Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Faceci a remonty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 MaxAnna-1980

MaxAnna-1980
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 15:59

Kochane kobietki.Mam malutki problemik, skończyły mi się pomysły na przekonanie mojego faceta do generalnego remontu łazienki.Nic nie skutkuje ani prośba ,ani groźba ,płacz ,ciche dni nic kompletnie.Moje kochanie doszło do wniosku że przecież łazienka niedawno była remontowana(7 lat temu) przecież czysto jest płytki nie odpadają.I co ja mam z tym moim gadem zrobić, może macie jakieś wypróbowane sposoby.

#2 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 17:06

była remontowana(7 lat temu)

to zależy jak długo, jak często i ile osób korzystało z łazienki, 7 lat to wcale tak dużo nie jest, jeżeli się odpowiednio dba

przecież czysto jest płytki nie odpadają.

a moze On ma rację ? może zastanów sięczy na prawdę to jest potrzebne ? czy są na to pinieazki ? czy nie trzeba na coś innego wydać ? ..może dlatego Twój facet nie chce robić remontu
Dołączona grafika

#3 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 14:53

MaxAnna-1980, hym...na mojego tate podziałało jedno. Wziełam sie za łazienke sama :lol: znaczy zaczełam odrywac płytki z podłogi z mama :-P w efekcie nie miał wyjscia. I zrobił łazienke.

może zastanów sięczy na prawdę to jest potrzebne

tez racja, bo 7 lat to nie duzo. Trzeba zrobic ? czy Ci sie znudziła ? moze on nie ze nie chce tylko nie ma na to kasy?
a jesli sie tylko znudziła - moze trze ja urozmaicic ? dodatki i juz łazienka jak nowa.
Ja mam łazienke w błekitach - kafelki, płytki na podłodze. I zrobiłam sobie dodatki wiklinowe cos takiego jak tu :

Załączone miniatury

• 002.jpg

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#4 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 11:02

Może małe dodatki wystarczy włozyć, a nie od razu kafelki kuć? Czasmi wystrojem wnetrza mozna duzo zmienic :)

[ Dodano: 2011-07-18, 12:02 ]

MaxAnna-1980, hym...na mojego tate podziałało jedno. Wziełam sie za łazienke sama :lol: znaczy zaczełam odrywac płytki z podłogi z mama :-P w efekcie nie miał wyjscia. I zrobił łazienke.

może zastanów sięczy na prawdę to jest potrzebne

tez racja, bo 7 lat to nie duzo. Trzeba zrobic ? czy Ci sie znudziła ? moze on nie ze nie chce tylko nie ma na to kasy?
a jesli sie tylko znudziła - moze trze ja urozmaicic ? dodatki i juz łazienka jak nowa.
Ja mam łazienke w błekitach - kafelki, płytki na podłodze. I zrobiłam sobie dodatki wiklinowe cos takiego jak tu :

Sliczne te kosze :)

#5 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 16:58

Można i kosze kupić, można przecież kupić ładne zestawy (kubeczek, mydelniczka itp), fajne ręczniczki, sole kolorowe dużo jest możliwości , lustro jakieś ozdobne.
Dołączona grafika

#6 Toys4Kids

Toys4Kids
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 20 lipca 2011 - 08:28

No przecież aby odmienić wizerunek łazienki nie potrzeba generalnego remontu :) Moim zdaniem Sajuri ma zupełną rację.

#7 Al0e

Al0e
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 12:20

@up
Racja ale co innego gdy ma się w łazience wannę a chce się prysznic :P Koleżanka wyżej podała ci dobry pomysł żebyś sama się wzięła za remont ^^ Albo np Upuść coś ciężkiego w łazience i niechcący się pobije parę kafelek ^^ Wtedy już nie będzie wyjścia :D

#8 Hax

Hax
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 12:32

Łojojoj :D Z tym celowym rozwaleniem kafelek to hardcore :D Może się lekko wkurzyć ! Ale skoro mówisz , że nie ma innej opcji no to też bym tak zrobiła :)

#9 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 12:01

popłacz się, to nie bedzie sie gniewal ;)
:)

#10 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 14:10

MaxAnna-1980, proponuję wrzuć fotę swojej łazienki a my ocenimy tak najłatwiej będzie
Dołączona grafika

#11 Paulinna

Paulinna
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 21 września 2011 - 16:48

Bardzo podoba mi się ten pomysł :)

#12 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 11 sierpnia 2013 - 09:02

U nas nie ma problemu jeśli chodzi o remont, bo mój S zawsze się chetnie wyrywa do każdego remontu. Teraz wynajęliśmy sobie w Niemczech mieszkanie do remontu, trzeba na pewno zrobic łazienke no i wiadomo że najwięcej roboty będzie w kuchni pokoje salon i sypialnia w nich jest najmniej roboty. Myślę ze koło tyg i mieszkanko będzie skończone na samym końcu dopiero zostanie nam urządzić go jakoś

201407101662.png

#13 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 sierpnia 2013 - 18:20

Madzik i co maz zrobil co mial zrobic czy dal kase na fachowca ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#14 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 września 2013 - 11:32

wyrywa do każdego remontu.

u nas jest cos na zasadzie jak w tej reklamie : wpuszczam psa i kota do kuchni , zwierzaki robia demolke i mowie : no kochanie teraz juz czas na remont :lol:
a tak serio, to zawsze ja musze mezowi powiedziec ze czas na remont, ze cos trzeba zrobic, sam nie wyrywa sie do nich. Ale jak cos juz robi to dobrze. I dobrze mu to wychodzi.

#15 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 19 września 2013 - 10:49

Mój bardzo lubi grzebać i wszystko robić samodzielnie, tylko czasu brakuje. Potrafi w tej dziedzinie bardzo wiele, uczył go znajomy. Ostatnio jednak nie lubię jak się za coś zabiera, bo nigdy nie wiem kiedy to skończy, ale jak już zrobi to chodzi dumny jak paw i zdecydowanie uwielbia być bohaterem w swoim domu :lol:

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#16 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 19 września 2013 - 11:34

Mój Połówek tez lubi chyba wszystkie remontowe sprawy. Sam sobie wyremontował pokój, kuchnię u brata przedpokój... No i mam do tego 'rękę' :mrgreen:

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#17 Sarna

Sarna
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 19 września 2013 - 12:44

Mój też sam wszystko remontuje. To chyba ogólna męska przypadłość, że najpierw ciężko ich zagonić do remontu, ale potem już jakoś im idzie :)
A gdy znów zapragniesz tam być, na starym strychu odrodzą się marzenia...

#18 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 12 października 2013 - 11:45

Madzik i co maz zrobil co mial zrobic czy dal kase na fachowca

dopiero doczytałam :lol: :lol: :lol:
zrobił, zrobił.... ale rzeczy, które były mu w tym potrzebne do dzisiaj stoją w przedpokoju, bo wynieść do piwnicy się nie chce :roll:

Leniuch straszny. Wszystko chce zrobić sam, ale jak tych chęci i zapału do remontowania brak, to szału idzie dostać <bezradny></span>

#19 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 października 2013 - 23:00

Wszystko chce zrobić sam, ale jak tych chęci i zapału do remontowania brak

a jak juz pewnie cos robi to balagan ogromny ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#20 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 października 2013 - 07:35

że najpierw ciężko ich zagonić do remontu, ale potem już jakoś im idzie

taaa
i wogole straszne uparciuchy. Wola sami bladzic niz zapytac o rade...pomoc...
Nie, moj maz nie lubi remontow.Zdecydowanie. Chcialabym aby zauwazyl ze COS trzeba zrobic a nie ja musze mu powiedziec :roll:
Poprostu remont to cos co trzeba zrobic, zona chce, maz robi. :-P