaszcza, ze nachodzą mnie myśli, ze zostanę "rozdziewiczona" aplikatorem :-|

#91 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 26 stycznia 2008 - 20:59

jeśli boisz się użyć tego aplikatora (niestety o nim nic nie podpowiem, bo nigdy nie próbowałam) możesz do prezerwatyw dołączyć globulki dopochwowe, nic nie boli przy ich aplikacji, tylko, że trochę to niewygodne i chyba przy pierwszym razie bym się na nie nie zdecydowała.

dlaczego nie weźmiesz tabletek antykoncepcyjnych? za mało czasu czy co?

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#92 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 26 stycznia 2008 - 21:09

Seks przerywany na pierwszy raz jest ok, ale nie wiadomo czy partner zdąży wyciągnąć, więc to jest trochę ryzykowne, zatem albo condom, albo...dni nie płodne...ale to też jest ryzykowne.... najlepsze zatem są tabletki, chociaż....chyba najlepiej będzie prezerwatywa + dni niepłodne - prawidłowo używane prezerwatywy są naprawdę skuteczne.
Polecam gumeczki durex elite-są cieniutkie, dobrze nawilżone, jeśli boisz sie kłopotów z zakładaniem fajnie jest wcześniej potrenować-podejście do tego "procederu" na luzie i z uśmiechem pozwala na cementowanie związku ;-) można dodatkowo użyć nawilżacza (takiego dostosowanego do gumek) no i taką atmosferkę zapewnić, żeby żadnego str esiku nie było-ale wracając do tematu... ja jednak nie polecam żadnych eksperymentów typu stosunek przerywany-wiem z doświadczenia jaki później jest stres.
Ale ciężko mi Tobie doradzić bo jesteś dziewicą... mimo to jednak uważam, że na 200% dla Ciebie najlepszą metodą zabezpieczenia będzie prezerwatywa.. bo jeśli chcesz się zdecydować na tabletki.. to ma to powiązanie z wizytą u ginekologa , a tym samym może tu dojść do badania, co w przypadku Ciebie jako dziewicy nie jest to zbytnio komfortowe.. a na piękne oczy to raczej lekarz tabletek Tobie nie przepisze... :-) i jeszcze jedno w tabletki nie masz po co się pchać nie teraz.. na tabletki będziesz jeszcze miała czas..
Zatem powodzenia i miłej zabawy Ci życzę!! ;-)
To tyle ile mogłam Ci doradzić i pomóc, chyba, że dziewczyny są bardziej doświadczone niż ja i lepiej Ci pomogą ;-)
Ja np. przy swoim pierwszym razie nie stosowałam niczego ani prezerwatywy, ani gumek, ani wkładek, ani tabletek... po prostu ufałam M i dobrze zrobiłam... miałam to tzw "zezowate szczęście" był stosunek przerywany i zdążył wyciągnąć... :-P ;-)

#93 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 27 stycznia 2008 - 00:36

ana, niestety o tym żelu nic nie mogę powiedzieć, bo nigdy nie miałam z takim do czynienia. Ale wydaje mi się, że jak posmarujecie nim prezerwatywę, to wystarczy :) tylko oczywiście prezerwatywy najlepiej Durexy i z pewnego źródła :D Poza tym nie chcę Cię straszyć, ale jeśli boli Cię samo wyczuwanie palcem to całkiem możliwe, że przyda Wam się jakiś żel nawilżający a nie plemnikobójczy. Zresztą - możecie kupić prezerwatywy z płynem plemnikobójczym :)

Seks przerywany

seks przerywany to żadna metoda antykoncepcyjna :D tu nie chodzi tylko o kwestię "czy facet zdąży wyciągnąć". W płynie ejakulacyjnym, który wydobywa się z penisa podczas podniecenia już są plemniki zdolne do zapłodnienia, więc to że sam wytrysk będzie poza pochwą nie daje nam żadnej pewności... tutaj raczej liczy się fart :D

może tu dojść do badania, co w przypadku Ciebie jako dziewicy nie jest to zbytnio komfortowe.. a na piękne oczy to raczej lekarz tabletek Tobie nie przepisze...

a tutaj to nie rozumiem dlaczego dziewczynę straszysz. Ja byłam badana jako dziewica i nie uważam, że było to jakieś traumatyczne przeżycie. I jak powiedziałam lekarzowi, że chcę rozpocząć współżycie i chcę tabletki, to bez problemu mi je przepisał. Tylko, że akurat w przypadku koleżanki widzę, że to nie wchodzi w grę bo jej śpieszno.

I jeszcze jedno pytanie ana - a rozmawiałaś o sposobie antykoncepcji ze swoim chłopakiem?

#94 ana

ana
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 27 stycznia 2008 - 12:53

Madzia81 - a czy globulki aplikuje się jakoś inaczej?myślałam, że tak samo, a przynajmniej podobnie... Ponadto Pani Doktor powiedziała mi, że żel będzie pewniejszy, bo globulka czasem nie rozpuszcza się do końca. Ale jeśli łatwiej i mniej boleśnie można ją zaaplikować, to na pewno bym się na nią zdecydowała...Co do tabletek to raz, że już za późno, bo jestem po okresie, a wyjeżdżam z chłopakiem za 6 dni. A dwa, że (nie wiem czy dobrze myślę...) zdecydowałam, że antykoncepcja hormonalna nie będzie najlepsza, jeśli potrzebuję antykoncepcji jedynie na kilka dni...
Agula - u ginekologa byłam, badanie faktycznie bardzo nieprzyjemne dla dziewic... ale mimo wszystko polecam każdej, bo to komfort psychiczny, wiem, że jestem zdrowa i że wszystko jest ok...
A co żelu plemnikobójczego i środka nawilżającego, to pomyślałam, że ten żel już będzie działał jako pewien rodzaj nawilżenia i poślizgu ;-) Nawilżenia się nie obawiam, gorzej z zaaplikowaniem i "trafieniem" tym aplikatore w odpowiednie miejsce...
Kociak, rozmawiamy z chłopakiem o tym, ale też jest prawiczkiem...Jesteśmy bardzo długo ze sobą i strasznie długo na to czekaliśmy :oops: to dla nas coś niesamowicie ważnego i wyjątkowego... to już troche śmieszne w dzisiejszych czasach...W każdym razie, obydwoje zdecydowaliśmy, że tabletki odpadają, bo to niepotrzebne faszerowanie się hormonami, gdy antykoncepcja jest potrzebna jedynie na kilka dni (nie mieszkamy jeszcze razem).
Dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi!! :-)

#95 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 27 stycznia 2008 - 13:00

Ja przechodze na tebletki antykoncepcyjne. Dosyc mam martwienia sie i zastanawiania ,....... "a moze to ciaza "............. Moj Misiek jest bardzo ostrozny, zawsze kochamy sie w prezerwatywie, gdy on czuje, ze dochodzi to wczesniej wychodzi ze mnie. Nigdy nie bylo wytrysku we mnie.
W czwartek pozwolilismy sobie na szalenstwo, bo oboje mamy dosyc gumek. Pozwolilam mu na pare ruchow we mnie bez gumki. Trwalo to chwilke. Nie bylo z jego strony "jecsze" podniecenia, z moich obliczen wychodzi, ze mialam wtedy dni plodne.A jesli dobrze licze 14 dni przed kolejnym okresem ma sie owulacje .... to ja mialam...w czwartek.

#96 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 27 stycznia 2008 - 16:20

Pozwolilam mu na pare ruchow we mnie bez gumki. Trwalo to chwilke. Nie bylo z jego strony "jecsze" podniecenia, z moich obliczen wychodzi, ze mialam wtedy dni plodne

wiesz, jak się ma jakiegoś pecha, to w taki sposób też można zajść w ciążę, bo nigdy nie wiesz, czy coś tam się z niego wydobyło czy też nie ;) ale to faktycznie trzeba by było mieć pecha :D a podobno naprawdę ciężej jest zajść w ciążę niż nie zajść :D

#97 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 27 stycznia 2008 - 19:39

Poczekamy do okresu, ale ja to pechowa raczej jestem :-/ tffuuuuuuuu

#98 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 27 stycznia 2008 - 19:46

A my to od jakiegos czasu gumka tylko pod koniec bo wiemy , że w razie dziecka wielkiej tragedii nie będzie mamy swoje lata więc .......ale póki co dzidzi nie ma
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#99 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 27 stycznia 2008 - 19:49

My to zawsze sex z "glowa" tylko raz chcialam "zaszalec".Mam nadzieje, ze dzidzi jeszcze nie bedzie.Moj M to by baaaaaaardzo sie cieszyl, on to by chcial juz miec. Ja jeszcze nie.

#100 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 27 stycznia 2008 - 19:53

No wiadomo na początku tez było inaczej ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika