Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Solarium

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
437 odpowiedzi w tym temacie

#221 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 16:07

A ja chodziłam... przed ważniejszymi imprezami (typu wesele) :mrgreen: Ale tak żeby nagminnie? Jakoś nie mam ciśnienia żeby wyglądac jak mulatka. Zresztą znam (z widzenia) dziewczynę, dla której solarium to nałóg i muszę stwierdzic, że wcale to ładnie nie wygląda- jest niemal czarna, nienaturalna i ma zniszczoną buzię :-/
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#222 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 16:09

jeżeli nie chodzi sie nałogowo, to ja tam nie mam nic przeciwko solarium. sama chodzę bardzo rzadko
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#223 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 16:10

ja to widziałam raz blondyne co była tak zjarana że jej stopy wyglądały jak brudne <leze12></span> niewiem czy lustra nie miała w domu czy jej na mózg padło...

#224 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 17:18

tez bym była za tym by niepełnoletnich nie puszczsc na solarium.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#225 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 11:55

moja mama ma w pracy koleżankę która chodziła dwa czy trzy razy w tygodniu... przez to poroniła, teraz jest w ciąży z drugim dzieckiem. Ciąża jest zagrożona. Dopiero teraz zrezygnowała z solarium, po prostu wczas...mi się wydaje, że ustawa jesy potrzebna i nie ma co liczyć na zdrowy rozsądek społeczeństwa bo byśmy sie tylko przeliczyli...
ja nigdy nie byłam na solarium i nie mam zamiaru iść, żeby mnie w jakiej trumnie zamykali masakra jakaś jak dla mnie :roll:
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#226 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 11:58

Nigdy w życiu nie byłam na solarium i szczerze mówiąc nie ciągnie mnie tam. Opalenizna i tak nie wygląda naturalnie, skóra się po jakimś czaie wysusza i w efekcie łuszczy <bezradny></span> Fakt, przed jakimiś imprezami można sobie pozwolić raz na 5, 10 minut, ale osoby, które chodzą kilka razy w tygodniu to dla mnie obłęd.

#227 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 12:03

przesadzacie już z tymi wypowiedziami ... tylko masakra i koszmar...
jak ktoś chce ładnie wyglądac to niech sobie chodzi na to solarium ale znam pare dziewczyn które przesadzają i nie wyglądają już ładne...
mnie solarium dodaje nawet tej urody , dobrze sie czuje jak jestem brązowa a nie blada jak ściana :/

#228 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 12:12

Opalenizna i tak nie wygląda naturalnie

jak się korzysta z solarium z umiarem, to opalenizna wygląda całkiem ładnie i naturalnie :)

przesadzacie już z tymi wypowiedziami ... tylko masakra i koszmar...

też tak to odebrałam. nagle wszystkie są anty...

ja nie byłam na takim opalaniu już ponad rok, jak tylko się dowiedziałam o ciąży, to odstawiłam całkowicie. teraz ze względu na karmienie piersią też nie chodzę. ale jak będę już mogła, to raz kiedyś pójdę, czy to przed imprezą, czy po prostu zimą, żeby się zagrzać i buzię zarumienić.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#229 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 12:15

Nie tylko z solarium jest tak ze jesli sie naduzywa sa skutki uboczne...
Ze wszystkim tak jest...
Naduzywasz np tabletek tez sa skutki uboczne ;-)
Wszystko jest dla ludzi tylko trzeba z głową kozystac ze wszystkiego ;-)
Nie byłam nigdy na solarium ale pewnie sie wybiore przed studniowka przed weselem czy cos ;-)

#230 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 12:15

krowka17, nie zmienia to faktu, ze solarium nie oddziaływuje pozytywnie na skórę, a działa tak naprawdę rakotwórczo. Regularne chodzenie na solarium pozostawia "piękne" ślady w przyszłości, tak samo jak po paleniu, czy alkoholu. Regularne, albo inacze... "nienormalne" używanie solarium w przyszłości nawet grozi śmiercią, czego przykładem była jedna Brytyjka, która w wieku 29 lat zmarła, bo od 14 roku życia chodziła sobie 1 czy dwa razy dziennie na kilka minutek. Same statystyki mówią same za siebie... o ile zwiększył się procent zachorowania na raka :roll: Więc nikt tu nie przesada. Szczególnie mowa o nastkach, które rozumu nie mają i za wszelką cenę chcą z siebie czekoladę zrobić :roll: Według mnie zakaz jest dobrym pomysłem.

dobrze sie czuje jak jestem brązowa a nie blada jak ściana :/

a ja ci nie bronię chodzenia na solarium, ale nie mów tutaj, że przesadzamy, bo dobrze wiesz, że się to ciebie poniekąd tyczy.

W sklepach można znaleźć multum kosmetyków opalizujących, które nie szkodzą skórze, a dodatkowo ją nawilżają. Poza tym ja nie mówię, że solarium ma nie istnieć, ale ma się z niego korzystać z głową.

#231 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 12:20

nagle wszystkie są anty

ano aż dziwne po prostu ...
ja teraz sobie juz odpuszczę bo przez tabletki antykoncepcyjne nabawiłam się plam na buzi . powalcze z nimi teraz a potem przed zimą sobie pójdę i w zimę będę chodzia raz na jakis czas ;)

#232 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 12:25

Madzia81, cały czas powtarzam, że pójście na solarium przed jakimś waznym dniem czy zimą jest okej, pod warunkiem, że się nie przegina i nie chodzi 3 razy w tygodniu przez jakiś miesiąc...

Mnie solarium nie jest potrzebne, więc rekomendować nikomu nie będę, a prawda jest taka, że nie oddziaływuje pozytywnie, więc nie ma co chwalić i mówić, jaki to świetny wynalazek. Teraz są upały, dupa w troczki, na balkon i się opalać :roll:

#233 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 12:44

nagle wszystkie są anty...

jeżeli już jesteśmy anty to anty głupocie...

to że krowka17, czy ty macie rozum i korzystacie z solarium raz na czas nie znaczy że inne tez tak będą korzystały. Dlatego ja jestem jak najbardziej za ustawą która ograniczłaby korzystanie z solarium dla osób niepełnolatnich czy np żeby były jakieś karty do wypełniania kiedy się było na solarium i do jakiego czasu nie można by było z niego korzystać...

a ja nigdy nie byłam zwolenniczką solarium... po prostu nie lubię być zamykana w jakieś trumnie i nagrzewana jakimiś lampami. Dla mnie to nie naturalne i tyle i to moje zdanie i mam do niego prawo ;-)
wole sobie pójść nad wodę czy na rower latem a zimą kupić krem ;-) koszt mniejszy skóra ładniejsza ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#234 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 13:29

solarium? tak ale z glową i z umiarem.
osobiście nigdy nie byłam ale nie wykluczam faktu,ze może kiedyś skorzystam,może w zimie przed jakimś weselem? kto wie <bezradny></span>
wszystko jest dla ludzi ale UMIARU trzeba.
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#235 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 14:15

ja nie jestem anty

mówię sama bym sobie chętnie pochodził ana solarium, ale należy to kontrolować żeby nie przegiąć bo potem nie wspominając o aspektach zdrowotnych, estetycznie też nie jest dobrze...

uzależnienie od opalania to się chyba tanoreksja nazywa

tu macie o tej brytyjce

Zita Farrelly zmarła w wieku 29 lat. Od sierpnia 2006 roku miała raka skóry. Przyczyną choroby okazało się opalanie w solarium. Zostawiła dwójkę dzieci.

Brytyjka zaczęła opalać się w wieku 14 lat! Korzystała z solarium nawet dwa razy dziennie. Przestała dopiero siedem lat później, kiedy odkryła przebarwienie na nodze.

Jednogłośnie zdaniem lekarzy, przyczyną raka było solarium. Stwierdzili oni jednak, że nawety gdyby Zita przestała opalać się wcześniej, to i tak byłoby za późno. Najlepiej w ogóle nie zaczynać przygody z solarium. Pomimo chemioterapii Zita Farrelly zmarła. Trzy dni przed śmiercią jej córeczka skończyła rok. Brytyjka zostawiła także siedmioletniego syna.
Teraz rodzina ofiary przekonuje wszystkich do zaprzestania opalania w solarium. Partner Zity - Phil Burtwistle - powiedział, że solarium rujnuje rodzinę. Sama Zita zaś, dzień przed śmiercią mówiła, że opublikuje swoją historię, z nadzieją, że będzie ona przestrogą dla kobiet uzależnionych od solarium.
Niestety nie zdążyła tego zrobić. Mamy nadzieję, że sama jej śmierć jest wystarczającym bodźcem do zmiany nawyków, jeśli takowe posiadacie.

Zdrową (jeśli w ogóle można użyć tego słowa w odniesieniu do solarium) dawką jest 10-15 minut, raz lub dwa razy w miesiącu. Ilość takich sesji w ciągu roku nie powinna przekroczyć 20.

zrodlo, www.stylistka.pl
nie ma mnie tu i nie będzie.

#236 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 19:11

w tej chwili chodze co jakis czas na siedzące czyli twarz i dekolt bo chce przed slubem troche ale poza tym rzadko
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#237 Aneta25

Aneta25
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 22:36

omijam z daleka, szkoda zdrowia

#238 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 02 sierpnia 2009 - 09:04

Ja na solarium nie chodzę, bo uważam, że to bardzo niezdrowe no i nie podoba mi się koloryt skóry po solarium. Wolę poopalać się na plaży, używając dość mocnych filtrów, tak że na tę opaleniznę pracuję dość długo, ale efekt jest świetny:) a zimą czy wiosną, gdy już nie ma śladu po opalaniu, stosuję balsamy brązujące i jest ok :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#239 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 02 sierpnia 2009 - 19:40

też tak to odebrałam. nagle wszystkie są anty...

Madziu nie jestem anty, bo jestem zdania, że wszystko jest dla ludzi byle z umiarem. Nie jestem także za tym, aby solarium było dozwolone od lat 18, bo dla mnie to wierutna bzdura <bezradny></span> Natomiast śmieszą mnie dziewczyny, które biegają opalac się co najmniej dwa razy w tygodniu, żeby przypadkiem nie przyblaknąc, chociaż wyglądają niemal jak murzynki. :-/
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#240 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 02 sierpnia 2009 - 20:30

Natomiast śmieszą mnie dziewczyny, które biegają opalac się co najmniej dwa razy w tygodniu,

mnie śmieszą nawet jak do murzynek im daleko ;-) w ogóle nie jestem zwolenniczką solarium ... dla mnie to sztucznośc i poprawianie się na siłę ... sama byłam w solarium RAZ i na pewno nie pójdę więcej ... nie wiem, może jestem dziwna, ale dla mnie to nienormalne smażyć się w jakiś kabinach po to żeby się "przyrumienić" ... jeżeli już mam parcie na opaleniznę (co mi sie bardzo rzadko zdarza) to są przecież samoopalacze i balsamy brązujące - są zdrowsze, ładnie nawilżają no i odcień skóry mi się podoba. nie widzę potrzeby smażyć siew sztucznym świetle ...

a poza tym co za sens chodzić na solarę w lecie, kiedy wystarczy wyleźć na zewnątrz i poopalać się ... więc solarium w lecie ??? dla mnie to całkowity przesadyzm ... :roll:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych