Solarium
Napisano 31 lipca 2009 - 16:07
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 31 lipca 2009 - 16:10
Napisano 31 lipca 2009 - 17:18
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 01 sierpnia 2009 - 11:55
ja nigdy nie byłam na solarium i nie mam zamiaru iść, żeby mnie w jakiej trumnie zamykali masakra jakaś jak dla mnie
Napisano 01 sierpnia 2009 - 11:58
Napisano 01 sierpnia 2009 - 12:03
jak ktoś chce ładnie wyglądac to niech sobie chodzi na to solarium ale znam pare dziewczyn które przesadzają i nie wyglądają już ładne...
mnie solarium dodaje nawet tej urody , dobrze sie czuje jak jestem brązowa a nie blada jak ściana
Napisano 01 sierpnia 2009 - 12:12
jak się korzysta z solarium z umiarem, to opalenizna wygląda całkiem ładnie i naturalnieOpalenizna i tak nie wygląda naturalnie
też tak to odebrałam. nagle wszystkie są anty...przesadzacie już z tymi wypowiedziami ... tylko masakra i koszmar...
ja nie byłam na takim opalaniu już ponad rok, jak tylko się dowiedziałam o ciąży, to odstawiłam całkowicie. teraz ze względu na karmienie piersią też nie chodzę. ale jak będę już mogła, to raz kiedyś pójdę, czy to przed imprezą, czy po prostu zimą, żeby się zagrzać i buzię zarumienić.
Napisano 01 sierpnia 2009 - 12:15
Ze wszystkim tak jest...
Naduzywasz np tabletek tez sa skutki uboczne
Wszystko jest dla ludzi tylko trzeba z głową kozystac ze wszystkiego
Nie byłam nigdy na solarium ale pewnie sie wybiore przed studniowka przed weselem czy cos
Napisano 01 sierpnia 2009 - 12:15
a ja ci nie bronię chodzenia na solarium, ale nie mów tutaj, że przesadzamy, bo dobrze wiesz, że się to ciebie poniekąd tyczy.dobrze sie czuje jak jestem brązowa a nie blada jak ściana
W sklepach można znaleźć multum kosmetyków opalizujących, które nie szkodzą skórze, a dodatkowo ją nawilżają. Poza tym ja nie mówię, że solarium ma nie istnieć, ale ma się z niego korzystać z głową.
Napisano 01 sierpnia 2009 - 12:20
ano aż dziwne po prostu ...nagle wszystkie są anty
ja teraz sobie juz odpuszczę bo przez tabletki antykoncepcyjne nabawiłam się plam na buzi . powalcze z nimi teraz a potem przed zimą sobie pójdę i w zimę będę chodzia raz na jakis czas
Napisano 01 sierpnia 2009 - 12:25
Mnie solarium nie jest potrzebne, więc rekomendować nikomu nie będę, a prawda jest taka, że nie oddziaływuje pozytywnie, więc nie ma co chwalić i mówić, jaki to świetny wynalazek. Teraz są upały, dupa w troczki, na balkon i się opalać
Napisano 01 sierpnia 2009 - 12:44
jeżeli już jesteśmy anty to anty głupocie...nagle wszystkie są anty...
to że krowka17, czy ty macie rozum i korzystacie z solarium raz na czas nie znaczy że inne tez tak będą korzystały. Dlatego ja jestem jak najbardziej za ustawą która ograniczłaby korzystanie z solarium dla osób niepełnolatnich czy np żeby były jakieś karty do wypełniania kiedy się było na solarium i do jakiego czasu nie można by było z niego korzystać...
a ja nigdy nie byłam zwolenniczką solarium... po prostu nie lubię być zamykana w jakieś trumnie i nagrzewana jakimiś lampami. Dla mnie to nie naturalne i tyle i to moje zdanie i mam do niego prawo
wole sobie pójść nad wodę czy na rower latem a zimą kupić krem
Napisano 01 sierpnia 2009 - 13:29
osobiście nigdy nie byłam ale nie wykluczam faktu,ze może kiedyś skorzystam,może w zimie przed jakimś weselem? kto wie
wszystko jest dla ludzi ale UMIARU trzeba.
If you don't know my name, you can call me baby
Napisano 01 sierpnia 2009 - 14:15
mówię sama bym sobie chętnie pochodził ana solarium, ale należy to kontrolować żeby nie przegiąć bo potem nie wspominając o aspektach zdrowotnych, estetycznie też nie jest dobrze...
uzależnienie od opalania to się chyba tanoreksja nazywa
tu macie o tej brytyjce
Zita Farrelly zmarła w wieku 29 lat. Od sierpnia 2006 roku miała raka skóry. Przyczyną choroby okazało się opalanie w solarium. Zostawiła dwójkę dzieci.
Brytyjka zaczęła opalać się w wieku 14 lat! Korzystała z solarium nawet dwa razy dziennie. Przestała dopiero siedem lat później, kiedy odkryła przebarwienie na nodze.
Jednogłośnie zdaniem lekarzy, przyczyną raka było solarium. Stwierdzili oni jednak, że nawety gdyby Zita przestała opalać się wcześniej, to i tak byłoby za późno. Najlepiej w ogóle nie zaczynać przygody z solarium. Pomimo chemioterapii Zita Farrelly zmarła. Trzy dni przed śmiercią jej córeczka skończyła rok. Brytyjka zostawiła także siedmioletniego syna.
Teraz rodzina ofiary przekonuje wszystkich do zaprzestania opalania w solarium. Partner Zity - Phil Burtwistle - powiedział, że solarium rujnuje rodzinę. Sama Zita zaś, dzień przed śmiercią mówiła, że opublikuje swoją historię, z nadzieją, że będzie ona przestrogą dla kobiet uzależnionych od solarium.
Niestety nie zdążyła tego zrobić. Mamy nadzieję, że sama jej śmierć jest wystarczającym bodźcem do zmiany nawyków, jeśli takowe posiadacie.
Zdrową (jeśli w ogóle można użyć tego słowa w odniesieniu do solarium) dawką jest 10-15 minut, raz lub dwa razy w miesiącu. Ilość takich sesji w ciągu roku nie powinna przekroczyć 20.
zrodlo, www.stylistka.pl
Napisano 01 sierpnia 2009 - 22:36
Napisano 02 sierpnia 2009 - 09:04
Napisano 02 sierpnia 2009 - 19:40
Madziu nie jestem anty, bo jestem zdania, że wszystko jest dla ludzi byle z umiarem. Nie jestem także za tym, aby solarium było dozwolone od lat 18, bo dla mnie to wierutna bzdurateż tak to odebrałam. nagle wszystkie są anty...
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 02 sierpnia 2009 - 20:30
mnie śmieszą nawet jak do murzynek im dalekoNatomiast śmieszą mnie dziewczyny, które biegają opalac się co najmniej dwa razy w tygodniu,
a poza tym co za sens chodzić na solarę w lecie, kiedy wystarczy wyleźć na zewnątrz i poopalać się ... więc solarium w lecie
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych