Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Jakie środki antykoncepcyjne stosujecie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
635 odpowiedzi w tym temacie

#621 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 16:22

A teraz ogólnie jakieś nowe durexy reklamują.... ;)

A czy choć raz czułyście różnice np przy tych co wydłużają doznania ?

#622 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 16:54

@wloczykijka ja nie odczułam różnicy, ale np kiedyś K kupił jakiś specjalny spray który miał przedłużać i to już działało aż za bardzo :D

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#623 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 21:00

@wloczykijka, Twój post i post Madzi musiałam usunąć, gdyż nie dotyczył tematu :) wyślę Ci nazwę na pw jak się dowiem od K co to za cudo :P

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#624 Goniaa

Goniaa
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 29 stycznia 2016 - 16:08

Ja stosuję poki co prezerwatywy, po długim braniu tabletek musiałam odstawic ze względu na wątrobę, ale ginekolog niedawno wspominał mi oi wkładce hormonalnej - czy któraś z Was ma taką może?

#625 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 stycznia 2016 - 21:40

@Goniaa jeżeli nie możesz tabletek, to masz wiele możliwości, jak nie wkładki, to plastry, no i sa jeszcze zastrzyki...

#626 Goniaa

Goniaa
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 31 stycznia 2016 - 14:17

Plastry też odpadają - a zastrzyki? Jak one dzialaja? Nie obciazaja wątroby??

#627 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 08 lutego 2016 - 15:07

Dlaczego plastry odpadają? Przecież teraz są takie z mniejszą ilością hormonów, bezpieczne i skuteczne a na dodatek okrągłe i cieniutkie, ze prawie niewidoczne :)

#628 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 20 lutego 2016 - 17:48

Dziewczyny mam pytanie w temacie. Lekarz przepisał mi Vibin mini, bo dopiero zaczynam przygodę z tabletkami. Używała któraś z Was? Macie jakieś opinie odnośnie tych pigułek?

#629 beata_m

beata_m
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 25 marca 2016 - 21:24

Ja używam Vibin zwykły i jestem bardzo zadowolona: cera ładniejsza, miesiączki o wiele mniej obfite, nie przytyłam no i nie zajdę w ciążę :) Same zalety :)

#630 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 30 kwietnia 2016 - 19:56

Też jakoś nie narzekam. :) A przeczytałam, że Vibin mini ma po prostu mniejszą dawkę hormonu, więc może i mnie czekają zalety o których mówisz @beata_m. ;) 

#631 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 30 kwietnia 2016 - 20:08

Ja używam Vibin zwykły i jestem bardzo zadowolona: cera ładniejsza, miesiączki o wiele mniej obfite, nie przytyłam no i nie zajdę w ciążę :-) Same zalety :-)

Agree. Nadal go biorę i już wiem, że przy nim zostanę. Nie mam żadnych dolegliwości, poprawiła mi się cera, lepiej znoszę okres - same korzyści. :)

#632 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 10 maja 2016 - 10:48

Lisvy też mają mniejszą ilość hormonów i nie dają skutków ubocznych, ale ja je wybrałam bo jestem zapominalska i o pigułkach często zapominałam :)

#633 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 16 maja 2016 - 14:03

Ja nie zapominam o pigułce, bo mam w telefonie apkę Różowe Lusterko. Jest dyskretna i ma kilka fajnych opcji, a poza tym telefon i tabletki mam zawsze w torebce ze sobą. ;) 

#634 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 28 maja 2016 - 13:19

Dawno nie korzystałam. Jakieś fajne funkcje dołożyli?

#635 beata_m

beata_m
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 30 maja 2016 - 18:45

Też jakoś nie narzekam. :-) A przeczytałam, że Vibin mini ma po prostu mniejszą dawkę hormonu, więc może i mnie czekają zalety o których mówisz @beata_m. :-)

Moje dwie koleżanki mają przepisany Vibin mini jako pierwszą antykoncepcję. Obie tolerują go bardzo dobrze

#636 odes

odes
  • Użytkownik
  • 373 postów

Napisano 19 lutego 2026 - 11:52

Kochana, ile kobiet tyle odpowiedzi. Jedna woli tak, druga inaczej. Jedna może miedziana, druga nie znosi tabletek, trzeciej plastry się non stop odklejają.... a ja powiem że...
Najlepszy środek antykoncepcyjny to.... Brak faceta .
Pozdrawiam i miłego weekendu wam życzę.
A tak apropo to myślę że powinnaś skonsultować to ze swoim ginekologiem, on/ona dobierze najlepszą metodę, przedewszystkim badania musisz porobić. 

Ogólnie sporo porad znajdziesz na tej stronie https://intimaclinic...cepcja-kobieca/

Romantycznie