Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciÄ…gajÄ…ca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Bez stanika na odważnie

• Zaloguj siÄ™, aby dodać odpowiedź
239 odpowiedzi w tym temacie

#81 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 23:12

skromnie pragnę zauważyć ,że prześwitująca bluzka występowała na prywatnej imprezie w gronie zaprzyjaźnionych osób.
podkreślasz to i jednocześnie
także i sam odchodzisz od tego tematu .
na ulicy takowych przypadków nie spotykam.
zdarza się zaobserwować czasem bardziej lub mniej widoczny brak biustonosza,ale nie są to przeroczyste stroje .
,,dzień w którym idziemy do sauny, to dzień w którym się nie starzejemy,, ,,a najfajniej na tym świecie- na fryzyjskim siedzieć grzbiecie,,

#82 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 08:00

KatarzynaL, po pierwsze dziewczyny nie pisały o rozbieraniu się na plaży, bo nie takie jest założenie tematu, więc nie dziw się, ze piszą o tym jak ktoś eksponuje biust na ulicy.

Po drugie trochę przystopujcie, bo nie robi się zbyt miło a i rozmowa odbiega od tematu.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

sÄ… z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#83 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 09:36

Czy ubrałabym sama przeswitujaca bluzke bez stanika poza domem - nie . Źle bym sie z tym czuła. Chyba ze byłaby to plaza.
Gdybym widziała u kogos ? nie przeszkadzałoby mi to. Gdyby to była starsza kobieta , piersi obwisłe itp...jej sprawa. A ze mnie sie to nie podoba ? nie musi. Wydaje mi sie że sa sytuacje gdzie jakiś umiar powinno sie zachowac ale nie bulwersuje sie tym.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#84 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 12:32

ale znaczy że co ?
powinny nosić stanik mimo że wygodniej im bez , bo u was wywołuje to obrzydzenie ?
?

jezeli komus wygodnie chodzic w brudnym ubraniach to tez nie powinni sie tego komentowac bo to wolnosc wyboru , tu nawet nie chodzi o nagosc ale jest to nieestetyczne, czasem widuje kobiety z duzym biustem , które maja stanik z za duzym obwodem pod biustem i biust jest w pasie i jest to dla mnie tez nieestetyczne. . jesli ktos ma fajny biust i zalozy kryjaca bluzke , i jest mu wygodnie to ok , ale biust na którego podziałala grawitacja i do tego przeswitujaca bluzka to juz nie jest mily widok. zazwyczaj czlowiek chce wygladac estetycznie jak idzie do ludzi .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#85 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 13:01

Ale dyskusja :->

Ja uważam, że "czyje cycki, tego wybór " i innym nic do tego. Skoro się komuś nie podoba to niech nie patrzy. Nikt nikogo nie zmusza :->
Jak już napisałam, raczej nie wychodzę z domu bez stanika, w samej bluzce. Ale jeśli kiedyś wyjdę(czego nie wykluczam), uważam to tylko za moją indywidualną sprawę i jeśli się komuś nie podoba to niech nie patrzy. Nie mam tutaj na myśli koronkowej, prześwitującej koszulki, tylko np. bawełniany t-shirt.
Nie raz, czy dwa widziałam kobiety, które chodziły z biustem do pasa bez stanika czy osoby ubrane według mnie okropnie, ale szanuję ich wybór.
Ja też mam wybór; mogę nie patrzeć. Natomiast nie mam prawa nikogo oceniać.
A że faceci patrzą? A co to Was obchodzi? Skoro Wy nie biegacie bez stanika to Was to nie dotyczy :mrgreen: To chyba nie nasza sprawa jak faceci patrzą na jakąś kobietkę, która nie ma stanika.

Czy naprawde nie widzisz nic niestosownego w publicznym świeceniu biustem?

jeśli nie jest to topless, ani w przezroczystych koronkach to NIE!!!!!

A samo topless czy koronki może nie tyle nie wydają mi się niestosowne co źle dobrane do sytuacji :mrgreen:

#86 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 13:19

A że faceci patrzą?

hehe no nie dziwie sie ;-)
Ja zawsze byłam jakos tolerancyjna. Nie interesuje mnie co ktos robi w swoim ogrodku, do momentu do kiedy nie krzywdzi mnie czy bliskich. A tak moze sobie biegac nawet bez bluzki
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#87 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 13:25

Ja uważam, że "czyje cycki, tego wybór " i innym nic do tego.

dokładnie tak, jak Sajuri napisała i(chyba) też ja wyżej, jeżeli ktoś ma obwisłe itp to niech liczy się krytyką bo dla oczu nie jest to miłe, jeżeli ktoś ma ekstra, jędrne piłeczki niech liczy się z gapieniem facetów lub obraźliwymi uwagami facetów jak i dziewczyn, o ile pokazuje to w miejscu pub.

dobra! powtarzasz siÄ™ , i to w bardzo aroganckim tonie.
czy aż tak odległą dla mnie inteligencją dysponujesz , czy przypadkiem się nie bawisz by rozruszać to forum.

super, za to Ty nie poatarzasz się, i obsypujesz mnie miłymi epitetami, patrz na siebie, a dla innych zwracasz uwagę,

i tu uwaga,atakujesz DOBRA, a sama atakujesz mnie i udajesz naiwnÄ….

Wyjaśniam więc że toples to damski kostium plażowy bez stanika,a pomijając nazewnictwo czy dziewczyna pokaże zupelnie goły biust czy w koszulce co wszystko widać to dla mnie na jedno wychodzi.

idealne podsumwanie
Dołączona grafika

#88 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 17:51

Tak w kwesti wyjaśnienia bo chyba częsć dziewczyn źle mnie zrozumiała.Nie miałem na myśli zwykłej koszulki czy bluzki tylko odwazne bo tak zrozumiałem temat i nie mówię czy MNIE się to podoba tylko o normach kulturowych.

#89 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 18:26

slavek44, zrozumieliśmy (chyba 'my') chodziło o prześwitującą, koronkową czy jaką kolwiek gdzie zdecydowanie widac biust
Dołączona grafika

#90 Sklep.Mikoma

Sklep.Mikoma
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 13:11

Najczęściej zakładam biustonosz, ale jeśli już zdarza mi się wychodzić bez to koniecznie zakładam ochraniacze na sutki. Stawiam na jakość, aby czuć się dobrze.

#91 Nati

Nati
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 02 lutego 2012 - 10:36

Zalozylam ten watek, ale pozniej dlugo tu nie zagladalam, ale to co wypisuje tu panienka dobra, az wola o pomstwe do nieba. typowy przyklad jak zamknieta w 4 scianach zakompleksiona internautka dorwie sie do internetu i mysli ze pozjadala wszystkie rozumy... Czizas...

no 99,99 % tak, a ten 0,1% np chodzi po domu co jest normalną rzeczą, ale chodzenia BEZ publicznie to lekka przesada, aha no i ten 0,1% może być taka dzewczyna która się opalła np się spliła czy coś i po prostu wraca z plaży bez stanika ale jakieś jeszcze inne nie cellowe pozbycie sięstanika

Jakie 0,1% ??? Czy Ty wogole bylas kiedykolwiek w klubie / imprezie czy cokolwiek gdzie mlodzi ludzie razem spedzaja czas bawiac sie, ze takie niedorzecznosci wypisujesz?? Rozumiem jak bys zaczela to zdanie od: "MOIM ZDANIEM". Ale nie, ty walisz tutaj moralizatorkim tonem, ze przeciez TAK JEST, bo Ty tak myslisz oczywiscie :) Ale musze Cie zmartwic. Zeby nie siegac daleko w czasie, ostatnio bylam w stolecznym klubie Iguana na latino night i zeby nie przesadzic co trzecia laska byla bez stanika, w roznego rodzaju bluzkach mniej lub bardziej to ukazujacych. Nie mowie tu o swieceniu cyckami, bo nie o to chodzi. Zaloze sie ze nie zrobily tego z bolem po to zeby swiecic cyckami, a dlatego ze to lubia, lubia tak chodzic. Dociera do Ciebie taka wersja? Nie, nie, nie, nie po to zeby przypodobac sie obcym facetom, nie po to zeby pojsc z kims do lozka, tylko ze tak wlasnie dobrze sie bawia! (Twoja obsesja na temat podniecania facetow przypomina mi rozmowy z katechetka, ktora najlepiej poubierala by nas w worki, zeby nie podniecac facetow. Tylko po co??? Podniecony facet to grzech, to boli, czy to odrazu oznacza ze jezeli ktos podnieci sie na moj widok, to jestem puszczalska? ...bo zdarzaja sie takie ktore odrazu wysnuwaja taka teze :). I tu nie ma znaczenia czy byly z partnerami czy bez, bo bylo i tak i tak. Twoj tok rozumowania opiewa o średniowiecze jakies... Wyjdz na swiat i rozejrzyj sie.

...gdy ktoś ma obwisłe, wielkie balony jest to obleśne i nieapetyczne, a z kolei gdy ktoś ma sterczące sutki, piłkowaty kształt fajnie ale po co? chyba tylko po co to, żęby poświecić cyckami

Co u Ciebie z tym swieceniem cyckami, masz swiecace cycki :) ? To moze byc ciekawe, powinnas sie zbadac :)
...
Ja dosyc czesto chodze bez stanika, sprawia mi to duza przyjemnosc i korzystam z tego kiedy moge, bo stanik mnie krepuje. LEPIEJ SIE CZUJE BEZ, ogarniasz to :) ? Nie zauwazylam zeby moje piersi zaczely opadac, mysle ze to sprawa bardziej genetyczna. Moje piersi sa jedrne i moze za parenascie lat bede potrzebowala stanika, narazie jest on zbedny. Lubie swoje piersi i lubie je eksponowac. Kazda kobieta tak ma, jak lubi jakas czesc swojego ciala.
A to ze na Ciebie odznaczajace sie sutki dzialaja obrzydzajaco... No coz tak jak napisala KataryznaL to jak ktos sie ubiera to nie twoja sprawa, jezeli Ci to nie pasuje to nie patrzysz.

katarzyna masz odpowiedź faceta jak to postrzega, i żeby nie było że te babki co są przeciw są zazdrosne, zakompleksione czy po prostu wredne, taka jest norma i tyle.

Na podstawie wypwiedzi jednego faceta, (ktory w dodatku jest "facetem piszacym na forum dla kobiet"), bedziesz stawiac ogolna opinie facetow... no prosze Cie :) Moge poprosic 10 dowolnych moich kumpli zeby sie tu zerejestrowali i opinia slavka44 utonie w niebycie.
Jezeli rzucasz tu procentami to moim zdaniem, dla 99% facetow jak najbardziej ma znaczenie czy jestes topless, czy jednak masz cos na gorze. I nawet jezeli jest to transparentna bluzka ktora przy mocniejszym rozblysku swiatla lekko ukazuje piersi, to blagam Cie nie mow mi ze to byloby to samo, jakbym byla tam w samych jeansach...
Poklikaj sobie w google photos jak rozne slawne kobiety, modelki, artystki ubieraja bluzki z pod ktorych lekko przeswituja im piersi. Czy uwazasz ze one wszystkie moglyby chodzic z golym biustem i na nikim nie zrobilo by to roznicy ???????? Powaznie tak myslisz :) Godne pozalowania....
Carpe diem

#92 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 lutego 2012 - 21:15

Poklikaj sobie w google photos jak rozne slawne kobiety, modelki, artystki ubieraja bluzki z pod ktorych lekko przeswituja im piersi

sa tez takie co na scenie chodza w samych stringach :roll: ale masz racje , kazdy sie ubiera jak chce i gdzie chce , jesli nie ma dzieci w poblizu to czemu nie.

po drugie mysle, ze teraz jest kult szczuplej sylwetki i sporo kobiet ma bardzo mały biust , wiec noszenie stanika moze sie według nich wydawac niekonieczne.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#93 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 02 lutego 2012 - 21:49

Nati, czy to ze tu piszeto cos zlego?A po drugie ja napisalem ze chodzi mi o chodzenie w miejscu publicznym a nie np plaza topless lub impreza.i jeszcze ja wlasnie mialem na mysli jak piersi sa prawie jaj nagie,a delikatnie jak przeswitujato inna bajka.

#94 Nati

Nati
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 10:23

Nati, czy to ze tu piszeto cos zlego?

Nie... przepraszam jezeli Cie urazilam ale bylam ogolnie podirytowana. Chcialam tylko zaznaczyc ze opinia jednej osoby nie jest jeszcze wyznacznikiem ogolnych trendow.

i jeszcze ja wlasnie mialem na mysli jak piersi sa prawie jaj nagie,a delikatnie jak przeswitujato inna bajka

Bluzka ze zdjec ktore wstawilam, nie pokazuja moich nagich piersi. Ta bluzeczka jest figlarna ale to jednak zupelnie co innego niz bylabym topless!!! W polmrokach imprezy moje piersi byly ledwo co widoczne. Zdjecie bylo zrobione w lazience gdzie swiatlo bylo znacznnie mocniejsze. Wiadomo ze bylo wiadac ze jestem bez stanika, ale nie bylo w tym zadnej wulgarnosci.

w miejscu publicznym a nie np plaza topless

Dla mnie praktycznie kazda plaza jest plaza topless bo chyba nawet nie mam zadnej gory od kostiumu :) Po prostu nie lubie stanikow :)

Na chorwacji raz z kolezanka wracalysmy z plazy, promenada bez stanikow... i to bylo rzeczywiscie takie lekkie "wykroczenie" :) Ale chyba i tak bardziej my sie z tym dziwnie czylusmy niz ludzie nas mijajacy. co kraj to obyczaj :)
Carpe diem

#95 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 10:51

Dla mnie praktycznie kazda plaza jest plaza topless bo chyba nawet nie mam zadnej gory od kostiumu :) Po prostu nie lubie stanikow :)

Z całym szacunkiem,ja bym nie chciała,by moje dziecko oglądało na plaży panie paradujące z nagimi piersiami.Od tego są plaże nudystów.

#96 Nati

Nati
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 12:21

Z całym szacunkiem,ja bym nie chciała,by moje dziecko oglądało na plaży panie paradujące z nagimi piersiami.Od tego są plaże nudystów.

Plaze nudystow nie maja NIC wspolnego z opalaniem topless. Poczytaj, bo mylisz pojecia.
A co by sie stalo Twojemu dziecku gdyby zobaczylo kawalek kobiecej piersi? Twojej nigdy nie widzialo? Skad w Polakach tyle tej dziwnej, niepotrzebnej pruderii...
Carpe diem

#97 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 12:26

Twojemu dziecku gdyby zobaczylo kawalek kobiecej piersi? Twojej nigdy nie widzialo? Skad w Polakach tyle tej dziwnej, niepotrzebnej pruderii...

A co Ci szkodzi zakryć kawałkiem materiału piersi?
Tylko nie tłumacz to niewygodą,bo nie uwierzę.Wydaje mi sie,że takie paradowanie z cyckami na wierzchu jest podyktowane tym,by mężczyźni zwracali uwagę a kobiety patrzyły z zazdrością.Moje zdanie. ;-)
A mojemu synowi zaoszczedziłabym widoku patrzenia w mlodym wieku na damskie piersi.Przyjdzie pora to bedzie patrzył.

[ Dodano: 2012-02-04, 12:28 ]

Skad w Polakach tyle tej dziwnej, niepotrzebnej pruderii...

A skąd w niektórych taka rozwiązłość jesli chodzi o ubrania?(bez urazy dla nikogo)
Ja np. nie mam ochoty oglądać cudzych piersi.

#98 Nati

Nati
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 12:32

takie paradowanie z cyckami na wierzchu jest podyktowane tym,by mężczyźni zwracali uwagę a kobiety patrzyły z zazdrością.

Nie jest zaskoczeniem dla mnie twoje zdanie :) To zdanie kazdej kobiety ktorej stanik przyrosl do ciala. Po prostu nie wyobraza sobie innego powodu pozbycia sie go jak czysto sexualny. Nie neguje tego, bo kazdy robi to z czym sie dobrze czuje.
A ja naprawde lepiej sie czuje bez stanika, tym bardziej na plazy. Opalam cale cialo, nie mam dziwnych bialych plam, ktore pozniej okropnie wygladaja jak dla mnie.
Moj facet to oczywiscie lubi, ale nie robie tego dla niego, ani zadnego innego! I nie ma dla mnie znaczenia, czy jestem z facetem, znajomymi czy sama. Tak po prostu jest mi najlepiej lezec na sloncu i kropka.

[ Dodano: 2012-02-04, 12:35 ]

Ja np. nie mam ochoty oglądać cudzych piersi.

Ale czy ja komukolwiek kaze patyrzec??? Nie ukladam sie na samym srodku plazy i nie wbijam wielkich strzalek "-> tu nagie cycki" Jezeli na plazy lezy ktos kto mnie obrzydza czy mi sie nie podoba z innego wzgledu to nie ogladam. Ogromny grubas moze lezec na plazy a dziewczyna topless juz nie?
Carpe diem

#99 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 12:40

To zdanie kazdej kobiety ktorej stanik przyrosl do ciala.

Bez przesady,każda z nas ma różne piersi a to,że teraz masz podobno ladne to się ciesz,ale paradując tak bez stanika,długo nie nacieszysz sie ich jędrnością(grawitacja działa i na Twój biuścik) :mrgreen:

[ Dodano: 2012-02-04, 12:46 ]

A ja naprawde lepiej sie czuje bez stanika, tym bardziej na plazy.

To bądź na plaży gdzie nie będzie dzieci ,bo nie każdemu sie to pdooba,by ich dziecko patrzyło na takie widoki. ;-) I opalaj sie ile chcesz,a także możesz spalić wszystkie staniki.Nie obchodzi mnie to. ;-) Pozdrawiam.

[ Dodano: 2012-02-04, 12:52 ]

Nie neguje tego, bo kazdy robi to z czym sie dobrze czuje.

Ale i trzeba liczyć sie z innymi przebywającymi np.na plaży.Niech każdy robi to co uważa za słuszne, ale jakieś poczucie wyczucia musi być. ;-)

#100 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 12:54

Ja osobiście w domu czy u mnie na podwórku(do sąsiada 50 m) chodzę bez stanika, ale mam małe piersi , wiec moge sobie na to pozwolić, ale jeśli jadę do miasta czy na plażę to stanik obowiązkowo ;)