Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Jakie środki antykoncepcyjne stosujecie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
635 odpowiedzi w tym temacie

#481 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 27 lutego 2013 - 21:38

Gdzie kupowaliście tak tanio?

Allegro :mrgreen:
W sklepach bylo zawsze drozej. No i jakos tak "glupio" kupowac hurtowe ilosci albo latac co chwile :oops: :-P

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#482 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 27 lutego 2013 - 21:40

To może być akurat kwestia ich przechowywania nieprawidłowego w sklepie/aptece. ;-)

Być może. Ale jak już pisałam wcześniej, Durexy z innego sklepu też pękały. <bezradny></span>

A moze ich waznosc minela?

Data ważności była jeszcze długa.

albo rozmiar nie ten

:roll:
Rozmiar był ok

Dziewczyny, mam wrażenie, że na siłę próbujecie mi udowodnić, że się mylę i to nie wina firmy a czegokolwiek innego.
Być może tak było, ale jestem przekonana, że to jednak wina firmy.
Fakty są takie, że Durexy kupione w różnych sklepach pękały co chwilę.
Natomiast inne gumki (kupione m.in. w tych samych sklepach co Durexy) nie pękły nam nigdy.

[ Dodano: 2013-02-27, 21:44 ]

Allegro :mrgreen:
W sklepach bylo zawsze drozej. No i jakos tak "glupio" kupowac hurtowe ilosci albo latac co chwile :oops: :-P

Jak hurtowo to faktycznie opłaca się kupować na Allegro :-P Przy takich cenach, nawet z kosztami przesyłki wyjdzie taniej.

Ja kiedyś znalazłam sklep z gumkami. Było tam mnóstwo rożnych firm i można było składać sobie dowolne zestawy. I ceny bardzo korzystne. A potem nie zapisałam sobie tej strony i miałam problem ze znalezieniem. Może jeszcze kiedyś na nią trafię.

#483 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 27 lutego 2013 - 21:51

Dziewczyny, mam wrażenie, że na siłę próbujecie mi udowodnić, że się mylę i to nie wina firmy a czegokolwiek innego.

Ale ja wcale nie kłócę się ze stwierdzeniem, że Durexy pękają komuś częściej niż inne. :)
Piszę tylko, że jeśli na 12 prezerwatyw w paczce, 6 pęka, to wydaje mi się, że nie może to być tylko wina firmy. No bo to by wynikało, że pęka co drugi Durex, a tak źle chyba nie jest. ;-)
Ja się spotkałam i z pękniętym Durexem, Unimilem i tymi tańszymi. Dlatego jeśli wybieram, to biorę pod uwagę tylko nasz komfort. ;-) Jak ma pęknąć, to i tak pęknie. :-P

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#484 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 27 lutego 2013 - 23:13

Ale ja wcale nie kłócę się ze stwierdzeniem, że Durexy pękają komuś częściej niż inne. :)
Piszę tylko, że jeśli na 12 prezerwatyw w paczce, 6 pęka, to wydaje mi się, że nie może to być tylko wina firmy. No bo to by wynikało, że pęka co drugi Durex, a tak źle chyba nie jest. ;-)

A ja się z Tobą zgadzam, że akurat z tym opakowaniem faktycznie musiało być coś nie tak.
Sporo ich pękło wtedy. <bezradny></span>
Z innych opakowań tej firmy zazwyczaj jedna pękała.

Ale zapewniam, że tym problemem nie była ani data ważności (no chyba, że ją zmienili w międzyczasie), ani tym bardziej źle dobrany rozmiar.

Aspi

, są jakieś specjalne wytyczne dotyczące przechowywania gumek w aptekach/sklepach?

#485 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 08:15

Jasminka, wydaje mi się, że jedyny wymóg to odpowiednia temperatura i w miarę bezpieczne miejsce, żeby nie uległy uszkodzeniom mechanicznym. Często są po prostu w szufladach blisko lady, żeby nie trzeba było po nie biegać zbyt często.
W aptece, czy innym porządnym sklepie z temperaturą nie ma problemu (chociaż np w Rossmanie często są na półce przy oknie, ale nie wiem- pewnie tam klimę mają), ale już wszelkie kioski i małe sklepiki, to nie bardzo, jak gumki leżą na wystawie i są narażone na upały i mrozy.
Trzeba wziąć też pod uwagę hurtownie i transport. Tu też może być różnie. Do nas do apteki jak przyjeżdżały gumki, to bardzo uważałyśmy na to, jak otwieramy kartony, żeby w żaden sposób nie zahaczyć nożykiem opakowania i chyba tyle. :->

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#486 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 08:38

Aspirynkaaa, ja kupowałam extra save ze względu na ten środek plemnikobójczy, a sprawdziłam teraz i one faktycznie go nie mają <bezradny></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#487 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 09:08

Do nas do apteki jak przyjeżdżały gumki, to bardzo uważałyśmy na to, jak otwieramy kartony, żeby w żaden sposób nie zahaczyć nożykiem opakowania i chyba tyle. :->

bez przesady, przecież najpierw masz karton a w nim każde opakowanie szczelnie ofoliowane i dopiero w nim ofoliowana prezerwatywa- wystarczy popatrzeć czy kartonik w którym kupujemy prezerwatywę (ta przezroczysta folia) jest w nienaruszonym stanie.
Chodzi mi o to, że otwierając karton to trzeba by było niezłą rozpierduche zrobić, żeby faktycznie uszkodzić samą gumkę :lol:

#488 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 09:27

Chodzi mi o to, że otwierając karton to trzeba by było niezłą rozpierduche zrobić, żeby faktycznie uszkodzić samą gumkę

No jasne, że to skrajny przypadek by był, ale lepiej nawet opakowania nie zahaczyć, żeby nikt nie miał pretensji. Szczególnie, że kazali, to słuchałam.
elizabeth, dzięki za info ;-) Czyli jednak. <hmm></span> Wydaje mi się, że firma zmieniając właściwości powinna to mocno zaakcentować na opakowaniu, a nie wprowadzać ludzi w błąd. :->

#489 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 28 lutego 2013 - 09:54

:shock:
Nam nigdy żadna nie pękła, tania czy droga,cienka czy gruba.Od znajomych tez nigdy o tym nie usłyszałam, a jak tak czytam, to mam wrażenie, że one nic innego nie robią tylko pękają :-P Widocznie kwestia szczęścia :-D

#490 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 10:03

:shock:
Nam nigdy żadna nie pękła, tania czy droga,cienka czy gruba.Od znajomych tez nigdy o tym nie usłyszałam, a jak tak czytam, to mam wrażenie, że one nic innego nie robią tylko pękają :-P Widocznie kwestia szczęścia :-D

Mojej przyjaciółce też nigdy nie pękła, a jest już ponad 5 lat w związku. Mi w ciągu 2 lat z byłym pękła 3 razy. Ale nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło.

Ale ja tam się nie przejmowałam nigdy, plastry mam to nawet jak pęknie zawsze jest jeszcze inna blokada. Więc wpadka jest mało prawdopodobna.

Każdy z nas urodził się ateistą

#491 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 10:10

my zazwyczaj kupowaliśmy Durexy i pękały nam co chwile :shock: potem były Unimile i już było jakby lepiej. Niestety byliśmy jacyś pechowi i te również zaczęły pękać, a więc odstawiliśmy wszelką antykoncepcje i tak jade już bez zabezpieczeń 4 lata praktycznie i jest cacy :)
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#492 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 20:02

a więc odstawiliśmy wszelką antykoncepcje i tak jade już bez zabezpieczeń 4 lata praktycznie i jest cacy

Tak całkiem? :shock: Czy chociaż naturalne metody?

Histeria:), to samo pomyślałam, co Ty :D Nam też nigdy nie pękła, a używamy tylko Durex Extra Safe :)

#493 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 21:16

a więc odstawiliśmy wszelką antykoncepcje i tak jade już bez zabezpieczeń 4 lata praktycznie i jest cacy

Ale planujecie "kiedys" dziecko? Bo jesli nie :roll:

#494 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 22:20

na chwilę obecną dziecka raczej nie planuje, kiedy mam dni płodne to jednak się zabezpieczamy albo staramy się być ostrożni. Jednak jeśli okazałoby się, że mam zostać mamą nie byłoby z tym jakiegoś dużego problemu. Kiedy się bardzo obawiałam ciąży niedopuszczalne to było dla mnie, jednak teraz jakoś inaczej na to już patrze :)

Czy chociaż naturalne metody?

w dni płodne uważamy, czasem pojawia się prezerwatywa ale raczej rzadko, ogólnie nigdy we mnie nie kończy i póki co metoda nie zawiodła :)
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#495 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 22:26

to co? chyba są dorośli w długoletnim związku, chyba wiedzą co robią, więc chyba nie musi podawać całemu światu powodu, dla którego się nie zabezpieczają?
to trochę odbiega od tematu... ;-)

My kompletnie nie mamy wprawy jeśli chodzi o gumki. A w razie odstawienia tabletek lepiej byłoby mieć jakieś umiejętności, bo tyle co się teraz naczytałam to aż strach :lol:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#496 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 01 marca 2013 - 09:48

ogólnie nigdy we mnie nie kończy i póki co metoda nie zawiodła :)

moim znajomym "udawało" się przez 5 lat, a teraz ich synek niedługo skończy 2 lata :lol:
:-P

#497 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 01 marca 2013 - 13:36

to co? chyba są dorośli w długoletnim związku, chyba wiedzą co robią, więc chyba nie musi podawać całemu światu powodu, dla którego się nie zabezpieczają?

Spokojnie :lol:
Sama widac, ile razy uzylas slowa "chyba" w zdaniach ;-)
Po prostu uwazam to za nieodpowiedzialne i tyle :roll:

#498 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 01 marca 2013 - 13:44

Jesli chodzi o pękanie tych gumek o ,których piszecie.Moze przyczyną takiego stanu rzeczy jest zbytnia suchośc w pochwie?

My zabezpieczamy sie uzywajac prezerwatywy w dni płodne.W pozostałe roznie to bywa,czasami stosunek przerywany.

#499 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 01 marca 2013 - 15:38

uwazam to za nieodpowiedzialne i tyle :roll:

Nieodpowiedzialne to by było gdyby nie chcieli tego dziecka. A o czymś takich chyba nie wspomniała ;-) a wręcz przeciwnie napisała, że tragedii by nie było :) :)
Więc nie widzę tutaj niczego nieodpowiedzialnego :)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#500 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 marca 2013 - 18:55

:arrow: 58 % stosuja jakąs antykoncepocje
:arrow: zaledwie 30 % ufa tabletkom
:arrow: 20 % uwaza ze stosunek przerywany to metoda anykoncepcji
:arrow: 28 % nie stosuje rzadnej metody
:arrow: 54 % uzywa prezerwatyw

[ Dodano: 2013-03-08, 18:55 ]