Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Jakie środki antykoncepcyjne stosujecie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
635 odpowiedzi w tym temacie

#61 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 09 sierpnia 2007 - 09:08

Niki a ile się już nie zabezpieczacie ?
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#62 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 09 sierpnia 2007 - 15:40

dosc krotko, wczesniej, czyli w ostatnim czasie, stosowalismy gumki i to tak w zasadzie pod koniec stosunku. a nie dawno sie dowiedzialam (wstepnie byla o tym mowa prawie rok temu) ze musze troche przyspieszyc i odstawilismy je na bok

#63 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 09 sierpnia 2007 - 15:46

Niki ja znam to skąś, teraz mamy najlepszy wiek na dziecko bo od wieku 27 już są szanse mniejsze. Teraz mamy 50/50 w cyklach. Mnie też lekarz pospiesza bo nie jajeczkuje ale łykam tebsy.

#64 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 16 października 2007 - 10:22

a ja slyszalam ze ten idealny biologiczny wiek lekko sie przesunął do gory. i teraz rownie dobrze jest meic dziecko w wieku 31-31 lat. wiadomo ze 35 czy 40 to juz nie ejst tak rozowo ale 30latki czy 32latki są tak samo "plodne" jak młodsze. Wszystko to wplyw czynnikow srodowiska, zmiana stylu zycia itp.

#65 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 16 października 2007 - 11:02

Dla dziewczyny, która ma duże problemy z zajściem w ciąże- dopiero w wieku 31 lat zacznie się starać to ma naprawdę małe szanse.

#66 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 16 października 2007 - 15:02

kobietki, ale nie schodźmy z tematu.

#67 psychophazuś:*

psychophazuś:*
  • Użytkownik
  • 335 postów

Napisano 16 października 2007 - 21:29

Tabletki antykoncepcyjne =)
"W tej chwili, jest 6, 470, 818, 671 ludzi na świecie. Sześć miliardów ludzi na świecie. Sześć miliardów dusz. A czasami... ...wszystkiego czego potrzebujesz jest jedna."

#68 Dorotea

Dorotea
  • Użytkownik
  • 1 428 postów

Napisano 17 października 2007 - 12:39

Tabletki były kiedyś dla mnie idealne. Zniknęły problemy z trądzikiem,przetłuszczającymi się włosami, uregulowana miesiączka co spowodowało zanik problemów z ciągłymi torbielami.
Teraz stosunek przerywany.
Choć wielu nie uważa tego za metodę antykoncepcyjną.

#69 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 18 października 2007 - 18:02

a czemu nie decydujesz sie na zadna metode? wzgledy zdrowotne?

#70 Dorotea

Dorotea
  • Użytkownik
  • 1 428 postów

Napisano 19 października 2007 - 13:51

bo liczę................................bobaska ;-)

[ Dodano: 2007-10-19, 14:51 ]
miało być na bobaska :-)

#71 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 19 października 2007 - 14:25

Hmm, więc dlaczego stosunek przerywany? <hmm></span>

#72 Pasjonatka

Pasjonatka
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 19 października 2007 - 18:37

Tabletki antykoncepcyjne.
Dla mnie to wspaniala rzecz.

#73 chocolate

chocolate
  • Użytkownik
  • 214 postów

Napisano 20 października 2007 - 12:08

prezerwatywy;) .. tak wogole to lubie zaczynac bez..ale moj partner sie boi.. na tabletki dla mnie za wszesnie:) ..ale jak juz cos bardziej konkretnego to wybralabym chyba te plastry na reke
..gdy jest bardzo smutno, to kocha sie zachody słońca..

#74 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 21 października 2007 - 10:52

prezerwatywy;) .. tak wogole to lubie zaczynac bez..ale moj partner sie boi.. na tabletki dla mnie za wszesnie:) ..ale jak juz cos bardziej konkretnego to wybralabym chyba te plastry na reke

ja jestem zdecydowanie bardziej za tabletkami... ale to bardzo indywidualna sprawa. Mnie jakos krępuje widok tego plastra wystającego spod rękawa bluzki czy na łopatce. Fakt ze przy tabletkach trzeba byc systematycznym ale ustawiam sobie przypomnienie w telefonie i jest ok :)
o platrach jest tutaj watek, zreszta jak o innych metodach. tu był link dla angielskojęzycznych

edit by Kociak: reklama

#75 chocolate

chocolate
  • Użytkownik
  • 214 postów

Napisano 21 października 2007 - 12:21

Laluna, dzieki! :) nie wiem.. moze to troche dziwne..ale ten plaster wydaje mi sie seksowny :-P
..gdy jest bardzo smutno, to kocha sie zachody słońca..

#76 SANI

SANI
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 21 października 2007 - 12:27

ja stosuje tabletki. Nie lubie prezerwatyw...a plastry kiedys stosowalam...ale jakos mi nie podeszly. Caly czas bałam sie,ze zaraz mi sie odklei.
Dołączona grafika

#77 natala

natala
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 21 października 2007 - 20:42

rowniez jestem za tabletkami nie myslisz kiedy trzeba złozyc gumeczke itp tylko keidy chcesz to działasz a nie macie wielka ochote a tu brak gumeczek , trzeba leciec do sklepu i co ochotka spada i nie jest juz taka wyskoka i goraca jak była wiec polecam tabletki zupełnie inaczej.Okres prawie niewidoczny ani nie odczuwa sie go tak jak kiedy ( w moim przyadku) skora o wiele lepsza, bole menstrułacyjne -nie wystepują <jupi></span> wiec czego mozna chcec wiecej :)
"To prawdziwa ulga mieć kogoś, przed kim można otowrzyć własne serce, kogo możesz uczynić współuczestnikiem swoich intymności,komu możesz powierzyć swoje tajemnice."

#78 klaudia20

klaudia20
  • Użytkownik
  • 332 postów

Napisano 21 października 2007 - 20:45

Nigdy ale to nigdy nie używałam zadnego zabezpieczenia z moim obecnym mężem...

#79 Dorotea

Dorotea
  • Użytkownik
  • 1 428 postów

Napisano 22 października 2007 - 10:29

Hmm, więc dlaczego stosunek przerywany? <hmm></span>

Druga strona jeszcze nie może się zdedycydować na dziecko:-(
A ja pociuchutku liczę,że może się............ wydarzy ;-)
To oczywiście niewłaściwe podjeście jak na tak dorosłych ludzi. Zawsze pragnęłam,aby dziecko było zaplanowane,oczekiwane przez oboje partnerów ale....................czas tak szybko biegnie dla kobiety i jak traci się już nadzieję, na pozostanie rodzicem to liczy się chyba na szczęście ( przypadek). W pewnym wieku wszystko się już przewartościowuje.
Zresztą druga strona zdaje sobie sprawę z zawodności tej metody

#80 kiora

kiora
  • Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 22 października 2007 - 11:24

Masz 33 lata( jeśli pod avatarem dobrze to określiłaś) i Twój partner JESZCZE się nie zdecydował na dziecko?

Nie wiem ile On ma lat ale obstawiam, że On po prostu chcieć dzieci-nie chce :!: <bezradny></span>
Dołączona grafika