Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciÄ…gajÄ…ca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Bez stanika na odważnie

• Zaloguj siÄ™, aby dodać odpowiedź
239 odpowiedzi w tym temacie

#61 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 13:21

miała na myśli

nie interesuje mnie w tej chwili co miała na myśli , lecz w jakiej formie to przekazała.
czyli w mojej ocenie znieważa i odnosi się lekceważąco.
zachowanie jest standardowym. w chwili gdy zaczyna brakować argumentów z reguły jeśli nie kończy się rozmowy fochem to stosuje się bicie , krzyk, lub próby obrażanie strony przeciwnej. brak argumentów w rozmowie, jest najczęściej powodem agresji, takze fizycznej.

Jeśli uważasz, że któryś post jest niezgodny z regulaminem

co już wcześniej napisane......
otóż w tym przypadku moja zwłoka była celowa, by sprawdzić stonniczość.

iż ktoś woli nosić stanik nie wynika z wygody a "ograniczeń psychicznych", no, oczywiście poza "skrajnymi przypadkami

uważam że w sensie fizycznym umniejsza wygodzie a psychicznym ją poprawia ( przeciętnie)i to podtrzymuję . choć nie wiem co ma to do aktualnego sporu.
znam wiele osób które się zadręczają , zamęczają , wymyślają sobie problemy tylko po to by ,, sąsiedzi poprawnie o nich mówili,, i one także twierdza że tak im lepiej. psychika ludzka jest ogromną odchłanią i wyjkątkowo plastyczną, podatną na manipulacje, sugestie.
ps.
czy jeszcze króraś z modek chciałaby coś dodać ? zapraszam do tablicy !
,,dzień w którym idziemy do sauny, to dzień w którym się nie starzejemy,, ,,a najfajniej na tym świecie- na fryzyjskim siedzieć grzbiecie,,

#62 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 01 listopada 2011 - 17:04

czy jeszcze króraś z modek chciałaby coś dodać ? zapraszam do tablicy !

ja

Każdy użytkownik ma prawo do wyrażania swoich opinii i do tego, by traktowano go z szacunkiem.

dlatego przypominam by dyskusję prowadzić w sposób kulturalny i bez wycieczek osobistych. dobra to nie pierwsze moje upomnienie do Ciebie w tej sprawie, następna tego typu wypowiedź równa się ostrzeżenie.

otóż w tym przypadku moja zwłoka była celowa, by sprawdzić stonniczość.

Najwyraźniej nie tylko w tym, bo nie po raz pierwszy wolisz ciągnąć dyskusję, która doprowadzi co najwyżej do kłótni niż użyć opcji "zgłoś post"

A teraz myślę, że czas wrócić do właściwej dyskusji zamiast się obrażać nawzajem. Każdy kolejny post o treści nie związanej z tematem zostanie usunięty/edytowany. W razie jakichś wątpliwości/reklamacji zapraszam na PW lub do właściwego działu
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#63 Sexi-Women_pl

Sexi-Women_pl
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 10:40

Nie wyobrażam sobie abym mogła chodzić bez stanika,to byłoby z pewnością bardzo dziwne uczucie... Nie będę ryzykować ;-)

#64 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 10:45

Po domu tak ale to i tak rzadko a że tak powiem "do ludzi" o niee. Nie przy moich gabarytach. Mam za duzy biust.

#65 basiulka

basiulka
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 12:39

Ja niestety muszę wspomagać swój biust odpowiednim stanikiem, bo jest bardzo mały... :oops:

#66 Gosienka

Gosienka
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 18:04

Nie wyobrażam sobie teraz nie założyć biustonosza.
Przed urodzeniem dziecka, i owszem <zawstydzony></span>
Bardzo lubiłam chodzić bez :mrgreen:

#67 Daria0706

Daria0706
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 00:47

Oj poczytałam trochę i powiem wam że ja w domu zawsze chodzę bez stanika, do pracy obowiązkowo zakładam, czasami np wyjście na spacer czy na zakupy nie zakładam ale to zależy jaką bluzkę mam. A podczas ostatnich wakacji nad morzem któregoś poranka poszliśmy na plażę w takie miejsce gdzie było pusto i chodziłam, kąpałam się i opalałam bez stanika :-P

#68 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 11:15

A ja wam powiem, ze teraz w ciazy zdaza mi sie czesciej chodzic bezt stanika (ale tylko po domu), ale wzbraniam sie przed tym, bo mysle, ze jak go nosic nie bede to moje piersi stana sie obwisle :lol:

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byÅ‚am gotowa za Ciebie umrzeć... 

#69 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 13:55

jak go nosic nie bede to moje piersi stana sie obwisle

to główny argument z jakim się spotykam.
lub też : że nie będę karmiła bo to wywoła ten sam efekt.
tu jednak dobro dziecka będące na drugim planie wywołuje u mnie zdecydowany sprzeciw.
jednak doświadczenia wskazują, że dużo większą rolę odgrywają tu predyspozycje genetyczne .l
wiele znajomych mimo pełnej gamy zabiegów zagubiła ten ich ,,przedciązowy profil,, ;-)
są też takie które pomimo 2, 3 dzieci niczym się nie przejmując karmiąc wyglądają tak jakby nigdy w tej ciąży nie były.....szczęściary :mrgreen: ;-) .
,,dzień w którym idziemy do sauny, to dzień w którym się nie starzejemy,, ,,a najfajniej na tym świecie- na fryzyjskim siedzieć grzbiecie,,

#70 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 14:05

Ale fajny temat :-P

W domu nie noszę praktycznie wcale, tylko czasami jak ma ktoś przyjść. Ale nie lubie.
Zakładam luźną koszulkę i śmigam bez - uwielbiam :->
Generalnie nie przepadam za chodzeniem w staniku.
Jak wychodzę to nie zakładam tylko pod płaszcz, którego zdejmować poza domem nie będę
albo
jak mam ubranie (sukienkę/bluzkę), do którego stanika się nie zakłada.

W innych przypadkach zakładam :-P

#71 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 14:12

Zawsze chodzę w staniku.Bez czułabym się mało komfortowo.

#72 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 14:16

W domu nie noszę praktycznie wcale, tylko czasami jak ma ktoś przyjść. Ale nie lubie

ja nie chodze po domu w biustonoszu ;) bo mi z nim nie wygodnie

Poza domem - zakładam. Nie mam małych piersi i jakos poza domem byłoby mi 'dziwnie' bez.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#73 basterPL

basterPL
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 21:41

Facetom może się to podobać, ja np nigdy nie paraduję bez stanika, no chyba że śpię. Moim zdaniem chodzenie bez stanika czy w staniku zależy od kształtu i wielkości piersi. Moim zdaniem strasznie dziwnie wygląda kiedy kobieta jest bez stanika, no ale co kto lubi. Pozdrawiam!

#74 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 15:53

Moim zdaniem chodzenie bez stanika czy w staniku zależy od kształtu i wielkości piersi.

dokładnie, gdy ktoś ma obwisłe, wielkie balony jest to obleśne i nieapetyczne, a z kolei gdy ktoś ma sterczące sutki, piłkowaty kształt fajnie ale po co? chyba tylko po co to, żęby poświecić cyckami
Dołączona grafika

#75 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 16:21

chyba tylko po co to, żęby poświecić cyckami

nieraz się widzi dziewczyny, które zapominają, że istnieje coś takiego jak stanik i świecą cyckami na mieście. Latem nawet widziałam babeczkę dobrze po pięćdziesiątce bez stanika z piersiami obwisłymi i wyglądało to koszmarnie.

Ja w staniku chodzę i w domu i poza domem. Gdybym go nie założyła czułabym się nieubrana
Dołączona grafika

#76 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 17:27

ale znaczy że co ?
powinny nosić stanik mimo że wygodniej im bez , bo u was wywołuje to obrzydzenie ?
dobra ! nie zaczynaj!
Wy też ubieracie by nie wywoływać obrzydzenia u innych ?
coÅ› tu chyba jest nie tak !
zdarzają się przypadki złego doboru garderoby do sytuacji , ale jest to prywatna sprawa osoby tak ubranej.

spotykamy się na naturystycznych plażach z pełną gamą ludzkich kompleksów.
chudości , grubości , koślawości, wieku....
nigdy jednak nie ocenialiśmy cech fizycznych na które często nie mamy wpływu.
zawsze jednak dajemy plusy za uśmiech, dobry humor, pomocną dłoń.
to się nazywa tolerancja mieszcząca się w granicach nie wywołujących kontrowersji.
czasami czytuję - ,,przed oczami pojawila mi się stara gruba obleśna świnia- zenek lat 20.,,
zenek nie jest świadomy że i on za kilka lat będzie stary i być może gruby z powodu np. choroby.
teraz jest młody i silny ! czy to znaczy że ma prawo tak odnosić się do innych ? pewnie i ma , ale czy tak wypada ?

#77 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 19:56

KatarzynaL, częściowo się zgadzam a częściowo nie,o ile topless na plaży naturystów lub w ustronnej części plaży jest ok ,to na ulicy już nie.I nie można mówić o wolności wyboru,bo będąc w miejscu publicznym musimy respektować obowiązujące normy.

#78 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 20:43

powinny nosić stanik mimo że wygodniej im bez , bo u was wywołuje to obrzydzenie ?

sobie rób co chcesz, każdy robi co chce, lecz licz się krytyką innych bądz wzrokiem napalonych facetów, jeżeli Ci to nie przeszkadza to ok, Twój wybór

dobra ! nie zaczynaj!

to sama nie zaczynaj/kończ, będę wypowiadać się kiedy mi się będzie chciało, jak masz problem to do moda

to się nazywa tolerancja mieszcząca się w granicach nie wywołujących kontrowersji.

aha więc jak facet będzie iść z odsłoniętym fiutkiem to mamy głaskać go po głowie (tak samo jak babka będzie iść bez stanika w prawie prześwitującej bluzce) (nie mówię tutaj o wychodzeniu w bez stanika gdzie ma nałożoną kurtkę, trenuje , jak Ty to tak tolerujesz to wyprowadz się z PL i pojedź do takiego kraju np Afryki gdzie na to nikt nie patrzy

czasami czytuję - ,,przed oczami pojawila mi się stara gruba obleśna świnia- zenek lat 20.,,
czy to znaczy że ma prawo tak odnosić się do innych ? pewnie i ma , ale czy tak wypada ?

nie było to grzeczne, ale tak już jest, takie są realnia i takie jest społeczeństwo, świat nie jest święty i każdy na niego ma wpływ

[ Dodano: 2011-12-03, 20:44 ]

KatarzynaL, częściowo się zgadzam a częściowo nie,o ile topless na plaży naturystów lub w ustronnej części plaży jest ok ,to na ulicy już nie.I nie można mówić o wolności wyboru,bo będąc w miejscu publicznym musimy respektować obowiązujące normy.

katarzyna masz odpowiedź faceta jak to postrzega, i żeby nie było że te babki co są przeciw są zazdrosne, zakompleksione czy po prostu wredne, taka jest norma i tyle.
Dołączona grafika

#79 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 21:50

,to na ulicy już nie

a gdzie była mowa o nagim biuście na ulicy ???
dla Ciebie koszulka bez biustonosza to jest topless ?
....muszę zerknąć do słownika. chyba mam niekompletne informacje. ;-)
dobra! powtarzasz siÄ™ , i to w bardzo aroganckim tonie.

aha więc jak facet będzie iść z odsłoniętym fiutkiem to mamy głaskać go po głowie (tak samo jak babka będzie iść bez stanika w prawie prześwitującej bluzce)

jeśli jest to dla Ciebie równoznaczne to zaczynam się zastanawiać czy aż tak odległą dla mnie inteligencją dysponujesz , czy przypadkiem się nie bawisz by rozruszać to forum.

#80 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 22:27

KatarzynaL, czemu aż tak ironizujesz?Wydaje mi się że rozmowa odeszła od tego od czego zaczęła-odważne prawie przezroczyste bluzki do wyjścia na imprezę.Czy naprawde nie widzisz nic niestosownego w publicznym świeceniu biustem?Co innego zamknięta impreza w gronie znajomych,lub miejsce do tego przeznaczone,np plaża naturystow.i tu uwaga,atakujesz DOBRA, a sama atakujesz mnie i udajesz naiwną.Wyjaśniam więc że toples to damski kostium plażowy bez stanika,a pomijając nazewnictwo czy dziewczyna pokaże zupelnie goły biust czy w koszulce co wszystko widać to dla mnie na jedno wychodzi.