Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciÄ…gajÄ…ca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Bez stanika na odważnie

• Zaloguj siÄ™, aby dodać odpowiedź
239 odpowiedzi w tym temacie

#121 Nati

Nati
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 15:46

Tylko jak sie do tej rozmowy zabrać.Hi,hi. :-D

Mysle ze to nie rozmowa jest na poczatku potrzebna a zmiana podejscia w swoim zachowaniu i pozwolenie dziecku oswoic sie z sytuacja ktora uwaza za dziwna. Jezeli przebierzesz sie naturalnie przy synku i nie zareagujesz na jego docinki, albo wtedy na spokojnie mu wytlumaczysz nie chowajac sie przy tym nienaturalnie, to on tez zacznie do tego podchodzic inaczej. Nie spiesz sie z niczym. Niech to wyjdzie naturalnie.
Szkoda ze odrazu tak nie pisalas, zamiast na mnie naskakiwac :)

I szczerze to pewnie na plazy bym sobie tak pochodziła bez biustonosza.

Ja też :)

Polecam dziewczyny :) Byle by Was ktos na poczatku nie zrazil, jakis komentarz mohera czy stado wscibskich napalonych samcow (ale to tylko w polsce takie atrakcje ;)
To co same mozecie z tego zagarnac dla siebie, to juz tylko superlatywy jak dla mnie :)
Uczucie wolnosci i przyjemnosci jest takie, ze pozniej nie chce sie zabierac ze soba juz wogole gory od bikini ;)
Na poczatku sie tylko tak opalalam, pozniej juz czasem siedzialam na reczniku nawet ... hehe :) A teraz juz nie cierpie wskakiwac do morza w staniku :)
Carpe diem

#122 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 15:46

Może nas,,Zielone'' nie przegonią z tego tematu ;-) Czasami synio chodzi za mną i mówi,by dać mu podoić cyca,niby tak w żartach,bo się śmieje. :mrgreen:

[ Dodano: 2012-02-05, 15:49 ]

Szkoda ze odrazu tak nie pisalas, zamiast na mnie naskakiwac :)

Nie naskakiwałam ,tylko pisałam ,co myślę,a chyba obydwie odebrałyśmy tę pogawędkę jako jakiś nalot :-D na siebie nawzajem. ;-)

#123 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 15:50

Przepraszam,że zadaje to pytanie,ale czy przed Tobą jak byłaś w wieku 8 lat mama,ciocia,czy ktoś z rodziny pokazywał sie z nagim biustem,bez krępacji?

ale nie zaczynamy parodowac nago jak dziecko ma 8 lat. Tylko od jego najmlodszych lat, i jest to norma. Ja to pisze na przykladzie i znajomych i szwagierki. Wspolna kampiel z dzieckiem, chocby. U mnie w domu tez nie było jakiegos skrepowania przed nagoscia.
Pewnie ze inaczej sie podchodzi do nagosci gdy mamy dzieci juz 10 letnie. Moze wowczas jest inaczej i tak sie nie chodzi przynich ? ale napewno ich juz ta nagosc nie dziwi a juz napewno nie ma hasła ze to grzech
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#124 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 15:53

ale napewno ich juz ta nagosc nie dziwi a juz napewno nie ma hasła ze to grzech

Przyznam,że nie spotkałam sie z takim czymś,by piersi i nagość uważać jako grzech.
Bóg nas stworzył,stworzył nasze ciała.Tylko dyskusja wynikła na temat dzieci i nagości.Kiedy ich uświadomić w tym temacie. ;-)

#125 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 16:05

Kiedy ich uświadomić w tym temacie. ;-)

Moim zdaniem jak najwcześniej, żeby nawet do głowy nie zdążyło im przyjść, że piersi, nagość to coś złego i nienaturalnego.
Opieram to stwierdzenie na tym co wyniosłam z domu rodzinnego. Moim zdaniem było to dobre podejście ;-)

#126 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 16:08

Bóg nas stworzył,stworzył nasze ciała.

By ,nie było nieporozumień.Nie tak dosłownie i nie brać tego zdania tak dogłębnie.To moja opinia.

Opieram to stwierdzenie na tym co wyniosłam z domu rodzinnego. Moim zdaniem było to dobre podejście ;-)

Czyli to co wynosi sie z domu jest najważniejsze,nawet jeśli chodzi o nasze ciała. ;-)

#127 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 16:30

Przyznam,że nie spotkałam sie z takim czymś,by piersi i nagość uważać jako grzech.

a ja tak i to u mojego kuzyna. ( tak...tego )
Bylismy nad morze - czyli ja ciocia i on. Miałam bikini troche juz wychodzone jak sie okazało i wychodzac z wody widac było brodawki...przeswitywał , tyle. Ile było szumu o to. Ze to grzech , ze mam kupic nowy. A dodam ze miał wowczas jakies 28 lat. Bez komentarza

Własnie czytam ksiazke Smazone zielone pomidory. Jest opis jak starsza pani do domu pogodnej starosci wzieła ze soba obrazek. Na obrazku dziewczyna na hustawce, w tle banieczki, zamek...ale pielegniarka zauwazyła ze dziewczyna jest naga od pasa w doł i ze to nieprzyzwoite. Tej nagosci nie zauwazyłas zas wlascicielka obrazka.
Jaki morał z tego moze byc? ze jesli z ta nagoscia jestesmy oswojeni od dziecka - ona nas nie dziwi, nie gorszy, nawet jej nie zauwazamy.
A jesli od dziecka kryjemy sie po katach no ten nagi biust bedzie problemem na skale swiatowa

.Kiedy ich uświadomić w tym temacie

od najmlodszych lat. Przeciez juz jak sie dziecko urodzi karmi sie je piersia prawda? i jest to tak naturalne. Nie kryc sie z nagoscia, nie mowic ze to co ma mamusia i tatus - to BE.
Tylko opowiedziec.

#128 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 18:26

Bo dziecko nagość traktuje jako coś naturalnego, a już na pewno nie jako coś złego i tylko i wyłącznie z podtekstem seksualnym.
To właśnie rodzice (nie twierdze, że wszyscy)traktują to jako temat tabu, jako coś złego, zakazanego, obrzydliwego, itp. I zupełnie nie rozumiem takiego podejścia.

O, Jasminka napisała dokładnie to, co ja uważam. Dla dzieci wszystko na początku jest na tym samym poziomie - normalne, neutralne. Później dzięki rodzicom rozróżniają rzeczy dobre, złe, a także kwestie seksualności. I owszem, należy uświadomić dziecko, co do tych kwestii, ale nie powinno się robić z nich tematów tabu, czy tym bardziej czegoś złego bo to się później przekłada na relacje tego (już nie) dziecka w okresie dojrzewania, a nawet dorosłości.

Twarzy nie pokazała, a po piersiach chyba niewiele osób jest w stanie kogoś rozpoznać. ;-)

oprócz naszych połówków, którzy pewnie nasze biusty poznaliby z kilometra :mrgreen:

#129 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 18:39

A ja napisze tak coś z mojej sytuacji...mam syna 11 lat i nigdy nie ukrywałam przed nim nagości, jak byli mali to kąpaliśmy sie w wannie razem, teraz to juz nie wypada, ale zauważyłam,że jak wychodzę np z łazienki i mam tylko stringi a gołe piersi, to on tak jakby sie wstydził i robi zakłopotaną minę...

#130 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 18:52

widzę temat ożył.
nasze dzieci są do tego przyzwyczajone i traktują to zupełnie naturalnie. od początku przyzwyczajone. z umiarem oczywiście a nie na siłę przy każdej okazji.
rozumiem opinie coponiektórych twierdzących że sama myśl o wyjściu bez biustonosza mimo grubej kurtki jest zboczeniem , ale myślę że grupa ta jest coraz mniejsza i chyli się ku upadkowi ( już nie wspominam o plażowym toplessie).
Otwartość granic i ogólne rozluźnienie na plażach pokazują nowicjuszkom mimo konserwatywnego wychowania że świat się z tego powodu nie wali, wręcz jest to standardem .
Tak, jesteśmy jako naród mocno w tym zacofani w stosunku do innych europejskich.
Najczęściej im większe związane ze swoim biustem kompleksy tym większa wrogość wręcz do ukazywania go przez inne.

Polecam dziewczyny Byle by Was ktos na poczatku nie zrazil, jakis komentarz mohera czy stado wscibskich napalonych samcow (ale to tylko w polsce takie atrakcje

standardowe polskie plaże nie są dobrym pomysłem
samce ( te wychowane w całkowitej izolacji i przekonaniu o złu jakim jest damski biust) jak to napisałaś nie są aż tak groźne -popatrzą ponapalają się i tyle.
dużo gorsze są tak wychowane kobiety. gdyby rozdać im broń to bez względu na konsekwencje powystrzelałyby ...w ich oczach widać prawdziwą złowrogą nienawiść.
jeśli chcecie poopalać bezpiecznie biust w polsce to jedynie na plażach swych własnych prywatnych lub ewentualnie na skrajach bałtyckich plaż naturystycznych. tam plaże tekstylne łagodnie przechodzą poprzez mieszane w całkiem wolne od strojów .
w części mieszanej panuje całkowita nikogo nie dziwiąca dowolność strojów.
,,dzień w którym idziemy do sauny, to dzień w którym się nie starzejemy,, ,,a najfajniej na tym świecie- na fryzyjskim siedzieć grzbiecie,,

#131 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 23:12

mam syna 11 lat i nigdy nie ukrywałam przed nim nagości, jak byli mali to kąpaliśmy sie w wannie razem, teraz to juz nie wypada, ale zauważyłam,że jak wychodzę np z łazienki i mam tylko stringi a gołe piersi, to on tak jakby sie wstydził i robi zakłopotaną minę...

chyba wkracza w okres dojrzewania ;-)
teraz zacznie spoglądać na nagość pod kątem seksualności, stąd taka reakcja.

#132 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 23:47

Nati nie miałam nawet na myśli że Twój jest mały czy mało jędrny napisałam że mój jest równie ładny czyli ładny tak jak i Twój i jędrny :)

Ale co do poz na tym zdjęciu ... pozowałaś specjalnie?

A co do nagości przy dzieciach ojca nigdy przenigdy nie widziałam na go mamuśkę widziałam jak byłam młodsza ale to całkiem przypadkiem jakoś nigdy nie zrażałam się do tego specjalnie :) jak jeździliśmy na wakacje to mama mogła się nawet spokojnie opalać na tyle rowerka wodnego bez góry a my byliśmy zajęci ślizgawką na rowerku to pamiętam taką jedną sytuacje ale było minęło jakiś traumatycznych przeżyć nie mieliśmy z bratem :)

[ Dodano: 2012-02-05, 23:48 ]
Lady Di to może nie rób tak już bo dziecko się ma prawo czuć nieswojo :)

#133 Nati

Nati
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 23:59

standardowe polskie plaże nie są dobrym pomysłem

Nie generalizowala bym tak jednak. Np. w Mielnie na wlasnie standardowej Polskiej plazy nawet sporo kobiet / dziewczyn tak sie opala, zdaje sie ze z roku na rok wiecej. Sama lezalam tam raz bez góry i czulo sie ogolna akceptacje tlumu :)
Za to najgorsze mi sie wydaje spotkac naszych rodakow za granica, co to pierwszy raz sobie pojechali np. na taka Chorwacje. Spotkala mnie taka niemila sytuacja na moim pierwszym "doroslym" (bez rodzicow) wyjezdzie tuz przed 18-nastka i od tej chwili, az przykro to mowic, ale unikam polaków za granica...
Bylismy paczką w Trsteniku. Tego dnia rozlozylismy sie na publicznej plazy, bo nie chcialo nam sie wspinac do dzikich zatoczek za miastem. Niedaleko nas stacjonowalo stadko karków, nie wygladali sympatycznie, po ******* wystrzeliwanych w powietrze nie trudno bylo odgadnac ze to rodacy nasi kochani.... Ale nasza grupa prawie 10 osob, wiec bylo raźno. Opalam i kąpałam sie topless. Po paru godzinach czesc ekipy zebrała sie na jakies jedzenie. Pamietam ze zostalam sama z kumplem. Zrobilo sie spokojniej, grzalam plecy i tylek na sloncu :). Nie mialam stringow tego dnia tylko pelne majtki od jakiegos starego kostiumu... i cos mnie podkusilo zeby je sciagnac. (Strasznie nie lubie bialego nieopalonego tylka ;) Kumpel cos tam sie ze mnie pozgrywal, chcial mnie oczywiscie wyciagnac, nagą, z tego recznika :) Widzac zlewke z mojej strony, sam polecial plywac. Ja w blogim uczuciu chyba drzemnelam ... obudzil mnie dotyk dloni na posladku...
Az szkoda wracac do tej historii... co to byl za wiesniak z tego goscia! Przyczepil sie do mnie jak rzep psiego ogona. Nie mial za gorsz umiaru. Na bezczela pchal lapska. Chcialam sie zwinac, ale nie chcial pozwolic mi sie ubrac. A jego kolesie tylko hihotali w oddali. Na szczescie troche sie zmieszal jak wrocil moj kumpel. Wykorzystujac sytuacje szybko sie ubralam i dalismy dyla. Ale niesmak pozostal do konca wyjazdu...

Wniosek: Pruderyjny Polak za granica gorszy, niz pruderyjny Polak na Polskiej plazy... bo taki przynajmniej bedzie sie bal podejsc.

[ Dodano: 2012-02-06, 00:03 ]
Dzieki krowka17 :)

Ale co do poz na tym zdjęciu ... pozowałaś specjalnie?

Kolezanka mi robila zdjecie telefonem... czy pozowalam.. hmm. No zdawalm sobie sprawe ze mi robi zdjecie, wiec jakos sie tam ustawilam :)
Carpe diem

#134 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 10:02

Nati, trochę dziwię się że tak o na plaży opalałaś się topless ... i nie dziwię się kolesiowi że dotknął Twojego tyłka ;) sama się wystawiasz i prowokujesz mogłaś sobie stringi założyć a reszte opalić na solarium :) ja też tak nie lubię mieć białych odznaczeń ale nie zrobiłabym czegoś takiego jak ty :)

#135 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 10:28

.. i nie dziwię się kolesiowi że dotknął Twojego tyłka sama się wystawiasz i prowokujesz

no i u nas jest takie myslenie. Ze skoro sie pokazuje znaczy ze prowokuje, kusi. I to myslenie trzeba zmienic u innych a nie że ja mam nie pokazywac tyłka.Co w tym nagim tyłku jest zlego to ja nie wiem.

#136 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 10:47

i nie dziwię się kolesiowi że dotknął Twojego tyłka ;) sama się wystawiasz i prowokujesz

Kobieta może sobie chodzić w worku, może chodzić bez niczego, czy w czym tam chce, bo to jej ciało.
Żaden facet nie ma prawa jej macać, klepać po tyłku, dotykać, gwałcić, itp. również z tego powodu, że to JEJ ciało.

Denerwuje mnie takie społeczne poparcie dla facetów i potępienie kobiet za to, ze jakiś facet miał czelność je tknąć.

#137 Nati

Nati
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 10:55

Nati, trochę dziwię się że tak o na plaży opalałaś się topless ... i nie dziwię się kolesiowi że dotknął Twojego tyłka ;) sama się wystawiasz i prowokujesz

Ale krowka17 !!! Nie tylko ja opalalm sie topless. Na Chorwacji malo ktora pani nosi stanik. Naprawde tak uwazasz ze jak ktos sie opala topless to zaprasza np do macania po cyckach?!? Nie wiem czemu, ale chyba jestesmy jednym narodem w Europie ktory tak mysli. Jak widac nie tylko Polacy ale i Polki... Rece opadaja :(

[ Dodano: 2012-02-06, 10:59 ]

ja też tak nie lubię mieć białych odznaczeń ale nie zrobiłabym czegoś takiego jak ty :)

Ale co ja takiego zrobilam? :) Po prostu lezalam sobie grzecznie na swoim reczniku, w swoim skrawku plazy. Mialam ochote opalic tylek, wiec sie rozebralam do naga, moja sprawa! Wiedzialam ze gdzies tam sa Ci idioci, wiec nawet nie podnioslam brzucha z ziemi zeby sie nie odznaczac... Jakim prawem ktos przychodzi mnie macac? I dlaczego tyko Polak wpadl by na taki pomysl...
Carpe diem

#138 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 11:02

Jakim prawem ktos przychodzi mnie macac? I dlaczego tyko Polak wpadl by na taki pomysl...

Nikt nie ma prawa obmacywać,ale przyznam,że takie opalanie nago , troszkę MOŻE,być ryzykowne.Dlatego,iż różne typki chodzą po świecie.Wiadomo co takiemu strzeli do głowy.Tak mi sie wydaje.A jak jeszcze jest pod wpływem alkoholu,to już w ogóle. :-)

#139 Nati

Nati
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 11:11

[ przyznam,że takie opalanie nago , troszkę MOŻE,być ryzykowne.Dlatego,iż różne typki chodzą po świecie.

Masz racje, ale jakos los chcial ze jezdze juz na Chorwacje pare lat, opalam sie nago kiedy mam tylko na to ochote :)
... i jakos nigdy nikt mnie nie zaczepil, dopoki w poblizu nie znalezli sie Polacy...
Carpe diem

#140 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 12:02

Nikt nie ma prawa dotykac wbrew woli i nie wazne jak dziewczyna ubrana.Fakt,czesto widze dziewczyny jak opalaja bez stanika ale nie pomysle zeby dotknac.,bo szanuje kobiety.